🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ceci wrote:U mnie ruchy tez sa zmienne, pierwsza polowe dnia jest zupelna cisza, a poznym wieczorem sie mala rozkreca

Czy Was w nocy tez zaczynaja tak bolec kostki i kolana? Mnie ten bol wybudza aż
Mnie kostki nie ale za to mam w nocy skurcze łydek. I to do tego stopnia że potem rano jak wstanę to czuję jakbym miała zakwasy 😁♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
Dzień dobry,
Ja właśnie na krzywej cukrowej, strasznie senna się zrobiłam i chyba 1 raz tak mam na tym badaniu i wyczekuję końca.
Co do wyprawki, mam już sporo, jeszcze koleżanka mi przywiezie kilka rzeczy w tym tygodniu.
Został do zakupienia wózek i łóżeczko z takich większych rzeczy.
Domi93 kokon to coś wspaniałego, mam od początku ciąży i super się śpi. 😀
-
adukow wrote:Dzień dobry Dziewczyny! 😄
Czy kupujecie może kokon? Czytałam o tym snuggle me, on tak otula. Polecają też huggles republic. Są też inne na rynku. Przy pierwszej córce miałam jakiś no name, ale już poszedł w obieg. Czy któraś z Was ma doświadczenie z jakimś spoko gniazdkiem?
Ja przy pierwszym dziecku bardzo dużo używałam, często w dzień kładłam na łóżku w sypialni obok siebie i sam szłam z nim na drzemkę. Czułam się dużo bezpieczniej jak był w kokonie i wiedziałam, że go nie zgniotę 😅 jak miałam małego w salonie, to też na kanapie leżał w kokonie, zawsze to było dodatkowe zabezpieczenie. Wtedy miałam z jukki, ale sprzedałam. Teraz też na pewno kupię i bardzo podoba mi się ten barankowy właśnie z huggles republic. Też chętnie poczytam opinie.
Jeśli chodzi o wybudzanie w nocy to u mnie jest straszny problem z drętwieniem dłoni i czasami bólem nadgarstków. Budzę się po kilka razy przez to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:15
adukow lubi tę wiadomość
-
Missi ja mam wrażenie, że wszyscy czują ruchy bardzo na tym etapie tylko nie ja. Fakt czuję, ale delikatnie, czasem mocniej. Czasem pół dnia mam ciszę, w na wieczór się uaktywnia. Raz mocniej, raz słabiej.
Ceci ja mam problem z biodrami które bolą i promieniują aż do kolan. Nie wiem czy to to samo co u Ciebie, ale jest ciężko. 🙃 -
Ja też mam drętwienie dłoni, rak. Jak idę w nocy do łazienki siku to jest problem, żeby papier w ogóle odczepić 🙈😀
Kupiłam poduszkę ciążową, ale powiem Wam, że ja jakiegoś szału w tym nie widzę. Mam wrażenie, że mój mąż bardziej się woli do niej tulić niż ja w niej spać 😂 a kokon? Hmm nie myślałam o tym.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Dziewczyny a ja jeszcze raz dopytam o koszule nocne, bo już nie mam siły szukać 😩 w każdej coś mi nie odpowiada, najczęściej jest to długość, a jak już długość jest ok to są jakieś dziwne bufiaste albo falbaniaste rękawy. Najbliżej ideału jest ta:
https://slodkisen.com.pl/dluga-koszula-nocna-muslinowa-izyda-posejdon-dolce-sonno
Ale cena też ładna 😆 widziałyście coś o podobnej długości z normalnymi rękawami? Ja muszę mieć dłuższą, bo do niskich nie należę i mam wrażenie, że w większości tych koszul świecę tyłkiem, a bardzo tego nie lubię 😁
A jeszcze z polecajek ciążowych, to jeśli ktoś tak jak ja średnio przepada za obcisłymi legginsami, to kilka dni temu zamówiłam sobie te spodnie i polecam:
https://www.zalando.pl/anna-field-mama-2-pack-spodnie-materialowe-blackkhaki-ex429b020-q11.html
One mają taki materiał legginsowy, bardzo wygodne. Tylko nie dla niskich, bo są dość długie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:37
MayMasza lubi tę wiadomość
-
wandapanda wrote:Dziewczyny a ja jeszcze raz dopytam o koszule nocne, bo już nie mam siły szukać 😩 w każdej coś mi nie odpowiada, najczęściej jest to długość, a jak już długość jest ok to są jakieś dziwne bufiaste albo falbaniaste rękawy. Najbliżej ideału jest ta:
https://slodkisen.com.pl/dluga-koszula-nocna-muslinowa-izyda-posejdon-dolce-sonno
Ale cena też ładna 😆 widziałyście coś o podobnej długości z normalnymi rękawami? Ja muszę mieć dłuższą, bo do niskich nie należę i mam wrażenie, że w większości tych koszul świecę tyłkiem, a bardzo tego nie lubię 😁
A jeszcze z polecajek ciążowych, to jeśli ktoś tak jak ja średnio przepada za obcisłymi legginsami, to kilka dni temu zamówiłam sobie te spodnie i polecam:
https://www.zalando.pl/anna-field-mama-2-pack-spodnie-materialowe-blackkhaki-ex429b020-q11.html
One mają taki materiał legginsowy, bardzo wygodne. Tylko nie dla niskich, bo są dość długie.
Ja mam 173cm
Mam właśnie z firmy dolce sonno
No i ja jestem team na ramiączka 😃
Fakt … są te falbany i ja nie lubię falban ale wygląda to ok
Ja znalazłam jeszcze na allegro koszulę z muslinu i będę chciała tą domówić ale cena jest też powyżej 100 😔
Jednak ja stwierdziłam że po porodzie mam wyglądać Pięknie ile by to miało nie kosztować 🤣🤣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-do-karmienia-i-porodu-rozpinana-ciazowa-muslinowa-roz-m-17676826851 Dobieram tą koszulę
https://allegro.pl/oferta/szlafrok-muslinowy-ciazowy-mist-rekaw-kimono-roz-m-18312937414 I ten szlafrok
Ale ja mam znów problem jaką wybrać komodę i łóżeczko
Mam trzy typy i chciałabym już zamówić żeby mieć gdzie lokować małego a ciągle myślę 😬
I mam taki problem że muszę
To zmieścić w sypialni bo brakło pokoi dla trzeciego dziecka
Więc narazie będzie napewno w sypialni i mogę mieć jedynie komodę ok 1m szerokości
Młodszy synek odda jedną szufladę w swojej komodzie dodatkowo 😅
Narazie top jeden to komoda i łóżeczko Bambi loft kolor kaszmirowy
A może któraś z Was widziała te meble na żywo ??
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja też myślę nad koszulami dolce sonno jaki rozmiar zamawiałyście taki na teraz czy na zapas ? Bo ja właśnie bym chciala jedną sobie zamówić w razie w już alenie wiem kompletnie jaki rozmiar tak żeby pasowała za te 3 msc 🤔👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
wandapanda wrote:Dziewczyny a ja jeszcze raz dopytam o koszule nocne, bo już nie mam siły szukać 😩 w każdej coś mi nie odpowiada, najczęściej jest to długość, a jak już długość jest ok to są jakieś dziwne bufiaste albo falbaniaste rękawy. Najbliżej ideału jest ta:
Mega te spodnie
Nie lubię leginsow w ciąży bo czuję się jeszcze grubsza 😃
Tylko jaki rozmiar to moja udręka
W ciąży … zamówiłam w hm rozmiar L i w brzuchu spadają a biodra ok
Ja ważę już 80 kg więc jestem klucha …. Myślisz że brać L czy XL ?🫣🫣🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:52
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
aannddzzia wrote:Ja też myślę nad koszulami dolce sonno jaki rozmiar zamawiałyście taki na teraz czy na zapas ? Bo ja właśnie bym chciala jedną sobie zamówić w razie w już alenie wiem kompletnie jaki rozmiar tak żeby pasowała za te 3 msc 🤔
Ja zamówiłam rozmiar L
W jednej śpię teraz ale jest luźna
Do porodu spokojnie będzie ok
aannddzzia lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Ja mam 173cm
Mam właśnie z firmy dolce sonno
No i ja jestem team na ramiączka 😃
Fakt … są te falbany i ja nie lubię falban ale wygląda to ok
Ja znalazłam jeszcze na allegro koszulę z muslinu i będę chciała tą domówić ale cena jest też powyżej 100 😔
Jednak ja stwierdziłam że po porodzie mam wyglądać Pięknie ile by to miało nie kosztować 🤣🤣
No ja tę z dolce sonno na pewno zamówię, ale potrzebowałabym jeszcze dodatkowo z dwóch, więc może coś w lepszej cenie by się znalazło. Ale koniecznie musi być dłuższa. A większość długich, już nawet niekoniecznie typowo ciążowych wygląda jak dla starej baby 😅 a ja też chcę się dobrze czuć w szpitalu i potem w domu. Jak już mam wyglądać jak 💩, to chociaż chcę ładna koszulę 😁 -
Domi93 wrote:Mega te spodnie
Nie lubię leginsow w ciąży bo czuję się jeszcze grubsza 😃
Tylko jaki rozmiar to moja udręka
W ciąży … zamówiłam w hm rozmiar L i w brzuchu spadają a biodra ok
Ja ważę już 80 kg więc jestem klucha …. Myślisz że brać L czy XL ?🫣🫣🫣
Ja niewiele niższa od Ciebie, obecnie 79 kg i wzięłam XL. Tylko ja mam bardzo szerokie biodra. Długość jest tak na styk, jak jestem w domu to trochę szoruje po ziemi, ale jak założę emu na platformie to długość fajna. -
https://ibb.co/r2mGGQDN
https://ibb.co/ymV6x73z
Wstawiam wam krój moich
Jeszcze jedna jest na ramiączka ale aktualnie w pralce ;p
Jeśli któraś będzie chciała mogę podesłać długość i inne wymiary rozmiaru L
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:02
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
wandapanda wrote:No ja tę z dolce sonno na pewno zamówię, ale potrzebowałabym jeszcze dodatkowo z dwóch, więc może coś w lepszej cenie by się znalazło. Ale koniecznie musi być dłuższa. A większość długich, już nawet niekoniecznie typowo ciążowych wygląda jak dla starej baby 😅 a ja też chcę się dobrze czuć w szpitalu i potem w domu. Jak już mam wyglądać jak 💩, to chociaż chcę ładna koszulę 😁
Ja szukałam nawet Pepco
Aleee też są takie że jak się schylę to widać tyłek 🫣🤣
Przejrzałam internet i nie znalazłam nic innego … na Vinted często takie ceny że niewiele tańsze niż nowe albo babcine właśnie …Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Teraz mi się przypomniało , wracając do porodów .
Dobrze pamiętam ,że od 1 maja zmieniają sie wytyczne odnośnie opieki okoloporowej i porodowej ? Nie wiem czy dobrze piszę
Ale m.in znieczulenie ma być dostępne dla każdej rosnącej i z tego co czytałam to wiele na plus
Złapiemy się 😅
Teraz tylko pytanie jak to będzie w praktyce wyglądało
Ale uważam że jeśli już pozamykali te porodówki które mieli zamknąć do dla reszty już musi być tak jak wejdzie w rozporządzeniu .
ma być przynajmniej jedna metoda farmakologiczna dostępna - czyli pewnie w większości szpitali pojawi się dożylne, bo wątpię żeby nagle wszędzie zadbano o dostępność do anestezjologów żeby mieć ZZO. I zapisali że można jeść w trakcie porodu, więc jak jakaś położna będzie zakazywać to można się na rozporządzenie powołać
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Dziewczyny nie wazne w co sie ubierzecie po porodzie liczy sie wasz blask i sila.Grunt to polubić siebie,mozecie sobie czasem pozwolić na wybujałe ego😜Takie co slonce przysłoni 💪☀️
https://zapodaj.net/plik-kKKGrF0ktM
Moja psiapsi zawsze sie śmieje ze skromna to moje drugie imie ale nadal nie jestem idealna🫣 Wariatka z niej🥰ale uwielbiam ja.
Widziałyscie moze te kubki z napisem "Jestem taka zajeb*** ze jak mnie spopiela to zostanie tylko brokat" to właśnie tego wam życzę żebyście sie tak czuły 😁
A co do poduszki do spania to dla mnie must have,z dziewczynami nie mialam ale z synkiem jak mialam ten ucisk na nerw to poducha byla wybawieniem teraz tez korzystam,jest dużo wygodniej ☺️
Pani Bocianowa, emciak lubią tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:ma być przynajmniej jedna metoda farmakologiczna dostępna - czyli pewnie w większości szpitali pojawi się dożylne, bo wątpię żeby nagle wszędzie zadbano o dostępność do anestezjologów żeby mieć ZZO. I zapisali że można jeść w trakcie porodu, więc jak jakaś położna będzie zakazywać to można się na rozporządzenie powołać

A to mi to dożylne pasuje właśnie 🤭🤭
Przeraża mnie ta igła
Chociaż wiem że jak skurcze dają już popalić to ma się w tyłku tu igłę byleby nie bolało .
Ja nawet błagałam o cc bez znieczulenia w pewnym momencie to co mi tam igła by szkodziła 🤣🤣🤣🤣
adukow lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
WiolaP wrote:Dziewczyny nie wazne w co sie ubierzecie po porodzie liczy sie wasz blask i sila.Grunt to polubić siebie,mozecie sobie czasem pozwolić na wybujałe ego😜Takie co slonce przysłoni 💪☀️
https://zapodaj.net/plik-kKKGrF0ktM
Moja psiapsi zawsze sie śmieje ze skromna to moje drugie imie ale nadal nie jestem idealna🫣 Wariatka z niej🥰ale uwielbiam ja.
Widziałyscie moze te kubki z napisem "Jestem taka zajeb*** ze jak mnie spopiela to zostanie tylko brokat" to właśnie tego wam życzę żebyście sie tak czuły 😁
A co do poduszki do spania to dla mnie must have,z dziewczynami nie mialam ale z synkiem jak mialam ten ucisk na nerw to poducha byla wybawieniem teraz tez korzystam,jest dużo wygodniej ☺️
Ja po każdym porodzie jak się widziałam już bez brzucha to był ryk w głos …. Ja mam bzika na pkt wyglądu i wagi a wiem że wtedy wyglądałam źle , źle się czułam . Często płakałam i nie ukrywałam tego . Nawet mąż ciągle powtarzał i w sumie ciągle i teraz mówi że wyglądam pięknie … ale ja wiem co będzie jak pójdę pod prysznic po porodzie , wyjdę szczęśliwa ale zapłakana . Z tyłu głowy wiem że to stan chwilowy , że wszystko wróci do normy ale jednak boli mnie ten widok .
Zmęczonego ciała … brzucha i mi jeszcze idzie wszystko w uda i boki … no ciężkie to jest 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
@Domi93 mi też właśnie ciąża najpierw idzie w uda i boki 🙈 o instagramowym brzuszku i szczupłych nogach mogę pomarzyć. A później najciężej z ud zrzucić, uhh! Ale przerobiłam to jakoś w głowie. Jeszcze ukochana talia wróci 💖
W pierwszej ciąży zamówiłam te koszule z dolce sonno, ale mi nie siedziały. Czułam się jak przebrana i zwróciłam.
@wandapanda spoko te spodnie! I to w dwupaku? Dziękuję!