Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku piękne imię 🥹 jest na mojej liście, ale reszta ekipy się nie zgadza 😅

Kiki - zazdroszczę temperatury, wygrzej porządnie dupke :) którędy lecieliście i którędy wracacie, bo słyszałam że teraz problemy z międzylądowaniem 🙄

Paulinka - bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy, trzymam mocno kciuki żeby szybko wróciła do zdrowia 🙏

Wystraszyłyście mnie tym mlekiem 😳😅 nigdy nawet o tym nie słyszałam…po porodzie to wiem, ale teraz?! Ja nie chce :D u mnie nic nie ma. Myślicie że to ma wpływ na późniejszą laktację?

Dziś i wczoraj strasznie mi ciężko. Mam wrażenie że skóra i jakieś więzadła opasające mnie prawie pękają. Boli mnie skóra po bokach brzucha i plecy na wysokości lędźwi. Mam wrażenie że brzuch już waży z 10kg a to dopiero początek 🙄 Help!

Pa-u-linka, Motylek93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Widzisz! Cudnie 🥰

Ale mamy potwierdzoną pępowinę dwunaczyniową. Z tym, że wg lekarza jest izolowana i mam się tym w ogóle nie przejmować.

Paulinka, teraz przeczytałam. Bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za mamę ❤️‍🩹

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:02

Pa-u-linka lubi tę wiadomość

preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Wystraszyłyście mnie tym mlekiem 😳😅 nigdy nawet o tym nie słyszałam…po porodzie to wiem, ale teraz?! Ja nie chce :D u mnie nic nie ma. Myślicie że to ma wpływ na późniejszą laktację?

Nie ma żadnego znaczenia czy mleko jest w ciąży czy nie. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam nawet kropelki, a od początku po porodzie miałam totalnie bezproblemową laktację.
    Teraz na razie też nic nie leci.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Missi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ale mamy potwierdzoną pępowinę dwunaczyniową. Z tym, że wg lekarza jest izolowana i mam się tym w ogóle nie przejmować.

Paulinka, teraz przeczytałam. Bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za mamę ❤️‍🩹

Lekarz na pewno wie co mówi. Teraz trzeba go posłuchać i cieszyć się ciążą ☺️

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

Moja koleżanka też miała dwunaczyniowa w jednej ciąży. Dziś ma kilkuletnią zdrową córeczkę.

Cieszę się, że same dobre wieści z polowkowych.

Mnie też martwi co z Prosio.

Kikix podziwiam tak daleki wyjazd w ciąży. Korzystaj z ciepełka. 😊

My też od kilku dni jesteśmy na wyjedzie. Co prawda tylko, a może jednak aż w Grecji, bo z naszą wesołą gromadką to niezły wyczyn. Chcieliśmy sobie jakoś wynagrodzić ostatni ponad miesiąc chorowania.
    Pogodę mamy piękną ☀️☀️☀️ i dość aktywnie, ale jednak odpoczywamy. Tak lubimy najbardziej.

Zaraz po powrocie mam wizytę u ginekologa. Będziemy sprawdzać długość szyjki. U mnie jest to czas, gdy w poprzednich ciążach zaczynała się skracać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:23

wandapanda, Motylek93 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 223 224 225 226 227
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ