SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Rewelka Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    O kurde…grubo. A co na to Belgowie? Narzekają czy raczej są przyzwyczajeni?

Chyba dla nich to norma już 🫣 dla mnie jakaś abstrakcja. Na szczęście mamy ze starym oprócz etatu dodatkowe zajęcia i jakąś kasę z tego więc nie oddam ani 3 ani po wychowawczym 7 miesięcznej dziecinki do jakiegoś żłobka. Roczek to inna bajka ale takie maleństwo….

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 12:47

• Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po prenatalnych. Lekarz podtrzymuje dziewczynkę, ale nadal nie na 100% bo to wiadomo - narazie tylko wyrostek płciowy :)

Naczytałam się o nim złych opinii a tak naprawdę był rozmowny i miły 😁

Dzidzia prawdopodobnie zdrowa, prawie 7cm, wszystko ok :)

Ceci, Ananabanana, Rewelka, WiolaP, Mysia 24, wandapanda, kikix0o, Czarna_owieczka, Pysio, MayMasza, Missi, Kofii, GąskaBalbinka, karolka, GosAga123, emciak lubią tę wiadomość

• fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    U mnie juz dawno wszystkie staniki poszly w odstawke, bo za male. Zrobilam duze zamowienie z hm , ale nic mi nie podpasowalo :( musze szukac dalej czegos wygodnego :(

u mnie też, więc od kilku tygodni chodzę zupełnie bez stanika ;) ale muszę chyba niedługo coś zakupić, bo do pracy już wypada założyć.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych - lekarz przez całe badanie się nie odezwał ani słowem :D dobrze że chociaż miałam przed sobą monitor do podglądania. Tylko na koniec badania powiedział że wszystko dobrze, łożysko jest na razie nisko ale to prawdopodobnie się jeszcze przesunie.

Następna wizyta u mojego gina za tydzień 12.01

Ceci, Ananabanana, WiolaP, Mysia 24, Pani Bocianowa, kikix0o, Czarna_owieczka, Pysio, Missi, GąskaBalbinka, Rewelka, Kofii, GosAga123, Natalie2026, emciak lubią tę wiadomość

07.2022 👶 synek

25.06 ⏸️

05.11 ⏸️
  • WiolaP Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi udalo się w końcu dodzwonić do rejestracji diabetologicznej i powiedzieli ze jeszcze dzis moga mnie przyjąć bo nie mają pacjentów 😁Wiec lece na szpital,wszystko na wariackich papierach ale bede miec z glowy💪

GąskaBalbinka lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja miałam dziś wizytę kontrolną 13+1, bobas ma ponad 7cm, jest bardzo ruchliwy i ciągle machał rączkami i nogami 😂 Prenatalne mam w środę, ale mój lekarz zmierzył mi przezierność karku i wyszła idealna co mnie bardzo uspokoiło przed tymi prenatalnymi w środę, mam nadzieję że inne parametry też wyjdą ok ❣️

Gratuluję także udanych wizyt 🥰 my mamy nadal zakaz sek*u, a dziś liczyliśmy z mężem że dostaniemy zielone światło a tu zonk 🤣

Ceci, Rewelka, Pani Bocianowa, kikix0o, Pysio, MayMasza, WiolaP, Czarna_owieczka, GąskaBalbinka, Mysia 24, emciak, karolka lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍
  • Ceci Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już po prenatalnych. Dziecko było obrócone cały czas tyłem i lekarz mocno trząsł brzuchem, zeby sie obrócilo. Aż się zapytałam czy to bezpieczne :D Ogólnie wszystko ok. Ciąża starsza o 3 dni. Bardziej obstawia dziewczynkę niż chłopca.

wandapanda, Pani Bocianowa, kikix0o, Czarna_owieczka, Kofii, Pysio, MayMasza, WiolaP, GąskaBalbinka, Mysia 24, emciak, karolka lubią tę wiadomość

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3

preg.png
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja już po prenatalnych - lekarz przez całe badanie się nie odezwał ani słowem :D dobrze że chociaż miałam przed sobą monitor do podglądania. Tylko na koniec badania powiedział że wszystko dobrze, łożysko jest na razie nisko ale to prawdopodobnie się jeszcze przesunie.

Następna wizyta u mojego gina za tydzień 12.01

Hej, gdzie ostatecznie robiłaś prenatalne?

Wysłany: 5 stycznia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    u mnie też, więc od kilku tygodni chodzę zupełnie bez stanika ;) ale muszę chyba niedługo coś zakupić, bo do pracy już wypada założyć.

Polecam staniki z SHEIN, wahałam się długo ale się okazało że są fantastyczne, kupiłam dwa, muszę domówić więcej.
    Podsyłam link:

Moonlight & Mama Bezszwowy biustonosz do karmienia (w stylu galaretki) dla mamy
    I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
    https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lUvpW2lOwpH_8&localcountry=PL&url_from=GM71127050428

Ja w tym momencie mam miseczkę C i coś koło 85-90 i wzięłam rozmiar M i jest idealny. Sugerowałam się też zdjęciami w opiniach innych babeczek.

WiolaP lubi tę wiadomość

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mi wpisać prenatalne na 14.01 :) Będę wtedy 12+2

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

💞 K. 28 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc
    🕊️ 06.25 – cb
    🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja z moimi prenatalnymi 23.01 będę ostatnia i zamknę wątkowe prenatalne i będziemy już czekać na połówkowe 😄

Pani Bocianowa, Rewelka, kikix0o lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png

Wysłany: 5 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dopiero „nieśmiało” dołączałyśmy po kolei do wątku 😁🫠 a już się sierpniowy i wrześniowy wątek nawet pojawił 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:49

Kofii, Rewelka lubią tę wiadomość

• Ceci Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie poszczególne dni bardzo wolno płyną, ale jednak jak spojrze na całość to jestem zaszokowana, że już tak daleko ta ciąża ;) zaraz koniec I trymestru <3

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Hej! Ja miałam dziś wizytę kontrolną 13+1, bobas ma ponad 7cm, jest bardzo ruchliwy i ciągle machał rączkami i nogami 😂 Prenatalne mam w środę, ale mój lekarz zmierzył mi przezierność karku i wyszła idealna co mnie bardzo uspokoiło przed tymi prenatalnymi w środę, mam nadzieję że inne parametry też wyjdą ok ❣️

Gratuluję także udanych wizyt 🥰 my mamy nadal zakaz sek*u, a dziś liczyliśmy z mężem że dostaniemy zielone światło a tu zonk 🤣
    Mogę Cie pocieszyć lekko... my mamy zielone swotalo od poczatku a przez caly okres ciazy seksu nie było ani razu bo tak fatalnie sie czuje,ze to ostatnie o czym myślę 🤣

Co do staników to ja tez mam juz dawno problem i chodzę w sportowych topach caly czas 🤣 do sklepu sie wybrać nie mam energii wiec jeszcze poczekam. Zamawiam na allegro ;)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Ceci Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zamówiłam na allegro staniki ciazowe momtobe, sprawdziły mi sie w pierwszej ciazy i stwierdzilam ze najlepiej bedzie do nich wrócic :)

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • WiolaP Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Polecam staniki z SHEIN, wahałam się długo ale się okazało że są fantastyczne, kupiłam dwa, muszę domówić więcej.

W poprzedniej ciąży tez mialam z shein i był rewelacyjny 😉

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka miałam w pracy dziewczynę z Belgii, która rodziła w kwietniu, na L4 poszła jakieś 2-3 tygodnie przed porodem, a we wrześniu wróciła już do pracy 😵
    Na Polskę można duuuużo narzekać, ale nieograniczone, płatne ciążowe L4 + rok urlopu + potem możliwość L4 na chore dziecko + 2 dni opieki na zdrowe dziecko to jest jednak coś pięknego i mega się cieszę, że tak u nas jest, patrząc na inne kraje 🥰

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do staników, to ja chodzę bez, a ja muszę wyjść do ludzi to zakładam jakiś miękki albo sportowy, nie kupuję jeszcze nic, bo pamiętam jak przytyłam w poprzedniej ciąży i to co bym teraz kupiła byłoby zaraz za małe 🫣😵

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Hej, gdzie ostatecznie robiłaś prenatalne?
    w Medicover, na NFZ już nie było nigdzie miejsc.

07.2022 👶 synek

25.06 ⏸️

05.11 ⏸️
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Podsyłam link:

Moonlight & Mama Bezszwowy biustonosz do karmienia (w stylu galaretki) dla mamy
    I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
    https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lUvpW2lOwpH_8&localcountry=PL&url_from=GM71127050428

Ja w tym momencie mam miseczkę C i coś koło 85-90 i wzięłam rozmiar M i jest idealny. Sugerowałam się też zdjęciami w opiniach innych babeczek.
    ja mam 75E normalnie, teraz już pewnie 80E bym potrzebowała - więc przy takich stanikach jak coś będzie dobre na biust to będzie za szerokie w obwodzie. Zwykle kupuję w Esotiq, tylko muszę poczekać na jakąś promocję.

07.2022 👶 synek

25.06 ⏸️

05.11 ⏸️
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ