🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaP wrote:Ja podczas pierwszej fazy porodu spacerowalam,kleczalam na worku i skakalam na piłce a jak już czulam że naprawdę się zaczelo i trzeba przec to kladlam sie na fotel moment i dzieci byly na świecie 🩷🩷🩵
I z tego nawet co rozmawiałam z koleżankami to dużo kobiet tak ma , że mimo wszystko na koniec wybiera pozycję leżącą
Na sama tak miałam … kładłam się i nie było opcji żeby przeć w innej pozycji bo po prostu te parcie było tak silne że ja klękałam
Ale też nie odczułam aby była zła
… czy niewygodna
U mnie cztery parcia i dziecko na świecie .
Teraz mam plany rodzić w wodzie i jestem ciekawa jak to będzie wyglądało właśnie w momencie parcia 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
My z mężem pooglądaliśmy właśnie poród Lili 😀 ogólnie na zajęciach fitness to Pani każe nam oddychać, tak szybko wydychać, a tu było normalne parcie 😀 jeszcze na żadne szkoły nie chodziłam ani nic to może dlatego nie mam żadnej wiedzy w tym temacie 😀 czekam na maj i idę na szkole rodzenia i edukację do położnej środowiskowej to się może w końcu czegoś dowiem 😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Agaa049 wrote:My z mężem pooglądaliśmy właśnie poród Lili 😀 ogólnie na zajęciach fitness to Pani każe nam oddychać, tak szybko wydychać, a tu było normalne parcie 😀 jeszcze na żadne szkoły nie chodziłam ani nic to może dlatego nie mam żadnej wiedzy w tym temacie 😀 czekam na maj i idę na szkole rodzenia i edukację do położnej środowiskowej to się może w końcu czegoś dowiem 😂
Chodziłam na szkołę rodzenia
W realu to zupelnie inaczej wygląda .
Mimo dwóch porodów nawet przy drugim nie umiałam wydychać dziecka
Siła parcia jest tak wielka że nie umiałam tego powstrzymać , raz tylko siła przetrzymałam żeby nie pęknąć
A małego to ja dosłownie inaczej bym wypluła tak to szybko trwało 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Agus napewno szkola rodzenia rzuci Ci dużo światła na temat porodu ale uwierz mi ze ciało i tak zrobi swoje i samo przeprowadzi Cie przez poród.Bedziesz tez niec przy sobie położna która będzie podpowiadać co robic☺️
-
ja też cwiczyłam oddechy i jak w 1 fazie rzeczywiście to oddychanie przeponą i wokalizowanie przeponą było super pomocne, tak w drugiej fazie nie było opcji - po prostu wrzeszczałam.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:U mnie to było ból spojenia łonowego, przez to ze brzuch szybko urósł, mięśnie nie nadążyły i pociągały za spojenia łonowego przez co zrobił się tam stan zapalny. Pewnie tez ma znaczenie w jakimś stanie sa mięśnie brzucha, u mnie i bez ciąży były kiepskie
U mnie to 1 ciąża i jako tako na brzuchu mnie nie boli nic. Bardziej plecy 🫠
Ale i tak idę sprawdzić. -
MayMasza wrote:Rozejście mięśnia brzucha nie boli i czesto nie daje żadnych bólowych objawów,bardziej takie utrudnienia fizyczne/niedogodności, słabsza kondycja mięśni etc
To ciekawie, zobaczę co mi powie Pani Fizjo. 🫣🫠 -
WiolaP wrote:Agus napewno szkola rodzenia rzuci Ci dużo światła na temat porodu ale uwierz mi ze ciało i tak zrobi swoje i samo przeprowadzi Cie przez poród.Bedziesz tez niec przy sobie położna która będzie podpowiadać co robic☺️
Tak myślę, że zamierzam słuchać się położnej 😀 czyli to jednak się prze normalnie podczas drugiej fazy? 🙈😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -