X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rodziłam bez znieczulenia. 🙂 Dużo pomocy w bólu dawały techniki oddechowe i szukanie różnych pozycji (wanna, piłka, drabinka, szarfą itd.)

preg.png
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę czekała na decyzję lekarki czy mogę sn czy musi być cc. Jak sn to wykupie położną. Niestety mam problemy z odcinkiem lędźwiowym i zzo raczej odpada więc zostaje gaz i coś do żyły. Liczę że wysoki próg bólowy pomoże, miałam nawet borowanie przy kanale. Bolało jak cholera. Jak dentysta ogarnął, że już jest tak głęboko to dopiero zapytał czy boli i chce znieczulenie, bo nawet nie drgnęłam, ale plecy miałam całe mokre 😂 no i odpowiednie przygotowanie, nauczenie pozycji wertykalnych, rozciąganie etc napewno pomaga 🙂 damy radę, trzeba się cieszyć że w tych czasach rodzimy, nasze matki czy babki to miały przeje****

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:45

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W planie pierwszego porodu mialam napisane,ze nie chce znieczulenia, bo bardziej bałam sie samego znieczulenia niż bolu chyba...jednak juz przy 4cm skurcze byly tak silne,ze za którymś razem jak położna zaproponowala żebym wzięła, to powiedziałam,ze poproszę i ze nie bede udawać,ze nie boli :D mąż tez jej kazał podać haha. Podobno mam dosc wysokie prog bolu, u dentysty 90% bez znieczulenia, nawet raz przypadkowo kanałowy, jednak bóle krzyżowe dały sie w kościele i to jest totalnie inny wymiar bolu niż dentysta haha. Po zzo poszłam spac na 2h ale położna obudziła mnie wczesniej, bo małej spadało tętno na skurczach wiec trzeba bylo podgonić akcje.
    Co do wkłucia i późniejszego bólu. Tak, można czuć plecy po wkłuciu przez jakiś czas,bo w końcu naruszają dosc wrażliwe miejsce,natomiast to oczywiście ustępuje. Mialam rok temu robiona punkcje i lekarz próbował wbijać sie 3 razy i nie mógł, padałam z boku. Dopiero za 4 razem sie udalo. Czy bolały plecy? Jak cholerna:D ale przeszło jak sie wszystko wygoilo. To troche jak ze złamaniem. Jak juz raz cos sobie uszkodzisz to potem stajesz sie meteopata :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oddychać nie umiałam totalnie haha. To jest rzecz,której mam zamiar nauczyć sie w tej ciąży :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 267 268 269 270 271
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ