🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku piękne imię 🥹 jest na mojej liście, ale reszta ekipy się nie zgadza 😅
Kiki - zazdroszczę temperatury, wygrzej porządnie dupke
którędy lecieliście i którędy wracacie, bo słyszałam że teraz problemy z międzylądowaniem 🙄
Paulinka - bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy, trzymam mocno kciuki żeby szybko wróciła do zdrowia 🙏
Wystraszyłyście mnie tym mlekiem 😳😅 nigdy nawet o tym nie słyszałam…po porodzie to wiem, ale teraz?! Ja nie chce
u mnie nic nie ma. Myślicie że to ma wpływ na późniejszą laktację?
Dziś i wczoraj strasznie mi ciężko. Mam wrażenie że skóra i jakieś więzadła opasające mnie prawie pękają. Boli mnie skóra po bokach brzucha i plecy na wysokości lędźwi. Mam wrażenie że brzuch już waży z 10kg a to dopiero początek 🙄 Help!
Pa-u-linka, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Missi wrote:Widzisz! Cudnie 🥰
Ale mamy potwierdzoną pępowinę dwunaczyniową. Z tym, że wg lekarza jest izolowana i mam się tym w ogóle nie przejmować.
Paulinka, teraz przeczytałam. Bardzo mi przykro
trzymam kciuki za mamę ❤️🩹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:02
Pa-u-linka lubi tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:
Wystraszyłyście mnie tym mlekiem 😳😅 nigdy nawet o tym nie słyszałam…po porodzie to wiem, ale teraz?! Ja nie chce
u mnie nic nie ma. Myślicie że to ma wpływ na późniejszą laktację?
Nie ma żadnego znaczenia czy mleko jest w ciąży czy nie. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam nawet kropelki, a od początku po porodzie miałam totalnie bezproblemową laktację.
Teraz na razie też nic nie leci.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
wandapanda wrote:Ale mamy potwierdzoną pępowinę dwunaczyniową. Z tym, że wg lekarza jest izolowana i mam się tym w ogóle nie przejmować.
Paulinka, teraz przeczytałam. Bardzo mi przykro
trzymam kciuki za mamę ❤️🩹
Lekarz na pewno wie co mówi. Teraz trzeba go posłuchać i cieszyć się ciążą ☺️♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
kikix0o wrote:
Piękny strój kąpielowy i brzuszek 🤩 Ja nie mam jeszcze wypływów mleka.
@Paulinka trzymam kciuki za mamę, oby wszystko było dobrze 🤞Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Aga ruchy teraz jeszcze nie musza byc regularne raz mozesz czuc je mocniej a raz wcale☺️Maluszek ma jeszcze duzo miejsca wiec sporo zalezy od jego ulozenia❤️
Motylku piękne imię 😍
Ja się dzis od rana wybrałam do labu zrobic badania,mysle sobie w srode nie będzie duzo ludzi🫣Wchodze a tam cala poczekalnia😅😮💨No ale już z glowy,w przyszłym tygodniu i tak musze jechac jeszcze na krew do szpitala.Ale wam zazdroszczę ze macie już polowkowe za soba❤️Ja musze jeszcze chwile poczekac.
PaniBocianowa nie pociesze Cie bedzie tylko gorzej😂😜
Agaa049, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
WiolaP wrote:Aga ruchy teraz jeszcze nie musza byc regularne raz mozesz czuc je mocniej a raz wcale☺️Maluszek ma jeszcze duzo miejsca wiec sporo zalezy od jego ulozenia❤️
Motylku piękne imię 😍
Ja się dzis od rana wybrałam do labu zrobic badania,mysle sobie w srode nie będzie duzo ludzi🫣Wchodze a tam cala poczekalnia😅😮💨No ale już z glowy,w przyszłym tygodniu i tak musze jechac jeszcze na krew do szpitala.Ale wam zazdroszczę ze macie już polowkowe za soba❤️Ja musze jeszcze chwile poczekac.
PaniBocianowa nie pociesze Cie bedzie tylko gorzej😂😜
Dzisiaj już zaczynam czuć i to dość często, chyba za wczoraj jeszcze 🙈 ale dziękuję, bo już myślałam czy wszystko ok 🥹
Ja odkryłam, że w czwartek jest mało ludzi i ja właśnie jadę jutro na badania 😀
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Paulinka, bardzo mocno Cię przytulam i wierzę, że z Twoją mamą będzie lepiej.
Kiki, myślałam w poniedziałek co u Ciebie
piękny brzuszek, korzystaj z wakacji 🌞
Moja Mała wczoraj w nocy zrobiła sobie w moim brzuchu jakiś festiwal tańca, aż się przestraszyłam czy to nie są jakieś skurcze macicy. Nie wiem czy któraś z Was ma już skurcze B-H ale wydaje mi się, że one są raczej dłuższe niż takie rytmiczne puknięcia. W każdym razie właśnie ululałam ją do snu półgodzinnym spacerem po śniadaniu 😄6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
@emciak własnie nie wiem jak rozróżnić takie skurcze, wczoraj miałam taki jakby na okres/chęć wypróżnienia i puścił, na razie się nie powtórzyło. Za to już od paru dni czuję rozpieranie brzucha, wczoraj maskara, nie wiem czy po tym usg jak doktor mnie wymaglowała +stres ale wieczorem nie mogłam usiedzieć. Dopiero spacer + ciepły prysznic pomógł i puściło. A rytmiczne kopniaki w 1 miejsce nam się zdażają, chyba ćkawkę dziecka też się odczuwa jako rytmiczne pukanie 🙂
@paulinka zdrowia dla mamy ❤️
@wandapanda ale dziecko rośnie, przepływy pewnie tez dobre a to najważniejsze 🙂 mnie doktor postraszyla ta nerką że może być markerem w zespole downa i jak chcę mogę zrobić nipt. Ale to tylko 1 rzecz, reszta jak nosek czy karczek ok. Także głowa do góry napewno jest dobrze 🙂
@aga spokojnie myślę ze nawet 2 dni jak nie będziesz czuła to jeszcze nie ma powodów do niepokoju. Zawsze można rozruszać malucha słodkim lub potrzęść brzuchem 😂
Kciuki za dzisiejsze połówkowe 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:08
wandapanda lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Ja mam już od kilku dni takie klasyczne skurcze B H i one są dość spcyficzne, miałam je też w pierwszej ciąży. To takie jakby uczucie skurczu-fali. Zaczyna się od macicy i idzie ku górze aż prawie do wysokości płuc i za chwilę puszcza. Nie jest to bolesne ale na pewno komfortowe też nieemciak wrote:Paulinka, bardzo mocno Cię przytulam i wierzę, że z Twoją mamą będzie lepiej.
Kiki, myślałam w poniedziałek co u Ciebie
piękny brzuszek, korzystaj z wakacji 🌞
Moja Mała wczoraj w nocy zrobiła sobie w moim brzuchu jakiś festiwal tańca, aż się przestraszyłam czy to nie są jakieś skurcze macicy. Nie wiem czy któraś z Was ma już skurcze B-H ale wydaje mi się, że one są raczej dłuższe niż takie rytmiczne puknięcia. W każdym razie właśnie ululałam ją do snu półgodzinnym spacerem po śniadaniu 😄
emciak lubi tę wiadomość
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
Skarbek001 wrote:Ja mam dzisiaj badanie połówkowe ale dopiero o 17, chyba zwariuję do tego czasu, okropnie się stresuję🥲
To normalne, ja też się wczoraj cały dzień stresowałam… moja rada to znaleźć sobie zajęcie, ja w pewnym momencie dnia miałam trochę rzeczy do pozałatwiania i od razu głowa zajęta. Będzie dobrze, zobaczysz. Powiedz lekarzowi wykonującemu badanie, że się stresujesz. Ja powiedziałam i jak robił badanie to wszystko mi mówił, a jak po kolei przy każdej sprawdzanej rzeczy słyszałam „prawidłowe” to czułam jak całe napięcie ze mnie schodzi. Wszyscy tutaj na pewno będą trzymać kciuki, daj znać po badaniu 🌷
Motylek93 ja już o tej pępowinie wiem od dwóch miesięcy, więc dodatkową diagnostykę mamy zrobioną, a ja sama mogłabym doktorat na ten temat napisać 🤪 po prostu wczoraj zostało potwierdzone oficjalnie, bo tą diagnozę stuprocentowo powinno się po 18 tygodniu stawiać, to jest rzecz, którą ocenia się na połówkowych, u mnie po prostu dało zauważyć się szybciej. Jeszcze w przyszłym tygodniu mamy echo serca u kardiologa dziecięcego i jeśli będzie ok, to można powiedzieć, że ten temat mamy zamknięty. Lekarze i mój prowadzący i od badań prenatalnych powiedzieli mi, że przy takiej pępowinie najczęściej możemy spodziewać się wad serca, niż czegokolwiek innego. U nas serce na dzień dzisiejszy wygląda ok, ale wiadomo, że nikt nie osłucha tak dobrze jak kardiolog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:24
Motylek93 lubi tę wiadomość
-
@wandapanda to witaj w klubie też czekam na echo, ale to w związku z cukrzycą 🙂 kiedy masz? Ja 18 marca 🙂32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Motylek93 wrote:@wandapanda to witaj w klubie też czekam na echo, ale to w związku z cukrzycą 🙂 kiedy masz? Ja 18 marca 🙂
10.03 wieczorem. Nie wiem czemu ja to sobie robię i umawiam te wizyty na takie godziny, potem cały dzień stresu 🙈 na pewno wszystko będzie dobrze, myślę, że jakby miała być ciężka wada serca to dałoby się to zauważyć już na połówkowych, trzymam kciuki ☺️
Motylek93 lubi tę wiadomość
-
Właśnie dostałam wyniki posiewu że już nie ma tej przeklętej Ureaplasma 😭❤️ myślałam że się nigdy tego nie doczekam. Trzy różne antybiotyki ale pokonałam dziadostwo 💪
WiolaP, Ceci, Missi, wandapanda, Ananabanana, Pani Bocianowa, Motylek93, emciak, Pysio, aannddzzia, Kofii, Czarna_owieczka, MayMasza lubią tę wiadomość
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
Super! Gratulacje! Wiem jak psychicznie wykancza walka z ureaplasma... Mozesz w koncu odetchnacGosAga123 wrote:Właśnie dostałam wyniki posiewu że już nie ma tej przeklętej Ureaplasma 😭❤️ myślałam że się nigdy tego nie doczekam. Trzy różne antybiotyki ale pokonałam dziadostwo 💪
GosAga123 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po połówkowych. Lekarz powiedział że wszystko ok ale z racji wieku mam obowiązkowo iść na badania 3 semestru i powiedział że dopiero jak będą 3 prawidłowe USG to mogę spać spokojnie. Dodatkowo zmartwiłam się bo 2 tygodnie temu był 72 percentyl a dziś jest 21
wandapanda, Ananabanana, Missi, Motylek93, emciak, Pysio, Kofii lubią tę wiadomość
-
Pati1985 wrote:Dziewczyny ja po połówkowych. Lekarz powiedział że wszystko ok ale z racji wieku mam obowiązkowo iść na badania 3 semestru i powiedział że dopiero jak będą 3 prawidłowe USG to mogę spać spokojnie. Dodatkowo zmartwiłam się bo 2 tygodnie temu był 72 percentyl a dziś jest 21

Ja pytałam wczoraj o to. U mnie też na usg za każdym razem inny centyl. W 13 tygodniu 70, 5 dni później 13 (badanie na innym sprzęcie), potem 3 tygodnie później 35, a wczoraj 26. Na pierwszych prenatalnych kość udowa 12 mm, 5 dni później u prowadzącego 10,3 mm. No przecież nie zmalała w 5 dni. Do dupy są te pomiary i tyle. Lekarz powiedział mi, że zależy jak się dziecko ułoży, jest też błąd pomiaru. Z ciekawości przejrzałam nawet usg z pierwszej ciąży i tam też wiecznie jakiś wahania, raz coś na 80 centylu, miesiąc później na 14. A ciąża była wzorowa. Nie denerwuj się, ma być między 5-95 i jest ok.
GosAga123, Pati1985 lubią tę wiadomość
-
My po dzisiejszym badaniu USG II trymestru. wszystko dobrze wyszło. Nasza córeczka była tak ułożona, że Pani doktor chciała nas odesłać na inny termin, ale po kilku moich obrotach na lewy bok udało się wszystko podejrzeć 😅😊 352g szczęścia 😍
Wczoraj też pierwszy raz byłyśmy pewni że czujemy jej kopniaczki. Mąż też wyczuł dotykając brzucha. Do tej pory nie miałam pewności czy to ona czy np jelita 😅 a dzisiaj dokładnie w tym samym miejscu, nad prawą pachwina, pani doktor widziała ją najlepiej na USG.
Ja mam lęk że mi się pojawia te wycieki z piersi w najmniej odpowiednim momencie 🙈 narazie na szczęście tego nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 16:06
Agaa049, Donna89, WiolaP, Motylek93, emciak, Pysio, Precelek 🥨, wandapanda, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość