Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja po każdym porodzie jak się widziałam już bez brzucha to był ryk w głos …. Ja mam bzika na pkt wyglądu i wagi a wiem że wtedy wyglądałam źle , źle się czułam . Często płakałam i nie ukrywałam tego . Nawet mąż ciągle powtarzał i w sumie ciągle i teraz mówi że wyglądam pięknie … ale ja wiem co będzie jak pójdę pod prysznic po porodzie , wyjdę szczęśliwa ale zapłakana . Z tyłu głowy wiem że to stan chwilowy , że wszystko wróci do normy ale jednak boli mnie ten widok .
    Zmęczonego ciała … brzucha i mi jeszcze idzie wszystko w uda i boki … no ciężkie to jest 🫣
    Kochana ja też mam chopla na punkcie swojej wagi 🤷Bardziej chodzi mi o to ze odrobina humoru nam sie przyda i dobre nastawienie to podstawa.Ja np jestem bardzo mocno zmotywowana żeby zrzucić kg po ciąży.W poprzedniej ciąży mialam tak spuchnięte nogi jak słupy 😅zeszlo dopiero po ok 3 tyg od porodu,wiesz jak sie cieszylam jak zobaczylam ze znowu mam kostki😂🫣Staram sie poprostu byc tym dobrym duchem ktory chociaż na chwile wywola usmiech w momencie zwątpienia 💪❤️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Kochana ja też mam chopla na punkcie swojej wagi 🤷Bardziej chodzi mi o to ze odrobina humoru nam sie przyda i dobre nastawienie to podstawa.Ja np jestem bardzo mocno zmotywowana żeby zrzucić kg po ciąży.W poprzedniej ciąży mialam tak spuchnięte nogi jak słupy 😅zeszlo dopiero po ok 3 tyg od porodu,wiesz jak sie cieszylam jak zobaczylam ze znowu mam kostki😂🫣Staram sie poprostu byc tym dobrym duchem ktory chociaż na chwile wywola usmiech w momencie zwątpienia 💪❤️

O matko te kostki
    Noszę rozmiar 39
    Na porodówkę miałam klapki 41 i były na styk 🤣🤣🤣 miałam wałki a nie nogi .
    Dlatego też z tyłu głowy myślę czy ja będę w stanie się rozebrać i wejść do basenu żeby tam rodzić 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    @Domi93 mi też właśnie ciąża najpierw idzie w uda i boki 🙈 o instagramowym brzuszku i szczupłych nogach mogę pomarzyć. A później najciężej z ud zrzucić, uhh! Ale przerobiłam to jakoś w głowie. Jeszcze ukochana talia wróci 💖
    W pierwszej ciąży zamówiłam te koszule z dolce sonno, ale mi nie siedziały. Czułam się jak przebrana i zwróciłam.
    @wandapanda spoko te spodnie! I to w dwupaku? Dziękuję!

Taaaak o takim zgrabnym brzuszku i dopasowanej sukience mogę pomarzyć 🫣🫣
    Dokładnie … ratuje nas myślenie że to stan przejściowy 🤭

Kochana jaki rozmiar bierzesz ? Mam chęć na te spodnie ale nie wiem jaki wziąć 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś z Was zamawiała tę koszulę to mają świetne pieluszki ulewajki
    Wzięłam 3 szt i naprawdę są super
    Polecam ;)
    Zresztą właśnie z tej strony zamówiłam wszystkie pieluszki ;)

https://ibb.co/6RD9RwRs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 10:41

hypatia92 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    @Domi93 mi też właśnie ciąża najpierw idzie w uda i boki 🙈 o instagramowym brzuszku i szczupłych nogach mogę pomarzyć. A później najciężej z ud zrzucić, uhh! Ale przerobiłam to jakoś w głowie. Jeszcze ukochana talia wróci 💖
    W pierwszej ciąży zamówiłam te koszule z dolce sonno, ale mi nie siedziały. Czułam się jak przebrana i zwróciłam.
    @wandapanda spoko te spodnie! I to w dwupaku? Dziękuję!
    Tak, to jest cena za dwupak 😊

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:58

• wandapanda Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi odnośnie długości to u mnie xl tak wygląda:

https://ibb.co/C5HgkgH0

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzyłyście wymiary tych koszul co podsyłałam z Sinsaya? Bo ja mam 170cm i są mi do kolan.

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    A patrzyłyście wymiary tych koszul co podsyłałam z Sinsaya? Bo ja mam 170cm i są mi do kolan.

Ja patrzyłam, ale czytałam też opinie na dole przy tej beżowej i tam jest napisane, że są krótsze niż na zdjęciu i zgłupiałam 😅

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Moja przyjaciółka również jest w ciazy i niedługo ma urodziny, chciałabym jej kupić jakiś prezent, ale dla niej a nie dla dziecka. Co byscie polecily?

Ja bym kupiłam jakieś maseczki w płachcie i dobry balsam ;)

adukow lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

Ooo dziękuje Ci 😍
    Z brzucha nie spadają ? ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • emciak Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w nowym tygodniu 🌼

Co do koszul nocnych to też się zaczęłam rozglądać ale chyba skorzystam z polecenia na koszule z Sinsay, podobają mi się najbardziej. Ostatecznie zawsze można kupić dłuższą sukienkę bawełnianą odopowiednią do karmienia, chyba nikt nie sprawdza tego czy się leży w piżamie czy sukience 😅

Zapisałam się w końcu na szkołę rodzenia, zaczynam od początku kwietnia. Ciekawa jestem czy będę potrzebowała jeszcze jakichś pomocy naukowych po kursie 😉

Odnośnie wagi, wyglądu itp to mamy takie czasy, że jest dość duża presja na bycie szprychą zaraz po porodzie. Ja też generalnie jestem zafiksowana na tym punkcie i uśmiech mi znika jak na wadze widzę coraz więcej kg bo aktualnie ważę już najwięcej w swoim życiu. Ale z drugiej strony próbuję się sama przekonać, że te kilogramy się zredukują zaraz po porodzie i to nie jest tak, że "żrę i siedzę na dupie". Pewnie będę miała gorsze dni, będę płakać za swoją starą figurę ale cóż - coś za coś 🙂

WiolaP lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
    29.04 III prenatalne 🌸 1431g
    14.05 Kontrola 🌸 1809g
    15.06 Narodziny Aurelki, 44 cm, 2050g, 10/10 APGAR 🐣🥰

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ooo dziękuje Ci 😍
    Z brzucha nie spadają ? ;)

Odrobinę luźne, ale podejrzewam, że max dwa tygodnie i nie będą, bo mniejsza już nie będę 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 11:39

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Dziewczyny a ja jeszcze raz dopytam o koszule nocne, bo już nie mam siły szukać 😩 w każdej coś mi nie odpowiada, najczęściej jest to długość, a jak już długość jest ok to są jakieś dziwne bufiaste albo falbaniaste rękawy. Najbliżej ideału jest ta:

https://slodkisen.com.pl/dluga-koszula-nocna-muslinowa-izyda-posejdon-dolce-sonno

Ale cena też ładna 😆 widziałyście coś o podobnej długości z normalnymi rękawami? Ja muszę mieć dłuższą, bo do niskich nie należę i mam wrażenie, że w większości tych koszul świecę tyłkiem, a bardzo tego nie lubię 😁

A jeszcze z polecajek ciążowych, to jeśli ktoś tak jak ja średnio przepada za obcisłymi legginsami, to kilka dni temu zamówiłam sobie te spodnie i polecam:

https://www.zalando.pl/anna-field-mama-2-pack-spodnie-materialowe-blackkhaki-ex429b020-q11.html

One mają taki materiał legginsowy, bardzo wygodne. Tylko nie dla niskich, bo są dość długie.
    Świetne te spodnie i długie wg info! Aż zamówię. Przecież ja jestem chodzącym tall type! :D
    Co do koszul, to ja mam z allegro i gwarantuje Ci,ze nie będziesz świecić tyłkiem bo ja mam 191cm i nie świeciłam na porodówce i w domu :D musze tylko poszukać czy sa dostępne jeszcze :p

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

A które to są ?
    Umknął mi gdzieś ten link i nie mogę znaleść 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Hej w nowym tygodniu 🌼

Co do koszul nocnych to też się zaczęłam rozglądać ale chyba skorzystam z polecenia na koszule z Sinsay, podobają mi się najbardziej. Ostatecznie zawsze można kupić dłuższą sukienkę bawełnianą odopowiednią do karmienia, chyba nikt nie sprawdza tego czy się leży w piżamie czy sukience 😅

Zapisałam się w końcu na szkołę rodzenia, zaczynam od początku kwietnia. Ciekawa jestem czy będę potrzebowała jeszcze jakichś pomocy naukowych po kursie 😉

Odnośnie wagi, wyglądu itp to mamy takie czasy, że jest dość duża presja na bycie szprychą zaraz po porodzie. Ja też generalnie jestem zafiksowana na tym punkcie i uśmiech mi znika jak na wadze widzę coraz więcej kg bo aktualnie ważę już najwięcej w swoim życiu. Ale z drugiej strony próbuję się sama przekonać, że te kilogramy się zredukują zaraz po porodzie i to nie jest tak, że "żrę i siedzę na dupie". Pewnie będę miała gorsze dni, będę płakać za swoją starą figurę ale cóż - coś za coś 🙂

No właśnie ja odniosłam wrażenie ,że jest to się zmienia i dużo kobiet wstawia zdj po porodzie takie prawdziwe i też mówi o tym głośno że to nie jest tak pięknie i kolorowo jak to opisują na instagramie .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Odrobinę luźne, ale podejrzewam, że max dwa tygodnie i nie będą, bo mniejsza już nie będę 😆

Dziękuje Ci
    Zamówię sobie Xl ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • MayMasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

O nie,to chyba jednak kłamią z długością nogawek 🤣

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.sinsay.com/pl/pl/282ii-84x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

Ja mam tą (ma super materiał)

https://www.sinsay.com/pl/pl/280ii-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

I dwie te bawełniane :) na czarnym to jednak nie widać plam więc dla mnie lux :D

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    https://www.sinsay.com/pl/pl/282ii-84x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

Ja mam tą (ma super materiał)

https://www.sinsay.com/pl/pl/280ii-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

I dwie te bawełniane :) na czarnym to jednak nie widać plam więc dla mnie lux :D

Oooo ta co masz jest genialna 😃
    Tylko oczywiście jaki rozmiar
    Wezmę ją ;)
    Nawet po domu
    I myślę teraz znów czy L czy Xl ? Przy moim 173
    Masz luźną czy dopasana ?
    I który rozmiar 😉

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ