🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się też właśnie zważyłam i mam +5kg 😄Missi wrote:Ja co do pieluszek to tylko jednorazowe. Nie mam co prawda doświadczenia ale nie wyobrażam sobie inaczej 😀 ale pewnie postawimy na najbardziej naturalne, jeśli będą się sprawdzały oczywiście.
Dziś po ponad 2 tygodniach wymieniliśmy baterię w naszej wadze domowej 🫡
Od początku ciąży jestem 7kg na plusie.
Chyba całkiem ok?
Missi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy miałyście te bóle więzadeł po bokach brzucha? Jaki to ból?
Byłam wczoraj u fizjo, wszystko mi tam rozciągała, a dzisiaj po prawej stronie czuję taki kłujący ból. Jak leżę to jest okej, ale jak chodzę to tak trochę zgięta bo mnie boli, czy przy wstawaniu już też boli.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Uważam ze twoj przyrost jest ok,jak juz kiedys pisałam przyrost wagi dla każdej z nas bedzie indywidualny bo to zalezy od wielu czynników min. od wagi startowej.Ja jestem w tej chwili +5 kg wg mojej diabetolog najzdrowiej dla mnie bylo by gdybym zamknęła sie w zakresie 10-12 kg wtedy będzie to typowo przyrost ciążowy a nie tluszcz😉Jesli bardzo Cie to nurtuje moze warto wybrać sie na wizytę do dietetyka czesto taka konsultacja odbywa sie za darmo albo symboliczne 50zl.Wtedy oni fajnie wszystko sprawdzają od wagi po to czy narządy sa otłuszczone,czy pijesz odpowiednią ilość wody i ładnie Ci oszacuja przyrost wagi dla Ciebie☺️Missi wrote:.
Dziś po ponad 2 tygodniach wymieniliśmy baterię w naszej wadze domowej 🫡
Od początku ciąży jestem 7kg na plusie.
Chyba całkiem ok? -
WiolaP wrote:Uważam ze twoj przyrost jest ok,jak juz kiedys pisałam przyrost wagi dla każdej z nas bedzie indywidualny bo to zalezy od wielu czynników min. od wagi startowej.Ja jestem w tej chwili +5 kg wg mojej diabetolog najzdrowiej dla mnie bylo by gdybym zamknęła sie w zakresie 10-12 kg wtedy będzie to typowo przyrost ciążowy a nie tluszcz😉Jesli bardzo Cie to nurtuje moze warto wybrać sie na wizytę do dietetyka czesto taka konsultacja odbywa sie za darmo albo symboliczne 50zl.Wtedy oni fajnie wszystko sprawdzają od wagi po to czy narządy sa otłuszczone,czy pijesz odpowiednią ilość wody i ładnie Ci oszacuja przyrost wagi dla Ciebie☺️
Niee kochana mnie to absolutnie nie nurtuje. Dla mnie jest ok! Ja jestem nadal szczupła. Te 7kg poszły mi chyba w cycki i brzuszek bo poza tym nic nie widać.
Tak tylko napisałam bo był niedawno temat wagi i byłam ciekawa jak tam u was sytuacja. Ja się bardziej cieszę niż martwię powiem szczerze 😁
WiolaP lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
Agaa049 wrote:Dziewczyny, czy miałyście te bóle więzadeł po bokach brzucha? Jaki to ból?
Byłam wczoraj u fizjo, wszystko mi tam rozciągała, a dzisiaj po prawej stronie czuję taki kłujący ból. Jak leżę to jest okej, ale jak chodzę to tak trochę zgięta bo mnie boli, czy przy wstawaniu już też boli.
Ja miałam jakoś na przełomie 1 a drugiego trymestru jak się to wszystko rozciągało. Nawet siedzieć zbyt dlugo nie mogłam bo zaraz ciągnęło. Teraz już tego nie mam. U mnie to nie był raczej ból tylko takie uczucie rozciągania które po chwili było po prostu nieprzyjemne i musiałam zmienić pozycję żeby poczuć ulgęWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:17
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵

-
A wyskoczyły wam rozstępy albo celulit ? 🤔👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Ostatnio widziałam u nas zdjęcia brzuszków. Także ja też wrzucam dzisiejszą poranną aktualizację brzuszka 😁☀️

Pięknego dnia!
WiolaP, Natalie2026, Ceci, Pani Bocianowa, Początek drogi, wandapanda, Kofii, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵

-
Witam Was w słoneczną sobotę !
Ja mam uczucie rozpierania i rozciągania od około tygodnia, jeden dzień jest lepiej, a jeden gorzej. Czuję jakby w pasie brzuch/boki/plecy brakowało mi skóry, mam taką mega napiętą skórę 🙄 męczę się z tym trochę, mam nadzieję że to przejdzie zaraz.
I jak się położę na lewym boku, to mnie ciągnie mocno w prawym boku i odwrotnie. Nieprzyjemne bardzo.
Śniło mi się w ogóle dzisiaj że jestem na siłowni ale u siebie w domu i ćwiczę na stepperze i bieżni 🤣 chyba to jakiś znak od ciała haha -
https://rentry.co/wyprawka2026
Wklejam Wam zgodnie z Waszą prośbą jeszcze raz link do listy wyprawkowej, oczywiście jest robiona przeze mnie odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży krok po kroku, więc jednemu coś może się przydać a innemu wcale 😅 dla mnie to co tam jest to must have, bez tego dla mnie ani rusz, nie ma też zbędnych pierdół, tak przynajmniej ją oceniam. Chcecie to korzystajcie
jakbym o czymś zapomniała to alarmujcie.
Tamta strona z listą zniknęła i nie mogę odzyskać też Waszych komentarzy
PS. Większość mam już kupione 🙄😅
Missi, WiolaP lubią tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:przy pieluchach tetrowych jest błąd, chyba że faktycznie chcesz mieć 100 szt

100 trochę dużo, ale z 40 to dla mnie było absolutne minimum, przynajmniej przy takim mlekotoku jaki ja miałam. Na początku żadne wkładki nie wytrzymywały, więc chodziłam ciągle z pieluchą w staniku 😁 -
Ja podobnie mialam ok 10 po to zeby podkladac po jedzeniu.U mnie i tak pralka chodzi non stop🫣 Dziś maz zabral synka na męski wypad na wieś beda cos tam robic przy samochodach,mlodsza poleciała już na dwór wiec ja biore sie za tą stertę prasowania😅
-