🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a czy macie jakieś polecane miejsce na usg 3 trymestru w Warszawie? Najchętniej 4D ale nie jest to koniecznie, dokładność ważniejszaOna 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
MayMasza wrote:Jajka na miękko sa ok, bo płynne żółtko ma mnóstwo choliny potrzebnej dziecku do rozwoju. Oczywiście dobrze sparzyć skorupki przed obróbka bo salmonella jest na skorupce, ewentualnie w białku,ale w zoltku jej nie ma

Dokładnie tak, Salmonella jest na skorupce, a w białku tylko wtedy, gdy skorupka się uszkodzi. Dlatego można sobie ewentualnie darować takie mocno obtłuczone jajka, ale tak czy inaczej w procesie gotowania wszystkie bakterie wyginą
MayMasza lubi tę wiadomość
-
@adukow chodzi za pewne po prostu o "Ole z the Slings"

A Andziaks to ja podziwiam za nadanie dziecku imienia ktore nie jest nawet imieniem (jeśli już, to skróconym), a nazwiskiem, dodatkowo spopularyzowanym przez raczej niezbyt milego pana. Sama nie wiem, co lepsze - imię kojarzące się z hiszpańskim dyktatorem (względnie z walutą Szwajcarską, co akurat przy tym konkretnie przypadku mogło rzeczywiście być pierwszym skojarzeniem), czy ary i hektary do dubajskiej agroturystyki.
No jak łatwo mozecie zauważyć jestem ogromną "fanką" tematu "influencer marketingu polsiego".Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 08:51
GosAga123, wandapanda, adukow lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem panikarą co do jedzenia i z wielu rzeczy zrezygnowałam na czas tych 9 miesięcy. Wiem jak działa moja głowa i nie dałaby mi żyć, więc jajka z płynnym żółtkiem odpadają totalnie 😅
Byliśmy wczoraj na wizycie, nasza córeczka ma aktualnie około 465g ☺️ i wszystko jest w porządku. Na III prenatalne nas skierowali, w Hiszpanii to chyba standard. Teraz mam 30go polozna, pewnie skieruje mnie ponownie na glukozę.. nie mogę się doczekać 🤣 zastanawiam się tez czy będzie coś mówić na temat szczepień w ciąży i czy jest sens na lato się szczepić na RSV.
U mnie imię syna Andziaks odpada, mój mąż Hiszpan na pewno byłby "zachwycony" 🙈😃
Precelek 🥨, Ananabanana, nofajniefajnie, emciak, GosAga123 lubią tę wiadomość
-
Ja jem praktycznie wszystko i jajka na miekko,i sery pleśniowe - sprawdzam tylko czy sa z mleka pasteryzowanego.Co do pizzy to jest wypiekana w prawie 400 st wiec jest bezpieczna💪😉 Ja mialam chuste kółkowa i rzeczywiście świetnie sie sprawdza ale na krótkie wyjścia.
Dzis pierwszy dzień wiosny☀️🌈🌷,jak pogoda dzis u was☺️
Pani Bocianowa, MayMasza, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
nofajniefajnie wrote:@adukow chodzi za pewne po prostu o "Ole z the Slings"

A Andziaks to ja podziwiam za nadanie dziecku imienia ktore nie jest nawet imieniem (jeśli już, to skróconym), a nazwiskiem, dodatkowo spopularyzowanym przez raczej niezbyt milego pana. Sama nie wiem, co lepsze - imię kojarzące się z hiszpańskim dyktatorem (względnie z walutą Szwajcarską, co akurat przy tym konkretnie przypadku mogło rzeczywiście być pierwszym skojarzeniem), czy ary i hektary do dubajskiej agroturystyki.
No jak łatwo mozecie zauważyć jestem ogromną "fanką" tematu "influencer marketingu polsiego".
Myślę że imię to po prostu kwestia gustu który można porównać do garderoby kobiety
Dla jednej ta kiecka będzie wystrzałowa a druga nawet by na nią nie spojrzała
Komuś się podoba a komuś nie
Generalnie jestem tolerancyjna , nie komentuje , nie porównuje coś mi siepodoba albo nie
Precelek 🥨, Ananabanana, WiolaP, Kofii lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Myślę że imię to po prostu kwestia gustu który można porównać do garderoby kobiety
Dla jednej ta kiecka będzie wystrzałowa a druga nawet by na nią nie spojrzała
Komuś się podoba a komuś nie
Generalnie jestem tolerancyjna , nie komentuje , nie porównuje coś mi siepodoba albo nie
No nie do konca sie zgodzę, że to kwestia gustu - są pewne granice. Podejrzewam, że przy Franco jeszcze tak nie razi jeśli ktoś nie siedzi mocno w tematach historycznych, ale wyobraź sobie nadanie dziecku imienia Hitler albo Mussolini. Może się komuś podobać? Oczywiście, znajdą się sympatycy. Ale czy obiektywnie dla dziecka będzie to dobre, biorąc pod uwagę dość jednoznaczne skojarzenia?
Kontekst kulturowy i historyczny ma ogromne znaczenie i moim zdaniem należy go brać równie mocno pod uwagę jak własne gusta - warto uwzględnić, że to dziecko będzie musialo funkcjonowac w społeczeństwie.
I o ile jeszcze w PL Franco jakoś przejdzie, bo faktycznie hiszański dyktator i jego zasługi nie są aż tak mocno u nas znane, stąd rozumiem, że Ty nie musisz mieć takich skojarzeń jak ja, o tyle Andziak ze swoimi międzynarodowymi aspiracjami paradoksalnie w moim odczuciu więcej ryzykuje.
Estetycznie imię jak imię, nic mi do tego. Ale zaskakuje mnie decyzja w danym kontekście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:47
-
WiolaP wrote:Ja jem praktycznie wszystko i jajka na miekko,i sery pleśniowe - sprawdzam tylko czy sa z mleka pasteryzowanego.Co do pizzy to jest wypiekana w prawie 400 st wiec jest bezpieczna💪😉 Ja mialam chuste kółkowa i rzeczywiście świetnie sie sprawdza ale na krótkie wyjścia.
Jest słoneczko na Podkarpaciu, ale trochę zimno 😀
U mnie dzisiaj dowie się rodzina o ciąży, mam lekki stres 🙈 bo tak wbije z brzuchem 🙈😀
Ananabanana, WiolaP, MayMasza, Motylek93 lubią tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
WiolaP wrote:Ja jem praktycznie wszystko i jajka na miekko,i sery pleśniowe - sprawdzam tylko czy sa z mleka pasteryzowanego.Co do pizzy to jest wypiekana w prawie 400 st wiec jest bezpieczna💪😉 Ja mialam chuste kółkowa i rzeczywiście świetnie sie sprawdza ale na krótkie wyjścia.
W Gdańsku słonecznie ale zimno 🥶 muszę właśnie ogarnąć jakieś zajęcie dla siebie i syna na dzisiaj, bo mąż na cały dzień jedzie na budowę 😁 musi się bardzo spiąć jak chcemy się wprowadzać do końca kwietnia. Miłej soboty 🌷
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Agaa049 wrote:Jest słoneczko na Podkarpaciu, ale trochę zimno 😀
U mnie dzisiaj dowie się rodzina o ciąży, mam lekki stres 🙈 bo tak wbije z brzuchem 🙈😀
Moja dowiedziała się tydzień temu na imprezie rodzinnej 😁 oczywiście ta dalsza, bo bliska już od dawna widziała. Przez całą imprezę nic nie zauważyli, dopiero jak już się zbieraliśmy do wyjścia moja kuzynka zapytała „kochana czy Ty masz kogoś w brzuchu?” 🙈
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
wandapanda wrote:Moja dowiedziała się tydzień temu na imprezie rodzinnej 😁 oczywiście ta dalsza, bo bliska już od dawna widziała. Przez całą imprezę nic nie zauważyli, dopiero jak już się zbieraliśmy do wyjścia moja kuzynka zapytała „kochana czy Ty masz kogoś w brzuchu?” 🙈
U nas właśnie dopiero bliska się dowie 🙈 dość długo trzymaliśmy to, była zima to można było ukryć. Jakoś tak do tych połówkowych trzymałam ile się da, ale już raz, że nie chcę ukrywać, a dwa nie ma takiej potrzeby, nagle w lipcu z dzieckiem nie wyskoczę 🙈😀 tylko jednak jest lekki stres, bo specjalnie mam zamiar się ubrać w coś obcisłego 😀😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Dla dziewczynki widziałam też Shakira, może się ktoras z was skusi 😀
My z mężem już rozważamy tego luigi hahahha 😂😂😂😂
Ananabanana lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
WiolaP wrote:@Agaa napewno wszystko bedzie pieknie i beda to chwile pelne wzruszeń 🥰
Właśnie tego się chyba boję, że się poryczę 🫣💕 jeszcze jak z mężem jestem to się trzymam, ale jego przy tym nie będzie to mogę wybuchnąć 🥹
Na pewno się ucieszą, bo wiedzą o jednym poronieniu, nie raz wypytywali moją siostrę jak tam u nas pod tym względem itp więc radościom pewnie nie będzie końca 🥹• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Precelek 🥨 wrote:Nie zaglądałam do Was ostatnio, ale nieco nadrobiłam.
Karolka, a jak krótką miałaś szyjkę? Znam wiele pozytywnych historii, gdzie szew pomógł donosić dzidziusia. Ja sama w kazdej ciąży mialam pessar na skracającą szyjkę i bobasy donoszone do terminu. W tej ciąży szyjka póki co jeszcze w granicach normy. W poniedziałek kontrola.
Polecam nie rezygnować z 3 prenatalnych. To długa historia, ale moje dziecko które na I i II nie odbiegało od norm, na III okazało się mieć szereg nieprawidłowości. Dziś już nie ma go z nami na świecie. Także dla mnie to bardzo ważne badanie. Tym razem nawet moja lekarz dała mi skierowanie na nfz.
Jutro z rana jadę na obciążenie glukoza. Dwie godziny w spokoju (mamy wielodzietne zrozumieją). Będzie można poczytać 🙃
Jeszcze tak się wrócę do wiadomości Twojej Precelku, bo aż nie dowierzam, że na dwóch prenatalnych było okej, a nagle na trzecim już takie rzeczy… jak to jest w ogóle możliwe?
Ja od początku też chciałam trzecie, ale to ze względu na moje poronienia po prostu też dmucham na zimne i robię wszystkie badania.. jednak sama sytuacja u Ciebie mnie mocno zaskoczyła.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
nofajniefajnie wrote:No nie do konca sie zgodzę, że to kwestia gustu - są pewne granice. Podejrzewam, że przy Franco jeszcze tak nie razi jeśli ktoś nie siedzi mocno w tematach historycznych, ale wyobraź sobie nadanie dziecku imienia Hitler albo Mussolini. Może się komuś podobać? Oczywiście, znajdą się sympatycy. Ale czy obiektywnie dla dziecka będzie to dobre, biorąc pod uwagę dość jednoznaczne skojarzenia?
Kontekst kulturowy i historyczny ma ogromne znaczenie i moim zdaniem należy go brać równie mocno pod uwagę jak własne gusta - warto uwzględnić, że to dziecko będzie musialo funkcjonowac w społeczeństwie.
I o ile jeszcze w PL Franco jakoś przejdzie, bo faktycznie hiszański dyktator i jego zasługi nie są aż tak mocno u nas znane, stąd rozumiem, że Ty nie musisz mieć takich skojarzeń jak ja, o tyle Andziak ze swoimi międzynarodowymi aspiracjami paradoksalnie w moim odczuciu więcej ryzykuje.
Estetycznie imię jak imię, nic mi do tego. Ale zaskakuje mnie decyzja w danym kontekście.
Wiesz …. Myślę ,że idą tym tokiem myślenia żadne imię nie będzie dobre , pod każdym wybranym ktoś kogoś zabił , ktoś torturował i robił rzeczy o których nie mylimy nawet . Uważam ,ze to imię a nie osobowość która się od razu przejmuje
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
U nas dziś rano popadał śnieg z deszczem i jest niezbyt przyjemnie na dworze, ale słoneczko coraz śmielej wygląda. Miałam dziś coś porobić w ogródku ale pogoda mnie odstrasza. Zamiast tego chyba wybiorę się do Lidla😆 podobno jest jakaś mega wyprzedaż ubrań i art przemysłowych może złapie dla małej jakieś fajne ciuszki 😀
Przy okazji wpadnę do Kika bo widziałam że któraś z Was pisała że też są promocje na dziecięce ubrania.Mysia_24 -
Mysia 24 wrote:U nas dziś rano popadał śnieg z deszczem i jest niezbyt przyjemnie na dworze, ale słoneczko coraz śmielej wygląda. Miałam dziś coś porobić w ogródku ale pogoda mnie odstrasza. Zamiast tego chyba wybiorę się do Lidla😆 podobno jest jakaś mega wyprzedaż ubrań i art przemysłowych może złapie dla małej jakieś fajne ciuszki 😀
Przy okazji wpadnę do Kika bo widziałam że któraś z Was pisała że też są promocje na dziecięce ubrania.
Właśnie wczoraj byłam w Lidlu
Kupiłam małemu dwa komplety body i spodnie te z prążku po 13 zł 🤭
Ja kocham ubranka dla dzieci z lidla
Chociaż mają dwa rodzaje
I trzeba umieć rozróżnić 🫣 te drugie są gorszej jakości
Silvia lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️