Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ja co do pieluszek to tylko jednorazowe. Nie mam co prawda doświadczenia ale nie wyobrażam sobie inaczej 😀 ale pewnie postawimy na najbardziej naturalne, jeśli będą się sprawdzały oczywiście.

Dziś po ponad 2 tygodniach wymieniliśmy baterię w naszej wadze domowej 🫡
    Od początku ciąży jestem 7kg na plusie.
    Chyba całkiem ok?
    Ja się też właśnie zważyłam i mam +5kg 😄

Missi lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miałyście te bóle więzadeł po bokach brzucha? Jaki to ból?
    Byłam wczoraj u fizjo, wszystko mi tam rozciągała, a dzisiaj po prawej stronie czuję taki kłujący ból. Jak leżę to jest okej, ale jak chodzę to tak trochę zgięta bo mnie boli, czy przy wstawaniu już też boli.

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    .
    Dziś po ponad 2 tygodniach wymieniliśmy baterię w naszej wadze domowej 🫡
    Od początku ciąży jestem 7kg na plusie.
    Chyba całkiem ok?
    Uważam ze twoj przyrost jest ok,jak juz kiedys pisałam przyrost wagi dla każdej z nas bedzie indywidualny bo to zalezy od wielu czynników min. od wagi startowej.Ja jestem w tej chwili +5 kg wg mojej diabetolog najzdrowiej dla mnie bylo by gdybym zamknęła sie w zakresie 10-12 kg wtedy będzie to typowo przyrost ciążowy a nie tluszcz😉Jesli bardzo Cie to nurtuje moze warto wybrać sie na wizytę do dietetyka czesto taka konsultacja odbywa sie za darmo albo symboliczne 50zl.Wtedy oni fajnie wszystko sprawdzają od wagi po to czy narządy sa otłuszczone,czy pijesz odpowiednią ilość wody i ładnie Ci oszacuja przyrost wagi dla Ciebie☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Uważam ze twoj przyrost jest ok,jak juz kiedys pisałam przyrost wagi dla każdej z nas bedzie indywidualny bo to zalezy od wielu czynników min. od wagi startowej.Ja jestem w tej chwili +5 kg wg mojej diabetolog najzdrowiej dla mnie bylo by gdybym zamknęła sie w zakresie 10-12 kg wtedy będzie to typowo przyrost ciążowy a nie tluszcz😉Jesli bardzo Cie to nurtuje moze warto wybrać sie na wizytę do dietetyka czesto taka konsultacja odbywa sie za darmo albo symboliczne 50zl.Wtedy oni fajnie wszystko sprawdzają od wagi po to czy narządy sa otłuszczone,czy pijesz odpowiednią ilość wody i ładnie Ci oszacuja przyrost wagi dla Ciebie☺️

Niee kochana mnie to absolutnie nie nurtuje. Dla mnie jest ok! Ja jestem nadal szczupła. Te 7kg poszły mi chyba w cycki i brzuszek bo poza tym nic nie widać.
    Tak tylko napisałam bo był niedawno temat wagi i byłam ciekawa jak tam u was sytuacja. Ja się bardziej cieszę niż martwię powiem szczerze 😁

WiolaP lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Dziewczyny, czy miałyście te bóle więzadeł po bokach brzucha? Jaki to ból?
    Byłam wczoraj u fizjo, wszystko mi tam rozciągała, a dzisiaj po prawej stronie czuję taki kłujący ból. Jak leżę to jest okej, ale jak chodzę to tak trochę zgięta bo mnie boli, czy przy wstawaniu już też boli.

Ja miałam jakoś na przełomie 1 a drugiego trymestru jak się to wszystko rozciągało. Nawet siedzieć zbyt dlugo nie mogłam bo zaraz ciągnęło. Teraz już tego nie mam. U mnie to nie był raczej ból tylko takie uczucie rozciągania które po chwili było po prostu nieprzyjemne i musiałam zmienić pozycję żeby poczuć ulgę

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:17

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵

preg.png
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyskoczyły wam rozstępy albo celulit ? 🤔

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cellulit to ja mam od zawsze😂😂😂😂Ale spoko pamiętajcie ze Cellulit to taki grecki bóg 😅🫣 Rozstępów nie mam☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co +3,5kg, no ale jak pisałam wcześniej, już zachodząc w ciążę nie byłam w formie życia 😂

Cellulit tak jak Wiola, tez mam od zawsze 😁 a rozstępów nigdy nie miałam, poprzednia ciąża tez mnie oszczędziła pod tym kątem.

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio widziałam u nas zdjęcia brzuszków. Także ja też wrzucam dzisiejszą poranną aktualizację brzuszka 😁☀️

20260307-102037.jpg

Pięknego dnia!

WiolaP, Natalie2026, Ceci, Pani Bocianowa, Początek drogi, wandapanda, Kofii, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w słoneczną sobotę !
    Ja mam uczucie rozpierania i rozciągania od około tygodnia, jeden dzień jest lepiej, a jeden gorzej. Czuję jakby w pasie brzuch/boki/plecy brakowało mi skóry, mam taką mega napiętą skórę 🙄 męczę się z tym trochę, mam nadzieję że to przejdzie zaraz.
    I jak się położę na lewym boku, to mnie ciągnie mocno w prawym boku i odwrotnie. Nieprzyjemne bardzo.

Śniło mi się w ogóle dzisiaj że jestem na siłowni ale u siebie w domu i ćwiczę na stepperze i bieżni 🤣 chyba to jakiś znak od ciała haha

preg.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam tyle co przez całą ciążę z pierwszym dzieckiem czyli 10kg więcej

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://rentry.co/wyprawka2026

Wklejam Wam zgodnie z Waszą prośbą jeszcze raz link do listy wyprawkowej, oczywiście jest robiona przeze mnie odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży krok po kroku, więc jednemu coś może się przydać a innemu wcale 😅 dla mnie to co tam jest to must have, bez tego dla mnie ani rusz, nie ma też zbędnych pierdół, tak przynajmniej ją oceniam. Chcecie to korzystajcie :) jakbym o czymś zapomniała to alarmujcie.

Tamta strona z listą zniknęła i nie mogę odzyskać też Waszych komentarzy :(

PS. Większość mam już kupione 🙄😅

Missi, WiolaP lubią tę wiadomość

preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pieluchach tetrowych jest błąd, chyba że faktycznie chcesz mieć 100 szt :D

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    przy pieluchach tetrowych jest błąd, chyba że faktycznie chcesz mieć 100 szt :D

100 trochę dużo, ale z 40 to dla mnie było absolutne minimum, przynajmniej przy takim mlekotoku jaki ja miałam. Na początku żadne wkładki nie wytrzymywały, więc chodziłam ciągle z pieluchą w staniku 😁

preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że tak, ja miałam chyba z 15, głównie do podkładania pod ulewające dziecko.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie mialam ok 10 po to zeby podkladac po jedzeniu.U mnie i tak pralka chodzi non stop🫣 Dziś maz zabral synka na męski wypad na wieś beda cos tam robic przy samochodach,mlodsza poleciała już na dwór wiec ja biore sie za tą stertę prasowania😅

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
‹‹ 228 229 230 231 232
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ