X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Ja też czuję oddech porodówki na plecach 😂
    Wózek już dzisiaj zdobyłam 💪

I jaki? Ja już dostaje pierdolca xd
    Dzisiaj byliśmy w sklepie i spodobał się nam muuvo five

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy myślałyście już jakie kupujecie butelki i smoczek ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam dziś wózek, używany Roan Bass Soft, był w super stanie, amortyzacja świetna, nic nie skrzypi 😄 po 1 dziecku i zapłaciłam 550 zł 😄 oglądaliśmy też dziś jakiś Bebetto w tej samej cenie ale jakiś taki kurczę brudny, zaniedbany, no i amortyzacja gorsza 🤷🏻‍♀️
    A dodatkowo wzięliśmy od gościa taką matę z pałąkiem z zawieszonymi zabawkami, mówił, że nowa, bo za późno dostali, rzeczywiście bielutka była i wyglądała ładnie, za 50 zł, a nową widziałam za 150 zł 😅
    Ja po porodzie miałam rozległe nacięcie i pęknięcie i chodziłam jak najczęściej bez majtek (i tak większość czasu leżałam, bardzo źle się czułam), a jak szłam do toalety to brałam tą wkładkę poporodową i przytrzymywałam ręką tak tylko, żeby nie zakrwawić niczego, także jestem team koszule nocne 😄 na co dzień też tylko w koszulach śpię. Ja już Wam wspominałam, że rodziłam 3 lata temu i od tego czasu śpię cały czas w tych koszulach do karmienia, mimo że już się potem nieźle luźne na mnie zrobiły 😂 są ładne i wygodne 🙈 ale jedna już jest sprana i kiepsko wygląda, kupię sobie nową z Dolce Sonno, bo byłam zadowolona i ja akurat lubię falbanki, więc idealnie bo tam takie są 😄

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja kupię butelkę z Lovi, bo taka nam się ostatnio sprawdziła, ale z butelkami to w sumie tak jest, że nie wiadomo co dziecku podpasuje, ja przy pierwszym dziecku najpierw kupiłam jakąś droższą szklaną i dzieć płakał po jedzeniu z niej, a po Lovi było ok, także trzeba testować.
    O smoczkach jeszcze nie czytałam, te 3 lata temu miałam Suavinex, bo był wtedy najbardziej polecany przez neurologopedów (był płaski), jak nic lepszego od tamtego czasu nie wyszło, to znów kupię ten sam. Byle nie Bibs 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:39

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja kupię butelkę z Lovi, bo taka nam się ostatnio sprawdziła, ale z butelkami to w sumie tak jest, że nie wiadomo co dziecku podpasuje, ja przy pierwszym dziecku najpierw kupiłam jakąś droższą szklaną i dzieć płakał po jedzeniu z niej, a po Lovi było ok, także trzeba testować.
    O smoczkach jeszcze nie czytałam, te 3 lata temu miałam Suavinex, bo był wtedy najbardziej polecany przez neurologopedów (był płaski), jak nic lepszego od tamtego czasu nie wyszło, to znów kupię ten sam. Byle nie Bibs 😵‍💫

Tak ,smoczki z tego co wyczytałam to dalej te są polecane
    ;)
    Co do butelki
    Syn dostał w szpitalu Nuka
    A to że leżeliśmy długo bo ok tydzień to był dokarmiany ciągle tą jednorazową z Nuka i się przyzwyczaił i nie było opcji na inną a w domu miałam Philips więc cały nowy zestaw sprzedałam .
    Teraz chce wziąć swoją butelkę i od razu dokarmiać tą naszą i wiele fajnego słyszałam o lanolish ?
    Nie wiem czy nazwy nie pokręciłam 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja ze smoczków na pewno biorę Luu bo nie dość że piękne to zrobione przez polskich ortodontów.

A co do butelek to też chyba Lovi wezmę.

A myślałyście już o laktatorach? Ja chyba kupię taki bezprzewodowy z muszlami tylko nie wiem jeszcze która firma najlepsza

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mój stary pojedynczy laktator Neno Primo, dawał radę na rozkręcenie laktacji na początku i na okazjonalne odciąganie potem, ja ogólnie miałam problem cokolwiek odciągnąć + nienawidziłam laktatora całym sercem, to uczucie przy pompowaniu to masakra 🙈 podziwiam mamy KPI, bo ja bym pewnie nie dała rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:00

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja mam mój stary pojedynczy laktator Neno Primo, dawał radę na rozkręcenie laktacji na początku i na okazjonalne odciąganie potem, ja ogólnie miałam problem cokolwiek odciągnąć + nienawidziłam laktatora całym sercem, to uczucie przy pompowaniu to masakra 🙈 podziwiam mamy KPI, bo ja bym pewnie nie dała rady.

Można się przyzwyczaić 😅🤭

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam laktator neno uno
    Dawal radę ;)
    I chyba zamówię sobie ten i jesli uda mi się rozkręcić laktacje i będę ściągała to zamowie dopiero muszlowy …
    Bo boję się że jak go kupię to nie będzie za bardzo ściągał 😬
    Poza tym ja ciągle bije się z myślami czy wogole karmić ( u mnie tylko kpi )
    Czy wziąć od razu tabletkę na zatrzymanie laktacji w szpitalu …

Bo u mnie karmienie każdego syna była mordęga …
    Walka o ml i i tak po miesiącu guzik z tego wyszedł

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat bez smoczka. A butelkę na start mieliśmy z Suavinex

https://gemini.pl/zestaw-suavinex-zero-zero-butelka-antykolkowa-z-silikonowym-smoczkiem-o-regulowanym-przeplywie-180-ml-smoczek-uspokajajacy-dla-wczesniakow-i-niemowlat-do-2-miesiaca-1-sztuka-0103099

1,5 roku karmiłam piersią i z laktatorem też miłości nie było 😅 dostałam na baby shower podwójny z Neno. Ale teraz też bym szła w taki hands free

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:11

age.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam butelki philips Avent i smoczki canpol dynamiczne.Na smoczki az tak sie nie nakręcam bo np moja najstarsza córka wogole nie chciala smoka 🤷 Co do laktatora to kupilam taki zwykly ręczny z akuku zeby tylko wspomóc laktacje.Mam nadzieje ze uda mi sie karmić piersią ale jesli nie to tez nie bede jakos bardzo ubolewac,zycie.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    My akurat bez smoczka. A butelkę na start mieliśmy z Suavinex

https://gemini.pl/zestaw-suavinex-zero-zero-butelka-antykolkowa-z-silikonowym-smoczkiem-o-regulowanym-przeplywie-180-ml-smoczek-uspokajajacy-dla-wczesniakow-i-niemowlat-do-2-miesiaca-1-sztuka-0103099

1,5 roku karmiłam piersią i z laktatorem też miłości nie było 😅 dostałam na baby shower podwójny z Neno. Ale teraz też bym szła w taki hands free

Oglądałam te zestawy
    Tylko czy one nie są różowe ?
    Nigdzie nie znalazłam koloru 😅

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Oglądałam te zestawy
    Tylko czy one nie są różowe ?
    Nigdzie nie znalazłam koloru 😅

Nie nie :) bardziej taki łosoś/morela

age.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś zestawy do gondoli ?
    Kupuje kocyk z wełny merino
    I myślę że chyba już nie będę nic więcej brała a na jesień dokupię ?
    Oglądałam jeszcze piękne wkłady z infanlito oczywiście muślinowe 🤭

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Nie nie :) bardziej taki łosoś/morela

To dla chłopaka będzie ok 🤭
    To może wezmę ten zestaw i będzie z głowy ;)

adukow lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://infantilo.pl/pl/products/komplet-letni-poduszka-mis-i-otulacz-bambus-2104.html?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=BS+Katalog+Zakup+-+szeroko+B2B&utm_content=Sklep+dla+dzieci&utm_id=23850467434020032&utm_term=120208771719670033&fbclid=IwVERDUAQvxi5leHRuA2FlbQEwAGFkaWQBqy7tNi_P4XNydGMGYXBwX2lkCjY2Mjg1NjgzNzkAAR63BL4Dbe5C2jdM1YIWdig8Mr877drUVVBj6NKHzCujCvSM42XoYDjVAhSlYQ_aem_-O-7SBKvF90BgOls4qZBaQ

Myślałam o czymś takim

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    I jaki? Ja już dostaje pierdolca xd
    Dzisiaj byliśmy w sklepie i spodobał się nam muuvo five

Ja Ci naprawdę współczuję tego wyboru wózka
    A co było z nim nie tak że jednak nie ten ? 🤭😅😂😂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczek pewnie kupię Lovi, takie miałam ostatnio i się sprawdzałam. Te Suavinex mi się strasznie nie podobają, jakoś dziwnie ta dziura na dzieciach wygląda. Ale jak się będzie dało to spróbuję nie dawać smoczka w ogóle, bo bardzo źle wspominam odstawianie.

Butelkę kupię Avent.
    Laktator mam jakiś Neno, chyba Uno - mało używałam i raczej teraz też się nie nastawiam na jakieś większe używanie, tylko doraźnie- na pewno nie będę kpi, jak będę mieć jakieś większe problemy z laktacją to po prostu zrezygnuję, nie mam zamiaru się męczyć.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:

Z polecenia mojej siostry która jest położną i pracuje w szpitalu kupiłam butelki Lansinoh, podobno najlepsze według niej i doradcy laktacyjnego który tam pracuje, więc zobaczymy jak się sprawdzą :)
    Smoczki kupiłam z Lovi i i Luu

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja smoczek pewnie kupię Lovi, takie miałam ostatnio i się sprawdzałam. Te Suavinex mi się strasznie nie podobają, jakoś dziwnie ta dziura na dzieciach wygląda. Ale jak się będzie dało to spróbuję nie dawać smoczka w ogóle, bo bardzo źle wspominam odstawianie.

Butelkę kupię Avent.
    Laktator mam jakiś Neno, chyba Uno - mało używałam i raczej teraz też się nie nastawiam na jakieś większe używanie, tylko doraźnie- na pewno nie będę kpi, jak będę mieć jakieś większe problemy z laktacją to po prostu zrezygnuję, nie mam zamiaru się męczyć.

U mnie naszczescie z dnia na dzień u każdego
    Na ok 1,5 roczku
    Ale ja to mam sposób że jechałam do dentysty i Pn mówił że zęby się będą psuły
    A to że jest znajomy to tłumaczył tak jak swoim
    I jakoś się udało
    Zobaczymy jak będzie teraz ale plan będzie taki sam 😅

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 273 274 275 276 277
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ