🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku piękne imię 🥹 jest na mojej liście, ale reszta ekipy się nie zgadza 😅
Kiki - zazdroszczę temperatury, wygrzej porządnie dupke
którędy lecieliście i którędy wracacie, bo słyszałam że teraz problemy z międzylądowaniem 🙄
Paulinka - bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy, trzymam mocno kciuki żeby szybko wróciła do zdrowia 🙏
Wystraszyłyście mnie tym mlekiem 😳😅 nigdy nawet o tym nie słyszałam…po porodzie to wiem, ale teraz?! Ja nie chce
u mnie nic nie ma. Myślicie że to ma wpływ na późniejszą laktację?
Dziś i wczoraj strasznie mi ciężko. Mam wrażenie że skóra i jakieś więzadła opasające mnie prawie pękają. Boli mnie skóra po bokach brzucha i plecy na wysokości lędźwi. Mam wrażenie że brzuch już waży z 10kg a to dopiero początek 🙄 Help!
Pa-u-linka, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Missi wrote:Widzisz! Cudnie 🥰
Ale mamy potwierdzoną pępowinę dwunaczyniową. Z tym, że wg lekarza jest izolowana i mam się tym w ogóle nie przejmować.
Paulinka, teraz przeczytałam. Bardzo mi przykro
trzymam kciuki za mamę ❤️🩹
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:02
Pa-u-linka lubi tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:
Wystraszyłyście mnie tym mlekiem 😳😅 nigdy nawet o tym nie słyszałam…po porodzie to wiem, ale teraz?! Ja nie chce
u mnie nic nie ma. Myślicie że to ma wpływ na późniejszą laktację?
Nie ma żadnego znaczenia czy mleko jest w ciąży czy nie. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam nawet kropelki, a od początku po porodzie miałam totalnie bezproblemową laktację.
Teraz na razie też nic nie leci.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
wandapanda wrote:Ale mamy potwierdzoną pępowinę dwunaczyniową. Z tym, że wg lekarza jest izolowana i mam się tym w ogóle nie przejmować.
Paulinka, teraz przeczytałam. Bardzo mi przykro
trzymam kciuki za mamę ❤️🩹
Lekarz na pewno wie co mówi. Teraz trzeba go posłuchać i cieszyć się ciążą ☺️Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

-
wandapanda wrote:Ale mamy potwierdzoną pępowinę dwunaczyniową. Z tym, że wg lekarza jest izolowana i mam się tym w ogóle nie przejmować.
Moja koleżanka też miała dwunaczyniowa w jednej ciąży. Dziś ma kilkuletnią zdrową córeczkę.
Cieszę się, że same dobre wieści z polowkowych.
Mnie też martwi co z Prosio.
Kikix podziwiam tak daleki wyjazd w ciąży. Korzystaj z ciepełka. 😊
My też od kilku dni jesteśmy na wyjedzie. Co prawda tylko, a może jednak aż w Grecji, bo z naszą wesołą gromadką to niezły wyczyn. Chcieliśmy sobie jakoś wynagrodzić ostatni ponad miesiąc chorowania.
Pogodę mamy piękną ☀️☀️☀️ i dość aktywnie, ale jednak odpoczywamy. Tak lubimy najbardziej.
Zaraz po powrocie mam wizytę u ginekologa. Będziemy sprawdzać długość szyjki. U mnie jest to czas, gdy w poprzednich ciążach zaczynała się skracać.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:23
wandapanda, Motylek93 lubią tę wiadomość
-