Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po, USG miałam dopochwowe bo lekarz sprawdzał długość szyjki i potem przez brzuch już Dzidzioka. Wszystko jest dobrze, niskie ryzyka 💓 Bąbel ma 6,7 cm, FHR 158 i płci jeszcze nie znamy bo za dużo fikołków było 😁

wandapanda, Mysia 24, Kofii, WiolaP, Missi, Czarna_owieczka, Ananabanana, Pani Bocianowa, nofajniefajnie, Maerwen, karolka, Pysio, Ceci, Rewelka, Natalie2026, Pat93, Początek drogi, aniluaP19, kikix0o, MayMasza, hypatia92 lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
    29.04 III prenatalne 🌸 1431g
    14.05 Kontrola 🌸 1809g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Jestem już po, USG miałam dopochwowe bo lekarz sprawdzał długość szyjki i potem przez brzuch już Dzidzioka. Wszystko jest dobrze, niskie ryzyka 💓 Bąbel ma 6,7 cm, FHR 158 i płci jeszcze nie znamy bo za dużo fikołków było 😁

Cudownie 🥰

emciak lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena
    🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

preg.png
  • Maerwen Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG prenatalne w poniedziałek. Czyli rozumiem, że raczej jest już przez brzuch robione?
    Zastanawiam się też czy robić w poniedziałek rano morfologię i mocz. Mój lekarz prowadzący chce aktualne wyniki na każdą wizytę, a zapomniałam dopytać czy na te prenatalne też. W sumie i tak chyba do 14 nie zdążą przyjść wyniki..

• karolka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt ❤️
    Właśnie u nas z imion póki co padło Piotr i Dawid :)
    Sylwester przespany :)

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 21:12

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Tez mam w poniedzialek prenatalne :) stresuje sie strasznie 🙈

Jestem z Tobą :D i tak jak pisałam wyżej - nie stresuję się wynikiem a zachowaniem lekarza 😅

Ceci lubi tę wiadomość

preg.png
  • Początek drogi Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Ja też, dopiero o 14:45 ale cały dzień w pracy więc mam nadzieję że szybko zleci.
    Mi lekarz prowadzący nie kazał robić badań na każdą wizytę, na razie zrobiłam raz i z lekarzem prowadzącym zobaczę się dopiero 10 dni po prenatalnych

30.10.25 - transfer
    03.11.25 - progesteron 54,45
    06.11.25 - progesteron 29,84
    - beta HCG 100,82 <3
  • Patipatka99 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U mnie dzisiaj już 11+6 :) czuję się okropnie. To moja druga ciąża, pierwsza to był luksus :D cały czas mi niedobrze, spać mogłabym całe dnie, piersi bolą okropnie, a dodatkowo wyskakują mi codziennie nowe wypryski na twarzy i dekolcie. Istny dramat :D w środę mam prenatalne, termin póki co na 18.07, zobaczymy jak będzie po USG.
    Mam pytanie jak u was z l4? Jesteście już na zwolnieniu czy na razie pracujecie?
    W pierwszej ciąży miałam lekarza, który od pierwszej wizyty mi proponował zwolnienie, teraz byłam póki co u dwóch różnych i żaden z nich tego nie proponował, a powiem szczerze, że chciałabym już odpocząć. Praca mnie bardzo stresuje i psychicznie już nie daje rady. Mam zamiar porozmawiać z lekarzem czy byłaby możliwość dostać to l4.
    A jak u was? Jakiś lekarz wam to już proponował?

Pani Bocianowa, Mysia 24 lubią tę wiadomość

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Patka! :)
    Ja jestem na zwolnieniu od 4 tygodnia ciąży ze względu na charakter pracy - nocne dyżury, stres i inne szkodliwe warunki.
    Pamiętaj - to Ty wiesz najlepiej co dla Ciebie dobre i jeśli tylko czujesz, że potrzebujesz odpoczywać w domu to masz do tego prawo. Poproś lekarza o L4 przy następnej wizycie. Ciążowe L4 jest spoko, bo w większości przypadków lekarze zaznaczają „może chodzić”, więc możesz się spokojnie przemieszczać niemalże gdzie chcesz ;)

Patipatka99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patipatka99 wrote:
    Cześć! U mnie dzisiaj już 11+6 :) czuję się okropnie. To moja druga ciąża, pierwsza to był luksus :D cały czas mi niedobrze, spać mogłabym całe dnie, piersi bolą okropnie, a dodatkowo wyskakują mi codziennie nowe wypryski na twarzy i dekolcie. Istny dramat :D w środę mam prenatalne, termin póki co na 18.07, zobaczymy jak będzie po USG.
    Mam pytanie jak u was z l4? Jesteście już na zwolnieniu czy na razie pracujecie?
    W pierwszej ciąży miałam lekarza, który od pierwszej wizyty mi proponował zwolnienie, teraz byłam póki co u dwóch różnych i żaden z nich tego nie proponował, a powiem szczerze, że chciałabym już odpocząć. Praca mnie bardzo stresuje i psychicznie już nie daje rady. Mam zamiar porozmawiać z lekarzem czy byłaby możliwość dostać to l4.

Mnie lekarz pytał na drugiej wizycie czy potrzebuje zwolnienie, wtedy nie chciałam, ale teraz jestem na zwolnieniu z powodu zakrzepicy i chyba już nie wrócę, bo pracę mam siedzącą a dyżury 12 lub 24 h, do tego zaczęły się codzienne wymioty a nie jest to komfortowe w pracy 😅 Tyle lat czekałam na tą ciążę, to moja pierwsza że chyba nie będę się zawzinać żeby dalej pracować.

Mysia_24
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patipatka99 wrote:

Mysle ze lekarz moze Ci nie proponowac l4 poniewaz w polskim prawie nie ma czegos takiego jak l4 bo jestem w ciazy.Musi zaistniec jakas okolicznosc.Ja jestem na l4 od 8 tyg od wizyty serduszkowej ze wzgledu na zly wywiad polozniczy, wcześniejsze poronienia i charakter pracy.Ja jestem kucharzem zmianowym,praca po 12-14 godzin dziennie i non stop na nogach.Nie miałam możliwości przejścia na inne stanowisko bo w kuchni nigdzie nie ma lekko🤷Jednak ciaza to wyjatkowy stan, porozmawiaj ze swoim lekarzem, powiedz ze zle sie czujesz,ze cierpi na tym również twoja psychika.Mysle ze w takim wypadku nie będzie problemu❤️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Maerwen Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:

Też się trochę zaczynałam stresować, ale właśnie dostaliśmy wyniki NIFTy i będzie zdrowy chłopiec 🩵

WiolaP, Ceci, Pani Bocianowa, emciak, Początek drogi, hypatia92, Missi, Kirby, GosAga123, Pysio lubią tę wiadomość

• Ceci Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• jaśmine777 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wczoraj byłam jeszcze u innego lekarza prywatne w celu zmierzenia przyziernosc karku, pokazałam mu poprzednie wyniki i już na wstępnie powiedział że dziecko było źle ułożone do tego pomiaru głowa była za.mocno odchylona do tyłu zrobił i wyszło mu 2.7 przy dużym dziecku 78 mm powiedział że jest ok i jak mam nifty które wyszły niskie ryzyka to by nie robil amniopunkcji tylko echo serca .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:36

Rewelka, Silvia, Natalie2026, Ceci, MayMasza, WiolaP, Kofii, wandapanda, Missi, Pysio lubią tę wiadomość

jaśmine
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    QUOTE=jaśmine777]Pamiętasz mozw jaka miałaś przyziernosc karku? Papę robiłaś jak Ci wyszła ?[/QUOTE]
    Niestety nie pamiętam, nie były najwyższe, ale juz niepokojące. Znajoma miała gorsze wyniki, a tez ma zdrowego chlopca. Obie robiłyśmy nifty i wyniki nifty były dobre.

Czytam właśnie, ze byłaś u innego lekarza, to dobra wiadomość ❤️

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 jestem od 1,5 tygodnia i będę jeszcze 2 tygodnie, chyba wrócę jeszcze po tym do pracy, bo trochę ich zostawiłam w ciężkim okresie, no ale źle się czuję, a pracę mam taką hmm umysłowo intensywną i stresującą, jedyny plus jest taki, że z domu. Planuję wrócić jeszcze tak na miesiąc podszkolić nowa dziewczynę, chociaż aż mi niedobrze jak pomyślę o wszystkim co będę musiała zrobić po powrocie, bo zaległości wielkie będą + początek roku 😔🫣

Pisałyście też coś o imionach, my przy pierwszym dziecku powiedzieliśmy wszystkim imię dopiero po porodzie, bo do szału mnie doprowadzało to, jak ludzie komentują imiona, które ktoś wybiera dla dziecka 😅 xD a jak dziecko jest już na świecie i jest nazwane, to jakoś nikt już nie komentuje że imię brzydkie 😅 jeśli macie w swoim otoczeniu takich ludzi, to polecam 😂 teraz też tak zrobimy 😅

WiolaP, emciak, Patipatka99, Pysio lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie rodzinka bardzo krecila nosem na imie jakie wybraliśmy dla synka,na szczęście ja z tych co zdanie innych maja w głębokim powazaniu😁Wszystkim nie dogodzisz,wiec trzeba machnac na nich ręką 💪

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • emciak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swój typ dla dziewczynki i chłopca, takie imię typu Michał/Michalina czy Jan/Janina. Wcześniej zawsze marzyłam o Majeczce albo Maksymilianie ale to tak popularne imiona, że chyba pomyślę jeszcze nad innym zestawem. Mąż oczywiście lubi mnie irytować swoimi wyborami więc z jego strony są rózne Kleofasy i Eurydyki 😆

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
    29.04 III prenatalne 🌸 1431g
    14.05 Kontrola 🌸 1809g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla chłopca bylo juz wybrane imie bo nie ukrywam ze po cichu liczylam ze jednak bedzie chlopczyk😜Mial byc Felicjan❤️.A ze bedzie dziewczynka to zaczelam rozwazac Felicje-Felcie i podoba mi sie tez Celestyna-Cesia ale to będzie ciężka przeprawa . Pewnie zrobimy glosowanie rodzinne bo dzieciaki tez chca miec swoj udzial w wyborze imienia🥰

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ