X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    ja w poprzedniej ciąży byłam na weselu pod koniec 8 miesiąca, na drugim końcu Polski i było super - tańczyłam do 3 nad ranem :D Także wszystko zależy od samopoczucia, dużo kobiet prawie do końca się dobrze czuje. Z tym że jechaliśmy pociągiem, ja już bardzo nie chciałam na tamtym etapie jechać autem - chciałam mieć możliwość swobodnego poruszania się, wyjścia na siku i ogólnie trochę boję się jeździć autem w zaawansowanej ciąży - mam lęk że nawet przy jakiejś niewielkiej stłuczce dla mnie to już może być niebezpieczne, a przy większym wypadku to już w ogóle dużo gorsza sytuacja.
    Teraz na podobny etap mamy zaproszenie na urodziny od przyjaciół 350 km od nas i ja już się chyba wymigam, mąż pojedzie sam z synem - bo tu już raczej trzeba by było jechać autem, a dodatkowo jednak wyjazd z dzieckiem nawet bez ciąży potrafi być męczący.

Ja w drugiej ciąży od 9msc chodziłam jak pingwin bo miałam rwę kulszową bo mały mi uciskał tam gdzie nie powinien . Gdyby nie to to też bym mogła tańczyć 🫣
    A ja znów team auto i to najlepiej jak kieruje ,
    W dzień porodu jeszcze objezdzilam babcię i mamę ale u mamy jak siedziałam złapały mnie skurcze 🤣
    Nic jej nie mówiłam bo wiedziałam że mnie nie puści a ja aby liczyłam co ile są
    Jak były już co 5 min regularne to powiedziałam że muszę jechać
    Wróciłam wykąpałam się i pojechałam do szpitala
    Ale tam już mąż kierował 🫣🤣
    Ale myślę że spokojnie dojechałabym sama
    Dlatego teraz się śmieje że jak zacznę rodzić to spotkamy się pod szpitalem z mamą ( mama ma ze mną rodzic ;) )
    🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Tymczasem ja dzisiaj do męża: „może byśmy po tych przeprowadzkach w maju skoczyli na kilka dni na Dolny Śląsk, bo tak mi się ostatnio podobało?” 😁 jesteśmy z drugiego końca Polski jak coś 😆 ja bym korzystała, jeśli oczywiście będziesz dobrze się czuła.
    Ja mam teraz takie podejście, że skoro mam już duże ogarnięte dziecko to trzeba do samego końca wykorzystywać możliwości spokojnych wyjazdów, bo potem przez kolejne 3 lata tak różowo nie będzie. Dla mnie jakiekolwiek wyjazdy z dzieckiem poniżej 3 lat były koszmarem, więc teraz trzeba korzystać póki się da 😁
    Ogólnie to nie wszystkie kobiety leżą odłogiem pod koniec ciąży, niektóre czują się super, więc myślę, że Twój mąż ma rację, zobaczcie bliżej maja czy samopoczucie będzie pozwalać 🤗
    A wiesz ze ja ostatnio tez mojego meczylam żebyśmy pojechali jeszcze przed porodem.Kocham Dolny Śląsk,mogla bym tam zamieszkać i sie przebranżowić,byla bym poszukiwaczem skarbów i zgłębiała bym historie❤️
    @Kirby daj sobie czas,moze okaze sie ze bedziesz sie bardzo dobrze czuc i ten wyjazd dobrze Ci zrobi☺️Na wszelki wypadek mozesz zabrac torbe do szpitala ze soba.Masz jeszcze chwile do namyslu, najważniejszy bedzie twoj komfort.

wandapanda lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
‹‹ 263 264 265 266 267
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ