🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tak samo ! Kiwi i pomarańcze no kocham ❤️😅Ceci wrote:Kiwi!! Bez zjedzenia co najmniej jednego nie ma u mnie dnia 🤭🤭🤭
A z innych zachcianek to niestety totalnie odmiennie niż przed ciążą , ciągnie mnie do przetworzonych produktów typu serki topione i inne jakieś almette, bardzo też ślina cieknie na widok pieczywa co również unikałam przed ciążą 😏
Ceci lubi tę wiadomość
👩32👨35
AMH 0,3
Endometrioza
Adenomioza
Niedoczynność Tarczycy
Starania od Maj 2023
Luty 2025 operacja endometriozy - usunięty lewy jajnik
Czerwiec 2025 inseminacja ❌
Wrzesień 2025 start IVF
💉Menopur1200 +Ganirelix
🩺punkcja 7.10🥚8 ❄️3
I Transfer - 10.10 ❌
II Transfer 10.11 🫠
9dpt dwie wymarzone kreski ⏸️
10 dpt Beta HCG 221 🍀
12 dpt Beta HCG 498 🍀
16dpt Beta HCG 2823 🍀
5.12 wizyta USG ❤️ -
Ooo almette z bagietka swieza tez wchodzi!!SylwiaFizjo wrote:U mnie tak samo ! Kiwi i pomarańcze no kocham ❤️😅
A z innych zachcianek to niestety totalnie odmiennie niż przed ciążą , ciągnie mnie do przetworzonych produktów typu serki topione i inne jakieś almette, bardzo też ślina cieknie na widok pieczywa co również unikałam przed ciążą 😏 -
Heh a ja rano piję kakao 🤣 czego nie robiłam od kiedy byłam mała
Oczywiście kiwi też ostatnio rządzi takie soczyste słodkie mniam 😋
Ceci, WiolaP lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Z pieczywem to ja mam to samo 😀
I obecnie mam fazę na pomidory ze śmietaną i to mocno posolone 🫠😆 poważnie, jem codziennie nawet 2x dziennie po całych michach. Przed chwilą też jadłam. Oczywiście wszędzie w sklepach są okropne. Ale odkryłam że w żabce są malinowe pyszne które smakują jak pomidor. Wczoraj po 21 mąż musiał iść kupić bo bym nie zasnęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 18:54
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
[url=https://www.tic kerfactory.com]
[/url] -
Ja mam aktualnie fazę na sałatkę z rukoli/roszponki i pomidorków truskawkowych z dużą ilością soku z cytryny, oliwy i soli. Aż wykręca mi buzię jak to jem ale jest przepyszne 💓
Co do ruchów to ja chyba jeszcze nic nie czuję ale mam łożysko na przedniej ścianie więc pewnie trochę dłużej sobie poczekam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 19:06
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Mam cos podobnego..przez kilka dni robiłam rano zacierki na mleku..ostatni raz jadłam jak jeszcze mieszkałam z rodzicami a wczesniej w dzieciństwie i nie bylo to moje ulubione danie hahhakarolka wrote:Heh a ja rano piję kakao 🤣 czego nie robiłam od kiedy byłam mała
Oczywiście kiwi też ostatnio rządzi takie soczyste słodkie mniam 😋
karolka lubi tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Jak Was tak czytam to wciąż troche zazdroszczę...Bo mi nadal nic nie smakuje
nawet jak pomyślę czy cos bym zjadła to jest mi niedobrze

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Muszę się tu do Was „wyrzygać” bo już mam dość. Boże mam dzisiaj jakiś zjazd hormonalny. Miałam iść do znajomych na 20 a siedzę i płaczę od pół godziny, jestem cała spuchnięta, nie umiem się uspokoić. Płacze już dzisiaj chyba 4 raz, masakra. Czuję się jak jakiś psychol 🙈 koło południa wpadłam w histerię po obejrzeniu filmiku o jakimś psie ze schroniska, teraz płacze bo mam wrażenie że się będę źle czuć jak całe towarzystwo po drinkach a ja na trzeźwo, no masakra. Jak tak dalej pójdzie to mnie czeka psychiatryk…
Natalie2026 lubi tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Muszę się tu do Was „wyrzygać” bo już mam dość. Boże mam dzisiaj jakiś zjazd hormonalny. Miałam iść do znajomych na 20 a siedzę i płaczę od pół godziny, jestem cała spuchnięta, nie umiem się uspokoić. Płacze już dzisiaj chyba 4 raz, masakra. Czuję się jak jakiś psychol 🙈 koło południa wpadłam w histerię po obejrzeniu filmiku o jakimś psie ze schroniska, teraz płacze bo mam wrażenie że się będę źle czuć jak całe towarzystwo po drinkach a ja na trzeźwo, no masakra. Jak tak dalej pójdzie to mnie czeka psychiatryk…
Nie bądź dla siebie taka surowa. Masz prawo mieć gorszy dzień co wcale nie znaczy że będzie tak cały czas. Jeżeli nie masz ochoty iść to zostań w domu oglądnij film albo się wyśpij. Nie wymagaj od siebie zbyt dużo. Jesteś w ciąży i normalni znajomi zrozumieją że możesz mieć gorszy dzień
nic na siłę
Ceci lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Zupelnie sie zgadzam. I bez hormonalnych hustawek nie zawsze na sie chec wyjsc z domu, czasem to po prostu nie ten dzien.karolka wrote:Nie bądź dla siebie taka surowa. Masz prawo mieć gorszy dzień co wcale nie znaczy że będzie tak cały czas. Jeżeli nie masz ochoty iść to zostań w domu oglądnij film albo się wyśpij. Nie wymagaj od siebie zbyt dużo. Jesteś w ciąży i normalni znajomi zrozumieją że możesz mieć gorszy dzień
nic na siłę -
Pani Bocianowa wrote:Muszę się tu do Was „wyrzygać” bo już mam dość. Boże mam dzisiaj jakiś zjazd hormonalny. Miałam iść do znajomych na 20 a siedzę i płaczę od pół godziny, jestem cała spuchnięta, nie umiem się uspokoić. Płacze już dzisiaj chyba 4 raz, masakra. Czuję się jak jakiś psychol 🙈 koło południa wpadłam w histerię po obejrzeniu filmiku o jakimś psie ze schroniska, teraz płacze bo mam wrażenie że się będę źle czuć jak całe towarzystwo po drinkach a ja na trzeźwo, no masakra. Jak tak dalej pójdzie to mnie czeka psychiatryk…
Ja dzisiaj też w dołku. Bardzo chciałam spokojną ciążę, a ciągle coś nie tak. Najpierw ta pępowina, ale ok wszyscy mnie uspokajali, że tak bywa. Zrobiłam Sanco, dla spokoju ducha. Niby ok, wyszło dobrze, ale czemu ta frakcja taka niska? Dużo za niska jak na ten tydzień. Z tego co czytałam to innych testów nipt by mi nie zrobili z tego powodu. A to podobno może świadczyć o różnych nieprawidłowościach. Mam już dosyć, nie potrafię cię cieszyć z tej ciąży, ciągle tylko się zamartwiam, przez cały czas ściśnięty żołądek ze stresu, chce mi się wymiotować. Myślę, że te mdłości to z nerwów, a nie z powodu ciąży. Nie chce mi się jeść, nie mogę spać, czuję jakąś niechęć do swojego brzucha, nie mogę słuchać jak ktoś mówi, że w lipcu będzie dziecko.
Dlaczego nie może być po prostu dobrze i normalnie? Naprawdę ja już jestem wykończona. -
wandapanda wrote:Ja dzisiaj też w dołku. Bardzo chciałam spokojną ciążę, a ciągle coś nie tak. Najpierw ta pępowina, ale ok wszyscy mnie uspokajali, że tak bywa. Zrobiłam Sanco, dla spokoju ducha. Niby ok, wyszło dobrze, ale czemu ta frakcja taka niska? Dużo za niska jak na ten tydzień. Z tego co czytałam to innych testów nipt by mi nie zrobili z tego powodu. A to podobno może świadczyć o różnych nieprawidłowościach. Mam już dosyć, nie potrafię cię cieszyć z tej ciąży, ciągle tylko się zamartwiam, przez cały czas ściśnięty żołądek ze stresu, chce mi się wymiotować. Myślę, że te mdłości to z nerwów, a nie z powodu ciąży. Nie chce mi się jeść, nie mogę spać, czuję jakąś niechęć do swojego brzucha, nie mogę słuchać jak ktoś mówi, że w lipcu będzie dziecko.
Dlaczego nie może być po prostu dobrze i normalnie? Naprawdę ja już jestem wykończona.
I na takie emocje musimy sobie pozwolić ! Nie jesteśmy ze stali i nie mamy serca z kamienia żeby problemy po nas spływały ❤️ to świadczy o tym że Nam bardzo zależy a to nic złego 😌 ja też czasami mam gorszy dzień też jestem przerażona ale jak to zawsze podpowiada chat gpt trzeba położyć się na lewym boku położyć rękę na brzuchu i mówić sobie że dla tego malucha zrobimy wszystko co tylko możemy ❤️
Ceci lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Dziewczyny głowy do góry! To naprawdę chwilowe. Mimo tego, że często jest nam ciężko zrozumieć nasze myśli i zachowania wywołane przez hormony to naprawdę to jest normalne. Najważniejsze to nie dać się wkręcić w pętle tych czarnych myśli. Trzeba od razu odwrócić uwagę.
Będzie dobrze ☺️
Mi w takich gorszych chwilach pomaga odpoczynek, zrobienie czegoś dla siebie, chociażby głupiej maseczki, pomalowania paznokci u stóp, cokolwiek
Właśnie kakao! Idę robić kakao. I wam też polecam. To super koi nerwy i odgania złe myśli 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:53
WiolaP lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
[/url] -
Ehhhh dziewczyny! Może jestemy dla siebie za surowe

A ciąża to nie codziennie jest ten piękny, błogosławiony, pełen blasku stan który widzimy w reklamach i filmach
Ja bym chciała codziennie być fresh, ubierać fajne styloweczki , wstawać rześka i wyspana.
A tymczasem przez większość ostatniego czasu czuje się jak kupa. Mogłabym cały dzień przechodzić w szlafroku i powyciąganej piżamie. Nie chce mi się nawet ogarnąć czasem ryja. I jestem zła na siebie. Tylko w sumie dlaczego.
I ten odwieczny strach. Czy wszystko jest ok. Czy urodzi się zdrowe. Czy wystarczająco dobrze dziś jadłam. Czy nie przesadziłam z tym czy z tamtym.
adukow, Natalie2026, kikix0o lubią tę wiadomość
-
Czasami jest ciężko, szczególnie jak informacje od lekarzy są nie po naszej myśli albo jakieś uciążliwe objawy się pojawiają albo te złe czarne myśli. Dla mnie to oznaka troski i miłości o tego szkraba, na tym etapie najważniejsze żebyśmy zadbały o siebie. O duszę i ciało, stres maluchowi i nam nie pomoże. Dziś jest dołek jutro może być lepiej 🙂32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
8.12 - 2,4 cm 🦋
14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
23.12 ponowne krwawienie, fhr 171 5cm maluszka 🦋
24.12 krwotok 😑 mój dzielny wojownik tym się nie przejmuje
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Mi naprawdę nie zależy na tym, żeby ciąża była jak z instagrama, żeby super wyglądać i nie mieć dolegliwości. Ja chcę tylo, żeby dziecko było zdrowe
naprawdę mogę wyglądać jak kupa i rzygać dzień w dzień. Po prostu chcę, żeby wszystko było dobrze…
Niby nie ma u mnie jakiś twardych dowodów, że coś jest nie tak. Te badania wychodzą dobrze. Ale cały czas znajduje się coś małego co budzi mój niepokój. Coś co może nie świadczyć o czymś poważnym, a może być wadą. Naprawdę, mam już dosyć, czuję, że żyję w ciągłym napięciu. Już się zastanawiam czy da się zrobić amniopunkcję bez jakiś mocnych wskazań, bo ja zaraz zwiariuje. -
wandapanda wrote:Ja dzisiaj też w dołku. Bardzo chciałam spokojną ciążę, a ciągle coś nie tak. Najpierw ta pępowina, ale ok wszyscy mnie uspokajali, że tak bywa. Zrobiłam Sanco, dla spokoju ducha. Niby ok, wyszło dobrze, ale czemu ta frakcja taka niska? Dużo za niska jak na ten tydzień. Z tego co czytałam to innych testów nipt by mi nie zrobili z tego powodu. A to podobno może świadczyć o różnych nieprawidłowościach. Mam już dosyć, nie potrafię cię cieszyć z tej ciąży, ciągle tylko się zamartwiam, przez cały czas ściśnięty żołądek ze stresu, chce mi się wymiotować. Myślę, że te mdłości to z nerwów, a nie z powodu ciąży. Nie chce mi się jeść, nie mogę spać, czuję jakąś niechęć do swojego brzucha, nie mogę słuchać jak ktoś mówi, że w lipcu będzie dziecko.
Dlaczego nie może być po prostu dobrze i normalnie? Naprawdę ja już jestem wykończona.
A jaką masz frakcja? I w którym tc miałaś pobieraną krew? -
wandapanda wrote:3%, w 13. To dużo za mało,
Wandzia:
,, Frakcja 3% w teście SANCO oznacza poziom tzw. frakcji płodowej (cfDNA), czyli fragmentów DNA płodu krążących we krwi matki, a wartość < 3% lub 3% jest uznawana za bardzo dobrą i wystarczającą do wiarygodnej oceny ryzyka trisomii (Downa, Edwardsa, Patau) oraz innych wad genetycznych; wysoka frakcja gwarantuje wiarygodność badania nawet przy niskiej liczbie komórek płodowych, a test SANCO słynie z wysokiej skuteczności nawet przy niskich jej wartościach. "Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
[/url]
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH