🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem już po, USG miałam dopochwowe bo lekarz sprawdzał długość szyjki i potem przez brzuch już Dzidzioka. Wszystko jest dobrze, niskie ryzyka 💓 Bąbel ma 6,7 cm, FHR 158 i płci jeszcze nie znamy bo za dużo fikołków było 😁
wandapanda, Mysia 24, Kofii, WiolaP, Missi, Czarna_owieczka, Ananabanana, Pani Bocianowa, nofajniefajnie, Maerwen, karolka, Pysio, Ceci, Rewelka, Natalie2026, Pat93, Początek drogi, aniluaP19, kikix0o, MayMasza, hypatia92 lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
29.04 III prenatalne 🌸 1431g
14.05 Kontrola 🌸 1809g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
emciak wrote:Jestem już po, USG miałam dopochwowe bo lekarz sprawdzał długość szyjki i potem przez brzuch już Dzidzioka. Wszystko jest dobrze, niskie ryzyka 💓 Bąbel ma 6,7 cm, FHR 158 i płci jeszcze nie znamy bo za dużo fikołków było 😁
Cudownie 🥰
emciak lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Ja mam USG prenatalne w poniedziałek. Czyli rozumiem, że raczej jest już przez brzuch robione?
Zastanawiam się też czy robić w poniedziałek rano morfologię i mocz. Mój lekarz prowadzący chce aktualne wyniki na każdą wizytę, a zapomniałam dopytać czy na te prenatalne też. W sumie i tak chyba do 14 nie zdążą przyjść wyniki.. -
Gratuluję wizyt ❤️
Właśnie u nas z imion póki co padło Piotr i Dawid
Sylwester przespany
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Ja też, dopiero o 14:45 ale cały dzień w pracy więc mam nadzieję że szybko zleci.Ceci wrote:Tez mam w poniedzialek prenatalne
stresuje sie strasznie 🙈
Mi lekarz prowadzący nie kazał robić badań na każdą wizytę, na razie zrobiłam raz i z lekarzem prowadzącym zobaczę się dopiero 10 dni po prenatalnych30.10.25 - transfer
03.11.25 - progesteron 54,45
06.11.25 - progesteron 29,84
- beta HCG 100,82
-
Cześć! U mnie dzisiaj już 11+6
czuję się okropnie. To moja druga ciąża, pierwsza to był luksus
cały czas mi niedobrze, spać mogłabym całe dnie, piersi bolą okropnie, a dodatkowo wyskakują mi codziennie nowe wypryski na twarzy i dekolcie. Istny dramat
w środę mam prenatalne, termin póki co na 18.07, zobaczymy jak będzie po USG.
Mam pytanie jak u was z l4? Jesteście już na zwolnieniu czy na razie pracujecie?
W pierwszej ciąży miałam lekarza, który od pierwszej wizyty mi proponował zwolnienie, teraz byłam póki co u dwóch różnych i żaden z nich tego nie proponował, a powiem szczerze, że chciałabym już odpocząć. Praca mnie bardzo stresuje i psychicznie już nie daje rady. Mam zamiar porozmawiać z lekarzem czy byłaby możliwość dostać to l4.
A jak u was? Jakiś lekarz wam to już proponował?
Pani Bocianowa, Mysia 24 lubią tę wiadomość
-
Hej Patka!

Ja jestem na zwolnieniu od 4 tygodnia ciąży ze względu na charakter pracy - nocne dyżury, stres i inne szkodliwe warunki.
Pamiętaj - to Ty wiesz najlepiej co dla Ciebie dobre i jeśli tylko czujesz, że potrzebujesz odpoczywać w domu to masz do tego prawo. Poproś lekarza o L4 przy następnej wizycie. Ciążowe L4 jest spoko, bo w większości przypadków lekarze zaznaczają „może chodzić”, więc możesz się spokojnie przemieszczać niemalże gdzie chcesz
Patipatka99 lubi tę wiadomość
-
Patipatka99 wrote:Cześć! U mnie dzisiaj już 11+6
cały czas mi niedobrze, spać mogłabym całe dnie, piersi bolą okropnie, a dodatkowo wyskakują mi codziennie nowe wypryski na twarzy i dekolcie. Istny dramat
Mam pytanie jak u was z l4? Jesteście już na zwolnieniu czy na razie pracujecie?
W pierwszej ciąży miałam lekarza, który od pierwszej wizyty mi proponował zwolnienie, teraz byłam póki co u dwóch różnych i żaden z nich tego nie proponował, a powiem szczerze, że chciałabym już odpocząć. Praca mnie bardzo stresuje i psychicznie już nie daje rady. Mam zamiar porozmawiać z lekarzem czy byłaby możliwość dostać to l4.
Mnie lekarz pytał na drugiej wizycie czy potrzebuje zwolnienie, wtedy nie chciałam, ale teraz jestem na zwolnieniu z powodu zakrzepicy i chyba już nie wrócę, bo pracę mam siedzącą a dyżury 12 lub 24 h, do tego zaczęły się codzienne wymioty a nie jest to komfortowe w pracy 😅 Tyle lat czekałam na tą ciążę, to moja pierwsza że chyba nie będę się zawzinać żeby dalej pracować.
Mysia_24 -
Patipatka99 wrote:Cześć! U mnie dzisiaj już 11+6
Mysle ze lekarz moze Ci nie proponowac l4 poniewaz w polskim prawie nie ma czegos takiego jak l4 bo jestem w ciazy.Musi zaistniec jakas okolicznosc.Ja jestem na l4 od 8 tyg od wizyty serduszkowej ze wzgledu na zly wywiad polozniczy, wcześniejsze poronienia i charakter pracy.Ja jestem kucharzem zmianowym,praca po 12-14 godzin dziennie i non stop na nogach.Nie miałam możliwości przejścia na inne stanowisko bo w kuchni nigdzie nie ma lekko🤷Jednak ciaza to wyjatkowy stan, porozmawiaj ze swoim lekarzem, powiedz ze zle sie czujesz,ze cierpi na tym również twoja psychika.Mysle ze w takim wypadku nie będzie problemu❤️
-
Ceci wrote:Tez mam w poniedzialek prenatalne
stresuje sie strasznie 🙈
Też się trochę zaczynałam stresować, ale właśnie dostaliśmy wyniki NIFTy i będzie zdrowy chłopiec 🩵
WiolaP, Ceci, Pani Bocianowa, emciak, Początek drogi, hypatia92, Missi, Kirby, GosAga123, Pysio lubią tę wiadomość
-
Hej,
Wczoraj byłam jeszcze u innego lekarza prywatne w celu zmierzenia przyziernosc karku, pokazałam mu poprzednie wyniki i już na wstępnie powiedział że dziecko było źle ułożone do tego pomiaru głowa była za.mocno odchylona do tyłu zrobił i wyszło mu 2.7 przy dużym dziecku 78 mm powiedział że jest ok i jak mam nifty które wyszły niskie ryzyka to by nie robil amniopunkcji tylko echo serca .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:36
Rewelka, Silvia, Natalie2026, Ceci, MayMasza, WiolaP, Kofii, wandapanda, Missi, Pysio lubią tę wiadomość
jaśmine -
QUOTE=jaśmine777]Pamiętasz mozw jaka miałaś przyziernosc karku? Papę robiłaś jak Ci wyszła ?[/QUOTE]
Niestety nie pamiętam, nie były najwyższe, ale juz niepokojące. Znajoma miała gorsze wyniki, a tez ma zdrowego chlopca. Obie robiłyśmy nifty i wyniki nifty były dobre.
Czytam właśnie, ze byłaś u innego lekarza, to dobra wiadomość ❤️Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Ja na L4 jestem od 1,5 tygodnia i będę jeszcze 2 tygodnie, chyba wrócę jeszcze po tym do pracy, bo trochę ich zostawiłam w ciężkim okresie, no ale źle się czuję, a pracę mam taką hmm umysłowo intensywną i stresującą, jedyny plus jest taki, że z domu. Planuję wrócić jeszcze tak na miesiąc podszkolić nowa dziewczynę, chociaż aż mi niedobrze jak pomyślę o wszystkim co będę musiała zrobić po powrocie, bo zaległości wielkie będą + początek roku 😔🫣
Pisałyście też coś o imionach, my przy pierwszym dziecku powiedzieliśmy wszystkim imię dopiero po porodzie, bo do szału mnie doprowadzało to, jak ludzie komentują imiona, które ktoś wybiera dla dziecka 😅 xD a jak dziecko jest już na świecie i jest nazwane, to jakoś nikt już nie komentuje że imię brzydkie 😅 jeśli macie w swoim otoczeniu takich ludzi, to polecam 😂 teraz też tak zrobimy 😅
WiolaP, emciak, Patipatka99, Pysio lubią tę wiadomość
-
Ja mam swój typ dla dziewczynki i chłopca, takie imię typu Michał/Michalina czy Jan/Janina. Wcześniej zawsze marzyłam o Majeczce albo Maksymilianie ale to tak popularne imiona, że chyba pomyślę jeszcze nad innym zestawem. Mąż oczywiście lubi mnie irytować swoimi wyborami więc z jego strony są rózne Kleofasy i Eurydyki 😆6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
29.04 III prenatalne 🌸 1431g
14.05 Kontrola 🌸 1809g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
U nas dla chłopca bylo juz wybrane imie bo nie ukrywam ze po cichu liczylam ze jednak bedzie chlopczyk😜Mial byc Felicjan❤️.A ze bedzie dziewczynka to zaczelam rozwazac Felicje-Felcie i podoba mi sie tez Celestyna-Cesia ale to będzie ciężka przeprawa . Pewnie zrobimy glosowanie rodzinne bo dzieciaki tez chca miec swoj udzial w wyborze imienia🥰