Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • karolka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Czemu tak wcześnie chcesz sie szczepić na RSV? Rekomendowane jest 32-36tc

Ja będę sie szczepić i na RSV i na krztusiec ale to wlasnie dopiero w 3 trymestrze. Dodatkowo mam zamiar podać niemowlakowi przeciwciała na RSV bo niestety przy lipcowym terminie porodu ochrona od szczepionki już raczej wygaśnie do czasu sezonu RSV

Na zaleceniu od lekarza mam wpisane rsv od 24 tc a reszta od 32 tc
    Z tego co wiem rekomendacja rsv między 24-32 tc a krztusiec 22-36 tc żeby w ogóle dziecko miało przeciwciała oczywiście tylko wtedy jak się jest zdrowym i lekarz rodzinny dopuści do szczepienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:03

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę się szczepić na RSV i krztusiec, ale też czytałam, że najszybciej w trzecim trymestrze. Jeszcze nie rozmawiałam o tym z prowadzącym, poruszę temat na najbliższej wizycie.

Zapisałam się dzisiaj na trzecie prenatalne na 27.04. Boże kiedy to zleciało…

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:

Ja będę sie szczepić i na RSV i na krztusiec ale to wlasnie dopiero w 3 trymestrze. Dodatkowo mam zamiar podać niemowlakowi przeciwciała na RSV bo niestety przy lipcowym terminie porodu ochrona od szczepionki już raczej wygaśnie do czasu sezonu RSV
    Powiesz coś więcej proszę o tych przeciwciałach dla niemowlaka? Nigdy o tym nie słyszałam

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:

Ooo, fajnie że o tym piszesz, doczytalam i też będę chciała, będę się musiała dopytać w mojej przychodni 🤔
    Ja też się będę szczepić na krztusiec i rsv w 3 trymestrze, rsv rzeczywiście jest od 24 tygodnia ale ja będę chciała później 😄

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Mysia 24 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa, możesz mi wpisać połówkowe na 17.03 bo zapomniałam napisać 🙂

Pani Bocianowa, Kofii lubią tę wiadomość

Mysia_24
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Powiesz coś więcej proszę o tych przeciwciałach dla niemowlaka? Nigdy o tym nie słyszałam

To jest preparaty Beyfortus, niestety nie refundowany, kosztuje ok 1700-2000 zł. Do jednorazowego podania niemowlakowi przed jego pierwszym sezonem RSV. Myślę że szczególnie warto rozważyć jak ma starsze dziecko w przedszkolu/żłobku. U mojego dziecka RSV w placówce jest co roku, więc jest duże ryzyko że i za rok to paskudztwo przyniesie.
    Szczepienie daje ochronę na ok 6 msc, a w ostatnich latach RSV często przypadało na styczeń-marzec, więc niestety może już nie objąć

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie otrzymałam telefon od położnej ze przyszly moje wyniki i wyszedl podwyższony wynik CMV i mam jutro przyjsc omówić wszystko z lekarzem i w razie co powtórzymy od razu jutro badanie.Troche się niepokoje bo do tej pory wszystkio bylo ok - wynik ujemny a tu taki cyrk.Zobaczymy co jutro mi powie mam przyjsc już z samego rana na 7.40.
    Trzymajcie kciuki 🍀💚

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w planach mam 3 trymestrze rsv, a nie wiem jak z krztuścem bo się doszczepiałam w styczniu 25r na krztusiec, błonice i tężec, więc teoretycznie przeciwciała powinnam mieć. Jedynie grypę odpuszczam, w rodzinie taka średnia skuteczność tak jak covidowa. Przy okazji muszę się dowiedziec jak w mojej przychodzi wygląda kontakt z położną, bo teoretycznie powinna chyba odbyć min 1-2 wizyty w domu? 🙂
    @wiola oby to nic takiego kciuki 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:54

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • Karmelcia Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja raz się odezwałam i zamilkłam :)

Jestem w 20 tygodniu, termin mam na 27.07 i jak na ten moment okropnie mi się dłuży mimo, że pracuję i nie zwolniłam tempa :D
    Od pierwszych prenatalnych lekarze mówią, że na 100% dziewczynka :) Połówkowe mam dokładnie za tydzień. Imienia nie mamy jeszcze wybranego i chyba ten wybór będzie bardzo ciężki, bo mamy kompletnie inny gust w tym temacie 😅 O ciąży dowiedziałam się na samiutkim początku, w 4 tygodniu i od tego czasu nie minął mi jeszcze szok, więc aktualnie nie mam kompletnie nic przygotowanego, ale powtarzam sobie, że jest jeszcze czas.. 😁
    To moja pierwsza ciąża i wydaje mi się, że już powoli czuję jakieś ruchy, ale pewności nie mam czy to na pewno dzidzia 😁

Dziewczyny czy chodzicie na jakieś ćwiczenia, fitness albo siłownię ? :D

‹‹ 225 226 227 228 229
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ