X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja po każdym porodzie jak się widziałam już bez brzucha to był ryk w głos …. Ja mam bzika na pkt wyglądu i wagi a wiem że wtedy wyglądałam źle , źle się czułam . Często płakałam i nie ukrywałam tego . Nawet mąż ciągle powtarzał i w sumie ciągle i teraz mówi że wyglądam pięknie … ale ja wiem co będzie jak pójdę pod prysznic po porodzie , wyjdę szczęśliwa ale zapłakana . Z tyłu głowy wiem że to stan chwilowy , że wszystko wróci do normy ale jednak boli mnie ten widok .
    Zmęczonego ciała … brzucha i mi jeszcze idzie wszystko w uda i boki … no ciężkie to jest 🫣
    Kochana ja też mam chopla na punkcie swojej wagi 🤷Bardziej chodzi mi o to ze odrobina humoru nam sie przyda i dobre nastawienie to podstawa.Ja np jestem bardzo mocno zmotywowana żeby zrzucić kg po ciąży.W poprzedniej ciąży mialam tak spuchnięte nogi jak słupy 😅zeszlo dopiero po ok 3 tyg od porodu,wiesz jak sie cieszylam jak zobaczylam ze znowu mam kostki😂🫣Staram sie poprostu byc tym dobrym duchem ktory chociaż na chwile wywola usmiech w momencie zwątpienia 💪❤️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Kochana ja też mam chopla na punkcie swojej wagi 🤷Bardziej chodzi mi o to ze odrobina humoru nam sie przyda i dobre nastawienie to podstawa.Ja np jestem bardzo mocno zmotywowana żeby zrzucić kg po ciąży.W poprzedniej ciąży mialam tak spuchnięte nogi jak słupy 😅zeszlo dopiero po ok 3 tyg od porodu,wiesz jak sie cieszylam jak zobaczylam ze znowu mam kostki😂🫣Staram sie poprostu byc tym dobrym duchem ktory chociaż na chwile wywola usmiech w momencie zwątpienia 💪❤️

O matko te kostki
    Noszę rozmiar 39
    Na porodówkę miałam klapki 41 i były na styk 🤣🤣🤣 miałam wałki a nie nogi .
    Dlatego też z tyłu głowy myślę czy ja będę w stanie się rozebrać i wejść do basenu żeby tam rodzić 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    @Domi93 mi też właśnie ciąża najpierw idzie w uda i boki 🙈 o instagramowym brzuszku i szczupłych nogach mogę pomarzyć. A później najciężej z ud zrzucić, uhh! Ale przerobiłam to jakoś w głowie. Jeszcze ukochana talia wróci 💖
    W pierwszej ciąży zamówiłam te koszule z dolce sonno, ale mi nie siedziały. Czułam się jak przebrana i zwróciłam.
    @wandapanda spoko te spodnie! I to w dwupaku? Dziękuję!

Taaaak o takim zgrabnym brzuszku i dopasowanej sukience mogę pomarzyć 🫣🫣
    Dokładnie … ratuje nas myślenie że to stan przejściowy 🤭

Kochana jaki rozmiar bierzesz ? Mam chęć na te spodnie ale nie wiem jaki wziąć 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś z Was zamawiała tę koszulę to mają świetne pieluszki ulewajki
    Wzięłam 3 szt i naprawdę są super
    Polecam ;)
    Zresztą właśnie z tej strony zamówiłam wszystkie pieluszki ;)

https://ibb.co/6RD9RwRs

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:41

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    @Domi93 mi też właśnie ciąża najpierw idzie w uda i boki 🙈 o instagramowym brzuszku i szczupłych nogach mogę pomarzyć. A później najciężej z ud zrzucić, uhh! Ale przerobiłam to jakoś w głowie. Jeszcze ukochana talia wróci 💖
    W pierwszej ciąży zamówiłam te koszule z dolce sonno, ale mi nie siedziały. Czułam się jak przebrana i zwróciłam.
    @wandapanda spoko te spodnie! I to w dwupaku? Dziękuję!
    Tak, to jest cena za dwupak 😊

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka również jest w ciazy i niedługo ma urodziny, chciałabym jej kupić jakiś prezent, ale dla niej a nie dla dziecka. Co byscie polecily?

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi odnośnie długości to u mnie xl tak wygląda:

https://ibb.co/C5HgkgH0

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzyłyście wymiary tych koszul co podsyłałam z Sinsaya? Bo ja mam 170cm i są mi do kolan.

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    A patrzyłyście wymiary tych koszul co podsyłałam z Sinsaya? Bo ja mam 170cm i są mi do kolan.

Ja patrzyłam, ale czytałam też opinie na dole przy tej beżowej i tam jest napisane, że są krótsze niż na zdjęciu i zgłupiałam 😅

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Moja przyjaciółka również jest w ciazy i niedługo ma urodziny, chciałabym jej kupić jakiś prezent, ale dla niej a nie dla dziecka. Co byscie polecily?

Ja bym kupiłam jakieś maseczki w płachcie i dobry balsam ;)

adukow lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

Ooo dziękuje Ci 😍
    Z brzucha nie spadają ? ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w nowym tygodniu 🌼

Co do koszul nocnych to też się zaczęłam rozglądać ale chyba skorzystam z polecenia na koszule z Sinsay, podobają mi się najbardziej. Ostatecznie zawsze można kupić dłuższą sukienkę bawełnianą odopowiednią do karmienia, chyba nikt nie sprawdza tego czy się leży w piżamie czy sukience 😅

Zapisałam się w końcu na szkołę rodzenia, zaczynam od początku kwietnia. Ciekawa jestem czy będę potrzebowała jeszcze jakichś pomocy naukowych po kursie 😉

Odnośnie wagi, wyglądu itp to mamy takie czasy, że jest dość duża presja na bycie szprychą zaraz po porodzie. Ja też generalnie jestem zafiksowana na tym punkcie i uśmiech mi znika jak na wadze widzę coraz więcej kg bo aktualnie ważę już najwięcej w swoim życiu. Ale z drugiej strony próbuję się sama przekonać, że te kilogramy się zredukują zaraz po porodzie i to nie jest tak, że "żrę i siedzę na dupie". Pewnie będę miała gorsze dni, będę płakać za swoją starą figurę ale cóż - coś za coś 🙂

WiolaP lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ooo dziękuje Ci 😍
    Z brzucha nie spadają ? ;)

Odrobinę luźne, ale podejrzewam, że max dwa tygodnie i nie będą, bo mniejsza już nie będę 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:39

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Dziewczyny a ja jeszcze raz dopytam o koszule nocne, bo już nie mam siły szukać 😩 w każdej coś mi nie odpowiada, najczęściej jest to długość, a jak już długość jest ok to są jakieś dziwne bufiaste albo falbaniaste rękawy. Najbliżej ideału jest ta:

https://slodkisen.com.pl/dluga-koszula-nocna-muslinowa-izyda-posejdon-dolce-sonno

Ale cena też ładna 😆 widziałyście coś o podobnej długości z normalnymi rękawami? Ja muszę mieć dłuższą, bo do niskich nie należę i mam wrażenie, że w większości tych koszul świecę tyłkiem, a bardzo tego nie lubię 😁

A jeszcze z polecajek ciążowych, to jeśli ktoś tak jak ja średnio przepada za obcisłymi legginsami, to kilka dni temu zamówiłam sobie te spodnie i polecam:

https://www.zalando.pl/anna-field-mama-2-pack-spodnie-materialowe-blackkhaki-ex429b020-q11.html

One mają taki materiał legginsowy, bardzo wygodne. Tylko nie dla niskich, bo są dość długie.
    Świetne te spodnie i długie wg info! Aż zamówię. Przecież ja jestem chodzącym tall type! :D
    Co do koszul, to ja mam z allegro i gwarantuje Ci,ze nie będziesz świecić tyłkiem bo ja mam 191cm i nie świeciłam na porodówce i w domu :D musze tylko poszukać czy sa dostępne jeszcze :p

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

A które to są ?
    Umknął mi gdzieś ten link i nie mogę znaleść 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Hej w nowym tygodniu 🌼

Co do koszul nocnych to też się zaczęłam rozglądać ale chyba skorzystam z polecenia na koszule z Sinsay, podobają mi się najbardziej. Ostatecznie zawsze można kupić dłuższą sukienkę bawełnianą odopowiednią do karmienia, chyba nikt nie sprawdza tego czy się leży w piżamie czy sukience 😅

Zapisałam się w końcu na szkołę rodzenia, zaczynam od początku kwietnia. Ciekawa jestem czy będę potrzebowała jeszcze jakichś pomocy naukowych po kursie 😉

Odnośnie wagi, wyglądu itp to mamy takie czasy, że jest dość duża presja na bycie szprychą zaraz po porodzie. Ja też generalnie jestem zafiksowana na tym punkcie i uśmiech mi znika jak na wadze widzę coraz więcej kg bo aktualnie ważę już najwięcej w swoim życiu. Ale z drugiej strony próbuję się sama przekonać, że te kilogramy się zredukują zaraz po porodzie i to nie jest tak, że "żrę i siedzę na dupie". Pewnie będę miała gorsze dni, będę płakać za swoją starą figurę ale cóż - coś za coś 🙂

No właśnie ja odniosłam wrażenie ,że jest to się zmienia i dużo kobiet wstawia zdj po porodzie takie prawdziwe i też mówi o tym głośno że to nie jest tak pięknie i kolorowo jak to opisują na instagramie .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Odrobinę luźne, ale podejrzewam, że max dwa tygodnie i nie będą, bo mniejsza już nie będę 😆

Dziękuje Ci
    Zamówię sobie Xl ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • MayMasza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:

O nie,to chyba jednak kłamią z długością nogawek 🤣

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.sinsay.com/pl/pl/282ii-84x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

Ja mam tą (ma super materiał)

https://www.sinsay.com/pl/pl/280ii-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

I dwie te bawełniane :) na czarnym to jednak nie widać plam więc dla mnie lux :D

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    https://www.sinsay.com/pl/pl/282ii-84x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

Ja mam tą (ma super materiał)

https://www.sinsay.com/pl/pl/280ii-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

I dwie te bawełniane :) na czarnym to jednak nie widać plam więc dla mnie lux :D

Oooo ta co masz jest genialna 😃
    Tylko oczywiście jaki rozmiar
    Wezmę ją ;)
    Nawet po domu
    I myślę teraz znów czy L czy Xl ? Przy moim 173
    Masz luźną czy dopasana ?
    I który rozmiar 😉

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ