🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Też jestem nerwusem, zwłaszcza z rana 😤
Córkę z lipca ubrałam w ten set z h&mu o którym wspomniałyście: body na długi rękaw, spodnie i lekka czapa. Pamiętajcie tylko, że tam zawyżone rozmiary 😄 uzupełniam sukcesywnie listę o Wasze polecajki. Zapomniałabym o rożku, a faktycznie jak 3latka weźmie na ręce to lepiej w tym. Też poluję na baby hugi, ale u nas ceny 600+. Może trafi się jeszcze okazja 😄
Czy czytacie/czytałyście jakieś książki typu: rodzenstwo, jak wspierać relacje swoich dzieci?
Przeczytałam tę: Drugie dziecko. Nowa codzienność i nowe emocje w rodzinie. Ale króciutka -
A mogę prosić link do tego kompletu z hm? Bo ja tam nic nie kupuje to nawet nie wiem o jaki chodzi 🙈Domi93 wrote:Biorę cienkie body z długim rękawem i spodnie
Zamówię ten komplet co rośnie z dzieckiem z hm na wyjście bo one są mega
Co do rożka kupuję muslinowy - nawet jak ktoś przyjedzie to bezpieczniej dać w tym maluszka potrzymać
No i u mnie starsi bracia też będą napewno chcieli go na ręce
Do łupinki zamówię też otulacz ale ten cienki letni muslinowy
Co do temperatury to nam będzie ciepło ale takim noworodkom temperatura szybko spada i gdy nam będzie gorąco przy 25 stopniach im wcale nie
-
Ja już po zabiegu. Szew założony na szczęście worek owodniowy cały więc są duże szanse dla Nas

Małych ma się dobrze rusza się ma tętno stabilne
Dziękuję Wam za dużo słów wsparcia
Agaa049, wandapanda, emciak, Pani Bocianowa, adukow, WiolaP, Weronika97S, Motylek93, Gonia90, nofajniefajnie, hypatia92, 94Lena, Ananabanana, Mysia 24, Pysio, Natalie2026, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
karolka wrote:Ja już po zabiegu. Szew założony na szczęście worek owodniowy cały więc są duże szanse dla Nas

Małych ma się dobrze rusza się ma tętno stabilne
Dziękuję Wam za dużo słów wsparcia
Super! Bardzo się cieszymy, że dobrze się czujecie 💕 odpoczywajcie sobie grzecznie
jeszcze Cię zostawią na kilka dni w szpitalu, czy będziesz wychodzić?
karolka lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Nie wiem jeszczeAgaa049 wrote:Super! Bardzo się cieszymy, że dobrze się czujecie 💕 odpoczywajcie sobie grzecznie
jeszcze Cię zostawią na kilka dni w szpitalu, czy będziesz wychodzić?Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Karolka, wypoczywaj i oszczędzaj się jak tylko możesz, wspieramy Cię całym serduchem 💓
Domi, wow, ale zwrot akcji. Witamy w naszym gronie 😊
Co do nerwów to od poniedziałku codziennie płacze, byle pierdoła wyprowadza mnie z równowagi. Co prawda ten tydzień mnie nie oszczędza i wychodzą na raz różne fakapy ale w normalnym stanie na pewno jakoś bym zacisnęła zęby i ogarniała życie. A teraz się czuję jak worek nieszczęść i szkoda mi mojego męża, który też przy okazji zbiera. No cóż, mam nadzieję, że hormony mi trochę odpuszczą 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 11:16
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja w tamtym tygodniu byłam strasznie nerwowa, mąż mówi, że już nie wytrzyma 🫣😂 ale to chyba był stres związany z połówkowymi, dodatkowo coś mały się mało ruszał i chyba mnie dlatego tak wszystko denerwowało. Teraz juz jestem normalna 🤪😜😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Hejka !
Domi - co za historia, można by napisać o Tobie ciekawą książkę ☺️ aż mam ochotę wiedzieć co będzie dalej 😁 sorki że zapytam - czyli nie wróciliście z mężem do siebie, bo jak doczytałam mieszkasz sama z dziećmi?
Karolka - ojej, jak się czujesz? Mówią ile będą Cię trzymać? Masz jakieś zajęcie typu netflix czy inny zabijacz czasu? Trzymam mocno kciuki !
Kofii - czekamy na zamknięcie naszych połówkowych Twoją wizytacją ☺️ wzrusz mam 🥲 daj znać po!
Ja nie wiem w co ubiorę dzidzię na wyjście, chyba zdecyduję w szpitalu, a mąż mi to przywiezie po prostu, bo tak jak mówiłyście zależy od pogody, wiatru, słońca i wszystkiego
już się nie mogę doczekać lipca 🤭
Dla odmiany - ja się czuję ostatnio wspaniale, mam jakiś glow up, włosy jakbym wyszła od fryzjera, mnóstwo energii - sprzątam chatę, co chwilę coś 🤣 jedyne co to źle mi się śpi, na tyle że jak pomyślę o tym że mam iść spać to aż mi się odechciewa 🤦♀️
Natalie2026 lubi tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Hejka !
Domi - co za historia, można by napisać o Tobie ciekawą książkę ☺️ aż mam ochotę wiedzieć co będzie dalej 😁 sorki że zapytam - czyli nie wróciliście z mężem do siebie, bo jak doczytałam mieszkasz sama z dziećmi?
Karolka - ojej, jak się czujesz? Mówią ile będą Cię trzymać? Masz jakieś zajęcie typu netflix czy inny zabijacz czasu? Trzymam mocno kciuki !
Kofii - czekamy na zamknięcie naszych połówkowych Twoją wizytacją ☺️ wzrusz mam 🥲 daj znać po!
Ja nie wiem w co ubiorę dzidzię na wyjście, chyba zdecyduję w szpitalu, a mąż mi to przywiezie po prostu, bo tak jak mówiłyście zależy od pogody, wiatru, słońca i wszystkiego
Dla odmiany - ja się czuję ostatnio wspaniale, mam jakiś glow up, włosy jakbym wyszła od fryzjera, mnóstwo energii - sprzątam chatę, co chwilę coś 🤣 jedyne co to źle mi się śpi, na tyle że jak pomyślę o tym że mam iść spać to aż mi się odechciewa 🤦♀️
Rozwodu nie mam…
Generalnie ratuje mnie fakt ,że pracuję w delegacji , co dwa tyg przez dwa dni go toleruje bądź jadę do mamy na czas aż On wraca .
Ogólnie wróciłam do domu po tym jak dowiedziałam się o ciąży bo już mieszkałam u mamy , nie wynajmowałam nic bo miałam wyjechać na 9 msc na szkolenie .
No ale los da mi jeszcze raz tulić
Ogólnie mąż dał mi do zrozumienia że rozwodu mi nie da
Więc albo wybiorę walkę albo po prostu rozwód odpuszczę i po szkoleniu ( jadę za półtora roku ) wyprowadzę się i pójdę w swoją stronę bez rozwodu . Narazie gram na zwłokę i staram się w miarę normalnie żyć i funkcjonować
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ale w monecie jak dowiedzialam sieni ciąży to dowiedziałyśmy się że moja kochana babcia ma nowotwór…. Najbardziej boli że to anioł na ziemi
Jest jak moja druga mama … także mamy ciężki czas bo chodzę i płacze i tak modlimy się aby pokonała to dziadostwo… także to mi pomaga myśleć że tak miało być , jakbym wyjechała to mama nie miałaby czasu zająć się z babcią bo byłaby z moimi dziećmi a ja delegacja . A tak dzieci mam ja a mama zabrała babcię do siebie i może się nią zająć .
Mega ciężki czas , hormony mi nie pomagają bo ryczę codziennie . Boję się pomyśleć co będzie jak jej braknie bo chyba wtedy zabierze i część mnie ze soba .
Babcia kocha dzieci
Czeka na maluszka i to jej dodaje sił , dodaje też sił mi bo czekamy razem i cieszymy się z każdego dnia . Właśnie teraz jestem u mamy i siedzę z babcią i łapiemy każdą chwilę .
Naszczescie mama jest twarda i się trzyma . A babci tłumaczy że płacze tylko dlaczego bo widzę że schudła … no i ciąża więc to dlatego że hormony buzują .
A ja płacze bo boję się że każde spotkanie może być tym ostatnim . Ale wierzymy że Bóg na nią poczeka i pozwoli jej dluuugo cieszyć sie kolejnym maluszkiem
❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 11:57
MayMasza, Gonia90 lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Ja Was przepraszam
Bo wpadłam sobie z tyłka i jeszcze takimi lamentami zaczynam 🫣🫣🫣🫣🫣🫣
Daj spokój! Dobrze się wygadać tak obcym
Współczuję bardzo sytuacji
musisz być mega dzielna i silna, choć i czasami już wszystko puszcza. U nas podobnie z nowotworem tylko męża tata… więc też czeka na maluszka, ale bardzo się boi, że nie doczeka do lipca
strasznie to jest przykre i smutne
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Agaa049 wrote:Daj spokój! Dobrze się wygadać tak obcym

Współczuję bardzo sytuacji
musisz być mega dzielna i silna, choć i czasami już wszystko puszcza. U nas podobnie z nowotworem tylko męża tata… więc też czeka na maluszka, ale bardzo się boi, że nie doczeka do lipca
strasznie to jest przykre i smutne
Wiem jaką tragedię przechodzicie ….
Jaki ma nowotwór jeśli mogę zapytać ?
U babci głowa trzustki …. Jedno z najgorszych co mogło się jej przydarzyć..
Tak … z natury jestem mega twarda i naprawdę mogę dużo znieść . Ale wiem że nadejdzie moment gdzie będę musiała odreagować , wszystko puści … to normalny etap .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 12:07
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Pani Bocianowa wrote:Hejka !
Dobrze
ja już na sali odpoczywam mam wszystko ale bardziej spać mi się chce. Na szczęście sama jestem
Pani Bocianowa, Motylek93, Pysio lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Domi, też mam taką Babusię, która jest dla mnie jak mama. Teraz już wiem, że jeśli ona odejdzie to zostawi mnie tutaj jako zupełnie innego człowieka. W sensie czuję, że życie bez niej to zupełnie inny wymiar, boję się tego okrutnie. Gdybym mogła, oddałabym jej część swojego życia żeby mogła dłużej ze mną być.
Dlatego wiem co czujesz, nie chcę nawet myśleć jak musisz się o nią bać 💔 ale prawda jest taka, że rzeczywiście w chorobie ważny jest cel i jakaś misja, wiedząc że czeka się na kochanego wnuka/prawnuka jest się w stanie znieść więcej i dźwignąć 🫶🏻 -
Pani Bocianowa wrote:Domi, też mam taką Babusię, która jest dla mnie jak mama. Teraz już wiem, że jeśli ona odejdzie to zostawi mnie tutaj jako zupełnie innego człowieka. W sensie czuję, że życie bez niej to zupełnie inny wymiar, boję się tego okrutnie. Gdybym mogła, oddałabym jej część swojego życia żeby mogła dłużej ze mną być.
Dlatego wiem co czujesz, nie chcę nawet myśleć jak musisz się o nią bać 💔 ale prawda jest taka, że rzeczywiście w chorobie ważny jest cel i jakaś misja, wiedząc że czeka się na kochanego wnuka/prawnuka jest się w stanie znieść więcej i dźwignąć 🫶🏻
Dokładnie , mam identyczne myśli .
Człowiek nie będzie już ten sam , zostanie bez kawałka siebie .
Nawet sobie nie wyobrażam i chce żyć nadzieją że się wszystko dobrze skończy .
I też powtarzam że jakbym tylko mogła dałabym jej swoje lata życia i niech mnie nie zostawia …Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 12:12
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
@Domi patowa sytuacja,ale napewno twarda z Ciebie babka i wszystko sie ułoży,potrzeba tylko czasu.Dasz rade💪
A jeśli chodzi o nerwy to ja wcale,wcale ale to wogole nie jestem nerwowa 🫣😜Doslownie oaza spokoju.Tylko nie wiem dlaczego moj maz jak wychodzi do pracy to mowi dzieciakom ze dziś zostają z generalem 🤔😂
A na poważnie to ja mam charakter bez kija nie podchodź, jak kogos nie lubie to ten ktos doskonale o tym wie ,po za tym ja nie potrafię dusic w sobie emocji,jak cos mi sie nie podoba to od razu🤮🤮🤮🤮 -
WiolaP wrote:@Domi patowa sytuacja,ale napewno twarda z Ciebie babka i wszystko sie ułoży,potrzeba tylko czasu.Dasz rade💪
A jeśli chodzi o nerwy to ja wcale,wcale ale to wogole nie jestem nerwowa 🫣😜Doslownie oaza spokoju.Tylko nie wiem dlaczego moj maz jak wychodzi do pracy to mowi dzieciakom ze dziś zostają z generalem 🤔😂
A na poważnie to ja mam charakter bez kija nie podchodź, jak kogos nie lubie to ten ktos doskonale o tym wie ,po za tym ja nie potrafię dusic w sobie emocji,jak cos mi sie nie podoba to od razu🤮🤮🤮🤮
Hahaha generałem
No zrobiłaś mi dzień 🤣
Ale ja też taka jestem
Bezpośrednia i walę prosto z mostu .
Ale i tego samego oczekuję od ludzi
Nie lubię fałszywych znajomości .
Nie lubię oszustwa i ukrywania .
Ale te pozory gdy muszę to umiem zachować no ale ja muszę umieć to robić 🤭🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 12:17
WiolaP lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
@Karolka moja znajoma miała jakis czas temu zakładany szef- ciąża bliźniacza.Wyszla do domu na drugi dzień.Mam nadzieje ze i Ty szybko wyjdziesz i wszystko juz będzie dobrze,jeszcze nie wiele zostało 🥰
karolka lubi tę wiadomość