🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaP wrote:@Mysiu wspolczuje Ci tak zlego samopoczucia.
Jesli chodzi o nas my nie szykujemy strikte pokoju dla dziecka bo będzie i tak z nami wiec bedzie na ta chwile miec wydzielony swój kącik.Robilismy tak z każdym dzieckiem dopiero wtedy kiedy oni byli gotowi przechodzili do swoich pokoi i wtedy tez braly udzial w urządzaniu takiego pokoju☺️
Ja poprostu jestem spokojniejsza majac to maleństwo caly czas przy sobie☺️
Jak mi ktoś powie, ze ciąża to nie choroba to go pogryze 😄
Mam cichą nadzieję że po woli zaczyna się uspakajac bo ostatnio zdarzyło mi się mieć dobry dzień bez 🤮
To moja pierwsza ciąża, więc ja jeszcze nie wiem od czego zacząć 🙂 ale zawsze marzył mi się taki pokój dla dziecka, no ale z opowiadań mam które znam zdaję sobie sprawę że może on nie być prawie wcale używany.Mysia_24 -
My z pierwsza corka od poczatku mielismy dla niej osobny pokoik, nigdy nie spała z nami w łóżku, a w ciagu dnia czesto w kolysce w salonie. Teraz też planujemy od poczatku wyremontować osobny pokoi dla młodszej, takze wybieram juz powoli tapety i akcesoria
-
Jeśli chodzi o pokoik to ja na początek dostawka do łóżka + komoda w sypialni dla malucha. Mamy osobny pokój i tam wstawię szafę i łóżeczko, ale bez żadnych szaleństw. Pół roku po porodzie będziemy się przeprowadzać do nowego domu, więc chcę już zakupić docelowe meble aby później nie musieć bawić się w sprzedawanie itd.
Ja jak na razie mam kilka ubranek i finalizuje zakup wózka od znajomej, w neutralnym kolorze wszystko 🤣 tez jak się dowiem o płci to ruszę z większymi zakupami
Co do wózków to może rozboleć głowa, co osoba to inna opinia🤣👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍 -
My mamy dwa duże pokoje, jeden zajmuje córka, a drugi służy jako salono-sypialnia, więc bobo będzie z nami
za jakiś czas pewnie wyremontujemy górę i wtedy będzie mieć swój pokój.
Jak córka była bambikiem to była też ze mną w sypialni nawet chyba do 3 roku życia, łatwiej mi było do niej wstawać i szybciej, natomiast nigdy nie spała ze mną w łóżku, jestem tego srogim przeciwnikiem
-
A jak już kupujecie ubranka to co dokladnie? 🥰 mam ochotę dziś przekroczyć granicę i coś zamówić. Jest tyle cudnych ubranek że nie mogę się zdecydować. I druga sprawa, jaki rozmiar zamawiacie ?☺️Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
[url=https://www.tic kerfactory.com]
[/url] -
Missi wrote:A jak już kupujecie ubranka to co dokladnie? 🥰 mam ochotę dziś przekroczyć granicę i coś zamówić. Jest tyle cudnych ubranek że nie mogę się zdecydować. I druga sprawa, jaki rozmiar zamawiacie ?☺️
Też już mnie kusi, ja jestem zielona w tym temacie też się chętnir dowiem.
A masz jakieś stronki do polecenia 🙂?
Missi lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Mysia 24 wrote:Też już mnie kusi, ja jestem zielona w tym temacie też się chętnir dowiem.
Wiesz co caly czas mi się wyświetlają, sklepy typu reserved, next, zaraz, h&m kurcze są takie cuda. I są wszędzie wyprzedaże więc chyba naprawdę warto. Właśnie znalazłam dwupak bawełnianych body z długim rękawkiem i do tego do kompletu półśpiochy czyli takie spodenki/legginsy i łączny koszt to niecałe 60 zł za dwa kompleciki. A są przesłodkie stonowane kolory w motyw owieczki 🤩
Edit. No i zamówiłam👋 te kompleciki to w Smyku. Są fajne promki na wielopaki. Rozmiary w większości już poprzebierane, ale jeszcze da się coś wygrzebać ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 17:01
Mysia 24 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
[/url] -
Mysia 24 wrote:Też już mnie kusi, ja jestem zielona w tym temacie też się chętnir dowiem.
Przy zakupach pamiętajcie, że H&M, Next ma zawyżone rozmiary. Zara takie w sam raz. Newbie nie pamiętam 🤔 no i bawełna bawełnie nierówna. Konges slojd petarda pod względem jakości, rozmiary raczej zawyżone, ale ceny spore. Przy maluchu lubiłam piżamki z dwoma zamkami, łatwo zmieniało się pieluszkę: https://www.kappahl.com/pl-pl/baby/piamy/488650
Z wózków u nas Cybex. Zostanie też na drugie bobo.
Przy pierwszym dziecku zaczynałam wyprawkę od rozmiaru 56, ale córka urodziła się 52cm, więc mąż leciał dokupić mniejsze rozmiary, bo wyglądała jak w worku 🙈
Mysia 24 lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:A jak już kupujecie ubranka to co dokladnie? 🥰 mam ochotę dziś przekroczyć granicę i coś zamówić. Jest tyle cudnych ubranek że nie mogę się zdecydować. I druga sprawa, jaki rozmiar zamawiacie ?☺️
Ja właśnie dziś zamówiłam 🫣😅 bo właśnie wszędzie mi się wyświetlają strony z takimi rzeczami. Zamówiłam z NEXT i z H&M i z Vinted. Dosłownie kilka rzeczy w rozmiarach od 56 do 62. Głównie śpioszki i body takie letnie w neutralnych kolorach oraz 2 sweterki ale to na później i takie letnie rampersy.
Miałam czekać na połówkowe, ale właśnie takie ładne rzeczy i promocje, że zamówiłam. 🫣
Missi lubi tę wiadomość
-
Ja różnie
wyszukuje takie lepsze marki na Vinted - i przychodzą jak nowe i tak wszystko idzie do prania
coś zamawiałam na hm na wyprzedaży i sinsay zwykle bodziaki
nawet jak mam to wyprać dwa razy to się przydadzą
a maluch zaraz urośnie więc nie zamawiam za dużo bo nie wiem jakie będzie. Już czasami wolę trochę większy niż takie typowe niemowlęce.
WiolaP lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Przy pierwszej córce zaczęliśmy od rozmiaru 56 no i topiła sie w nich bo urodziła sie 53cm i dokupowalismy kulka sztuk rozmiaru 50. Mialam wszystko: śpiochy,bodziaki, bluzeczki itp a najlepiej sprawdzało mi sie body plus polspiochy/legginsy. Dla mnie najwygodniejsza forma. No i pajace na noc
adukow lubi tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Jejku nie mogę się doczekać laski 🫠🫠🫠🫠
Natalie2026, Ananabanana lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
[/url] -
Ja tak jak karolcia - Vinted
nie wiem nawet czy kupię cokolwiek nowego, bo te rzeczy co zamówiłam to przyszły mi jak nówki sztuki nieśmigane 😁
Ja mam tylko problem z tym w co ubierać bobasa latem, bo moja córka jest zimowa, więc nie mam doświadczenia. Wszędzie piszą że warstwa więcej niż dorosłego - no to jak to? Mam założyć na krótki rękawek jeszcze śpiochy przy 30 stopniach w cieniu? xD z tego co czytam na różnych forach to piszą, że czasem nawet sam pampers wystarczy przy takich giga upałach. To mnie stresuje powiem Wam szczerze 😅 jest tu ktoś kto już miał dziecko urodzone w lecie ?
karolka lubi tę wiadomość
-
U nas natomiast cala trojka spala z nami w łóżku,jestem ogromna zwolenniczka noszenia na rekach,tulenia , całowania i calej tej bliskości 🥰🥰🥰Uwierzcie mi dzieci i tak z czasem z tego wyrastają to nie jest tak ze potem sa jakies niezaradne ale dla mnie ta wiez jest niesamowicie wazna.Wiecie jak wiele dla mnie znaczy jak moja najstarsza córka przychodzi do nnie sama z siebie i opowiada jak minął jej dzien,co bylo w szkole ,czasami opowiada o tym ze widziała jakiegoś glupiego tiktoka😅Widac ze caly czas potrzebuja tej bliskości ale nie sa niezaradne.
Co do ciuszkow to ja w sumie kupuje wszystko mam juz sporo bodziakow na krotki rekaw,kilka sztuk na długi,pare pajacow,dresiki ale takie cienkie,kilka takich ladnych komplecikow na dlugi rekaw,jakies rampersy.U nas cala trojka jest jesienno zimowa wiec szczerze nie mam pojecia jak ubierac takiego letniego bobasa🤷
Missi, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Moja jest wrześniowa ale tez juz bylo brzydko. Niemowlaczkom jest chłodniej, jak beda upały to mysle ze body muslinowe i pampers dadzą rade. A tak to rampersik chyba..

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 19:50
Ananabanana, Natalie2026, WiolaP, wandapanda, Kirby, MayMasza lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
[/url] -
Pani Bocianowa wrote:Ja tak jak karolcia - Vinted
nie wiem nawet czy kupię cokolwiek nowego, bo te rzeczy co zamówiłam to przyszły mi jak nówki sztuki nieśmigane 😁
Ja mam tylko problem z tym w co ubierać bobasa latem, bo moja córka jest zimowa, więc nie mam doświadczenia. Wszędzie piszą że warstwa więcej niż dorosłego - no to jak to? Mam założyć na krótki rękawek jeszcze śpiochy przy 30 stopniach w cieniu? xD z tego co czytam na różnych forach to piszą, że czasem nawet sam pampers wystarczy przy takich giga upałach. To mnie stresuje powiem Wam szczerze 😅 jest tu ktoś kto już miał dziecko urodzone w lecie ?
Ja słuchałam szkolenia fizjoterapeutki i mówiła że malucha ubieramy warstwe więcej niż siebie ale zaznaczyła że nie dotyczy to upałów -
Pani Bocianowa wrote:Ja tak jak karolcia - Vinted
mam synka z lipca - i tak pierwsze 2-3 tygodnie to go na spacery ubierałam w samo body, zwykle z dlugim rękawkiem+ spodenki i brałam kocyk żeby przykryć gdyby się zrobiło zimno. Tylko że ja mieszkam nad morzem, więc upałów nie było, często wiało, na 30 stopni to myślę że samo body by styknęło i ew. jakiś muślinowy kocyk do przykrycia.
Ja będę kupować 56, 62 i może 68 żeby mieć już zakupy z głowy na dłuższy czas. Chyba że lekarz będzie mówił że jakieś maleństwo wychodzi to kupię jeszcze 50. Marki już mam swoje sprawdzone - pajacyki zawsze z Next kupuję, super jakość, body i spodenki HM, C&A, Lindex, Name it - mam nadzieję że większość mi się uda na vinted kupić. Omijam z daleka Sinsay i Pepco bo się już nacięłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 20:50
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ananabanana wrote:Właśnie mam ten sam problem, mamy mieszkanie gdzie ciężko coś już pomieścić. Szukamy domu lub działki w Małopolsce i jest okropnie ciężko, aby znaleźć coś sensownego. Ale u nas obstawiam, że kupimy działkę i będziemy budować więc jakoś rzeczy dla dziecka musimy pomieścić w tych metrach które mamy 🫣
Co do wózków moja znajoma ma Venicci i jest bardzo zadowolona.
Myślałam, że tylko my na Pomorzu mamy problem z działką. Szukamy już od roku, ale mam wrażenie, że w okolicy nic się nawet nie pojawia sensownego, albo jakieś dziwne, albo brzydkie, albo ogromne za miliony. Nawet się z mężem pokłóciłam dziś o to, bo mieszkanie mamy 55 metrów i aktualnie nie mam nawet szafy dla dziecka, a co dopiero pokoik.
Mam nadzieję, że uda mi się wyremontować mieszkanie do lipca 😳
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH