X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    O nie,to chyba jednak kłamią z długością nogawek 🤣

Kurcze, na 191 to mogą nie być takie długie 😆

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Kurcze, na 191 to mogą nie być takie długie 😆

Naprawdę jesteś wysoka 😍
    Będziesz miała 7/8 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:58

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.bonprix.pl/krotka-koszula-nocna-z-czystej-bawelny-organicznej/p-3422645014/924544/?fb_pid=92454495&landmark=Entry&typ=SMA&anbieter=bofu_asc_nk&aktion=daba_advantageplus&version=vkb&promo=Facebook_Mobile_Feed&matchkey=6870456618743&fbclid=IwdGRjcAQvTnhleHRuA2FlbQEwAGFkaWQAAAZTl0gvT3NydGMGYXBwX2lkCjY2Mjg1NjgzNzkAAR5YbyU-E2zOuZ8mlwNjf4XLq-uOLF0XTHKw-ynd7Ig9ndJj6brIfDhBWGx09A_aem_3rkBicf-UaOZqhjzdYileg

Zobaczcie co mi teraz na fb wpadło
    Też wydają się fajne ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Naprawdę jesteś wysoka 😍
    Będziesz miała 7/8 🤭
    7/8 to ja mam na zawołanie 🤣

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🥰
    Z Waszego polecenia zamówiłam dzisiaj trzy koszule - z Dolce Sonno, z Milk&Love i Infantilo (u nich też kupiłam pieluszki muślinowe i otulacz muślinowy do fotelika, bo mają super opinie). W ogóle większość rzeczy też mam muślinowe, kocham ten materiał 😂
    Na każdej z tych stron są też takie bardziej basic, bez falbanek i bufiastych rękawów.

I dzisiaj -20% w H&M, więc kupiłam ten zestaw na wyjście ze szpitala rosnący z dzieckiem (też z Waszego polecenia), biustonosze bezszwowe (wychodzi 90 zł za dwa, a są rewelacyjne bez fiszbin, ale ładnie modelują biust) i takie dzwony prążkowane z regulowaną talią - wyglądają obiecująco.

I kokon na pewno będę kupować, ale zamawiam stopniowo, codziennie coś 😂

Jesteście niezastąpione, cieszę się, że mam tu od Was gotowe polecajki 🥰

WiolaP lubi tę wiadomość

• fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z HM kupiłam takie spodnie https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1289273001.html i sa super wygodne, wyglądają świetnie, i do bardziej sportowej i do eleganckiej stylizacji mogą być. Myślę że spedze w nich całą wiosnę 😃

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku chwilę mnie nie było, a tu już dwie strony do nadrobienia 🙈😀 ja w sumie ciągle chodzę w legginsach ciążowych na ten moment. Co do wagi to w tamtym tygodniu stanęłam i +5kg. Jedni mi mówią o jaki malutki brzuszek, a drudzy o jaki wielki brzuch 😂 także ciężko się połapać 😂
    My po fitness dzisiaj wróciliśmy do domu, dzisiaj był fitness imprezowy 😀 muzyczka imprezowa, bioderka, rączki, trochę seksi 😀 także mały trochę miał atrakcji w brzuchu 😀

Natalie2026 lubi tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰
    Z Waszego polecenia zamówiłam dzisiaj trzy koszule - z Dolce Sonno, z Milk&Love i Infantilo (u nich też kupiłam pieluszki muślinowe i otulacz muślinowy do fotelika, bo mają super opinie). W ogóle większość rzeczy też mam muślinowe, kocham ten materiał 😂
    Na każdej z tych stron są też takie bardziej basic, bez falbanek i bufiastych rękawów.

I dzisiaj -20% w H&M, więc kupiłam ten zestaw na wyjście ze szpitala rosnący z dzieckiem (też z Waszego polecenia), biustonosze bezszwowe (wychodzi 90 zł za dwa, a są rewelacyjne bez fiszbin, ale ładnie modelują biust) i takie dzwony prążkowane z regulowaną talią - wyglądają obiecująco.

I kokon na pewno będę kupować, ale zamawiam stopniowo, codziennie coś 😂

Jesteście niezastąpione, cieszę się, że mam tu od Was gotowe polecajki 🥰

Ja też kocham muślin 🤭
    Pokażesz te biustonosze ?
    Mam jakieś z hm ale moje cycki żyją w nim swoim życie i ciągle je muszę przestawiać na miejsce 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z milk&love mi się ta bardzo podoba:

https://milkandlove.pl/Bambusowa-koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Moon-jasny-szary-melanz

Tylko muszę sprawdzić czy będzie chociaż do kolan jak wezmę większy rozmiar.

adukow lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Oooo ta co masz jest genialna 😃
    Tylko oczywiście jaki rozmiar
    Wezmę ją ;)
    Nawet po domu
    I myślę teraz znów czy L czy Xl ? Przy moim 173
    Masz luźną czy dopasana ?
    I który rozmiar 😉

Czarne wzięłam Lki (teraz przyłożyłam to sięgają mi za kolano, ale wiadomo im większy brzuch tym krótsza

Beżowa sięga mi do kolana, też Lka, a ta ma jeszcze w środku kieszonki na cycach na wkładki laktacyjne 😁

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Z milk&love mi się ta bardzo podoba:

https://milkandlove.pl/Bambusowa-koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Moon-jasny-szary-melanz

Tylko muszę sprawdzić czy będzie chociaż do kolan jak wezmę większy rozmiar.

Długa jest jeszcze taka od mamy ginekolog https://rpstore.pl/products/koszula-do-porodu-kelly?variant=47009170882906&country=PL&currency=PLN&gad_source=1&gad_campaignid=23481957262&gbraid=0AAAAAphp5cDaHR-F2E08JgkDRuhnp5KOP&gclid=Cj0KCQjw7IjOBhDyARIsAFzrWQxk8M4lpNwXqCzBMWiqe4yzQFxqLkV5wjDN9-BoqNPyg9BvrzG0PtkaAujoEALw_wcB

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie … powiem Wam tak .
    Wstawiajcie dalej te koszule a nabiorę tyle ze będę miała po dwie na dzień 😂
    Ale przypomniało mi się jak było gdy byłam w ciąży z Młodszym
    Wstawiałyśmy na zmianę nowości i tak po kolei je kupowałyśmy
    Portfele nie były zadowolone 🫣

Jadę właśnie do lekarza
    Zapomniałam o jedzeniu tak się wzięłam za sprzątanie
    Jadłam tylko śniadanie i jakoś tak mnie dziwnie ssie
    Może waga chociaż będzie niższa 🫣🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pan kurier przyniósł mi koszulę z tego francisandhenry :) przymierzyłam, jest delikatna jak mgiełka! Jednak ten materiał micromodal jest mięciutki. Ale mi wystarczy taka zwykła, prosta. Zadowolona z zakupu.
    Dorzuciłam jeszcze maskę w płachcie na brzuch: https://francisandhenry.pl/collections/skin-care/products/lucy-belly-sheet-mask?variant=56829401858393

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:28

age.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Właśnie pan kurier przyniósł mi koszulę z tego francisandhenry :) przymierzyłam, jest delikatna jak mgiełka! Jednak ten materiał micromodal jest mięciutki. Ale mi wystarczy taka zwykła, prosta. Zadowolona z zakupu.
    Dorzuciłam jeszcze maskę w płachcie na brzuch: https://francisandhenry.pl/collections/skin-care/products/lucy-belly-sheet-mask?variant=56829401858393

Daj znać jak ta maska na brzuch
    Widziałam je i korci mnie aby kupić 🤭

adukow lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Fajną mają tą koszulę, w sumie podobna do tej z milk&love. Też lubię takie proste kroje, mam uczulenie na falbanki, kokardki i bufki 😁

fantaghiro widziałam tą koszulę, ale chyba ręka by mi uschła jakbym zamówiła coś od mg 🤪

adukow lubi tę wiadomość

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Moja przyjaciółka również jest w ciazy i niedługo ma urodziny, chciałabym jej kupić jakiś prezent, ale dla niej a nie dla dziecka. Co byscie polecily?

poszłabym w takie umilacze :) dla przykładu:
    1) maska w płachcie na brzuch
    2) sole do kąpieli (jeżeli ma wannę), te od la bomby pachną sztos https://labomba.pl/collections/bath-salts
    mgiełka: https://labomba.pl/products/hydrating-mist
    naturalny olej do ciała: https://labomba.pl/products/natural-monoi-vitamine-e?_pos=1&_sid=9fdb62cb0&_ss=r
    itp.
    3) taką czarkę/kubek z napisem MOM
    https://www.westwing.pl/kubek-favourite-124503.html?simple=DEQ20DES81645-156776
    + dobrą herbatkę/matchę https://www.theselected.pl/products/cherry-blossom-matcha
    4) zestaw od manicurist, jeżeli nie jest hybrydowa https://www.manucurist.com/pl/products/ornement-gimme-glow

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Fajną mają tą koszulę, w sumie podobna do tej z milk&love. Też lubię takie proste kroje, mam uczulenie na falbanki, kokardki i bufki 😁

fantaghiro widziałam tą koszulę, ale chyba ręka by mi uschła jakbym zamówiła coś od mg 🤪

ale mnie rozśmieszyłaś ostatnim zdaniem haha, ale mam mega podobnie

wandapanda lubi tę wiadomość

age.png
  • Kirby Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po porodzie myślicie że tylko koszulę czy piżamy też będą ok? Ja jestem zdecydowanie team piżamy, nie lubię jak mi się coś podwija w nocy, w dodatku jak miałam okres to w nocy zakładałam swoje specjalne okresowe spodenki które przylegały do tyłka żeby nic się nie wylało 😀 nie wyobrażam sobie teraz być w koszuli która się podwija i jeszcze powódź między nogami. A z drugiej strony chyba to musi oddychać? Któraś celuje w piżamę zamiast koszuli?

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Dziewczyny a po porodzie myślicie że tylko koszulę czy piżamy też będą ok? Ja jestem zdecydowanie team piżamy, nie lubię jak mi się coś podwija w nocy, w dodatku jak miałam okres to w nocy zakładałam swoje specjalne okresowe spodenki które przylegały do tyłka żeby nic się nie wylało 😀 nie wyobrażam sobie teraz być w koszuli która się podwija i jeszcze powódź między nogami. A z drugiej strony chyba to musi oddychać? Któraś celuje w piżamę zamiast koszuli?

Mi się wydaje, że mogą. Tylko wiesz, na obchodzie w szpitalu sprawdzają krocze 😁 może być ciężko pokazać jak masz spodnie i jesteś obolała po porodzie…

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Ja też zdecydowanie team piżama 💪 Do szpitala zabieram koszule ale i pizame tez, stwierdziłam ze tak będzie mi wygodniej i bede sie komfortowa czula.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ