SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po, USG miałam dopochwowe bo lekarz sprawdzał długość szyjki i potem przez brzuch już Dzidzioka. Wszystko jest dobrze, niskie ryzyka 💓 Bąbel ma 6,7 cm, FHR 158 i płci jeszcze nie znamy bo za dużo fikołków było 😁

wandapanda, Mysia 24, Kofii, WiolaP, Missi, Czarna_owieczka, Ananabanana, Pani Bocianowa, nofajniefajnie, Maerwen, karolka, Pysio, Ceci, Rewelka, Natalie2026, Pat93, Początek drogi, aniluaP19, kikix0o, MayMasza lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Jestem już po, USG miałam dopochwowe bo lekarz sprawdzał długość szyjki i potem przez brzuch już Dzidzioka. Wszystko jest dobrze, niskie ryzyka 💓 Bąbel ma 6,7 cm, FHR 158 i płci jeszcze nie znamy bo za dużo fikołków było 😁

Cudownie 🥰

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • Maerwen Nowa

Wysłany: 2 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG prenatalne w poniedziałek. Czyli rozumiem, że raczej jest już przez brzuch robione?
    Zastanawiam się też czy robić w poniedziałek rano morfologię i mocz. Mój lekarz prowadzący chce aktualne wyniki na każdą wizytę, a zapomniałam dopytać czy na te prenatalne też. W sumie i tak chyba do 14 nie zdążą przyjść wyniki..

• karolka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt ❤️
    Właśnie u nas z imion póki co padło Piotr i Dawid :)
    Sylwester przespany :)

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml

Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml

Progesteron 3x1
    Pregna dha
  • Ceci Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maerwen wrote:
    Ja mam USG prenatalne w poniedziałek. Czyli rozumiem, że raczej jest już przez brzuch robione?
    Zastanawiam się też czy robić w poniedziałek rano morfologię i mocz. Mój lekarz prowadzący chce aktualne wyniki na każdą wizytę, a zapomniałam dopytać czy na te prenatalne też. W sumie i tak chyba do 14 nie zdążą przyjść wyniki..
    Tez mam w poniedzialek prenatalne :) stresuje sie strasznie 🙈

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:

Jestem z Tobą :D i tak jak pisałam wyżej - nie stresuję się wynikiem a zachowaniem lekarza 😅

Ceci lubi tę wiadomość

• Początek drogi Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Ja też, dopiero o 14:45 ale cały dzień w pracy więc mam nadzieję że szybko zleci.
    Mi lekarz prowadzący nie kazał robić badań na każdą wizytę, na razie zrobiłam raz i z lekarzem prowadzącym zobaczę się dopiero 10 dni po prenatalnych

30.10.25 - transfer
    03.11.25 - progesteron 54,45
    06.11.25 - progesteron 29,84
    - beta HCG 100,82 <3
  • Patipatka99 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U mnie dzisiaj już 11+6 :) czuję się okropnie. To moja druga ciąża, pierwsza to był luksus :D cały czas mi niedobrze, spać mogłabym całe dnie, piersi bolą okropnie, a dodatkowo wyskakują mi codziennie nowe wypryski na twarzy i dekolcie. Istny dramat :D w środę mam prenatalne, termin póki co na 18.07, zobaczymy jak będzie po USG.
    Mam pytanie jak u was z l4? Jesteście już na zwolnieniu czy na razie pracujecie?
    W pierwszej ciąży miałam lekarza, który od pierwszej wizyty mi proponował zwolnienie, teraz byłam póki co u dwóch różnych i żaden z nich tego nie proponował, a powiem szczerze, że chciałabym już odpocząć. Praca mnie bardzo stresuje i psychicznie już nie daje rady. Mam zamiar porozmawiać z lekarzem czy byłaby możliwość dostać to l4.
    A jak u was? Jakiś lekarz wam to już proponował?

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Patka! :)
    Ja jestem na zwolnieniu od 4 tygodnia ciąży ze względu na charakter pracy - nocne dyżury, stres i inne szkodliwe warunki.
    Pamiętaj - to Ty wiesz najlepiej co dla Ciebie dobre i jeśli tylko czujesz, że potrzebujesz odpoczywać w domu to masz do tego prawo. Poproś lekarza o L4 przy następnej wizycie. Ciążowe L4 jest spoko, bo w większości przypadków lekarze zaznaczają „może chodzić”, więc możesz się spokojnie przemieszczać niemalże gdzie chcesz ;)

• Ceci Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patipatka99 wrote:
    Cześć! U mnie dzisiaj już 11+6 :) czuję się okropnie. To moja druga ciąża, pierwsza to był luksus :D cały czas mi niedobrze, spać mogłabym całe dnie, piersi bolą okropnie, a dodatkowo wyskakują mi codziennie nowe wypryski na twarzy i dekolcie. Istny dramat :D w środę mam prenatalne, termin póki co na 18.07, zobaczymy jak będzie po USG.
    Mam pytanie jak u was z l4? Jesteście już na zwolnieniu czy na razie pracujecie?
    W pierwszej ciąży miałam lekarza, który od pierwszej wizyty mi proponował zwolnienie, teraz byłam póki co u dwóch różnych i żaden z nich tego nie proponował, a powiem szczerze, że chciałabym już odpocząć. Praca mnie bardzo stresuje i psychicznie już nie daje rady. Mam zamiar porozmawiać z lekarzem czy byłaby możliwość dostać to l4.
    A jak u was? Jakiś lekarz wam to już proponował?
    U mnie kazdy lekarz proponowal juz przejscie na L4 ze wzgledu na ciąże po procedurze ivf. Jednak dla mnie praca to obecnie wybawienie od natrętnych myśli. Jednak, gdyby mnie męczyla to na pewno wzielabym juz zwolnienie ;)

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
‹‹ 111 112 113 114 115
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ