🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasami jak się kogoś nie lubi, to nawet nie trzeba nic mówić, mina twarzy mówi sama za siebie 😂😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Agaa049 wrote:Czasami jak się kogoś nie lubi, to nawet nie trzeba nic mówić, mina twarzy mówi sama za siebie 😂😂
https://zapodaj.net/plik-U83ByI18cD
Agaa049, WiolaP, Ananabanana, Pysio, emciak, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:
Tak to właśnie wygląda u mnie, ja nie muszę się odzywać, wystarczy, że spojrzę jak kogoś nie trawię 😂😂 ale na szczęście mało mam takich osób 😀
Pochwalę się, że upolowałam rożek muslinowy z jukki i ten komplecik co pisałyście na wyjście body i spodenki po 15 zł na vinted 😀😎 naprawdę za grosze można kupić niektóre rzeczy• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
I jak wrażenia po tej książce? Planuje ja kupic.adukow wrote:Też jestem nerwusem, zwłaszcza z rana 😤
Córkę z lipca ubrałam w ten set z h&mu o którym wspomniałyście: body na długi rękaw, spodnie i lekka czapa. Pamiętajcie tylko, że tam zawyżone rozmiary 😄 uzupełniam sukcesywnie listę o Wasze polecajki. Zapomniałabym o rożku, a faktycznie jak 3latka weźmie na ręce to lepiej w tym. Też poluję na baby hugi, ale u nas ceny 600+. Może trafi się jeszcze okazja 😄
Czy czytacie/czytałyście jakieś książki typu: rodzenstwo, jak wspierać relacje swoich dzieci?
Przeczytałam tę: Drugie dziecko. Nowa codzienność i nowe emocje w rodzinie. Ale króciutka
Chce jeszcze zakupić ze dwie książki o rodzeństwie bo to wielka zmiana dla tych maluchów i chciałabym jakos ja przygotować,chociaż w małym stopniu
adukow lubi tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Za taką cenę to warto nakupowac94Lena wrote:My dzisiaj po wizycie u prowadzącej, pożaliłam jej się że lekarz z prenatalnych małomówny i jakoś nie wzbudził we mnie zaufania, ale zapewniła mnie, że to bardzo dobry specjalista i na pewno wyłapałby jakby coś było nie tak. Malutka dzisiaj pozwoliła nam zrobić piękną sesje zdjęciową w 3D, w ogóle jestem bardzo wzruszona tym jak wszystko pięknie widać- widziałam nawet jak porusza źrenicami ♥️
Co do wyprawki to dziś poszłam całkiem przypadkiem do kika i wiem, ze ciuchy tam są słabej jakości ale obkupiłam młodą w rajstopy i skarpety chyba na rok czasu. Wszystkie były po 1 zł i to w większości dwupaki, także polecam żeby się wybrać
a powiedz mi do kiedy ta promocja w kik ?
-
Świetne 😂Pani Bocianowa wrote:
Ja wam powiem ze nie czytalam żadnych książek na tem temat, poprostu staraliśmy sie angażować starsze rodzeństwo, wybór wózka, imienia, zabieraliśmy na usg.Po porodzie dzidzia zawsze przynosiła jakis prezent 😉Potem tez trzeba było tak wszystko organizować zeby dzieciaki spędzały przy sobie jak najwięcej czasu, angażować w jakieś drobne prace .Wiadomo ze trzeba wszystko dostosować do wieku rodzeństwa ale u nas sie sprawdziło,zadne z dzieci nie bylo o siebie zazdrosne.Zobaczymy jak bedzie tym razem 😁😉 -
Odnośnie przygotowania rodzeństwa to ja mam pytanie z podobnej kategorii, a mianowicie czy macie zwierzaki i czy je jakoś przygotowujecie na nadejście bejbika?
Ja mam 2 koty i co jakiś czas puszczam dźwięki płaczącego dziecka, planuję też po urodzeniu dać mężowi ubranko albo coś z małego aby do domu przywiózł przed sprowadzeniem malca i dodatkowo pozwalam im wchodzić i niuchać wszystkie rzeczy.
Mam kotki niewychodzące i bardzo łagodne, ale jak znajomi wpadają z dziećmi to się raczej boją, co prawda są ciekawskie, ale trzymają dystans.
Jak to u Was było? Albo jak planujecie oswajanie? Jakieś rady? 😀 -
Ja synkowi nie czytałam żadnych książek
Ale u nas temat dzidzi jest codziennie .
Czasem nawet mówi żebym wyjęła mu brata na chwilkę bo potrzyma da buzi i włożymy do brzuszka żeby rósł 🤣
Jest zakochany i czeka
Codziennie całuję mi brzuch
Ale nam pomaga to ze szwagierkami córeczkę 4 msc więc Ali na bieżąco
Doszło do tego że chciał ją pożyczyć i odda jak będzie miał swoją dzidzię
Była taka drama bo płakał jak wracaliśmy a Iga została 🫣🫣🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Wiadomo,ze żadna ksiazka nie zastąpi praktykiWiolaP wrote:Świetne 😂
Ja wam powiem ze nie czytalam żadnych książek na tem temat, poprostu staraliśmy sie angażować starsze rodzeństwo, wybór wózka, imienia, zabieraliśmy na usg.Po porodzie dzidzia zawsze przynosiła jakis prezent 😉Potem tez trzeba było tak wszystko organizować zeby dzieciaki spędzały przy sobie jak najwięcej czasu, angażować w jakieś drobne prace .Wiadomo ze trzeba wszystko dostosować do wieku rodzeństwa ale u nas sie sprawdziło,zadne z dzieci nie bylo o siebie zazdrosne.Zobaczymy jak bedzie tym razem 😁😉
jednak jako inspiracją i szukanie pomysłów mysle,ze moze byc pomocne. Obecnie 3.5latka w domu, okres buntu, wszystko sama i na nie, mozna mowic jak do ściany. Ja przez zle samopoczucie nie poświęcam jej czasu tak, jak powinnam dlatego tez poszukuję czegos na 'uspokojenie' glowy.
Nie chce zrobić jej magicznego przeskoku, ze nie bylo i nagle jest. Moze jutro zabiorę ja do pepco to kupimy jakas pieluszke/skarpetki, zeby mogla powoli wybierać. Wózek mamy po córce, a resztę bede polować w okolicy wiec tu nie bedzie uczestniczyć 🤣
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Wiadomo,ze żadna ksiazka nie zastąpi praktyki
jednak jako inspiracją i szukanie pomysłów mysle,ze moze byc pomocne. Obecnie 3.5latka w domu, okres buntu, wszystko sama i na nie, mozna mowic jak do ściany. Ja przez zle samopoczucie nie poświęcam jej czasu tak, jak powinnam dlatego tez poszukuję czegos na 'uspokojenie' glowy.
Nie chce zrobić jej magicznego przeskoku, ze nie bylo i nagle jest. Moze jutro zabiorę ja do pepco to kupimy jakas pieluszke/skarpetki, zeby mogla powoli wybierać. Wózek mamy po córce, a resztę bede polować w okolicy wiec tu nie bedzie uczestniczyć 🤣
Mamy dzieci w tym samym wieku prawie
u nas 3 latka i 8 msc 
MayMasza lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
MayMasza wrote:I jak wrażenia po tej książce? Planuje ja kupic.
Chce jeszcze zakupić ze dwie książki o rodzeństwie bo to wielka zmiana dla tych maluchów i chciałabym jakos ja przygotować,chociaż w małym stopniu
Przeczytałam „Drugie dziecko. Nowa codzienność i nowe emocje w rodzinie”. Bardzo krótka. Nie jest tak, że żałuję, że ją przeczytałam, ale bez szczególnej rekomendacji. Wydaje mi się, że niektóre wypunktowane tematy, które znajdują się w opisie książki były pominięte.
A na „rodzeństwo, jak wspierać relacje swoich dzieci?” czekam, bo kupiłam na vinted i coś babeczka się ociąga z wysyłką. Na pewno dam znać jak będę po lekturze 😄 -
WiolaP wrote:Świetne 😂
Ja wam powiem ze nie czytalam żadnych książek na tem temat, poprostu staraliśmy sie angażować starsze rodzeństwo, wybór wózka, imienia, zabieraliśmy na usg.Po porodzie dzidzia zawsze przynosiła jakis prezent 😉Potem tez trzeba było tak wszystko organizować zeby dzieciaki spędzały przy sobie jak najwięcej czasu, angażować w jakieś drobne prace .Wiadomo ze trzeba wszystko dostosować do wieku rodzeństwa ale u nas sie sprawdziło,zadne z dzieci nie bylo o siebie zazdrosne.Zobaczymy jak bedzie tym razem 😁😉
Teraz to podobno w prezencie rodzeństwo iphony przynosi 😅 <w nawiązaniu do Andziaks>Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 14:33
Pani Bocianowa, emciak lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Teraz to podobno w prezencie rodzeństwo iphony przynosi 😅 <w nawiązaniu do Andziaks>
U mnie będzie prezent ale bez szaleństw 🫣🫣🫣🫣🫣
Ale za to jak usłyszałam jak dała na imię synkowi to ja mam chęć dać też to imię 🥰Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
FaktycznieDomi93 wrote:Mamy dzieci w tym samym wieku prawie
u nas 3 latka i 8 msc 
2miesiace to juz nie różnica:D

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ja mam LenyLamb ale nie elastyczna tylko taka tkana, polecila mi położna przy pierwszej corceDomi93 wrote:Dziewczynki macie kupione już chusty elastyczne bądź otulacze ? Zastanawiam się której firmy wziąć

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ja mojemu synkowi kupiłam tą część Pucia gdzie rodzi sie jego młodszy brat i jest bardzo fajna - pokazuje że mamy chwilę nie będzie a potem bedzie musiała odpoczywać, że z braciszkiem na początku nie będzie się jeszcze mozna bawić itd. Do tego co jakiś czas po prostu rozmawiamy na ten temat, opowiadam co będzie jak już będzie dzidziuś w domu. Prezentu od brata raczej nie bedziemy robić, jakoś mi to nie pasuje.
Chciałam też kupić jakas ksiazke ktora pokazuje poród, bo o to się dopytywał ale nie znalazlam na razie żadnej ktora by mi pasowała pod kątem ilości wiedzy i sposobu jej przekazania.
Natomiast jeżeli chodzi o przyzwyczajenie psa poprzednio mąż zabrał jakas pieluszkę ze szpitala i dał ją do powąchania psu i tak naprawdę tyle. Z tym że mój pies ogolnie nke ma problemu z dziećmi i w ogole z ludźmi, wszystkich akceptuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 15:01
nofajniefajnie, MayMasza, Ananabanana lubią tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️