Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    A jakieś zestawy do gondoli ?
    Kupuje kocyk z wełny merino
    I myślę że chyba już nie będę nic więcej brała a na jesień dokupię ?
    Oglądałam jeszcze piękne wkłady z infanlito oczywiście muślinowe 🤭

ja do gondoli daję tylko prześcieradło i tyle. Dopiero w zimie śpiworek wełniany.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak coś to można mi wpisać kolejną wizytę na 20.04 ❤️

Mam zalecenie iść do fizjoterapeuty, bo te moje bóle w żebrach są już nie do zniesienia i mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz gorzej 🫣 Jak na razie to najgorszy objaw do tej pory…

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
    🩷 23.04 - 977g bobasa

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja Ci naprawdę współczuję tego wyboru wózka
    A co było z nim nie tak że jednak nie ten ? 🤭😅😂😂

Ja myślałam, że to tak łatwo wybrać… a jutro jedziemy zobaczyć ten anex flo, który zarezerwowaliśmy, a dzisiaj ten muuvo five nam się spodobał właśnie. Tylko nie wiem czemu nie porównaliśmy tych dwóch od razu 🙈🙈🙈 ja już chyba jestem tak tym wykończona, że nie myślę. Jeden ma lepszą gondolę, drugi spacerówkę. Anex w tej samej cenie ma jeszcze fotelik bez bazy. Ale znowu anex nie ma torby, śpiworka na zimę do spacerówki.. i ma jakąś małą tą spacerówkę. Muuvo ma większą spacerówkę i można daszek wydłużać, więc może być na dłużej.

Co do butelek, smoczków nie mam pojęcia, nie interesowałam się tym na ten moment 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 21:20

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    A i jak coś to można mi wpisać kolejną wizytę na 20.04 ❤️

Mam zalecenie iść do fizjoterapeuty, bo te moje bóle w żebrach są już nie do zniesienia i mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz gorzej 🫣 Jak na razie to najgorszy objaw do tej pory…

Myślę, że fizjo pomoże :) nie ma co się męczyć

kikix0o lubi tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do gondoli taki zestaw kupiony na allegro podusia taka plaska i kocyk ale w sumie ja dużo rzeczy kupowałam jeszcze w trakcie starań 🫣 Wiec mysle ze wyloze tylko tym kocykiem badz prześcieradło i na lato starczy.Ogolnie to mam sporo kocyków przeróżnych bo zostalo mi jeszcze po synku wiec na razie wiecej nic juz nie kupuje bo latwo sie zawalic milionem niepotrzebnych rzeczy.Wszystko jest takie piekne ze trudno sie oprzeć 🤷 Ale my juz zwijamy warsztat wiec nie bedzie dla kogo tego dalej odkładać ☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja myślałam, że to tak łatwo wybrać… a jutro jedziemy zobaczyć ten anex flo, który zarezerwowaliśmy, a dzisiaj ten muuvo five nam się spodobał właśnie. Tylko nie wiem czemu nie porównaliśmy tych dwóch od razu 🙈🙈🙈 ja już chyba jestem tak tym wykończona, że nie myślę. Jeden ma lepszą gondolę, drugi spacerówkę. Anex w tej samej cenie ma jeszcze fotelik bez bazy. Ale znowu anex nie ma torby, śpiworka na zimę do spacerówki.. i ma jakąś małą tą spacerówkę. Muuvo ma większą spacerówkę i można daszek wydłużać, więc może być na dłużej

To zdecydowanie bym wybrała z większą spacerówką
    Chociaż z autopsji to ja zawsze miałam tą cięższą na osiedle a druga lekka do auta .
    Fotelik to sobie przymierzcie do auta bo później kwiatki wychodzą i podwojnie wydana kasa 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Ja mam do gondoli taki zestaw kupiony na allegro podusia taka plaska i kocyk ale w sumie ja dużo rzeczy kupowałam jeszcze w trakcie starań 🫣 Wiec mysle ze wyloze tylko tym kocykiem badz prześcieradło i na lato starczy.Ogolnie to mam sporo kocyków przeróżnych bo zostalo mi jeszcze po synku wiec na razie wiecej nic juz nie kupuje bo latwo sie zawalic milionem niepotrzebnych rzeczy.Wszystko jest takie piekne ze trudno sie oprzeć 🤷 Ale my juz zwijamy warsztat wiec nie bedzie dla kogo tego dalej odkładać ☺️

Ja teraz wszystko od razu sprzedaje 😅
    W sumie to Alex miał być ostatni o też wszystko sprzedawałam. I teraz jestem goła i wesoła dlatego kupuję od nowa 😂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • emciak Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa, wzięłam Espiro Next używany, ma fajne i duże koła, jest zwrotny, dobrze się prowadzi, pełne wyposażenie i ogólnie podoba mi się wizualnie. Nie do końca siedzę w tym temacie i nie wiem co jest w wózkach "na topie" ale nie mam też bardzo dużych wymagań - ma jeździć, być poręczny i posłużyć nam przynajmniej przez jakiś czas 😁

Agaa049, WiolaP lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
    29.04 III prenatalne 🌸 1431g
    14.05 Kontrola 🌸 1809g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 marca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    ja do gondoli daję tylko prześcieradło i tyle. Dopiero w zimie śpiworek wełniany.

Ja do gondoli też tylko prześcieradło. Przykryję kocykiem/otulaczem.
    Bardzo przyjemny ten materiał:
    https://www.dobreliski.pl/pl/p/Przescieradla-do-gondoli-2pak-WHITE-CLOUDS-Pink-no-More/28022?edgelid=EAIaIQobChMIuY6qxrS5kwMV1WSRBR1I0ySxEAAYASAAEgJlyPD_BwE&gad_source=1&gad_campaignid=21041757510&gbraid=0AAAAACvDXkps_QcQippsbxN1gKUPehf2e&gclid=EAIaIQobChMIuY6qxrS5kwMV1WSRBR1I0ySxEAAYASAAEgJlyPD_BwE

age.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 24 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dwie małe butelki lansinoh, fajne są, w porównaniu do tych avent (miałam przy synku) mają bardzo mięciutkie smoczki. Aczkolwiek ja i tak nastawiam się na karmienie piersią, butelki chce mieć awaryjnie jakbym musiała podać odciągnięte.
    Smoczki kupię z lovi, używaliśmy takich kiedyś i byliśmy zadowoleni. Chociaż avent też nam się sprawdzały, chyba nawet te mieliśmy jako pierwsze, a potem jakoś wyszło tak, że kupiliśmy lovi. Laktator chyba wezmę elektryczny pojedynczy z neno, bo cena atrakcyjna. Też potrzebuję, żeby mieć przy nawale albo jakbym miała odciągnąć na wyjście.
    Dzisiaj sporo się nachodziłam i teraz wieczorem bardzo spina mi się brzuch i to tak boleśnie. Zaraz kładę się spać, mam nadzieję, że przejdzie.

W ogóle dzisiaj się zdzwiłam ile się zmieniło przez te kilka lat od pierwszej ciąży. Ja ogólnie jestem z tych co poruszają się samochodem, ale dzisiaj wyszło tak, że musiałam komunikacją miejską pojechać i to w godzinach szczytu… Wchodzę do autobusu, wszyscy patrzą się na ten brzuch, ale nikt doopy nie ruszy. Te 7 lat temu zawsze był ktoś, kto ustąpił miejsca. Jeszcze jak zwolniło się miejsce to jakiś dziad próbował mnie podsiąść, aż mu jego żona uwagę zwróciła 😁 no, musiałam się wygadać 😁

preg.png
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Kurczę … piszą że na większe nie bardzo bo nie trzymają 😬

Ja mam aktualnie 80D i wszystko trzyma 😂
    Ale z drugiej strony mam implanty, więc może to dlatego.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 25 marca, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator mam Neno bella pojedynczy, jeszcze po 1 ciazy. Sprawdziłam mi sie przy nawale i zapalenoach,które mnie nie omi ely niestety :/ dostałam tez jakiś muszlowy bezprzewodowy id znajomych ale jeszcze dobrze go nawet nie obejrzałam:) butelki mam tez po corce, praktycznie nie byky uzywane bo młoda była team cycuś i karmilysmy sie okolo 2.5roku. Tak wiec ostatni raz butelka karmiłam ja chyba jak miala 3-4miesiace haha wybraliśmy nuk first choice+ i one przypasowaly wiec zostaly. Smoczek mieliśmy NUK spacer, logopeda wtedy powiedziała, ze jest ok i tez akurat przypasował od razu. Natomiast tym razem postaram sie zebt dziecko bylo jak najmniej smoczkowe i oby sie udalo :p

Co do koszul to pamiętam, ze mialam 4 z czego 2 sprzedałam jak jeszcze karmiłam bo ich nienawidziłam haha a dwie zostaly bo sa spoko na lato. Jestem zmarzluchem i zima wolę spac w gatkach :D

Daje sobie czas do Wielkanocy a potem bede ogarniać żyćko 😆 bo z kupowaniem mi nie po drodze. Mam tyle rzeczy do kupienia i ogarnięcia w domu, ze na sama myśl o wyprawkach jest mi słabo:D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Daje sobie czas do Wielkanocy a potem bede ogarniać żyćko 😆 bo z kupowaniem mi nie po drodze. Mam tyle rzeczy do kupienia i ogarnięcia w domu, ze na sama myśl o wyprawkach jest mi słabo:D

Przybijam piątkę! Ja próbowałam usiąść do wyprawki, ale najpierw muszę przywieźć od rodziców odessane ubranka i jakieś nieużywane sprzęty i zobaczyć, co mam, a czego nie.

Co do butelek, to my mieliśmy Philips Avent, ale krótko używany. Smoczka żadnego młody nie zaakceptował, pamiętam, że miałam Sauvinex i chyba też Philips, ale nawet inne modele przymierzane u neurologopedy mu nie podeszły. Z perspektywy czasu się cieszę i przy drugim też spróbuję bez smoczka.

MayMasza lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie dziewczyny u mnie z tym kamieniem piersia to byl taki problem ze ja nawet nawalu nie miałam 🤷Ale bed esoe starać zobaczymy moze się uda😉
    Milego dzionka dla was🥰☀️

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się dowiedziałam, że czekamy na chłopca to przejrzałam wszystkie ubranka po córce i zaczęłam wystawiać te typowo dziewczęce na Vinted. Mąż dołożył jeszcze jakieś swoje koszule. Tych ogłoszeń było sporo, więc Vinted postanowiło mnie zablokować na tydzień - „podejrzenie sprzedaży komercyjnej” 😂 no oszaleli. Tu zdjęcia tu opisy, tracę czas, a oni takie akcje

age.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 25 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Ja jak się dowiedziałam, że czekamy na chłopca to przejrzałam wszystkie ubranka po córce i zaczęłam wystawiać te typowo dziewczęce na Vinted. Mąż dołożył jeszcze jakieś swoje koszule. Tych ogłoszeń było sporo, więc Vinted postanowiło mnie zablokować na tydzień - „podejrzenie sprzedaży komercyjnej” 😂 no oszaleli. Tu zdjęcia tu opisy, tracę czas, a oni takie akcje
    Haha tak, ostatnio sporo osób ma ten problem, ze vinted ich blokuje. Ja tez musze troche rzeczy powystawiać,szczególnie swoich

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 25 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje butelki avent ale smoczki do butelek osobno kupuje te z jak najmniejszym przepływem. Zawsze tak robiłam i pozniej dwoje dzieci po 2 lata karmiłam piersią, nie zaburzyło to karmienia. Smoczki do ssania mam jeden z. Avent w zestawie z butelkami, ale nie nastawiam sie, ze go użyje- dwoje dzieci bezsmoczkowych (no okej. Drugi może z 2 miesiące troszkę ssał, sam zrezygnował ) takze tutaj się tez nie nastawiam i nie kupuje specjalnie.
    Butelki lovi tez mialam, sa fajnie, ale na pozniej, ponieważ mają duży przepływ nawet te mini smoczki, moje dzieci na początek sie dławiły.

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ale się rozkreciłyście 😄
    Koszuli nadal szukam bo jestem plus size a do tego wysoka, jak rozmiar jest ok to ledwo tyłek zakrywa 🫤
    Planuje karmić piersią, ale moje sutki nie są za dobre do tego, jeden jest wklęśnięty więc nastawiam się też od razu na butelkę.

Laktator kupiłam elektryczny z Neno na rozkręcenie laktacji, jak się uda to pomyślę o muszlowym. Butelki planuje kupić z Lansinoh i Avent lub Dr Browns .

O smoczku jeszcze nawet nie myślałam 🫣

Do wózka mam kocyk muślinowy, taki trochę grubszy bawełna z minky, i planuje kupić bambusowy, to moje pierwsze więc nie wiem co mi się sprawdzi a wolę mieć pod ręką 😄
    Planuje też do wózka kupić te otulacze na boki.

Poduszki nie kupię narazie wcale, ewentualnie do wózka taką z dziurą na główkę.

A jak już jesteśmy przy tym to kupujecie do łóżeczka normalną kołderkę z wypełnieniem?
    U mnie ostatnie dwa dni były jakieś cięższe, wróciły wymioty i mdłości, mniej czuje ruchy małej, chyba zmieniła pozycję.

Chciałam się zapisać do szkoły rodzenia na NFZ okazało się że skoro nie będę rodzić w ich szpitalu to mogę tylko prywatnie się zapisać 🤡 nie miałam pojęcia że tak to funkcjonuje.

preg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 10:02

Mysia_24
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 25 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 - to powiedz że będziesz rodzić u nich, a potem po prostu pojedziesz gdzie indziej, przecież nikt tego nie sprawdzi ;)

niemowlęta nie powinny mieć kołderki - jest to niebezpieczne, łóżeczko powinno być całkowicie puste żeby zmniejszyć ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia24 ja też mam wklęsłe sutki i to dwa, a dziecko wykarmiłam 😁 grunt to pozytywne nastawienie , a te sutki po jakimś czasie się wyciągają. Mogę polecić mój ulubiony gadżet, który uratował mi laktację właśnie z powodu tych sutkow:

https://allegro.pl/oferta/korektor-brodawek-lansinoh-asystent-laktacyjny-16564934134

Teraz na pewno też kupię. Ale można też troszke wyciągać laktatorem przed karmieniem.
    Dla mnie pomocne też były nakładki Medela, ale tutaj rozmiar musi dobrać najlepiej CDL. Z tym, że dla mnie to jest ostateczna ostateczność, bo potem ciężko się z tego schodzi, jak jest inne wyjście to lepiej dziecka nie przyzwyczajać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 10:19

preg.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ