🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Bocianowa wrote:O kurde…grubo. A co na to Belgowie? Narzekają czy raczej są przyzwyczajeni?
Chyba dla nich to norma już 🫣 dla mnie jakaś abstrakcja. Na szczęście mamy ze starym oprócz etatu dodatkowe zajęcia i jakąś kasę z tego więc nie oddam ani 3 ani po wychowawczym 7 miesięcznej dziecinki do jakiegoś żłobka. Roczek to inna bajka ale takie maleństwo….Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 12:47
-
Melduję się po prenatalnych. Lekarz podtrzymuje dziewczynkę, ale nadal nie na 100% bo to wiadomo - narazie tylko wyrostek płciowy

Naczytałam się o nim złych opinii a tak naprawdę był rozmowny i miły 😁
Dzidzia prawdopodobnie zdrowa, prawie 7cm, wszystko ok
Ceci, Ananabanana, Rewelka, WiolaP, Mysia 24, wandapanda, kikix0o, Czarna_owieczka, Pysio, MayMasza, Missi, Kofii, GąskaBalbinka, karolka, GosAga123, emciak lubią tę wiadomość
-
Ceci wrote:U mnie juz dawno wszystkie staniki poszly w odstawke, bo za male. Zrobilam duze zamowienie z hm , ale nic mi nie podpasowalo
musze szukac dalej czegos wygodnego 
u mnie też, więc od kilku tygodni chodzę zupełnie bez stanika
ale muszę chyba niedługo coś zakupić, bo do pracy już wypada założyć.
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja już po prenatalnych - lekarz przez całe badanie się nie odezwał ani słowem
dobrze że chociaż miałam przed sobą monitor do podglądania. Tylko na koniec badania powiedział że wszystko dobrze, łożysko jest na razie nisko ale to prawdopodobnie się jeszcze przesunie.
Następna wizyta u mojego gina za tydzień 12.01
Ceci, Ananabanana, WiolaP, Mysia 24, Pani Bocianowa, kikix0o, Czarna_owieczka, Pysio, Missi, GąskaBalbinka, Rewelka, Kofii, GosAga123, Natalie2026, emciak lubią tę wiadomość
07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️ -
A mi udalo się w końcu dodzwonić do rejestracji diabetologicznej i powiedzieli ze jeszcze dzis moga mnie przyjąć bo nie mają pacjentów 😁Wiec lece na szpital,wszystko na wariackich papierach ale bede miec z glowy💪
GąskaBalbinka lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja miałam dziś wizytę kontrolną 13+1, bobas ma ponad 7cm, jest bardzo ruchliwy i ciągle machał rączkami i nogami 😂 Prenatalne mam w środę, ale mój lekarz zmierzył mi przezierność karku i wyszła idealna co mnie bardzo uspokoiło przed tymi prenatalnymi w środę, mam nadzieję że inne parametry też wyjdą ok ❣️
Gratuluję także udanych wizyt 🥰 my mamy nadal zakaz sek*u, a dziś liczyliśmy z mężem że dostaniemy zielone światło a tu zonk 🤣
Ceci, Rewelka, Pani Bocianowa, kikix0o, Pysio, MayMasza, WiolaP, Czarna_owieczka, GąskaBalbinka, Mysia 24, emciak, karolka lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍 -
U mnie też już po prenatalnych. Dziecko było obrócone cały czas tyłem i lekarz mocno trząsł brzuchem, zeby sie obrócilo. Aż się zapytałam czy to bezpieczne
Ogólnie wszystko ok. Ciąża starsza o 3 dni. Bardziej obstawia dziewczynkę niż chłopca.
wandapanda, Pani Bocianowa, kikix0o, Czarna_owieczka, Kofii, Pysio, MayMasza, WiolaP, GąskaBalbinka, Mysia 24, emciak, karolka lubią tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:Ja już po prenatalnych - lekarz przez całe badanie się nie odezwał ani słowem
dobrze że chociaż miałam przed sobą monitor do podglądania. Tylko na koniec badania powiedział że wszystko dobrze, łożysko jest na razie nisko ale to prawdopodobnie się jeszcze przesunie.
Następna wizyta u mojego gina za tydzień 12.01
Hej, gdzie ostatecznie robiłaś prenatalne? -
fantaghiro wrote:u mnie też, więc od kilku tygodni chodzę zupełnie bez stanika
ale muszę chyba niedługo coś zakupić, bo do pracy już wypada założyć.
Polecam staniki z SHEIN, wahałam się długo ale się okazało że są fantastyczne, kupiłam dwa, muszę domówić więcej.
Podsyłam link:
Moonlight & Mama Bezszwowy biustonosz do karmienia (w stylu galaretki) dla mamy
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lUvpW2lOwpH_8&localcountry=PL&url_from=GM71127050428
Ja w tym momencie mam miseczkę C i coś koło 85-90 i wzięłam rozmiar M i jest idealny. Sugerowałam się też zdjęciami w opiniach innych babeczek.
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Można mi wpisać prenatalne na 14.01
Będę wtedy 12+2
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Mogę Cie pocieszyć lekko... my mamy zielone swotalo od poczatku a przez caly okres ciazy seksu nie było ani razu bo tak fatalnie sie czuje,ze to ostatnie o czym myślę 🤣Donna89 wrote:Hej! Ja miałam dziś wizytę kontrolną 13+1, bobas ma ponad 7cm, jest bardzo ruchliwy i ciągle machał rączkami i nogami 😂 Prenatalne mam w środę, ale mój lekarz zmierzył mi przezierność karku i wyszła idealna co mnie bardzo uspokoiło przed tymi prenatalnymi w środę, mam nadzieję że inne parametry też wyjdą ok ❣️
Gratuluję także udanych wizyt 🥰 my mamy nadal zakaz sek*u, a dziś liczyliśmy z mężem że dostaniemy zielone światło a tu zonk 🤣
Co do staników to ja tez mam juz dawno problem i chodzę w sportowych topach caly czas 🤣 do sklepu sie wybrać nie mam energii wiec jeszcze poczekam. Zamawiam na allegro

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Pani Bocianowa wrote:Polecam staniki z SHEIN, wahałam się długo ale się okazało że są fantastyczne, kupiłam dwa, muszę domówić więcej.
W poprzedniej ciąży tez mialam z shein i był rewelacyjny 😉
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Rewelka miałam w pracy dziewczynę z Belgii, która rodziła w kwietniu, na L4 poszła jakieś 2-3 tygodnie przed porodem, a we wrześniu wróciła już do pracy 😵
Na Polskę można duuuużo narzekać, ale nieograniczone, płatne ciążowe L4 + rok urlopu + potem możliwość L4 na chore dziecko + 2 dni opieki na zdrowe dziecko to jest jednak coś pięknego i mega się cieszę, że tak u nas jest, patrząc na inne kraje 🥰 -
Co do staników, to ja chodzę bez, a ja muszę wyjść do ludzi to zakładam jakiś miękki albo sportowy, nie kupuję jeszcze nic, bo pamiętam jak przytyłam w poprzedniej ciąży i to co bym teraz kupiła byłoby zaraz za małe 🫣😵
-
ja mam 75E normalnie, teraz już pewnie 80E bym potrzebowała - więc przy takich stanikach jak coś będzie dobre na biust to będzie za szerokie w obwodzie. Zwykle kupuję w Esotiq, tylko muszę poczekać na jakąś promocję.Pani Bocianowa wrote:Polecam staniki z SHEIN, wahałam się długo ale się okazało że są fantastyczne, kupiłam dwa, muszę domówić więcej.
Podsyłam link:
Moonlight & Mama Bezszwowy biustonosz do karmienia (w stylu galaretki) dla mamy
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lUvpW2lOwpH_8&localcountry=PL&url_from=GM71127050428
Ja w tym momencie mam miseczkę C i coś koło 85-90 i wzięłam rozmiar M i jest idealny. Sugerowałam się też zdjęciami w opiniach innych babeczek.07.2022 👶 synek
25.06 ⏸️
05.11 ⏸️
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH