X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie powoli zaczynam kupować ubrania, ale mam problem bo mało co mi się podoba - w większości sklepów niemowlęce rzeczy sa biale/beżowe/pastelowe a ja bardzo nie lubię takiej odcieni - potrzebuję "kolorowych kolorów". Może macie do polecenia jakąś markę gdzie jest większy wybór kolorystyczny+dobra jakość?

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Wiecie mi w ogóle strasznie szybko płyną dni,ale dziś do mnie dotarło ze 3 prenatalne mam w maju i to moment zleci i juz lipiec.Kazda z nas już ma skompletowaną wyprawkę lub jest w trakcie zakupów.Imiona w większości powybierane😱Troche szok ze to tak szybko zleciało,jakos nadal nie dowierzam w to szczęście 🌷🩷☀️

Co nie? Mi też szybko leci, mam wrażenie, że dopiero co chodziłyśmy na betę i pierwsze usg, na których były ledwo pęcherzyki 🙈

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja na razie powoli zaczynam kupować ubrania, ale mam problem bo mało co mi się podoba - w większości sklepów niemowlęce rzeczy sa biale/beżowe/pastelowe a ja bardzo nie lubię takiej odcieni - potrzebuję "kolorowych kolorów". Może macie do polecenia jakąś markę gdzie jest większy wybór kolorystyczny+dobra jakość?

Przychodzi mi do głowy tylko next i lindex

Ananabanana lubi tę wiadomość

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowe ubranka mozna znalez w 5.10.15, smyku, coccodrillo,next, nawet it, numer,gate Polska, zalando i allegro 😀

fantaghiro lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lindexa mi sie wzory podobają , ale niestety prawie wszystkie body mają kopertowe a ja tego cholerstwa nie będę zapinać 😅 z next na pewno coś zamowię

07.2022 👶 synek

25.06 ⏸️

05.11 ⏸️
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam we wtorek u ginekologa.Moja gin dała mi skierowanie do naczyniowca.Już bym wolała cukrzycę ciążową a nie żylaki.

• wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Z lindexa mi sie wzory podobają , ale niestety prawie wszystkie body mają kopertowe a ja tego cholerstwa nie będę zapinać 😅 z next na pewno coś zamowię

O ja też hejtuje kopertowe body, zupełnie nie rozumiem zachwytów 😅

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

A ja właśnie słyszałam, żebym kupiła kopertowe, a nie przez głowę 😀 od koleżanki, która już ma dziecko

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    A ja właśnie słyszałam, żebym kupiła kopertowe, a nie przez głowę 😀 od koleżanki, która już ma dziecko
    Może chodzi o pempuś na który trzeba uważać póki kikutek nie odpadnie żeby dziecku nie urażało lepiej kopertowe.Ja przynajmniej zakładałam na początku kopertowe.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwestia wygody tak naprawdę:) dla tych, którzy nie mieli styczności z malutkimi dziećmi (a znam takich, bo w gronie bliskich nie ma dzieci etc), kopertowe body moze byc wygodniejsze na początek nauki 'obslugi': położysz na pleckach, włożysz rączki, zapniesz i gotowe. Natomiast ja sama tez tylko na poczatku kopertowe zakładałam, potem wolałam zwykle z 'platkami'

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może właśnie ja jako mama pierwszy raz to dlatego mi tak poleciła 😀 choć raz się machnęłam i zamówiłam też zwykłe przez głowę, także czekam aż przyjdą 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    To może właśnie ja jako mama pierwszy raz to dlatego mi tak poleciła 😀 choć raz się machnęłam i zamówiłam też zwykłe przez głowę, także czekam aż przyjdą 😀
    Spokojnie, te przez głowę tez sa ok. Wszystkie ubranka niemowlęce a na oewno większość jest elastyczna :) kwestia wyrobienia własnej opinii. Wiele dziewczyn narzeka na 'skrzydelkowe' body a ja je bardzo lubiłam, wolałam niż z naukami przy szyi. Tak samo nie lubię zbytnio spioszkow, zdecydowanie wolę spodenki :D po miesiacu/dwóch masz wyrobione preferencje i kupujesz to, co Ci pasuje :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Spokojnie, te przez głowę tez sa ok. Wszystkie ubranka niemowlęce a na oewno większość jest elastyczna :) kwestia wyrobienia własnej opinii. Wiele dziewczyn narzeka na 'skrzydelkowe' body a ja je bardzo lubiłam, wolałam niż z naukami przy szyi. Tak samo nie lubię zbytnio spioszkow, zdecydowanie wolę spodenki :D po miesiacu/dwóch masz wyrobione preferencje i kupujesz to, co Ci pasuje :)

Dokładnie tak, każdy ma swoje preferencje. Ja nie lubiłam kopertowych, bo po prostu za dużo tych napów było do zapinania, a wkładanie przez głowę nie było dla mnie żadnym problemem. Tak samo nie lubiłam połspiochow ani pajacyków ze stopkami, nawet nie potrafię powiedzieć czemu. Dla mnie najwygodniejsze na początku były pajacyki na zamek, ewentualnie body + legginsy/spodenki z szerokim paskiem na górze no i oczywiście skarpetki z luźną gumką. Tylko ja mam dziecko z jesieni. Teraz na lato nastawiam się na początek na cienkie pajacyki i rampersy, ale pewnie i tak wyjdzie w praniu. W razie czego awaryjnie mam pepco pod domem, a i z internetu można szybko domówić to co potrzebne 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:51

MayMasza lubi tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas większość wyprawki z cocodrillo ale to fakt że ciężko upolować cos takiego kolorowego 🌈z czym ja tez mialam problem .W większości mamy wszystko w kolorze różu w wielu odcieniach ale udalo mi sie tez kupić coś zielonego, żółtego ale i tak króluje róż 🩷💓💚💛A i kupilam jeszcze jeden komplecik dresowy taki beżowo chabrowy, właśnie ten chabrowy kolor mnie uwiódł 💙

MayMasza lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:

Ostatnio jak byłam w primarku było dużo rzeczy wyrazistych kolorach. Kupiłam na próbę bodziaki i są całkiem fajnej jakości.

Mysia_24
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    ja też! przed pierwszym dzieckiem tez slyszalam ze same kopertowe, ze wygodniej. takie tez kupilam. a pozniej jak zaczelam zakladac te przez glowe to jakie ulatwienie, nie trzeba bylo sie bawic w milion guziczkow/zatrzaskow ;)

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej lubię zestaw body+spodenki na dzień, a na noc pajacyk- dla noworodka wolę zapinany na guziki,a potem dla dziecka kilkumiesięcznego na zamek. Z praktycznych rzeczy mam też zapisane żeby nie kupować bluz z kapturami - dopóki dziecko leży ten kaptur tylko przeszkadza.
    Dodatkowo bardzo lubię ogrodniczki, chociaż to w ogóle nie jest praktyczne, bo jak dziecko uleje to trzeba wszystko przebierać, ale uwielbiam widok dziecka z ogrodniczkach więc na pewno kilka par kupię.

07.2022 👶 synek

25.06 ⏸️

05.11 ⏸️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku bałam się ubierać przez głowę + używaliśmy głównie pajace. A później to już body przez głowę i spodenki, bo po prostu tych przez głowę miałam 90% (nie kupowałam w ogóle ubranek, dostałam od rodziny)

Natknęłam się na insta ciekawą poduszkę do karmienia, nazywa się karmiuszka i będę ją kupować 😄 ja niestety umiałam karmić tylko leżąc na boku, taka zwykła poduszka rogal mi się w ogóle nie sprawdziła, a ta karmiuszka wygląda dla mnie bardzo ciekawie 😄

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowych, z bobasem wszystko dobrze także odetchnęłam z ulgą 🥹 Jestem bardzo zadowolona z tego jak wyglądała wizyta 🤍 Waży 424g :)
    Tylko u mnie pojawił się pierwszy raz na usg mięśniak, ale mam się tym nie przejmować. W poniedziałek mam wizytę u mojego ginekologa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:50

Agaa049 lubi tę wiadomość

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Zobscz MyBasic. Ja tam sporo kupuję dla siebie i młodego, mają piękne nasycone kolory i po praniu nic się nie dzieje. Kroje proste i mało wzorów, ale kolorami można super zaszaleć.

Synek 05.2024 ❤️
‹‹ 252 253 254 255 256
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ