🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
wandapanda wrote:Dziewczyny, które robiły Sanco. Zobaczyłam w apce komunikat „dzisiaj wynik powinien być gotowy”. Też miałyście coś takiego? I czy faktycznie był tego dnia?
Ja robiłam SANCO w diagnostyce i nawet nie wiem czy była jakaś informacja ale wynik miałam dwa dni po pobraniu. -
Online są dostępne.KatarzynkA wrote:Hej, czy któraś z was robiła testy sanco w diagnostyce? Czy wyniki są dostępne jakoś online czy będę musiała po nie osobiście jechać? Jestem na etapie wybierania gdzie chce zrobić i diagnostyka jest najlepsza lokalizacyjnie.
-
Pa-u-linka wrote:Ja już po prenatalnych . Na szczęście wszystko jest ok . Dzidzia ma ok 6,70 cm . Lekarz stwierdził że według USG wygląda wszystko dobrze .Wyniki z krwi za 2 tygodnie .
Powiem Wam ,ze średnio jestem zadowolona z badania . Nie dostałam żadnych zdjęć , ani nawet żadnego dokumentu potwierdzającego badanie i że jest wszystko ok. Też nic nie dostałyście robiąc prenatalne na NFZ?
Aaaa i wstępnie powiedział że raczej dziewczynka 🩷 czyli 3 córka 🥰
Czy we wcześniejszych ciążach płeć z pierwszych prenatalnych się potwierdziła potem ?
Ja robilam na NFZ ale ja znowu jestem bardzo zadowolona.Fakt nie dostałam zadnego zdjecia ale opis usg to chyba na 4 strony dostalam. -
Pa-u-linka super, że wszystko dobrze 🥰 dziwne, że nic nie dostałaś, mi moja lekarka wczoraj na wizycie mówiła, że mam przynieść wyniki prenatalnych na kolejną wizytę, poza tym takie dokumenty też chyba trzeba mieć przy przyjęciu do szpitala do porodu z tego co pamiętam 🤔 może lekarz zapomniał? Albo będą do odbioru później?
-
Ceci wrote:Dziewczyny, dostałysmy wyniki Panoramy - czekamy na drugą córkę! Bardzo mnie to zdziwiło, bo byłam pewna, że będzie chłopak

O, to spoko, bo chyba Ty chciałaś dziewczynkę żeby mieć jednopłciowe rodzeństwo?
A kiedy oddawałaś krew na panoramę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 14:10
-
A czy czujecie juz jakies ruchy dzieciorkow?

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Pa-u-linka wrote:Ja już po prenatalnych . Na szczęście wszystko jest ok . Dzidzia ma ok 6,70 cm . Lekarz stwierdził że według USG wygląda wszystko dobrze .Wyniki z krwi za 2 tygodnie .
Powiem Wam ,ze średnio jestem zadowolona z badania . Nie dostałam żadnych zdjęć , ani nawet żadnego dokumentu potwierdzającego badanie i że jest wszystko ok. Też nic nie dostałyście robiąc prenatalne na NFZ?
Czy we wcześniejszych ciążach płeć z pierwszych prenatalnych się potwierdziła potem ?
Ja robiłam na NFZ w Invicta i lekarz dał mi zdjęcia - ba, nawet dodrukował jedno żeby mąż mógł sobie schować do portfela
Wyniki też normalnie otrzymałam. Generalnie na Twój wniosek placówka medyczna ma obowiązek udostępnić Ci kopię dokumentacji medycznej więc zgłoś się może do rejestracji z prośbą o przygotowanie takiego odpisu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 14:32
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
MayMasza wrote:A czy czujecie juz jakies ruchy dzieciorkow?
Jestem według usg 16+2.
Czułam z prawej strony na wysokości pępka. Podczas usg na prenatalnych dzidziuś miał właśnie nóżki z tej strony. Ale przez ostatnie 4 dni nie czułam z prawej tylko zaczęłam czuć z lewej i to duzo wyżej prawie pod żebrami. I wszystko jasne bo wczoraj na wizycie na usg okazalo się że maluch już się odwrócił i teraz stoi na głowie więc nóżki ma na samej górze 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 14:33
MayMasza, Ananabanana lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
[url=https://www.tic kerfactory.com]
[/url] -
Mam wynik! Wszystko ok, dziewczynka, czyli lekarz dobrze widział na USG 🥰
Co mnie zmartwiło… bardzo niska frakcja, nie uspokaja mnie taki wynik 🙃 na infolini Genomedu twierdzą, że według ich standardów jest ok. No ale ja mam jakąś wiedzę na temat tych badań… nie wiem co mam myśleć.
Missi, Rewelka, nofajniefajnie, Pani Bocianowa, Gonia90, WiolaP, Motylek93, Pysio, emciak, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość
-
MayMasza wrote:A czy czujecie juz jakies ruchy dzieciorkow?
Ja mam wrażenie czasem że coś czuję, ale na bank sobie wmawiam, bo jestem dopiero 14+5 dzisiaj, więc to zasadniczo nie możliwe
Ale już się nie mogę doczekać 🥹 później będę żałować że tak bardzo chciałam jak zacznę dostawać kopy pod żebra i w żołądek, ale te pierwsze mini kopki są takie słodkie 🥹
MayMasza lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja wczoraj byłam na USG. W zeszłym tygodniu miałam badania krwi. I glukozę, ale 55g z tylko jednym pobraniem. Wszystko jest dobrze, dziecko się dobrze rozwija, wyniki dobre bez ryzyk. Jestem już spokojna i szczęśliwa, z przekonaniem że wszystko będzie dobrze przebiegało, i tego też każdej z Was życzę ☺️
Bobas ma 7,5 cm, według USG 13 tydzień ciąży, termin podali na 21.07. Mąż mówi że mam się postarać wcelować w 22.07, bo to nasza rocznica ślubu 😆🤣
WiolaP, Pani Bocianowa, Motylek93, Pysio, emciak, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość
-
Ja robiłam na NFZ w gyncentrum i dostałam kartkę opis z zdjęciami każdej części chyba jest z 20 zdjęć to wszystko wydrukowane i teraz wyniki też dostałam mailem ale opis z zaleceniami i podsumowaniemPa-u-linka wrote:Ja już po prenatalnych . Na szczęście wszystko jest ok . Dzidzia ma ok 6,70 cm . Lekarz stwierdził że według USG wygląda wszystko dobrze .Wyniki z krwi za 2 tygodnie .
Czy we wcześniejszych ciążach płeć z pierwszych prenatalnych się potwierdziła potem ?👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Tak, chcialam miec druga corkenofajniefajnie wrote:O, to spoko, bo chyba Ty chciałaś dziewczynkę żeby mieć jednopłciowe rodzeństwo?

A kiedy oddawałaś krew na panoramę?
krew oddawalam tydzien temu w srode a wynik byl wczoraj rano
-
Ja mam to samo, mam wrazenie ze cos czuje, ale to duzo za wczesnie i to pewnie u mnie jelitaPani Bocianowa wrote:Ja mam wrażenie czasem że coś czuję, ale na bank sobie wmawiam, bo jestem dopiero 14+5 dzisiaj, więc to zasadniczo nie możliwe
Ale już się nie mogę doczekać 🥹 później będę żałować że tak bardzo chciałam jak zacznę dostawać kopy pod żebra i w żołądek, ale te pierwsze mini kopki są takie słodkie 🥹
-
Oddałam krew w ten sam dzień i nie mam wyników 🥺🤡 byłaś w Alab? Czy przez gabinet ginekologa?Ceci wrote:Tak, chcialam miec druga corke
krew oddawalam tydzien temu w srode a wynik byl wczoraj rano
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne ⌛️
13.02 kontrola ⌛️

-
ja czuję od kilku dni, tak z raz, dwa razy dziennie, raczej na pewno to, jak się już poczuje to trudno z czymś innym pomylić.MayMasza wrote:A czy czujecie juz jakies ruchy dzieciorkow?
MayMasza, Rewelka, Ananabanana lubią tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
W alabieLocus wrote:Oddałam krew w ten sam dzień i nie mam wyników 🥺🤡 byłaś w Alab? Czy przez gabinet ginekologa?
i chyba wysylka miala byc tego samego dnia do Stanow z Wawy
Locus lubi tę wiadomość
-
To może dlatego jestem do tyłu, bo moja próbka ze śląska 🙌 dzięki za odpowiedź ♥️🥰 Gratulacje wyników i upragnionej dziewczynki 👧🏻Ceci wrote:W alabie
i chyba wysylka miala byc tego samego dnia do Stanow z Wawy
Ceci lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne ⌛️
13.02 kontrola ⌛️

-
Ja czuje takie delikatne puknięcia - kopniaczki.Zazwyczaj wieczorem jak juz sie poloze i mam wiecej czasu zeby sie skupic.Wiadomo raz sa raz nie ale to jeszcze nie jest etap regularnych ruchów.W pierszej ciazy poczulam ruchy dopiero w 20 tyg w kazdej kolejnej juz dużo szybciej 🥰
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH