🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na poczatku ciazy stracilam z 4 kg i teraz dopiero wrocilam do wagi sprzed i bede liczyc od tego punktu ile przytyje

Narazie rozstepow nowych brak (bo starych z okresu dojrzewania to mam mnostwo), a cellulit i przed ciaza mialam.
Co do pieluch tetrowych, to przy 1 corce mialam ich z 50 a i to bylo za malo. Mala strasznie ulewala i non stop je zmienialismy i pralismy. -
adukow wrote:Feliks waży 550g 😊 na następną wizytę 09.04 do zrobienia: krzywa cukrowa, TSH, morfologia, mocz, toksoplazmoza. Mam też skierowanie na trzecie prenatalne (28-32 tydzień). Polecał szczepienia: na NFZ są refundowane, w Medicover musiałabym płacić. Więc do lekarza rodzinnego po skierowanie. Ta na rsv podobno jakaś droga, ok. 1k. Był tak opalony, że aż mu pozazdrościłam ;d wrócił z Egiptu.
Piękne imię 🥰 mój ważył ostatnio dokładnie tyle samo
W ogóle też miałam te badania już jestem po i wyniki ok tylko po 2 h lekko podwyższony cukier jest max 8,5 a ja mam 8,9 więc…pewnie się okaże że czeka mnie dieta w najgorszym wypadku insulina. A reszta super 🙌
Co do szczepień nawet lekarz prowadzący wyda receptę z kodem c na rsv i będzie do odebrania za free w aptece
a później najlepiej do swojego lekarza na NFZ 
Ja znalazłam fajną stronę dziewczyny jakie tam cuda
już coś zamówiłam i przyszło piękne :
https://mojswiatdziecka.pl
adukow lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Ja zaczynam się już chyba stresować, bo jeszcze kompletnie nic nie mam
Cały czas mam jakiś taki dziwny lęk przed kupowaniem czegoś nie wiem z jakiego powodu, ale czas zacząć. Poczekam może jeszcze na połówkowe, które mam we czwartek 🫣
Już nawet dodałam jakieś kocyki do koszyka, ale koszyk dalej czeka
Czy coś jest ze mną nie tak ? 🤨
-
Ja też jeszcze nic nie mam, zostalo ponad 4 msc do terminu porodu, to bardzo dużo czasu. Myślę że zacznę po wielkanocy, ale jakoś bardzo się spieszyć nie będę - tak do końca maja chciałabym mieć wszystko kupione.
adukow lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja też nic nie mam, nie mogę się zebrać, przed przeprowadzką nie ma nawet gdzie tego trzymać. A i remont nowego mieszkania też się przeciąga i mam stresa, że się nie wyrobimy. Jakoś tak nie mogę zmusić się to tych zakupów, niby coś tam oglądam i mam zapisane, ale nic nie zamawiam. Sto razy bardziej ekscytujący jest dla mnie obecnie wybór nowego roweru dla starszaka niż szukanie wózka…
-
karolka wrote:Piękne imię 🥰 mój ważył ostatnio dokładnie tyle samo

W ogóle też miałam te badania już jestem po i wyniki ok tylko po 2 h lekko podwyższony cukier jest max 8,5 a ja mam 8,9 więc…pewnie się okaże że czeka mnie dieta w najgorszym wypadku insulina. A reszta super 🙌
Co do szczepień nawet lekarz prowadzący wyda receptę z kodem c na rsv i będzie do odebrania za free w aptece
a później najlepiej do swojego lekarza na NFZ 
Ja znalazłam fajną stronę dziewczyny jakie tam cuda
już coś zamówiłam i przyszło piękne :
https://mojswiatdziecka.pl
Też polecam tę stronę ! Większość rzeczy mam od nich, tylko że z allegro, bo tam też są
-
Dziewczyny wszystkiego najpiękniejszego z okazji naszego dzisiejszego święta! Żebyśmy były zdrowe, spokojne i szczęśliwe 🍀
MayMasza, wandapanda, WiolaP, emciak, Ananabanana, Pani Bocianowa, Motylek93, hypatia92, adukow, Kofii, Pysio, Kirby lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet 🌸🌷
U nas dzisiaj ciężka noc, młody gorączkował, kaszle, smarka i mówi, że bolą go nogi. Jak mąż wstanie to wyślę go do apteki po test na grypę, chociaż mam nadzieję, że to nie to, bo jest zaszczepiony, a ból nóg to zakwasy po piątkowym dość ciężkim treningu. No i liczę, że się nie zarażę, bo w tej ciąży to kończę jedną infekcję i zaraz zaczynam drugą 😩 -
Też ostatnio stamtąd zamawiałam.
Ja póki co mam 6 kg na minusie, ale też startowałam z większej wagi, pewnie niedługo zacznę tyć bo wymioty w końcu odpuściły.
Ja mam już całkiem sporo rzeczy kupionych, ostatnio wpadłam w szał zakupów, teraz szukam elektrycznego katarku, jaki kupujecie ?
Na przewijak też by się przydały polecajki.
Kurde a ja kupiłam 10 tetrowych i zadowolona że to zapas 😄
Miłej niedzieli dziewczyny 💐
Mysia_24 -
Jeżeli chodzi o katarek to ja mam aspirator Haxe, i jest spoko wydaje się delikatny do małego noska. Natomiast użyłam go może ze 3 razy jak faktycznie był problem z oddychaniem przez katar. Ogólnie nie jestem fanką odciągania- po prostu psikam wodą morską, gluty w końcu same wylecą, a nie trzeba męczyć dziecka.
Przewijak mam ten najtańszy z Ikea i bardzo dobrze sie sprawdził- na dolnej półce miałam wszystkie ubranka w pojemnikach, z boku można powiesi pojemniki na pampersy, chusteczki itp.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Milej niedzieli Dziewczyny, wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet❤️💐💐Niech wasi mężczyźni dzis szczególnie o was zadbaja🍰🍦🧁🍩🍫🧋🧉☕
emciak, Ananabanana, Ceci, MayMasza, Motylek93, adukow, Kofii, Pysio, Gonia90, Kirby lubią tę wiadomość
-
Udanego i pięknego dnia kobiet! Niech dzień będzie słoneczny i dobry 🌷🩷☀️🥂
WiolaP, Ceci, MayMasza, Motylek93, adukow, Kofii, Pysio, Gonia90, Kirby lubią tę wiadomość
-
Mysia 24 wrote:Też ostatnio stamtąd zamawiałam.
Ja póki co mam 6 kg na minusie, ale też startowałam z większej wagi, pewnie niedługo zacznę tyć bo wymioty w końcu odpuściły.
Ja mam już całkiem sporo rzeczy kupionych, ostatnio wpadłam w szał zakupów, teraz szukam elektrycznego katarku, jaki kupujecie ?
Na przewijak też by się przydały polecajki.
Kurde a ja kupiłam 10 tetrowych i zadowolona że to zapas 😄
Miłej niedzieli dziewczyny 💐
Ja mam niezawodny katarek do odkurzacza 😁 dla mnie Game changer.
Co do przewijaka, mam niestandardowy wymiar łóżeczka, bo jest szersze więc kupiłam z albero mio, bo tylko on pasował na takie szerokie 😁
Pięknego dnia kobiet też i ode mnie dla Was 🌺💖Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 10:44
MayMasza, WiolaP, Motylek93, Mysia 24, adukow, Pysio lubią tę wiadomość
-
Ananabanana współczuję stresu i życzę dużo zdrowia dla mamy!
A dla wszystkich nas najlepszego
My wczoraj zrobiliśmy porządki wiosenne na balkonie, uruchomiliśmy zestaw wypoczynkowy i dziś już było łapanie słońca na zewnątrz - kocyk i książka.
Co do wagi, to u mnie 8 kg na plusie. Według kalkulatorów trochę za dużo, ale jakoś szczególnie się nie przejmuję. Rozstępów nowych póki co brak.
Ananabanana lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Co do pieluszek to u nas sprawdzały się bambo nature, zamawiałam przez neta. Bardzo chłonne. Niektóre jak powąchacie to śmierdzą takimi silikonami.
Dziewczyny, niech Dzień Kobiet będzie tylko przypomnieniem, że jesteście wspaniałe przez cały rok. Dużo radości, zdrowia i spełnienia! 🌸😄
Motylek93 lubi tę wiadomość
-
Ja mam póki co tylko kocyk, ale dziś brat zapytał czy chcę z powrotem ubranka po ich synku (mają je po moim 😂 i innych dzieciach z rodziny), także temat ubranek załatwiony 😄 ogólnie to jeszcze jest masa czasu... Ja pewnie w maju/czerwcu się zacznę rozglądać za wózkiem, chciałabym używany, bo to tylko na 5, max 6 miesięcy, a spacerówkę już mam po synku, prawie nie używaną xD
Pieluch kupię pewnie ze 20, tyle chyba miałam ostatnio 😄 albo trochę więcej 🤔
Katarem miałam do odkurzacza i jest ekstra, trzeba tylko pilnować żeby dziecko miało otwartą buzię przy wyciąganiu kataru 😄 miałam też taki aspirator na baterie z Babyono i fajnie się sprawdzał do takich małych, suchych smarków, które zalegały w nosku 😄 a normalnego kataru nie wyciągał w ogóle.
Ja kolejny dzień czuję się mega słabo 🫥 nawet ciężko mi określić co mi jest, po prostu słabo 😔 mam wrażenie, że wszystko mnie boli + kompletnie nie mam siły na nic. -
@hypatia92 dziękuję 🩷
Złapał mnie wczoraj okropny ból w dole brzucha, a nawet niżej, tak że nie mogłam aż chodzić. Poszłam się kąpać i nie dałam rady ściągnąć skarpetek nawet. Ogólnie podnoszenie nóg czy chodzenie powodowało ten ból. Odpoczęłam i przeszło, dziś to samo. Czy któraś tak miała? To te bóle mięśni obłych? Dodam, że sporo chodziłam. I młoda wczoraj i dziś bardziej ruchliwa.
Teraz też już leżę i jest lepiej. -
Ananabanana wrote:@hypatia92 dziękuję 🩷
Złapał mnie wczoraj okropny ból w dole brzucha, a nawet niżej, tak że nie mogłam aż chodzić. Poszłam się kąpać i nie dałam rady ściągnąć skarpetek nawet. Ogólnie podnoszenie nóg czy chodzenie powodowało ten ból. Odpoczęłam i przeszło, dziś to samo. Czy któraś tak miała? To te bóle mięśni obłych? Dodam, że sporo chodziłam. I młoda wczoraj i dziś bardziej ruchliwa.
Teraz też już leżę i jest lepiej.
Ja się właśnie nie odzywałam bo przez ten ból i mnie zmiotło, ale już dzisiaj lepiej. Ja też miałam ten ból, nawet wczoraj pisałam o tym, bo chodziłam cały dzień zgięta w pół, tylko leżenie przynosiło ulgę. U mnie prawdopodobnie te więzadła obłe, ale mnie bardziej bolało po prawej. W piątek byłam u fizjo i to mnie zdziwiło, że po tym mi to wyskoczyło. Nie byłam w stanie wczoraj funkcjonować, dzisiaj do południa podobnie, ale już jest lepiej.
Również wszystkiego dobrego dla Was z okazji święta kobiet 🥰• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Wczoraj i mnie zmiotło.. w sobotę duzo chodziłam, zrobiliśmy spacer+zakupy i chyba to bylo za duzo bo brzuch mnie bardzo bolało, byl napięty i taki dziwnie 'bolesny' od środka jakby zakwasy. Nogi czasem musze podnieść rękoma np jak siedzę i chce je umieścić wyżej, bo nie mam sily, tak jakby pachwiny i uda nie dawały rady :pAnanabanana wrote:@hypatia92 dziękuję 🩷
Teraz też już leżę i jest lepiej.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅

, druga córka