X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no
    Ładny też jest ten wózek 🫣🫣
    Macie Roan ivi vintage 2 ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyne co to jestem pewna tylko koloru
    Chce cappuccino / ciemny beż .
    Ale to już dużo nie ? 🤣
    Apropo cybexa to właśnie … sprzedają goły wózek
    W zestawie jest chyba tylko folia na spacerówkę .
    Więc taki komplecik wychodzi ok 7tys
    Dlatego jeśli miałbym brać cybexa to jedynie używany

Ale używka to cena nowego wózka z gwarancją . A wiadomo jak to z używkami i to za taką kasę
    Zawsze może coś się rozwalić 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 14:05

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 21 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja jedyne co to jestem pewna tylko koloru
    Chce cappuccino / ciemny beż .
    Ale to już dużo nie ? 🤣
    Apropo cybexa to właśnie … sprzedają goły wózek
    W zestawie jest chyba tylko folia na spacerówkę .
    Więc taki komplecik wychodzi ok 7tys
    Dlatego jeśli miałbym brać cybexa to jedynie używany

Ale używka to cena nowego wózka z gwarancją . A wiadomo jak to z używkami i to za taką kasę
    Zawsze może coś się rozwalić 🫣

Ja wzięłam wersję Vintage ze względu na kolor i ten materacyk w druku 3D, jest droższa chyba o 300zł. Znajomi właśnie mają tą „zwykłą” wersję w kolorze właśnie cappuccino i też nad nim myślałam 😄 i tak, to jest dokładnie Roan ivi 2.0

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę jeszcze nad laktatorem …
    Czy kupować muszlowy czy ten klasyczny ( ten miałam ostatnio więc chociaż model pamiętam )
    O tych muszlowych opinie albo ze super albo że tandeta i nic pomiędzy 🤣
    Kolejna sprawa to to że biorąc pod uwagę że to 3 dziecko i to ze z dwójką miałam jazdę to już teraz wiem że będę na 200% kpi i będzie to trwało myślę max 2-3 msc
    Czy któraś z wam miała do czynienia w tym muszlowym ?
    Podobno to ma znaczenie więc mój biust to duże D wchodzący ma f 😬😬😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 14:35

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, te ceny wózków sa straszne, jeszcze mężowi ceny nie pokazywałam, pewnie pomysli że oszalałam 🤣 ale pryz pierwszym dziecku bylam niezadowolona z wózka i dość mocno to wpłynęło na moj komfort zycia, teraz tak naprawdę nie mam zamiaru zbyt duzo kupować - żadnych gadżetów czy markowych rzeczy, porządny wózek to jedyna rzecz na której mi zależy wiec będzie to musiał jakoś przeżyć 😅

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Niestety, te ceny wózków sa straszne, jeszcze mężowi ceny nie pokazywałam, pewnie pomysli że oszalałam 🤣 ale pryz pierwszym dziecku bylam niezadowolona z wózka i dość mocno to wpłynęło na moj komfort zycia, teraz tak naprawdę nie mam zamiaru zbyt duzo kupować - żadnych gadżetów czy markowych rzeczy, porządny wózek to jedyna rzecz na której mi zależy wiec będzie to musiał jakoś przeżyć 😅

Moj mąż naszczescie już został poinformowany że w sklepie trzeba zostawić 6,500 na wózek i fotelik 🫣🫣
    O dziwo chyba serce mniej go boli niż mnie 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zabrał młodszego synka do kościoła na mszę bo dziś mamy za dwóch wujków .
    A ja postanowiłam odpocząć i leżeć
    Ale dziś to mam wrażenie że ta moja gadzina chce mi wyjść pępkiem albo wykopać pęcherz z brzucha bo bardzo mu wadzi 🫣🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 15:52

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa muszlowe i jeden pojedynczy elektryczny. Na nawal albo jakis problem z piersiami nie zbiera az tak mocno i ratowałam sie pojedynczym elektrycznym, ktory jednak lepiej ciągnął. Muszlowe to juz chyba jak laktacja sie ustabilizuje i chcesz odciągać systematycznie, bo na ratunek to chyba zostaje klasyczny albo ręczne odciąganie, którego ja nie potrafię 🫣 z muszlowymi taki plus, ze możesz prawie wszystko robic, no wiadomo nie pochylac sie, bo wylejesz, a nie siedzieć i trzymać ręka, wiec jak ktoś jest kpi to jednak muszlowe sa wybawieniem, jak głównie kp to chyba bym sobie odpuściła.

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silvia wrote:
    Ja mam dwa muszlowe i jeden pojedynczy elektryczny. Na nawal albo jakis problem z piersiami nie zbiera az tak mocno i ratowałam sie pojedynczym elektrycznym, ktory jednak lepiej ciągnął. Muszlowe to juz chyba jak laktacja sie ustabilizuje i chcesz odciągać systematycznie, bo na ratunek to chyba zostaje klasyczny albo ręczne odciąganie, którego ja nie potrafię 🫣 z muszlowymi taki plus, ze możesz prawie wszystko robic, no wiadomo nie pochylac sie, bo wylejesz, a nie siedzieć i trzymać ręka, wiec jak ktoś jest kpi to jednak muszlowe sa wybawieniem, jak głównie kp to chyba bym sobie odpuściła.

No właśnie u mnie na kp szans nie ma i już nawet nie próbuje , moje sutki są totalnie nie do karmienia
    Dzieci się mordowały i ja też
    Poza tym mleko to złoto … po dwóch porodach mleka miałam bardzo mało i ściąganie co 2godz przez całą dobę
    Dlatego właśnie zastanawiam się czy zwykłym laktatorem nie ściągnę tego mleka więcej ? Pod koniec zawsze dociskałam do piersi żeby jeszcze cokolwiek wyleciało bo każdy ml to zbawienie 😅
    A wlasnie muszlowy to super bo mogę coś porobić
    A tak to siedzi się z zajęta ręką 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Karmelcia Debiutantka

Wysłany: 21 marca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Roan Ivi 2.0 i mega mi się podoba, ale jest dość ciężki, więc jeszcze będziemy musieli ustalić co z nim robimy, bo nie wyobrażam sobie go wciągać na górę 😅 Ale to jest właśnie mój drugi typ po venicci i wiem, że pod względem amortyzacji to niebo a ziemia…
    Słyszałam jeszcze dobre opinie o bebetto, ale u nas w sklepach go jeszcze nie widziałam.

• wandapanda Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    No właśnie niby dużo czasu ale na wózki się często czeka min miesiąc
    Ja już pod koniec czerwca chcę mieć wszystko gotowe więc nie więc tak dużo tegovzasy kochana mamy 🤭🤭
    Akurat te na które ja patrzę są dostępne od ręki w sklepach internetowych. Może na te popularniejsze modele czeka się tak długo?

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Akurat te na które ja patrzę są dostępne od ręki w sklepach internetowych. Może na te popularniejsze modele czeka się tak długo?

Akurat ten co ja chcę tylko max dwa tyg czekania ale ten jest świeżo po premierze i pewnie dlatego 🫣
    Z tym że ja zamówieni odbiorę w czerwcu żeby nie trzymać pudełek w domu ;)
    W sklepie internetowym też są od ręki
    Ale kupuję stacjonarnie ze względu na łatwiejsza ewentualnie gwarancję
    Łupina tak samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 16:39

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelcia wrote:
    Widziałam Roan Ivi 2.0 i mega mi się podoba, ale jest dość ciężki, więc jeszcze będziemy musieli ustalić co z nim robimy, bo nie wyobrażam sobie go wciągać na górę 😅 Ale to jest właśnie mój drugi typ po venicci i wiem, że pod względem amortyzacji to niebo a ziemia…
    Słyszałam jeszcze dobre opinie o bebetto, ale u nas w sklepach go jeszcze nie widziałam.

Bebetto ja oglądałam ;)
    Ale totalnie nie skradł mojego serca 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was brała pod uwagę aby monitor oddechu wypożyczyć ?
    Nowy to koszt ok 800 zł no sporo …
    A wypożyczenie 150 zł na rok
    A w sumie on tak naprawdę na ok 5-6 msc

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelcia wrote:
    Ja mam po pierwszym dziecku Bebetto Luca i był okej. Trochę ciężki, ale zwrotny i dobra amortyzacja. Brakowało mi tylko wywietrzników / jakiejś lepszej wentylacji, koleżanka miała taki wózek, gdzie materiał boczków dało się opuścić i zostawała taka siateczka i fajny przewiew na lato. A jak dziecko jest trochę większe i zaczyna jeździć na brzuchu w gondoli, to latwiej mu obserwować świat. Ale ja chyba nowego wózka nie planuję, z tym damy radę, zwłaszcza że w obecnym mieszkaniu mamy windę.

Synek 05.2024 ❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Ja mam po pierwszym dziecku Bebetto Luca i był okej. Trochę ciężki, ale zwrotny i dobra amortyzacja. Brakowało mi tylko wywietrzników / jakiejś lepszej wentylacji, koleżanka miała taki wózek, gdzie materiał boczków dało się opuścić i zostawała taka siateczka i fajny przewiew na lato. A jak dziecko jest trochę większe i zaczyna jeździć na brzuchu w gondoli, to latwiej mu obserwować świat. Ale ja chyba nowego wózka nie planuję, z tym damy radę, zwłaszcza że w obecnym mieszkaniu mamy windę.

No właśnie ja też chciałam wózek z tymi siatkami ze względu na to że później na brzuszku fajnie dziecko jeździ
    Tylko zimą i tak słabo bo jednak w śpiworku a do wiosny ciekawe czy wytrwają w gondoli patrząc na to że będą już spore
    Więc ta nasza pora porodu tak dla pocieszenia chyba nie wymaga tych siatek 🤭

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 21 marca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki

Brzmi jak mega ułatwienie :D umyłabym delikatnym płynem, napuściła wody i wypluskała tak bobasa 😄 jakbym sama miała taką umywalkę to na pewno bym ją wykorzystała w ten sposób - takie moje zdanie 😁 w szpitalu to nawet pod kranem myją 😎

fantaghiro lubi tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 21 marca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja czasami tak kąpałam najstarsza córkę np jak późno wróciliśmy i nie chcialo mi sie już rozkładać tego calego majdanu.Wiec pomysl calkiem trafiony,mozesz sprobowac i zobaczyc czy bedzie Ci wygodnie☺️

fantaghiro, Silvia lubią tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:

Gdybym miała taką umywalkę to wanienki bym nie kupowała 🤭

fantaghiro lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 262 263 264 265 266
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ