🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaa049 wrote:Możesz napisać z czego zamawiałaś pieluszki, kocyki, otulacze? 🥰 zamawiacie jakieś bambusowe, muslinowe?
Wiesz co różnie przeróżnie. Troszkę na różnych stronach, troszkę na allegro. Ale też na shein! Z polecenia koleżanki zamówiłam kilka pieluszek, otulacze jednowarstwowy i dwuwarstwowe. Patrzyłam mocno na skład bo wiem że na tego typu stronach rządzi akryl i poliester ale znalazłam takie gdzie jest 70% bawełna i 30% bambus 🩵 albo 100% bawełna.
Takie przykładowo:

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:34
Agaa049, Motylek93, WiolaP, Gonia90 lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
Jeżeli kupujecie rzeczy z Shein/temu to polecam domowe testy na metale ciężkie w materiałach. Ja tam pozbyłam się części rzeczy bo testy wyszły mocno intensywne nawet po serii prań w wysokiej temperaturze
Ceci, Missi lubią tę wiadomość
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
GosAga123 wrote:Jeżeli kupujecie rzeczy z Shein/temu to polecam domowe testy na metale ciężkie w materiałach. Ja tam pozbyłam się części rzeczy bo testy wyszły mocno intensywne nawet po serii prań w wysokiej temperaturze
Tak dlatego trzeba bardzo patrzeć na składy materiałów chociaż te metale ciężkie i tak pojawiają się przy produkcji nadrukami farbowaniu itp
I niestety nie tylko z shein. Szukając teraz siedząc na tych wszystkich polskich stronkach wyprawkowych cały czas trafiam na rzeczy ktore są z shein a są sprzedawane cena x20Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:58
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
WiolaP wrote:Ja właśnie staram sie nie nakręcać, podejść do tego rozsadnie
prenatalne wyszly dobrze,na zadnym usg nie było żadnych nieprawidłowości,poki co mala rosla tak jak powinna,czuje ruchy ,tetno bez problemu lapie detektorem wiec staram się doszukiwac pozytywów.Podobno CMV najgorszy wplyw na rozwój dziecka ma w 1 trymestrze a u mnie bylo wszystko ok do tej pory.Nie chce sie nakręcać obiecałam sobie ze teraz już dosyc smutków bede się cieszyć ta ciąża.Licze na to ze jednak jutro okaze sie ze to nic groźnego.
Trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na piękne wieści od was💚☀️
Ja słyszałam, że CMV często wychodzi fałszywie dodatnie, także myślę, że warto powtórzyć wynik dla własnego spokoju. -
Tak dzis mi powiedzieli ze raczej będziemy powtarzać ale nie wiem czy będziemy powtarzać samo badanie czy robimy awidnosc.Dam wam znac jak bede jutro cos wiedzieć ☺️94Lena wrote:Ja słyszałam, że CMV często wychodzi fałszywie dodatnie, także myślę, że warto powtórzyć wynik dla własnego spokoju.
94Lena lubi tę wiadomość
-
Ja się kompletnie nie ruszam w ciąży, w 1 trymestrze się źle czułam, a potem to albo ja chora albo synek albo przeprowadzka i brak czasu... Ale mnie zmotywowałyście i jutro poszukam jakichś filmików na YT z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży 😄
-
Feliks waży 550g 😊 na następną wizytę 09.04 do zrobienia: krzywa cukrowa, TSH, morfologia, mocz, toksoplazmoza. Mam też skierowanie na trzecie prenatalne (28-32 tydzień). Polecał szczepienia: na NFZ są refundowane, w Medicover musiałabym płacić. Więc do lekarza rodzinnego po skierowanie. Ta na rsv podobno jakaś droga, ok. 1k. Był tak opalony, że aż mu pozazdrościłam ;d wrócił z Egiptu.
GosAga123, Ceci, Kofii, WiolaP lubią tę wiadomość
-