🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie wróciłam do domu po intensywnym weekendzie towarzyskim i nadrabiam. Powiem Wam, ze te dwa dni bez wertowania internetu, badań i szukania dziury w całym zrobiły mi dobrze na głowę.
Widziałam, że był temat wózków i fotelików. Mi się bardzo podoba beżowy cybex balios i się nad nim zastanawiam, ale on chyba jest dość mały. Z fotelików to raczej avionaut pixel z bazą jeśli będzie pasować do samochodu. Pokoiku teraz nie będziemy robić. Niedługo zmieniamy mieszkanie i będziemy mieli 4 pokoje, więc miejsce jest, ale wykończenie to i tak są ogromne koszty, więc wolny pokój póki co będzie robić za składzik. Wolę za tą kasę zrobić nowy, wypasiony pokój dla starszego, bo maluch póki co i tak nie potrzebuje. Starszy syn jakoś do drugiego roku życia spał z nami, a bawił się tylko w salonie przy nas. Ciuszków póki co nie kupuje, ale bardzo podobają mi się ubranka w stylu lindex czy next i raczej będę się skupiać na tego typu wzorach. Oczywiście z vinted, bo sama po starszym wystawiałam ubranka za grosze w stanie idealnym, bo taki maluch nic nie poniszczy. Szkoda mi trochę kasy na nowe. Ale narazie i tak nic nie kupuje, bo ostatnio mam gorszy humor i jakos tak chęci brak na takie rzeczy.
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Ok, już rozumiem. Sama jestem na heparynie (trombofilia) i odstawiam dopiero po połogu. Na mnie z kolei źle dzialal akard i odstawiałam w trakcie ciąży.kikix0o wrote:Ze względu na PAI1 4G/4G i trzy poprzednie ciąże biochemiczne. Ginekolog powiedział, że największe ryzko było do tego momentu, a teraz już nie są mi potrzebne i sam Acard 150 wystarczy, a że u mnie głównym winowajcą są przeciwciała jakie mi wyszły w krwi w ANA1 i ANA3 i z tego powodu biorę też Encorton. Twierdzi, że Encorton u mnie jest najważniejszy, a sam Acard wystarczy na rozrzedzenie krwi
Co do wózków to ja nie lubię tych 2w1. Używaliśmy tylko gondoli, a potem przesiadaliśmy się w spacerówkę valco, bo świetnie się sklada, zajmuje mało miejsca, a jest bardzo wygodna dla dziecka. Teraz z różnicą wieku 2 lat i 2 miesięce będziemy używać podwójny też z valco.
Ktoś tu dziś pisał o foteliku Avionaut Pixel. Mieliśmy go teraz przy ostatnim dziecku i był genialny. Właśnie dzięki temu, że jest lekki w porównaniu do innych. Jesli planujecie dużo jeździć same z dzieckiem autem to naprawdę polecam. 🙂
Mam dziecko z lipca. Pierwsze dni ubierałam w pajaca (bez body pod spodem). Po kilku dniach już tylko rampers/body i do przykrycia kocyk bambusowy lub pieluszka muslinowa.
Błagam nie pokazujcie tych pięknych ubranek.🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 21:56
-
Oj dziewczyny kusicie zakupami 🫣 ale ja też jeszcze się wstrzymam aż poznamy płeć i będzie już bliżej półmetka. Ale piszcie co tam kupujecie, wszelkie rekomendacje na wagę złota, bo jestem totalnie zielona.
Też się zastanawiałam w co ubierać dziecko w lipcu, tym bardziej że tu gdzie mieszkam może być wtedy ponad 40 stopni … mam nadzieję że położna mi coś podpowie.
Co do samopoczucia to ja też jestem strasznie słaba, jak szybko idę od razu zbiera mnie na wymioty. Trasa piechotą do pracy która zwykle zajmowała mi 25 minut teraz zajmuje 40. Mąż robi wszystko w domu bo ja nie jestem w stanie.
Myślałam że dobrze byłoby zacząć jakieś lekkie ćwiczenia, żeby już trochę ciało przygotowywać do porodu, ale energii brak. Czekam na lepszy czas. Wy macie w planach jakieś ćwiczenia, albo już coś robicie? Macie jakieś doświadczenia ze szkołami rodzenia, warto w ogóle na takie coś się zapisywać? -
WiolaP wrote:U nas natomiast cala trojka spala z nami w łóżku,jestem ogromna zwolenniczka noszenia na rekach,tulenia , całowania i calej tej bliskości 🥰🥰🥰Uwierzcie mi dzieci i tak z czasem z tego wyrastają to nie jest tak ze potem sa jakies niezaradne ale dla mnie ta wiez jest niesamowicie wazna.Wiecie jak wiele dla mnie znaczy jak moja najstarsza córka przychodzi do nnie sama z siebie i opowiada jak minął jej dzien,co bylo w szkole ,czasami opowiada o tym ze widziała jakiegoś glupiego tiktoka😅Widac ze caly czas potrzebuja tej bliskości ale nie sa niezaradne.
można mieć super więź i bliskość z dzieckiem i nie spać razem
mój synek spał z nami dość długo i ja tego bardzo nie lubiłam, nie wysypiałam się, więc przy drugim mam dużą nadzieję że uda mi się uniknął współspania... Tak samo nie jestem zwolenniczką noszenia, to nie dla moich plecow
bliskość można w rózny sposób zapewniać 
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:można mieć super więź i bliskość z dzieckiem i nie spać razem
mój synek spał z nami dość długo i ja tego bardzo nie lubiłam, nie wysypiałam się, więc przy drugim mam dużą nadzieję że uda mi się uniknął współspania... Tak samo nie jestem zwolenniczką noszenia, to nie dla moich plecow
Ja też nie uważam że wspólne spanie ma wpływ na więź.
Tak samo jak ko.
Córka od początku spała sama w łóżeczku, z 2 lat temu zaczęła nocne wędrówki.
Ja uważam że łóżko jest rodziców.
Teraz z nami śpi jak przyjdzie bo ni mam siły ją odprowadzać.

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
fantaghiro wrote:można mieć super więź i bliskość z dzieckiem i nie spać razem
Zgadzam się. Z córką mam super kontakt, też rozmawiamy o wszystkim. Bliskość bliskością i oczywiście spełniane według potrzeb swoich i dziecka, ale ważniejsze niż spanie z dzieckiem jest dla mnie jednak małżeństwo i dobry sen, a łóżko to dla mnie przestrzeń do bliskości z mężem (nie chodzi tylko o seks) i do spania 😁 córka ma swoje łóżko od urodzenia i śpi u siebie. Każdy ma swoją przestrzeń i granice
Eliora, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Zgadzam się. Z córką mam super kontakt, też rozmawiamy o wszystkim. Bliskość bliskością i oczywiście spełniane według potrzeb swoich i dziecka, ale ważniejsze niż spanie z dzieckiem jest dla mnie jednak małżeństwo i dobry sen, a łóżko to dla mnie przestrzeń do bliskości z mężem (nie chodzi tylko o seks) i do spania 😁 córka ma swoje łóżko od urodzenia i śpi u siebie. Każdy ma swoją przestrzeń i granice

Popieram!
👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Uwielbiam sinsay do rozszerzania diety 😂 2-3 razy-po ubranku i nie mam se sentymentów zeby wyrzucić 😂 a na wyprzedazy za groszefantaghiro wrote:mam synka z lipca - i tak pierwsze 2-3 tygodnie to go na spacery ubierałam w samo body, zwykle z dlugim rękawkiem+ spodenki i brałam kocyk żeby przykryć gdyby się zrobiło zimno. Tylko że ja mieszkam nad morzem, więc upałów nie było, często wiało, na 30 stopni to myślę że samo body by styknęło i ew. jakiś muślinowy kocyk do przykrycia.
Ja będę kupować 56, 62 i może 68 żeby mieć już zakupy z głowy na dłuższy czas. Chyba że lekarz będzie mówił że jakieś maleństwo wychodzi to kupię jeszcze 50. Marki już mam swoje sprawdzone - pajacyki zawsze z Next kupuję, super jakość, body i spodenki HM, C&A, Lindex, Name it - mam nadzieję że większość mi się uda na vinted kupić. Omijam z daleka Sinsay i Pepco bo się już nacięłam.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH