X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Fajną mają tą koszulę, w sumie podobna do tej z milk&love. Też lubię takie proste kroje, mam uczulenie na falbanki, kokardki i bufki 😁

fantaghiro widziałam tą koszulę, ale chyba ręka by mi uschła jakbym zamówiła coś od mg 🤪

haha, ja w sumie tak samo, ale wrzuciłam bo pomyślałam że może nie każdy ma na jej temat takie zdanie jak ja :D :D

adukow lubi tę wiadomość

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Z milk&love mi się ta bardzo podoba:

https://milkandlove.pl/Bambusowa-koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Moon-jasny-szary-melanz

Tylko muszę sprawdzić czy będzie chociaż do kolan jak wezmę większy rozmiar.

Mi też się podoba 🫣🫣🫣

adukow lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Dziewczyny a po porodzie myślicie że tylko koszulę czy piżamy też będą ok? Ja jestem zdecydowanie team piżamy, nie lubię jak mi się coś podwija w nocy, w dodatku jak miałam okres to w nocy zakładałam swoje specjalne okresowe spodenki które przylegały do tyłka żeby nic się nie wylało 😀 nie wyobrażam sobie teraz być w koszuli która się podwija i jeszcze powódź między nogami. A z drugiej strony chyba to musi oddychać? Któraś celuje w piżamę zamiast koszuli?

tak do szpitala to ja bym jednak celowała w koszule - raz że łatwiej pokazać jak przyjdzie obchód, dwa że jak leżysz to koszule możesz po prostu podwinąć i leżeć sobie na samym podkładzie. No i personel też często lubi narzekać na piżamy. Weź pod uwagę że te podpaski poporodowe są naprawdę gigantyczne, i raczej właśnie nie powinno nic ścisle przylegać do krocza, szczególnie jeżeli jest jakaś rana.

Ale dzisiaj koszulowo - do mnie przyszła ta koszula z Sinsay którą wiele z was ma, i w ogóle mi nie pasuje - nie spodziewałam się aż tak głębokiego dekoltu i jakoś dziwnie w niej wyglądam, nie lubię takiego odcięcia pod biustem - także odsyłam i będą szukać czegoś innego.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://milkandlove.pl/Nieprzemakalny-biustonosz-do-karmienia-bezowy-Mombri-Klasyk

Jeszcze mi to wpadło w oko
    Ale zastanawiam się jak będzie biust w nim leżał 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się wydaje, że w chacie piżama ok, ale w szpitalu jednak koszula. Jeszcze te majtki siateczkowe poporodowe, żeby tam wszystko oddychało :)

dla fanek muślinu:
    MAMA Muślinowa piżama Before & After

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1255910004.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=mkt_pl|mpl_google|lng_pol|atc_activity|ity_generic|obj_omni-sales|cpt_f-max|dct_women|mi_plgu06ge3aa5&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=22742729401&gbraid=0AAAAADvrmzSvx1VxBUUqb34fbH7JML6w8&gclid=Cj0KCQjw7IjOBhDyARIsAFzrWQxWNcZr1MgJBai5uDlF3KWhB3FqM4MPgAC_V7vnq59cIEnVvxzNwscaAgxCEALw_wcB

Muślinowy szlafrok

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1206055002.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42

age.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem team piżama, jak w poprzedniej ciąży leżałam na patologii ciąży (jakoś chyba w 20 tygodniu) to dostałam taki opierdziel za piżamę (bo jak coś się stanie to nikt się nie będzie szarpał żeby zdjąć mi spodnie i że to ginekologia a nie laryngologia itp.), że do tej pory mam traumę 🤣 więc nawet nie próbuję brać piżamy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:51

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko koszule i to do tego stopnia że nawet majtek mieć nie lubię na noc 😂
    Przed ciążą to wogole spałam bez niczego
    Teraz ze względu na duży biust muszę coś mieć 😂😂😂

Ten szlafrok w hm bardzo fajny i tańszy niż ten co znalazłam na allegro ale ciekawe jak z jakością

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Ja też jestem team piżama, jak w poprzedniej ciąży leżałam na patologii ciąży (jakoś chyba w 20 tygodniu) to dostałam taki opierdziel za piżamę (bo jak coś się stanie to nikt się nie będzie szarpał żeby zdjąć mi spodnie i że to ginekologia a nie laryngologia itp.), że do tej pory mam traumę 🤣 więc nawet nie próbuję brać piżamy 🤣

O mamo ostro poszły 🫣😂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam od lekarza
    Mój bobo waży 520g
    A teraz hit …. Zapomniałam pieniędzy zabrać 🫣🫣🫣

Agaa049 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam muślinowa piżamkę z hm właśnie z kolekcji mama ale z krótkim rękawkiem biała w serduszka i jest rewelacja jeśli chodzi o materiał ja się zakochałam 😍 tylko cena nie zachęca ale kupiłabym za ten materiał jeszcze jedną i tak 😁

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
  • Silvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala tylko koszule. U nas lekarze na obchodach strasznie za to krzyczą, że rana musi się wietrzyć, zanim obchód przyjdzie to położne przychodzą i proszą już sie szykować i zdejmować te majtki poporodowe, aby od razu pokazać czy się tam wszystko ładnie goi, bo nawet za te majtki opieprz mozna dostac, bo najlepiej jak najmniej ich na początku używać, tylko wietrzyć krocze ile się da 🫣

A w domu przy kp mi wygodniej w koszuli do karmienia, łatwy dostęp, a piżamę to zwykle bluzkę do gory podciagalam to w nocy mi bylo zimno jak tak z gołym cycem i brzuchem zasnęłam 😂 ale ogolnie preferuje piżamy i po latach karmienia na razie jeszcze poki mogę korzystam z piżam póki znowu się nie zacznie 😅

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciaze prawi cala przeleżałam w szpitalu,polozne nie mialy problemy czy to koszula czy piżama 🤷Co do majtek poporodowych tylko po drugim porodzie miałam zalecenie zeby lezec wogole bez ,no ale to tez byla inna sytuacja.Jak rodzilam synka to w dniu wypisu lekarz prosił pacjentki do gabinetu i badal szyjke ,czy wszystko sie obkurcza-szczerze spotkalam sie pierwszy raz wtedy z taka praktyką.Nikt nie mial problemu co do majtek poporodowych.Wiec mysle że duzo od szpitala zależy

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Ja pierwsza ciaze prawi cala przeleżałam w szpitalu,polozne nie mialy problemy czy to koszula czy piżama 🤷Co do majtek poporodowych tylko po drugim porodzie miałam zalecenie zeby lezec wogole bez ,no ale to tez byla inna sytuacja.Jak rodzilam synka to w dniu wypisu lekarz prosił pacjentki do gabinetu i badal szyjke ,czy wszystko sie obkurcza-szczerze spotkalam sie pierwszy raz wtedy z taka praktyką.Nikt nie mial problemu co do majtek poporodowych.Wiec mysle że duzo od szpitala zależy

Też mi się wydaje że kwestia szpitala
    Ja miała majtki po porodzie ale u mnie było bez pęknięcia więc pewnie o dlatego
    Nawet na obchodzie nikt mi nie zaglądał niż między nogi po porodzie

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mi sie rzuciło w oczy jeszcze, niedługo kazda z nas będzie miec studniówkę 🤯🤯Kiedy,jak!?Ten czas tak szybko zlecial.Najpierw bylo odliczanie do kazdej wizyty serduszkowej,potem 1 prenatalne, później połówkowe.A tu lada moment i zostaje nam 100 dni do porodu,te suwaczki tak mkna💓Zaraz kazda z nas zacznie 3 trymestr i zostanie nam ostatnia prosta do spotkania z naszymi maluszkami 😍🩷🩵

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak te dni do porodu znaczynaja mnie przerażać
    To już tak blisko 🫣🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Taaak te dni do porodu znaczynaja mnie przerażać
    To już tak blisko 🫣🫣🫣

Mnie chyba też 🙈

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja też kocham muślin 🤭
    Pokażesz te biustonosze ?
    Mam jakieś z hm ale moje cycki żyją w nim swoim życie i ciągle je muszę przestawiać na miejsce 🫣🫣

To te 🤗

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1182043002.html

• Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Z milk&love mi się ta bardzo podoba:

https://milkandlove.pl/Bambusowa-koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Moon-jasny-szary-melanz

Tylko muszę sprawdzić czy będzie chociaż do kolan jak wezmę większy rozmiar.

Właśnie tą kupiłam, tylko białą. Dam znać, jak przyjdzie 🥰

wandapanda lubi tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję oddech porodówki na plecach 😂
    Wózek już dzisiaj zdobyłam 💪

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    To te 🤗

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1182043002.html

Kurczę … piszą że na większe nie bardzo bo nie trzymają 😬

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 273 274 275 276 277
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ