🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia90 wrote:My jutro mamy wizytę u lekarza żeby podejrzeć malutka i chce też wypytać o kilka kwestii. Ostatnio mam skurcze łydek w nocy, jakieś afty też się pojawiają. Niby biorę taki suplement co ma wszystko, ale nie wiem czy nie za mało. Mam nadzieję, że coś mi poradzi.
III prenatalne poproszę o wpisanie na 9 czerwca ☺️
Ja nie mam typowego krwawienia z nosa ale rzeczywiście w I trymestrze miałam duzo takich drobinek krwi jak wydmuchiwałam nos. Potem był spokój, a kilka dni temu znowu wróciło.
Zazdroszczę że macie już tyle rzeczy z wyprawki. My oprócz zamówionego woźka nie mamy nic, a szukanie i wybór jest dla mnie bardzo trudny, za duzo wszystkiego i ciężko mi podejmować decyzje 😅
Też pojawiły się u mnie skurcze łydek w nocy. Zaczęłam brać magnez na wieczór i działa. Wczoraj potraktowałam aftę czosnkiem wg Waszych zaleceń (piekło, że hoho), na wieczór płukanka z szałwii i uwaga, dziś nic nie czuję! Dziękuję raz jeszcze 🤗 Co do krwawienia z nosa podobnie, często takie śladowe ilości, a jak już poleci to dość krótko. Z wyprawką zgodzę sie, też mnie przytłacza ten nadmiar na rynku. Muszę chyba jakiegoś excela otworzyć i podejść do tego zadaniowo.
Dziewczyny, a na co był ten kompot z gruszek? :> -
@ceci ja lekarkę mam na Inflanckiej i tam chciałabym rodzić, ale mają II stopień refercyjności, połączeni są z bielańskim gdzie mają III. Koleżanka w 2024 rodziła w bielańskim i była zadowolona.
Z okolicy Warszawy polecam też echo na Agatowej, własnie wczoraj lekarka mnie męczyła, ale zrobiła dokładnie badanie. W tym budynku też jest hospicjum dla noworodków, są fundacją. Były broszury np. dla kobiet spodziewających się dziecka chorego terminalnie, numery telefonów do psychologów etc. Miałam łzy w oczach, co starają się zapewnić takim kobietom i mam w planach wspomóc ich fundację jak tylko dostanę wypłatę.
Prowadzącej wysłałam moje echo, ma mnie zapisać jeszcze do swojej znajomej profesor żeby obejrzała małą. Trochę się zestresowałam, a z drugiej strony prowadząca powtarza mi że lubi spać spokojnie w nocy i dmuchać na zimne.
Kompot z gruszek był chyba na zgagę? Jeszcze nie mam, ale czuję że kwestia czasu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
@ceci jeszcze jak jesteś mieszkańcem Warszawy to na Inflanckiej masz szkołę rodzenia za darmo 🙂 ja zapisałam się w lutym na połowę kwietnia i w tym turnusie już nie ma miejsc 🫣 chyba w środy mają dni otwarte, wybieram się w maju 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:42
Ceci lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Ah ta moja regularność

@wandapanda CIesze się, że kompot pomógł - dla mnie to jest jakis magiczny specyfik. Mój mąż gdzieś na instagramie że robi robote, myśleliśmy że ktoś sobie żarty robi, ale przy dwóch miesiacach całorodzinnego kaszlenia stwierdzilismy, że w sumie nie zaszkodzi spróbować i okaza się hit
@adukow kompot jest na kaszel - na suchy z migdałami, na mokry z goździkami, ale w sumie można eksperymentowac z dodatkami. Mi z imbirem pomagał zarówno na kaszel, jak i na nudności
Polecam zapamiętać, bo przy wiecznie gilującym bombelku to jest wiedza na wagę złota
Nie wiem, co w nim tak dobrze działa, ale pomagał z kaszlem na który NIC juz nie pomagało (łącznie z kodeiną)
Melduję się po przygodach oraz planowej wizycie.
Przygody takie, że we wtorek dostałam plamienia takiego dość intensywnego. Za radą prowadzącego pojechałam sprawdzić na IP - okazało się, że szyjka się skrócia, a łożysko nisko schodzące daje chyba o sobie znać. Dostałam progesteron dopochwowo na dwa tygodnie i przykaz trochę odpuścić z aktywnością.
Jak nie urok, to sraczka, ale nie ma tego złego - łożysko już nie przoduje!
Mamy 1-2cm od ujścia (wg pomairu na IP nawet 2cm, ale moj prowadzacy zastrzegal, że usg robione przez koleżankę która się uczy, więc trzymamy sie tej nizszej wartosci), jest duza szansa że pójdzie do góry 
Wczoraj miałam planową wizytę - i tam szyjka już 3,5cm, więc jednak alarm odwołany. Ale co się stresu najadłam to moje.
Za to Stefan nic sobie z moich przygód nie robi, książkowo rośnie - 550g chłopaka już.
Stres zdążyłam już odbić w zakupach - wyprawka ciuszkowa dla małego w zasadzie skompletowana (fajne promi na hm i next były, żal nie skorzystać), sobie zamówiłam parę rzeczy na formommy i dolcesonno/slodki sen - mam potrzebe sie trochę wylasczyć na wiosnę, bo szczrze ostatnie tygognie to przyknurzyłam mocno
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:41
WiolaP, Czarna_owieczka, Pani Bocianowa, Motylek93, Agaa049, adukow, emciak lubią tę wiadomość
-
Ja też mam skurcze łydek w nocy i ogólnie dosyć silny coś jak zespół niespokojnych nóg 😅 I krwawienia z nosa od samego początku do teraz, ale nie takie że dosłownie leci mi krew, tylko po prostu ciągle ona jakby jest w tym nosie.
Dzisiaj po 15 mam połówkowe i zaczęłam się strasznie stresować💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
@nofajniefajnie ja mysle ze Stefek Cię poprostu testuje,na ile moze sobie juz pozwolić 😉A tak serio to ciesze sie ze wszystko dobrze i tez nie moge sie już doczekać tego żeby było cieplej, ubrać jakis fajny ciuch i odsłonić kawalek ciala 🫣
@Kiki na pewno wszystko będzie pieknie, trzymam kciuki ✊💚i czekamy na wieści po
kikix0o lubi tę wiadomość
-
Jesli wszystko bedzie przebiegło w normie to ja wybieram sie do MiedzylesiaCeci wrote:Co do płci, to ja zawsze chcialam miec rodzenstwo jednej plci, jak sie urodzila córka to chcielismy miec drugą i na początku intuicja mi podpowiadala ze bedzie chlopak i troche mi bylo przykro. Cieszymy sie , ze bedzie druga córka
ale absolutnie każdy reaguje "ojej, pewnie chcialas miec parkę..." a jak mowie, ze nie to odrazu " na pewno chcialas, nie chcesz sie przyznac" 
Dziewczyny z Warszawy, w którym szpitalu planujecie rodzić? Ja mam prowadzącą z Karowej, ale ona jest dość niechętna VBAC i wiem, ze ten szpital to jednak celuje w CC i sie tak waham caly czas.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Byłam dzis na glukozie. Dały mi cytrynowa(mialam wybor) a stwierdziłam,ze zawsze zwykła wiec zaryzykuje i to byl błąd 🤣🤡 smakowała jak fervex a ja tego nie znoszę 🤣🤣 ale poszlo gładko, chwila koment wypite, odczekać i teraz juz tylko wyniki

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Dziewczyny z Warszawy, w którym szpitalu planujecie rodzić? Ja mam prowadzącą z Karowej, ale ona jest dość niechętna VBAC i wiem, ze ten szpital to jednak celuje w CC i sie tak waham caly czas.[/QUOTE]
Ja akurat nie jestem z Warszawy, ale planuję rodzić w Warszawie. Na ten moment rozważam szpital na Madalińskiego, lekarz do którego chodzę prywatnie polecał ten szpital. Na internecie znalazłam co prawda trochę negatywnych opinii, ale chyba o każdym szpitalu takie krążą.
Jestem po wczorajszej wizycie na NFZ i oczywiście jak to zwykle bywa w moim przypadku niewiele się na tej wizycie dowiedziałam. USG lekarz zrobił dopiero jak zaczęłam narzekać że znów cały dzień nie czuję ruchów dziecka (oczywiście wszystko jest w porządku, tylko mały jest tak ułożony że kopie łożysko amortyzuje jego ruchy i dlatego czuję je bardzo, bardzo słabo). Poza tym dostalam zalecenia żeby brać Falvit mama ( hemoglobina mi spadła na 12) i magnez w związku ze skurczami łydek. Kolejna wizyta 15.04. Teraz czekamy do poniedziałku na wizytę prywatną.
Byliśmy też dzisiaj zamówić wózek, łóżeczko, komodę i fotelik z bazą. Ostatecznie wybór padł na Roan IVI 2.0.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:34
-
Mi jutro przyjdą paczki body i pajace z vinted 😀 na razie nie wiem co dalej kupić 😂 na wózek jedziemy za tydzień, żeby już ostatecznie wybrać, choć nadal mam wrażenie, że to jakoś szybko 🫣• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Agaa049 wrote:Mi jutro przyjdą paczki body i pajace z vinted 😀 na razie nie wiem co dalej kupić 😂 na wózek jedziemy za tydzień, żeby już ostatecznie wybrać, choć nadal mam wrażenie, że to jakoś szybko 🫣
Ja też dzisiaj czekam na paczki z vinted, ale coś się kurier ociąga 🤬 mam nadzieję, że jak przed 16 będę iść po młodego do zerówki to już będą, bo nie chce mi się chodzić dwa razy do paczkomatu 😁 jeszcze czekam też na paczki z H&M i sinseja, ale to już nie dzisiaj. Plan mam taki, żeby do przeprowadzki mieć już te wszystkie mniejsze rzeczy (czyli tak 1,5 msc jeszcze), a na maj/czerwiec zostawić sobie łóżeczko, wózek, fotelik, pampersy, może jakąś kołyskę wiklinową do salonu, albo kosz Mojżesza na stojaku 🤔 -
Wiecie mi w ogóle strasznie szybko płyną dni,ale dziś do mnie dotarło ze 3 prenatalne mam w maju i to moment zleci i juz lipiec.Kazda z nas już ma skompletowaną wyprawkę lub jest w trakcie zakupów.Imiona w większości powybierane😱Troche szok ze to tak szybko zleciało,jakos nadal nie dowierzam w to szczęście 🌷🩷☀️
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
Ja mam wrazenie,ze nic nie mam i jestem ze wszystkim do tylu. Dzis w lumpie kupiłam 3 ciuszki dla Małej i to tyle. Po świętach wielkanocnych bede ogarniać resztę. Na razie nie mam jakos weny🫣
Jeszcze imię tez nie jest wybrane, bo nagle mężowi spodobało sie Wanda 🤡🤡 a tez wolałabym juz imię ogarnąć zeby i starsza siostra sie przyzwyczajala
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅