X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A jakieś zestawy do gondoli ?
    Kupuje kocyk z wełny merino
    I myślę że chyba już nie będę nic więcej brała a na jesień dokupię ?
    Oglądałam jeszcze piękne wkłady z infanlito oczywiście muślinowe 🤭

ja do gondoli daję tylko prześcieradło i tyle. Dopiero w zimie śpiworek wełniany.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak coś to można mi wpisać kolejną wizytę na 20.04 ❤️

Mam zalecenie iść do fizjoterapeuty, bo te moje bóle w żebrach są już nie do zniesienia i mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz gorzej 🫣 Jak na razie to najgorszy objaw do tej pory…

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja Ci naprawdę współczuję tego wyboru wózka
    A co było z nim nie tak że jednak nie ten ? 🤭😅😂😂

Ja myślałam, że to tak łatwo wybrać… a jutro jedziemy zobaczyć ten anex flo, który zarezerwowaliśmy, a dzisiaj ten muuvo five nam się spodobał właśnie. Tylko nie wiem czemu nie porównaliśmy tych dwóch od razu 🙈🙈🙈 ja już chyba jestem tak tym wykończona, że nie myślę. Jeden ma lepszą gondolę, drugi spacerówkę. Anex w tej samej cenie ma jeszcze fotelik bez bazy. Ale znowu anex nie ma torby, śpiworka na zimę do spacerówki.. i ma jakąś małą tą spacerówkę. Muuvo ma większą spacerówkę i można daszek wydłużać, więc może być na dłużej.

Co do butelek, smoczków nie mam pojęcia, nie interesowałam się tym na ten moment 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:20

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    A i jak coś to można mi wpisać kolejną wizytę na 20.04 ❤️

Mam zalecenie iść do fizjoterapeuty, bo te moje bóle w żebrach są już nie do zniesienia i mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz gorzej 🫣 Jak na razie to najgorszy objaw do tej pory…

Myślę, że fizjo pomoże :) nie ma co się męczyć

kikix0o lubi tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do gondoli taki zestaw kupiony na allegro podusia taka plaska i kocyk ale w sumie ja dużo rzeczy kupowałam jeszcze w trakcie starań 🫣 Wiec mysle ze wyloze tylko tym kocykiem badz prześcieradło i na lato starczy.Ogolnie to mam sporo kocyków przeróżnych bo zostalo mi jeszcze po synku wiec na razie wiecej nic juz nie kupuje bo latwo sie zawalic milionem niepotrzebnych rzeczy.Wszystko jest takie piekne ze trudno sie oprzeć 🤷 Ale my juz zwijamy warsztat wiec nie bedzie dla kogo tego dalej odkładać ☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja myślałam, że to tak łatwo wybrać… a jutro jedziemy zobaczyć ten anex flo, który zarezerwowaliśmy, a dzisiaj ten muuvo five nam się spodobał właśnie. Tylko nie wiem czemu nie porównaliśmy tych dwóch od razu 🙈🙈🙈 ja już chyba jestem tak tym wykończona, że nie myślę. Jeden ma lepszą gondolę, drugi spacerówkę. Anex w tej samej cenie ma jeszcze fotelik bez bazy. Ale znowu anex nie ma torby, śpiworka na zimę do spacerówki.. i ma jakąś małą tą spacerówkę. Muuvo ma większą spacerówkę i można daszek wydłużać, więc może być na dłużej

To zdecydowanie bym wybrała z większą spacerówką
    Chociaż z autopsji to ja zawsze miałam tą cięższą na osiedle a druga lekka do auta .
    Fotelik to sobie przymierzcie do auta bo później kwiatki wychodzą i podwojnie wydana kasa 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Ja mam do gondoli taki zestaw kupiony na allegro podusia taka plaska i kocyk ale w sumie ja dużo rzeczy kupowałam jeszcze w trakcie starań 🫣 Wiec mysle ze wyloze tylko tym kocykiem badz prześcieradło i na lato starczy.Ogolnie to mam sporo kocyków przeróżnych bo zostalo mi jeszcze po synku wiec na razie wiecej nic juz nie kupuje bo latwo sie zawalic milionem niepotrzebnych rzeczy.Wszystko jest takie piekne ze trudno sie oprzeć 🤷 Ale my juz zwijamy warsztat wiec nie bedzie dla kogo tego dalej odkładać ☺️

Ja teraz wszystko od razu sprzedaje 😅
    W sumie to Alex miał być ostatni o też wszystko sprzedawałam. I teraz jestem goła i wesoła dlatego kupuję od nowa 😂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa, wzięłam Espiro Next używany, ma fajne i duże koła, jest zwrotny, dobrze się prowadzi, pełne wyposażenie i ogólnie podoba mi się wizualnie. Nie do końca siedzę w tym temacie i nie wiem co jest w wózkach "na topie" ale nie mam też bardzo dużych wymagań - ma jeździć, być poręczny i posłużyć nam przynajmniej przez jakiś czas 😁

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    ja do gondoli daję tylko prześcieradło i tyle. Dopiero w zimie śpiworek wełniany.

Ja do gondoli też tylko prześcieradło. Przykryję kocykiem/otulaczem.
    Bardzo przyjemny ten materiał:
    https://www.dobreliski.pl/pl/p/Przescieradla-do-gondoli-2pak-WHITE-CLOUDS-Pink-no-More/28022?edgelid=EAIaIQobChMIuY6qxrS5kwMV1WSRBR1I0ySxEAAYASAAEgJlyPD_BwE&gad_source=1&gad_campaignid=21041757510&gbraid=0AAAAACvDXkps_QcQippsbxN1gKUPehf2e&gclid=EAIaIQobChMIuY6qxrS5kwMV1WSRBR1I0ySxEAAYASAAEgJlyPD_BwE

age.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dwie małe butelki lansinoh, fajne są, w porównaniu do tych avent (miałam przy synku) mają bardzo mięciutkie smoczki. Aczkolwiek ja i tak nastawiam się na karmienie piersią, butelki chce mieć awaryjnie jakbym musiała podać odciągnięte.
    Smoczki kupię z lovi, używaliśmy takich kiedyś i byliśmy zadowoleni. Chociaż avent też nam się sprawdzały, chyba nawet te mieliśmy jako pierwsze, a potem jakoś wyszło tak, że kupiliśmy lovi. Laktator chyba wezmę elektryczny pojedynczy z neno, bo cena atrakcyjna. Też potrzebuję, żeby mieć przy nawale albo jakbym miała odciągnąć na wyjście.
    Dzisiaj sporo się nachodziłam i teraz wieczorem bardzo spina mi się brzuch i to tak boleśnie. Zaraz kładę się spać, mam nadzieję, że przejdzie.

W ogóle dzisiaj się zdzwiłam ile się zmieniło przez te kilka lat od pierwszej ciąży. Ja ogólnie jestem z tych co poruszają się samochodem, ale dzisiaj wyszło tak, że musiałam komunikacją miejską pojechać i to w godzinach szczytu… Wchodzę do autobusu, wszyscy patrzą się na ten brzuch, ale nikt doopy nie ruszy. Te 7 lat temu zawsze był ktoś, kto ustąpił miejsca. Jeszcze jak zwolniło się miejsce to jakiś dziad próbował mnie podsiąść, aż mu jego żona uwagę zwróciła 😁 no, musiałam się wygadać 😁

preg.png
‹‹ 273 274 275 276 277
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ