🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jedyne co to jestem pewna tylko koloru
Chce cappuccino / ciemny beż .
Ale to już dużo nie ? 🤣
Apropo cybexa to właśnie … sprzedają goły wózek
W zestawie jest chyba tylko folia na spacerówkę .
Więc taki komplecik wychodzi ok 7tys
Dlatego jeśli miałbym brać cybexa to jedynie używany
Ale używka to cena nowego wózka z gwarancją . A wiadomo jak to z używkami i to za taką kasę
Zawsze może coś się rozwalić 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 14:05
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Ja jedyne co to jestem pewna tylko koloru
Chce cappuccino / ciemny beż .
Ale to już dużo nie ? 🤣
Apropo cybexa to właśnie … sprzedają goły wózek
W zestawie jest chyba tylko folia na spacerówkę .
Więc taki komplecik wychodzi ok 7tys
Dlatego jeśli miałbym brać cybexa to jedynie używany
Ale używka to cena nowego wózka z gwarancją . A wiadomo jak to z używkami i to za taką kasę
Zawsze może coś się rozwalić 🫣
Ja wzięłam wersję Vintage ze względu na kolor i ten materacyk w druku 3D, jest droższa chyba o 300zł. Znajomi właśnie mają tą „zwykłą” wersję w kolorze właśnie cappuccino i też nad nim myślałam 😄 i tak, to jest dokładnie Roan ivi 2.0 -
Myślę jeszcze nad laktatorem …
Czy kupować muszlowy czy ten klasyczny ( ten miałam ostatnio więc chociaż model pamiętam )
O tych muszlowych opinie albo ze super albo że tandeta i nic pomiędzy 🤣
Kolejna sprawa to to że biorąc pod uwagę że to 3 dziecko i to ze z dwójką miałam jazdę to już teraz wiem że będę na 200% kpi i będzie to trwało myślę max 2-3 msc
Czy któraś z wam miała do czynienia w tym muszlowym ?
Podobno to ma znaczenie więc mój biust to duże D wchodzący ma f 😬😬😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 14:35
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Niestety, te ceny wózków sa straszne, jeszcze mężowi ceny nie pokazywałam, pewnie pomysli że oszalałam 🤣 ale pryz pierwszym dziecku bylam niezadowolona z wózka i dość mocno to wpłynęło na moj komfort zycia, teraz tak naprawdę nie mam zamiaru zbyt duzo kupować - żadnych gadżetów czy markowych rzeczy, porządny wózek to jedyna rzecz na której mi zależy wiec będzie to musiał jakoś przeżyć 😅
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:Niestety, te ceny wózków sa straszne, jeszcze mężowi ceny nie pokazywałam, pewnie pomysli że oszalałam 🤣 ale pryz pierwszym dziecku bylam niezadowolona z wózka i dość mocno to wpłynęło na moj komfort zycia, teraz tak naprawdę nie mam zamiaru zbyt duzo kupować - żadnych gadżetów czy markowych rzeczy, porządny wózek to jedyna rzecz na której mi zależy wiec będzie to musiał jakoś przeżyć 😅
Moj mąż naszczescie już został poinformowany że w sklepie trzeba zostawić 6,500 na wózek i fotelik 🫣🫣
O dziwo chyba serce mniej go boli niż mnie 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Mąż zabrał młodszego synka do kościoła na mszę bo dziś mamy za dwóch wujków .
A ja postanowiłam odpocząć i leżeć
Ale dziś to mam wrażenie że ta moja gadzina chce mi wyjść pępkiem albo wykopać pęcherz z brzucha bo bardzo mu wadzi 🫣🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 15:52
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja mam dwa muszlowe i jeden pojedynczy elektryczny. Na nawal albo jakis problem z piersiami nie zbiera az tak mocno i ratowałam sie pojedynczym elektrycznym, ktory jednak lepiej ciągnął. Muszlowe to juz chyba jak laktacja sie ustabilizuje i chcesz odciągać systematycznie, bo na ratunek to chyba zostaje klasyczny albo ręczne odciąganie, którego ja nie potrafię 🫣 z muszlowymi taki plus, ze możesz prawie wszystko robic, no wiadomo nie pochylac sie, bo wylejesz, a nie siedzieć i trzymać ręka, wiec jak ktoś jest kpi to jednak muszlowe sa wybawieniem, jak głównie kp to chyba bym sobie odpuściła.Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Silvia wrote:Ja mam dwa muszlowe i jeden pojedynczy elektryczny. Na nawal albo jakis problem z piersiami nie zbiera az tak mocno i ratowałam sie pojedynczym elektrycznym, ktory jednak lepiej ciągnął. Muszlowe to juz chyba jak laktacja sie ustabilizuje i chcesz odciągać systematycznie, bo na ratunek to chyba zostaje klasyczny albo ręczne odciąganie, którego ja nie potrafię 🫣 z muszlowymi taki plus, ze możesz prawie wszystko robic, no wiadomo nie pochylac sie, bo wylejesz, a nie siedzieć i trzymać ręka, wiec jak ktoś jest kpi to jednak muszlowe sa wybawieniem, jak głównie kp to chyba bym sobie odpuściła.
No właśnie u mnie na kp szans nie ma i już nawet nie próbuje , moje sutki są totalnie nie do karmienia
Dzieci się mordowały i ja też
Poza tym mleko to złoto … po dwóch porodach mleka miałam bardzo mało i ściąganie co 2godz przez całą dobę
Dlatego właśnie zastanawiam się czy zwykłym laktatorem nie ściągnę tego mleka więcej ? Pod koniec zawsze dociskałam do piersi żeby jeszcze cokolwiek wyleciało bo każdy ml to zbawienie 😅
A wlasnie muszlowy to super bo mogę coś porobić
A tak to siedzi się z zajęta ręką 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Widziałam Roan Ivi 2.0 i mega mi się podoba, ale jest dość ciężki, więc jeszcze będziemy musieli ustalić co z nim robimy, bo nie wyobrażam sobie go wciągać na górę 😅 Ale to jest właśnie mój drugi typ po venicci i wiem, że pod względem amortyzacji to niebo a ziemia…
Słyszałam jeszcze dobre opinie o bebetto, ale u nas w sklepach go jeszcze nie widziałam. -
Akurat te na które ja patrzę są dostępne od ręki w sklepach internetowych. Może na te popularniejsze modele czeka się tak długo?Domi93 wrote:No właśnie niby dużo czasu ale na wózki się często czeka min miesiąc
Ja już pod koniec czerwca chcę mieć wszystko gotowe więc nie więc tak dużo tegovzasy kochana mamy 🤭🤭 -
wandapanda wrote:Akurat te na które ja patrzę są dostępne od ręki w sklepach internetowych. Może na te popularniejsze modele czeka się tak długo?
Akurat ten co ja chcę tylko max dwa tyg czekania ale ten jest świeżo po premierze i pewnie dlatego 🫣
Z tym że ja zamówieni odbiorę w czerwcu żeby nie trzymać pudełek w domu
W sklepie internetowym też są od ręki
Ale kupuję stacjonarnie ze względu na łatwiejsza ewentualnie gwarancję
Łupina tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 16:39
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Karmelcia wrote:Widziałam Roan Ivi 2.0 i mega mi się podoba, ale jest dość ciężki, więc jeszcze będziemy musieli ustalić co z nim robimy, bo nie wyobrażam sobie go wciągać na górę 😅 Ale to jest właśnie mój drugi typ po venicci i wiem, że pod względem amortyzacji to niebo a ziemia…
Słyszałam jeszcze dobre opinie o bebetto, ale u nas w sklepach go jeszcze nie widziałam.
Bebetto ja oglądałam
Ale totalnie nie skradł mojego serca 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja mam po pierwszym dziecku Bebetto Luca i był okej. Trochę ciężki, ale zwrotny i dobra amortyzacja. Brakowało mi tylko wywietrzników / jakiejś lepszej wentylacji, koleżanka miała taki wózek, gdzie materiał boczków dało się opuścić i zostawała taka siateczka i fajny przewiew na lato. A jak dziecko jest trochę większe i zaczyna jeździć na brzuchu w gondoli, to latwiej mu obserwować świat. Ale ja chyba nowego wózka nie planuję, z tym damy radę, zwłaszcza że w obecnym mieszkaniu mamy windę.Karmelcia wrote:Widziałam Roan Ivi 2.0 i mega mi się podoba, ale jest dość ciężki, więc jeszcze będziemy musieli ustalić co z nim robimy, bo nie wyobrażam sobie go wciągać na górę 😅 Ale to jest właśnie mój drugi typ po venicci i wiem, że pod względem amortyzacji to niebo a ziemia…
Słyszałam jeszcze dobre opinie o bebetto, ale u nas w sklepach go jeszcze nie widziałam.Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Ja mam po pierwszym dziecku Bebetto Luca i był okej. Trochę ciężki, ale zwrotny i dobra amortyzacja. Brakowało mi tylko wywietrzników / jakiejś lepszej wentylacji, koleżanka miała taki wózek, gdzie materiał boczków dało się opuścić i zostawała taka siateczka i fajny przewiew na lato. A jak dziecko jest trochę większe i zaczyna jeździć na brzuchu w gondoli, to latwiej mu obserwować świat. Ale ja chyba nowego wózka nie planuję, z tym damy radę, zwłaszcza że w obecnym mieszkaniu mamy windę.
No właśnie ja też chciałam wózek z tymi siatkami ze względu na to że później na brzuszku fajnie dziecko jeździ
Tylko zimą i tak słabo bo jednak w śpiworku a do wiosny ciekawe czy wytrwają w gondoli patrząc na to że będą już spore
Więc ta nasza pora porodu tak dla pocieszenia chyba nie wymaga tych siatek 🤭Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki
Brzmi jak mega ułatwienie
umyłabym delikatnym płynem, napuściła wody i wypluskała tak bobasa 😄 jakbym sama miała taką umywalkę to na pewno bym ją wykorzystała w ten sposób - takie moje zdanie 😁 w szpitalu to nawet pod kranem myją 😎
fantaghiro lubi tę wiadomość
-
Ja czasami tak kąpałam najstarsza córkę np jak późno wróciliśmy i nie chcialo mi sie już rozkładać tego calego majdanu.Wiec pomysl calkiem trafiony,mozesz sprobowac i zobaczyc czy bedzie Ci wygodnie☺️fantaghiro wrote:Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki
fantaghiro, Silvia lubią tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki
Gdybym miała taką umywalkę to wanienki bym nie kupowała 🤭
fantaghiro lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️