X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    A ja właśnie słyszałam, żebym kupiła kopertowe, a nie przez głowę 😀 od koleżanki, która już ma dziecko
    I ja się z tym zgodzę! To jest spora wygoda przy takim maluszku nie musieć manewrować jego głową przy nakładaniu body. Wszystkie miałam kopertowe te w rozmiarze do 62, potem już przeszłam na zwykłe ale na początku, zwłaszcza przy pierwszym dziecku też bym poleciła takie wyjście. Teraz przy drugim na pewno zrobię tak samo

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja na początku bałam się ubierać przez głowę + używaliśmy głównie pajace. A później to już body przez głowę i spodenki, bo po prostu tych przez głowę miałam 90% (nie kupowałam w ogóle ubranek, dostałam od rodziny)

Natknęłam się na insta ciekawą poduszkę do karmienia, nazywa się karmiuszka i będę ją kupować 😄 ja niestety umiałam karmić tylko leżąc na boku, taka zwykła poduszka rogal mi się w ogóle nie sprawdziła, a ta karmiuszka wygląda dla mnie bardzo ciekawie 😄
    Karmiuszka jest super! Też już moja na mnie czeka :) a co do takiej zwykłej poduszki to z całego serca polecam My Breast Friend- to że jest zapinana w pasie i można z nią chodzić z dzieckiem na niej jest wspaniale

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja na razie powoli zaczynam kupować ubrania, ale mam problem bo mało co mi się podoba - w większości sklepów niemowlęce rzeczy sa biale/beżowe/pastelowe a ja bardzo nie lubię takiej odcieni - potrzebuję "kolorowych kolorów". Może macie do polecenia jakąś markę gdzie jest większy wybór kolorystyczny+dobra jakość?

Next

Wysłany: Dzisiaj, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    A ja właśnie słyszałam, żebym kupiła kopertowe, a nie przez głowę 😀 od koleżanki, która już ma dziecko

Moja teoria jest taka, że ludzie ktorzy preferuja koperotowe body po prostu nie wiedza jak prawidlowo zakladac i sciagac te "na zakladke". Tylko wlasnie trzeba patrzec zeby te "zwykle" body mialy raczej zakladki na ramionach niz guziczki ;)
    Ja osobiscie przeszlam i koperotowe, i zwykle i nie wiem, co za szatan wymyslil te pierwsze :D

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Zobscz MyBasic. Ja tam sporo kupuję dla siebie i młodego, mają piękne nasycone kolory i po praniu nic się nie dzieje. Kroje proste i mało wzorów, ale kolorami można super zaszaleć.

Mybasic jest sztos dla mamy i dziecka, tylko ze niestety u nich rozmiarowka dla dzieci dopiero od 62, a jest nieco zawyżona.
    Ale ja sama jestem ich fanką, 90% mojej garderoby od nich. Obecnie królują koszulki do karmienia, ale okazało się, że spódnice i sukienki na tym etapie ciazy tez robia swietna robote

Ale naspamowałam :D Wybaczcie mi, po prstu z moją pamięcią tak mi łątwiej odpowiadac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:57

‹‹ 252 253 254 255 256
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ