🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana ja też mam chopla na punkcie swojej wagi 🤷Bardziej chodzi mi o to ze odrobina humoru nam sie przyda i dobre nastawienie to podstawa.Ja np jestem bardzo mocno zmotywowana żeby zrzucić kg po ciąży.W poprzedniej ciąży mialam tak spuchnięte nogi jak słupy 😅zeszlo dopiero po ok 3 tyg od porodu,wiesz jak sie cieszylam jak zobaczylam ze znowu mam kostki😂🫣Staram sie poprostu byc tym dobrym duchem ktory chociaż na chwile wywola usmiech w momencie zwątpienia 💪❤️Domi93 wrote:Ja po każdym porodzie jak się widziałam już bez brzucha to był ryk w głos …. Ja mam bzika na pkt wyglądu i wagi a wiem że wtedy wyglądałam źle , źle się czułam . Często płakałam i nie ukrywałam tego . Nawet mąż ciągle powtarzał i w sumie ciągle i teraz mówi że wyglądam pięknie … ale ja wiem co będzie jak pójdę pod prysznic po porodzie , wyjdę szczęśliwa ale zapłakana . Z tyłu głowy wiem że to stan chwilowy , że wszystko wróci do normy ale jednak boli mnie ten widok .
Zmęczonego ciała … brzucha i mi jeszcze idzie wszystko w uda i boki … no ciężkie to jest 🫣 -
WiolaP wrote:Kochana ja też mam chopla na punkcie swojej wagi 🤷Bardziej chodzi mi o to ze odrobina humoru nam sie przyda i dobre nastawienie to podstawa.Ja np jestem bardzo mocno zmotywowana żeby zrzucić kg po ciąży.W poprzedniej ciąży mialam tak spuchnięte nogi jak słupy 😅zeszlo dopiero po ok 3 tyg od porodu,wiesz jak sie cieszylam jak zobaczylam ze znowu mam kostki😂🫣Staram sie poprostu byc tym dobrym duchem ktory chociaż na chwile wywola usmiech w momencie zwątpienia 💪❤️
O matko te kostki
Noszę rozmiar 39
Na porodówkę miałam klapki 41 i były na styk 🤣🤣🤣 miałam wałki a nie nogi .
Dlatego też z tyłu głowy myślę czy ja będę w stanie się rozebrać i wejść do basenu żeby tam rodzić 🫣🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
adukow wrote:@Domi93 mi też właśnie ciąża najpierw idzie w uda i boki 🙈 o instagramowym brzuszku i szczupłych nogach mogę pomarzyć. A później najciężej z ud zrzucić, uhh! Ale przerobiłam to jakoś w głowie. Jeszcze ukochana talia wróci 💖
W pierwszej ciąży zamówiłam te koszule z dolce sonno, ale mi nie siedziały. Czułam się jak przebrana i zwróciłam.
@wandapanda spoko te spodnie! I to w dwupaku? Dziękuję!
Taaaak o takim zgrabnym brzuszku i dopasowanej sukience mogę pomarzyć 🫣🫣
Dokładnie … ratuje nas myślenie że to stan przejściowy 🤭
Kochana jaki rozmiar bierzesz ? Mam chęć na te spodnie ale nie wiem jaki wziąć 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Jakby któraś z Was zamawiała tę koszulę to mają świetne pieluszki ulewajki
Wzięłam 3 szt i naprawdę są super
Polecam
Zresztą właśnie z tej strony zamówiłam wszystkie pieluszki
https://ibb.co/6RD9RwRs
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:41
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Tak, to jest cena za dwupak 😊adukow wrote:@Domi93 mi też właśnie ciąża najpierw idzie w uda i boki 🙈 o instagramowym brzuszku i szczupłych nogach mogę pomarzyć. A później najciężej z ud zrzucić, uhh! Ale przerobiłam to jakoś w głowie. Jeszcze ukochana talia wróci 💖
W pierwszej ciąży zamówiłam te koszule z dolce sonno, ale mi nie siedziały. Czułam się jak przebrana i zwróciłam.
@wandapanda spoko te spodnie! I to w dwupaku? Dziękuję! -
Ceci wrote:Moja przyjaciółka również jest w ciazy i niedługo ma urodziny, chciałabym jej kupić jakiś prezent, ale dla niej a nie dla dziecka. Co byscie polecily?
Ja bym kupiłam jakieś maseczki w płachcie i dobry balsam
adukow lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Hej w nowym tygodniu 🌼
Co do koszul nocnych to też się zaczęłam rozglądać ale chyba skorzystam z polecenia na koszule z Sinsay, podobają mi się najbardziej. Ostatecznie zawsze można kupić dłuższą sukienkę bawełnianą odopowiednią do karmienia, chyba nikt nie sprawdza tego czy się leży w piżamie czy sukience 😅
Zapisałam się w końcu na szkołę rodzenia, zaczynam od początku kwietnia. Ciekawa jestem czy będę potrzebowała jeszcze jakichś pomocy naukowych po kursie 😉
Odnośnie wagi, wyglądu itp to mamy takie czasy, że jest dość duża presja na bycie szprychą zaraz po porodzie. Ja też generalnie jestem zafiksowana na tym punkcie i uśmiech mi znika jak na wadze widzę coraz więcej kg bo aktualnie ważę już najwięcej w swoim życiu. Ale z drugiej strony próbuję się sama przekonać, że te kilogramy się zredukują zaraz po porodzie i to nie jest tak, że "żrę i siedzę na dupie". Pewnie będę miała gorsze dni, będę płakać za swoją starą figurę ale cóż - coś za coś 🙂
WiolaP lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Świetne te spodnie i długie wg info! Aż zamówię. Przecież ja jestem chodzącym tall type!wandapanda wrote:Dziewczyny a ja jeszcze raz dopytam o koszule nocne, bo już nie mam siły szukać 😩 w każdej coś mi nie odpowiada, najczęściej jest to długość, a jak już długość jest ok to są jakieś dziwne bufiaste albo falbaniaste rękawy. Najbliżej ideału jest ta:
https://slodkisen.com.pl/dluga-koszula-nocna-muslinowa-izyda-posejdon-dolce-sonno
Ale cena też ładna 😆 widziałyście coś o podobnej długości z normalnymi rękawami? Ja muszę mieć dłuższą, bo do niskich nie należę i mam wrażenie, że w większości tych koszul świecę tyłkiem, a bardzo tego nie lubię 😁
A jeszcze z polecajek ciążowych, to jeśli ktoś tak jak ja średnio przepada za obcisłymi legginsami, to kilka dni temu zamówiłam sobie te spodnie i polecam:
https://www.zalando.pl/anna-field-mama-2-pack-spodnie-materialowe-blackkhaki-ex429b020-q11.html
One mają taki materiał legginsowy, bardzo wygodne. Tylko nie dla niskich, bo są dość długie.
Co do koszul, to ja mam z allegro i gwarantuje Ci,ze nie będziesz świecić tyłkiem bo ja mam 191cm i nie świeciłam na porodówce i w domu
musze tylko poszukać czy sa dostępne jeszcze :p

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
emciak wrote:Hej w nowym tygodniu 🌼
Co do koszul nocnych to też się zaczęłam rozglądać ale chyba skorzystam z polecenia na koszule z Sinsay, podobają mi się najbardziej. Ostatecznie zawsze można kupić dłuższą sukienkę bawełnianą odopowiednią do karmienia, chyba nikt nie sprawdza tego czy się leży w piżamie czy sukience 😅
Zapisałam się w końcu na szkołę rodzenia, zaczynam od początku kwietnia. Ciekawa jestem czy będę potrzebowała jeszcze jakichś pomocy naukowych po kursie 😉
Odnośnie wagi, wyglądu itp to mamy takie czasy, że jest dość duża presja na bycie szprychą zaraz po porodzie. Ja też generalnie jestem zafiksowana na tym punkcie i uśmiech mi znika jak na wadze widzę coraz więcej kg bo aktualnie ważę już najwięcej w swoim życiu. Ale z drugiej strony próbuję się sama przekonać, że te kilogramy się zredukują zaraz po porodzie i to nie jest tak, że "żrę i siedzę na dupie". Pewnie będę miała gorsze dni, będę płakać za swoją starą figurę ale cóż - coś za coś 🙂
No właśnie ja odniosłam wrażenie ,że jest to się zmienia i dużo kobiet wstawia zdj po porodzie takie prawdziwe i też mówi o tym głośno że to nie jest tak pięknie i kolorowo jak to opisują na instagramie .Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
O nie,to chyba jednak kłamią z długością nogawek 🤣wandapanda wrote:Domi odnośnie długości to u mnie xl tak wygląda:
https://ibb.co/C5HgkgH0
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
https://www.sinsay.com/pl/pl/282ii-84x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
Ja mam tą (ma super materiał)
https://www.sinsay.com/pl/pl/280ii-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
I dwie te bawełniane
na czarnym to jednak nie widać plam więc dla mnie lux
-
Pani Bocianowa wrote:https://www.sinsay.com/pl/pl/282ii-84x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
Ja mam tą (ma super materiał)
https://www.sinsay.com/pl/pl/280ii-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
I dwie te bawełniane
na czarnym to jednak nie widać plam więc dla mnie lux 
Oooo ta co masz jest genialna 😃
Tylko oczywiście jaki rozmiar
Wezmę ją
Nawet po domu
I myślę teraz znów czy L czy Xl ? Przy moim 173
Masz luźną czy dopasana ?
I który rozmiar 😉Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️

, druga córka