Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    O kurde grubo :D tego się nie spodziewałam 🤣
    Mój teść jest bardzo anty mm a pro LP, nawet ostatnio pokłócił się o to z teściową, która swoich dzieci tak apropos w ogóle nie karmiła piersią 😅 mam nadzieję że nie będzie mi truł ani nie zmieni o mnie zdania jeśli mi się nie uda. Nie jest to łatwy człowiek 😆

Ja w ogóle uważam, że mężczyźni nie powinni mieć prawa głosu w temacie porodu, karmienia piersią i przerywania ciąży, don't change my mind 😆

Kofii, Pani Bocianowa, Ananabanana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dostałam taka informację w szpitalu o lekarza u której miałam prenatalne . Potwierdził to mój lekarz wczoraj
    Że echo serca plus 3 prenatalne na NFZ ;)

O to ważna informacja, też m zlecone echo, jak będę na wizycie zapytam się swojego lekarza o te 3 prenatalne na NFZ.

Mysia_24
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 99! Aj aj przegapiłam 😄 czyli wczoraj miałam studniówkę

WiolaP, Natalie2026, MayMasza lubią tę wiadomość

age.png
  • Pati1985 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie miałyście wyniki krzywej cukrowej? Tak z ciekawości pytam jak to się przedstawia bo jutro mnie czeka 🙈

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile nastukalyscie 😅
    Ja dziś od 6 na nogach bo rozwiozłam dzieciaki i musiałam do pracy podjechać .
    Właśnie wróciłam i mam chwilę oddechu ,

Co do laktatorów ja miałam neno i naprawdę był ok ;)

Łóżeczko będę miała puste
    Mały będzie spał w otulaczu bądź kokonie to zależy co wybierze ;)

Co do sutkow nie wypowiem się bo ja przy jednym i drugim byłam kpi plus mm

Teraz jakoś już doświadczona osoba mam zdanie takie że dziecko nakarmione to dziecko szczęśliwe , nie ważne jakim mlekiem .
    Jeśli ktos zaczyna temat kp i tekstami że matki które wybierają wygodę i mm są wyrodne to osobę kasuje słowami i temat kończę .
    To nasz wybór jak chcemy karmić dziecko
    Jeśli kp jesteś świetna mama
    Jest mm tak samo jest świetną mamą
    Nawet jeśli to mm jest z wygody właśnie po to aby nie być więźniem - mamy do tego prawo . I nikt nie powinien tego komentować .
    Dlatego już wam wspominałam że myślę czy od razu nie wziąć tabletki w szpitalu i po prostu podać mm 🤷‍♀️
    Okaże się po porodzie jaką podejmę decyzję ale nawet jeśli zdecyduje się ja łyknąć to dalej będę się uważała za dobrą matką .
    Jedno jest pewne od razu dostanie butelkę czy z moim mlekiem czy mm to z piersi karmic nie będę i tutaj jedynie dla swojej wygody aby od razu wpaść w rytm ;)
    Nie miej jednak z całego serca podziwiam kobiety które są wytrwałe i są kp ❤️

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ja w ogóle uważam, że mężczyźni nie powinni mieć prawa głosu w temacie porodu, karmienia piersią i przerywania ciąży, don't change my mind 😆

Mam identyczne zdanie .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    O to ważna informacja, też m zlecone echo, jak będę na wizycie zapytam się swojego lekarza o te 3 prenatalne na NFZ.

Dopytaj się ;)
    Ale to wygląda tak że właśnie echo robi ten lekarz które robił pierwsze i drugie prenatalne i to echo jest dodatkowo przy okazji trzecich prenatalnych;)
    Kiedy jedziesz ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się coś jeszcze apropos mojego teścia : zagadał mnie któregoś razu i mówi że ma nadzieję że nie będę używać pampersów, bo to sam plastik i szkodliwe dla skóry dziecka i że on mi zasponsoruje dużo pieluch tetrowych żebym miała na zmianę 😳 moja teściowa jak to usłyszała to zapytała czy przyjedzie i będzie mi to prał 😂 achhhh

MayMasza, emciak lubią tę wiadomość

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Mi zostało 99! Aj aj przegapiłam 😄 czyli wczoraj miałam studniówkę

To ja chyba najdalej bo nam aż 125 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Przypomniało mi się coś jeszcze apropos mojego teścia : zagadał mnie któregoś razu i mówi że ma nadzieję że nie będę używać pampersów, bo to sam plastik i szkodliwe dla skóry dziecka i że on mi zasponsoruje dużo pieluch tetrowych żebym miała na zmianę 😳 moja teściowa jak to usłyszała to zapytała czy przyjedzie i będzie mi to prał 😂 achhhh

Hahahhaha dobrze teściowa zapytała 😂😂

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    To ja chyba najdalej bo nam aż 125 🫣🫣

Ja nie mam apki, więc nie wiem, ale mam dzisiaj 22+2 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:58

• wandapanda Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

No spoko, przyjęłabym ofertę i potem zaniosła mu to wszystko do prania 😆

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Mnie zostało 115 dni, a śniło mi się dziś, że już urodziłam i odrazu pierwszego dnia posłałam dziecko do żłobka :D

Ja miałam podwójny laktator z Neno 3 lata temu i on strasznie ciągnął sutki, czasami używałam muszlowego z innej firmy i to było niebo a ziemia :)

Stwierdzenie „ciągnął sutki” już teraz przyprawia mnie o dreszcze 🤣
    Mi zostało 9 dni do 100dniówki 😄

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dopytaj się ;)
    Ale to wygląda tak że właśnie echo robi ten lekarz które robił pierwsze i drugie prenatalne i to echo jest dodatkowo przy okazji trzecich prenatalnych;)
    Kiedy jedziesz ?

Mam 10 umówione, ale u mnie prenatalne robili różni lekarze, echo też jest robione przez innego.

Mysia_24
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Oj chyba masz ciężkiego tego teścia 🤭
    Ja też. Słuchałam „dobrych „ rad na początku .
    Ale głośno zaczęłam wyrażać swoje zdanie i mam to głęboko w poważaniu . Najlepsze teksty że jak ma 4 msc to już dawać i niech próbuje 😂
    Mały miał alergię na białko
    I wiecie …. Mimo że po roczku minęło ja kolejny rok musiałam udawać że dalej ma nietolerancję aby nie nadawali mu słodyczy 🤡

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja nie mam apki, więc nie wiem, ale mam dzisiaj 22+2 😀

Ooo to ja mam 22+1 ;)

Agaa049 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Mam 10 umówione, ale u mnie prenatalne robili różni lekarze, echo też jest robione przez innego.

Aaa to u nas inaczej bo mogłam wybrać sobie lekarza prowadzącego i to ona wszystko robi i pilnuje.
    To ja jadę po Tobie bo dopiero 22 kwietnia ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Kirby Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania odnośnie mm, sama chciałabym spróbować kp ale jeśli nie będzie szło to przygotowana będę na mm.
    U mnie jutro studniówka i nie wiem czy wchodze w nowy trymestr czy co się ze mną dzieje ale wczoraj przeglądałam te wszystkie gadżety dla dzieci, buteleczki, laktatory i tak się rozkleiłam, że nie byłam w stanie przestać płakać. Staraliśmy sie o dziecko ponad rok i nie mogę się doczekać kiedy się urodzi ale ogarnęła mnie taka nostalgia za obecnym życiem i że niedługo się wszystko zmieni i że nie mam pojęcia o tych wszystkich rzeczach związanych z dzieckiem i nic już nie będzie takie samo plus strach porodu czy w ogóle dam radę i strach tego bólu. Miałam taki mętlik w głowie, hormony szaleją na maksa. Chyba muszę trochę odsapnąć od szału zakupów dla dziecka na chwileczkę.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Mnie zostało 115 dni, a śniło mi się dziś, że już urodziłam i odrazu pierwszego dnia posłałam dziecko do żłobka :D

Ja miałam podwójny laktator z Neno 3 lata temu i on strasznie ciągnął sutki, czasami używałam muszlowego z innej firmy i to było niebo a ziemia :)

Hahahaha i można ? Można 😂😂
    Ale to jak urodzisz to może odczekaj chociaż te trzy dni i odpocznij w szpitalu 🤣🤣🤣🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ