🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Robisz co możesz, karolka. Trzymamy kciuki za Was, oby jak najdłużej, poza tym teraz będziesz stale pod opieką, wiec będzie dobrze. Zajmujesz sobie jakoś czas w szpitalu?karolka wrote:Cześć dziewczyny

Nadrabiam co u Was
U mnie niestety nie najlepiej chociaż pod kontrolą. Szyjka bardzo się skróciła więc jestem hospitalizowana w szpitalu. Decyzja jest taka że zakładają mi szew z nadzieją że jak najdłużej utrzymam ciążę.
Trzymajcie kciuki
Na szczęście Dawid jest silny dobrze się rozwija wszystko w normie…tylko z mamą gorzej
nie chce go zawieść więc muszę zaufać lekarzom i mieć nadzieję że będzie dobrze
Domi93 witaj. Gratuluję trzeciego synka 🙂. Jak stoisz z wyprawką? Zostało coś po starszych czy cała zabawa od początku?
karolka lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ananabanana wrote:To u mnie jeszcze nic nie leci, ale no ból wrócił 🥲🫣
Mnie znowu sutki pieką… potrafi mnie to wybudzić ze spania jak jakoś na nie nacisnę w nocy przez sen.. a to, że leci to u mnie cały czas. Tylko wodę wypije i już mam plamki. Dodatkowo dzisiaj ciągnięcie w dole brzucha, także chyba dzisiaj dzień narzekania 🙈😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Domi93 wrote:W sierpniu skończę 33 lata
Jestem w 4 ciąży ( jedna niestety straciłam na samym początku)
Generalnie to wpadka na całego
Brałam tabletki antykoncepyjne , zdecydowałam się na rozwód …
Udało mi się dostać do policji i spełnić marzenia na które czekałam do czasu az młodszy synek pójdzie do przedszkola i nagle jelitówka która trwała za długo …. Test i płacz bo poczułam się jak w filmie .
Bo nie wierzyłam ,że jak to ciąża gdzie przy tabletkach już ponad rok czasu brak okresu a seks średnio raz na trzy może cztery miesiące … że jaka ciąża gdzie każda poprzednia na wspomagaczach przez brak owulacji i długie starania .
No i w końcu jak to ciąża gdzie już w sumie zaczęłam sobie układać zycie na nowo i chciałam zakończyć poprzedni rozdział .
Tel do mamy ….
Z pytaniem co mam robić
Miałam różne myśli …. Nie muszę Wam pisać jakie …
Ale zebrałam się i szybko tego samego dnia beta wynik 34tys no to biegiem lekarz usg a tam serce tłucze jak młot .
Otrzeźwiałam szybko …znów płacz bo serce jest to nie początek i strach … katowalam się na siłowni na całego , jadłam w sumie wcale bo stres przez rekrutację i ciągła trasa , tona energetyków i kawy .
Nagle ze strachu co ja zrobię strach czy z maluszkiem wszystko dobrze.
Na pierwsze prenatalne jechałam z sercem na ramieniu
Jak usłyszałam że dziecko zdrowe to juz chciało mi się płakać tylko ze szczęścia .
Poszłam na zwolnienie i zaczęłam znów układać swoje życie na nowo …
Urodzę trzeciego synka ❤️
Jestem chyba świetnym przykładem na to że życie jest przewrotne i płata niezłe figle .
Wszystko skróciłam jak mogłam
Więcej w międzyczasie;)
Was niestety nie nadrobię bo siedziałbym z miesiąc czytając 🤭
Naprawdę historia jak z filmu.
Trzymam kciuki za Was, może kolejny synek to znak.
Dużo zdrówka, miło, że do nas dołączasz 🥰
-
Tak , również uważam ,że wszystko dzieje się po coś

Karola , dużo sił i zdrówka
Niech maluch siedzi jeszcze w w ciepełku wiem co czujesz bo miałam tak przy pierwszej ciąży , jeśli to Cię pocieszy to później latałam jak wariat i urodziłam dokładnie w dzień terminu
Ja zapomniałam napisać ,że jesteśmy już po drugich prenatalnych
Za 5 tyg echo serca bo u małego jest niedomknięta komora , ale jestem na to przygotowana bo z niedomninieta komora urodził się drugi synek i dzis jest już wszystko dobrze więc nawet jesli nie zdąży się domknąć wierzę że będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 08:28
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
karolka wrote:Cześć dziewczyny

Nadrabiam co u Was
U mnie niestety nie najlepiej chociaż pod kontrolą. Szyjka bardzo się skróciła więc jestem hospitalizowana w szpitalu. Decyzja jest taka że zakładają mi szew z nadzieją że jak najdłużej utrzymam ciążę.
Trzymajcie kciuki
Na szczęście Dawid jest silny dobrze się rozwija wszystko w normie…tylko z mamą gorzej
nie chce go zawieść więc muszę zaufać lekarzom i mieć nadzieję że będzie dobrze
Kochana trzymam kciuki, jesteś na pewno w dobrych rękach.
Obie mamy termin na początek lipca, więc 60% ciąży za nami 🥹
-
hypatia92 wrote:Robisz co możesz, karolka. Trzymamy kciuki za Was, oby jak najdłużej, poza tym teraz będziesz stale pod opieką, wiec będzie dobrze. Zajmujesz sobie jakoś czas w szpitalu?
Domi93 witaj. Gratuluję trzeciego synka 🙂. Jak stoisz z wyprawką? Zostało coś po starszych czy cała zabawa od początku?
Cała wyprawka od początku 🤭
Mam już dwa bujaki o które były u mnie na pierwszym miejscu z autopsji
Troszkę ubranek i pieluszki bambusowe i tetrowe
Zamówiona łupinka i wózek
Więc sporo zabawy przede mną
Myślę że w maju już zacznę już hurtem kupować
Aaa no i Chicco baby hug zdążyłam kupić jeszcze
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
@Domi witaj na pokładzie 💪
@Karolka wszystkie ovuciocie trzymają kciuki za Dawida, niech jeszcze grzecznie siedzi u mamusi w brzuszku✊
@Ananabanana ja mam podobnie ciężko mi sie spi przez bóle miednicy i do tego sikam co godzinę 🫣
A co do poduszki do karmienia to jakos nie bylam z nia za pan brat,nigdy w sumie nie używałam jakos tak sobie wypracowałam technike ze nie byla mi potrzebna😉Zreszta ja nigdy dlugo nie karmilam bo max 3 miesiące,teraz chciala bym dluzej ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.Niestety bardzo szybko zanikal mi pokarm.Ale karmiuszke juz sobie obejrzałam, śmieszna taka😁
Miłego dzionka moje drogie☀️🌷
-
Pati1985 wrote:Dziewczyny być może był już ten wątek ale w co zamierzacie ubrać maluszka na wyjście ze szpitala? Body z długim czy krótkim rękawem? I czy na lato jest sens kupować rożek?
Biorę cienkie body z długim rękawem i spodnie
Zamówię ten komplet co rośnie z dzieckiem z hm na wyjście bo one są mega
Co do rożka kupuję muslinowy - nawet jak ktoś przyjedzie to bezpieczniej dać w tym maluszka potrzymać
No i u mnie starsi bracia też będą napewno chcieli go na ręce
Do łupinki zamówię też otulacz ale ten cienki letni muslinowy
Co do temperatury to nam będzie ciepło ale takim noworodkom temperatura szybko spada i gdy nam będzie gorąco przy 25 stopniach im wcale nie
Silvia lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Dziewczyny czy Wy tez jesteście takie nerwowe? Dla mnie poranki sa dramatem. Nie dość, ze nie mam sily to jeszcze jestem mega rozdrażniona i w sekundę mozna mnie wyprowadzić z równowagi. Dodatkowo ferrytyna juz lezy i bez wsparcia sie nie obejdzie wiec znam juz winowajcę samopoczucia. Krzywa glukozowa wyszła dobrze, chociaż cukier po 2h mogły byc niższy

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Dziewczyny czy Wy tez jesteście takie nerwowe? Dla mnie poranki sa dramatem. Nie dość, ze nie mam sily to jeszcze jestem mega rozdrażniona i w sekundę mozna mnie wyprowadzić z równowagi. Dodatkowo ferrytyna juz lezy i bez wsparcia sie nie obejdzie wiec znam juz winowajcę samopoczucia. Krzywa glukozowa wyszła dobrze, chociaż cukier po 2h mogły byc niższy
Tak …z rana często łatwo mnie wyprowadzić z równowagi … ja jeszcze z rana mam jazdę z dziećmi bo muszę mojego 4 latka wyprawiać do przedszkola tak aby było bez dram i 12 latka do szkoły .
Mało tego młodszego wożę po 16 km codziennie w jedną stronę 🫣
No i mieszkam z dziećmi sama
Więc cały dom i wszystko na głowie co nie pomaga …Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 08:43
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Aagaa049 też coś mnie pieką, ale nie cały czas. Głównie ból odczuwam
WiolaP a to sikanie również 🥲
MayMasza o dziwo nie jestem nerwowa w ciąży 😀 -
Pati1985 wrote:Dziewczyny być może był już ten wątek ale w co zamierzacie ubrać maluszka na wyjście ze szpitala? Body z długim czy krótkim rękawem? I czy na lato jest sens kupować rożek?
Zależy od tego jaka będzie pogoda. Pamiętam, że lipiec w zeszłym roku w trójmiescie był okropny, ciągle lało i było zimno. Więc jakby miało tak być to pewnie body na długi i pewnie jakiś kocyk. Kupiłam też muślinowy otulacz do fotelika:
https://allegro.pl/oferta/babylux-otulacz-kocyk-okrycie-do-fotelika-nosidelka-muslinowy-muslin-12607859617
Więc też zawsze można tym nakryć. No ale istnieje też możliwość, że będą ogromne upały to wtedy pewnie samo body na krótki i zawsze można okryć samą pieluszką.
Rożki zamówiłam dwa muślinowe i mam jeszcze dostać od koleżanki po jej córeczce jakiś taki zwykły bawełniany z lekkim wypełnieniem i coś tam merino do okrycia też. Rożki w ogóle też są kontrowersyjne (jak kopertowe body 😆) ale ja akurat przy pierwszym dziecku lubiłam i używałam.
MayMasza ja jestem strasznie nerwowa i staram się całą sobą robić tak, żeby nie odczuło tego dziecko. Chociaż i tak już zdarzyło mi się odezwać do niego nie tak jakbym chciała, a potem wyrzuty sumienia i przepraszanie. Ja powiedziałam o tym mężowi, że bardzo łatwo mnie wyprowadzić z równowagi teraz i całe szczęście on przejął ode mnie część tych najbardziej frustrujących rzeczy w ciągu dnia (czyli ogarnięcie z młodym jego pokoju wieczorem i proszenie jakieś 300 razy żeby łaskawie zjadł kolację i się umył) 🤪 bo on ma teraz dużo więcej cierpliwości do takich rzeczy.
Domi93 Ale historia, podziwiam Cię kobieto! Na pewno wszystko się ułoży 😘
Karolka czy jak już założą Ci ten szew to masz jakieś perspektywy na szybsze wyjście ze szpitala?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 09:13
-
Cześć Domu, fajnie, że do nas dołączyłaś, historia nieprawdopodobna, życie jest serio nieprzewidywalne 🙈
Karolka trzymam mocno kciuki żeby szyjka wytrzymała do samego końca ciąży!
Ja jeszcze nie wiem w co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala... Mój synek urodził się w zimie, więc problemu nie było, po prostu był porządnie naubierany 😂 ale położne wtedy doradzały co mu ubrać i jedna nawet pomogła mi go ubrać ❤️ co było wspaniałe. Ja byłam wtedy w bardzo złym stanie psychicznym i fizycznym.
Oglądałam na olx Chicco baby hugi z okolicy, bo na pewno chcę kupić i ludzie sprzedają za pół ceny, także pewnie za niedługo kupię 😄 my dalej jesteśmy w trybie przeprowadzkowo kartonowym, mimo że mieszkamy już od 1,5 miesiąca 😅 ale sama ogarniam pakowanie i rozpakowywanie rzeczy (przenieśliśmy się od rodziców mieszkających 2 domy dalej), dlatego to tak wolno idzie, dodatkowo prawie co tydzień mój synek jest przeziębiony 😭 i jak jest chory w domu to wiadomo, że nic nie zrobię... ale mam ambitny plan dokończyć wszystko do końca marca! Mamy niestety problem z drzwiami do pokoju maluszka, czekamy na rozpatrzenie reklamacji od ponad 4 miesięcy 😡 drzwi nie zamontowane i leżą w pokoiku... Nie mogę przez to składować tam dzidziusiowych rzeczy 🤷🏻♀️
Połówkowe dziś o 12:20!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 09:20
-
hypatia92 wrote:Są rozmiary 50-56 i 56-62 w zakładce noworodek. Ale fakt, rozmiarówka jest troszkę zawyżona. Natomiast jakość tych rzeczy to sztos. Ja je czasem kupuję na Vinted i przychodzą prawie jak nowe, choć były noszone. Nie rozciągają się w praniu, nie kulkują. Polecam też na później komplety merino (komin+czapka albo kominiarka).
50-56 widziałam tylko z tej kolekcji wiskozowej, chyba tylko 4 kolory. Tych bawełnianych bodziaków nie widziałam w tym rozmiarze.
O tak, kolekcje merynosowe są super. Fajny jest też muślin, a zaraz powinna być nowa kolekcja.
I to prawda, pralka a nawet suszarka nic z tym nie robi - my pierwsze ciuchy kupiliśmy tam 3 lata temu i do dziś wyglądają jak nowe.
Ja jestem od nich uzależniona 😅 -
Ja pewnie będę dostosowywać plany ubraniowe bliżej terminu, ale na chwilę obecną celuję w cienki komplet z hma jakiś jasny, z długim bodziakiem.
Rozek warto kupić, mi się w tej w formie nie sprawdził co prawda na początku, ale około 2-3mcy syn fajnie w tym spał. Do tego służyło jako kocyk albo jako mata na podłogę. Dość uniwersalna rzecz. Myśmy mieli z infantilo, teraz też pewnie się skuszę na jeden. Chociaż otulacz był jednak praktyczniejszy, ale nauka spowijania nam trochę zajęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 09:31
-
Kofii wrote:Cześć Domu, fajnie, że do nas dołączyłaś, historia nieprawdopodobna, życie jest serio nieprzewidywalne 🙈
Karolka trzymam mocno kciuki żeby szyjka wytrzymała do samego końca ciąży!
Ja jeszcze nie wiem w co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala... Mój synek urodził się w zimie, więc problemu nie było, po prostu był porządnie naubierany 😂 ale położne wtedy doradzały co mu ubrać i jedna nawet pomogła mi go ubrać ❤️ co było wspaniałe. Ja byłam wtedy w bardzo złym stanie psychicznym i fizycznym.
Oglądałam na olx Chicco baby hugi z okolicy, bo na pewno chcę kupić i ludzie sprzedają za pół ceny, także pewnie za niedługo kupię 😄 my dalej jesteśmy w trybie przeprowadzkowo kartonowym, mimo że mieszkamy już od 1,5 miesiąca 😅 ale sama ogarniam pakowanie i rozpakowywanie rzeczy (przenieśliśmy się od rodziców mieszkających 2 domy dalej), dlatego to tak wolno idzie, dodatkowo prawie co tydzień mój synek jest przeziębiony 😭 i jak jest chory w domu to wiadomo, że nic nie zrobię... ale mam ambitny plan dokończyć wszystko do końca marca! Mamy niestety problem z drzwiami do pokoju maluszka, czekamy na rozpatrzenie reklamacji od ponad 4 miesięcy 😡 drzwi nie zamontowane i leżą w pokoiku... Nie mogę przez to składować tam dzidziusiowych rzeczy 🤷🏻♀️
Połówkowe dziś o 12:20!
Mi się udało kupić za 400 zł z pudełkiem i materacem
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
@domi faktycznie ale ci los sprawił psikusa. I też witam się w klubie 33 😁
@karolka jestes pod opieką a to najważniejsze ❤️ trzymam kciuki za was 🤞
@kofii kciuki za połówkowe 🤞 zamykasz tą stawkę kurcze wszystkie jesteśmy już po połowie. Strasznie mi leci ta ciąża, zawsze patrzyłam z zazdrością na suwaczki dziewczyn jak zasuwają i sama jestem w takiej sytuacji 🫣
@maymasza mam w druga stronę przed ciążem większy nerwus, teraz chyba ten progesteron łagodzi 😁 Myśle że przy drugim dziecku może być inaczej, jednak bunty 2,3,4 latka mogą świętego wyprowadzić z równowagi 🤣
Moim bólem w nocy też jest wstawanie na sikanie, mała upatrzyła sobie pęcherz bo lubi tam kopać 🤣 lubię rano wstać i czekam jak ona się obudzi średnio tak pół godziny po mnie i puka sobie mamo wstałam 😁 w nocy troszkę wariuje, ale chyba szybko zasypia. Mam nadzieję że będzie śpiochem po nas 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 09:47
WiolaP lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Ja na wyjście ze szpitala biore taki cienki komplecik body i spodenki na długi rękaw,do tego kocyk bambusowy.Co do rożka to tez mam ale zakupiłam go jeszcze podczas starań 🫣Ale ja uwielbiam rożki, napewno sie przyda w późniejszym czasie.U nas dzieciaki zasypialy tylko i wyłącznie otulone w rożek ale cala trójka jest jesienno zimowa😁Marcysie na początku mam zamiar owijać właśnie w kocyk bambusowy 💪
-
Jak bedzie ciepło to pewnie body z długim rekawem+spodenki. Ja kupię jakiś używany cieńszy muslinowy rożek - przy pierwszym dziecku nie używałam, ale po porodzie położne zawinęły synka w jakiś różowy szpitalu rożek z falbankami 😅 wolę miec teraz swój żeby ładnie wyglądał, a na vinted jest pełno tego w niskiej ceniePati1985 wrote:Dziewczyny być może był już ten wątek ale w co zamierzacie ubrać maluszka na wyjście ze szpitala? Body z długim czy krótkim rękawem? I czy na lato jest sens kupować rożek?07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️