X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    O kurde grubo :D tego się nie spodziewałam 🤣
    Mój teść jest bardzo anty mm a pro LP, nawet ostatnio pokłócił się o to z teściową, która swoich dzieci tak apropos w ogóle nie karmiła piersią 😅 mam nadzieję że nie będzie mi truł ani nie zmieni o mnie zdania jeśli mi się nie uda. Nie jest to łatwy człowiek 😆

Ja w ogóle uważam, że mężczyźni nie powinni mieć prawa głosu w temacie porodu, karmienia piersią i przerywania ciąży, don't change my mind 😆

Kofii, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dostałam taka informację w szpitalu o lekarza u której miałam prenatalne . Potwierdził to mój lekarz wczoraj
    Że echo serca plus 3 prenatalne na NFZ ;)

O to ważna informacja, też m zlecone echo, jak będę na wizycie zapytam się swojego lekarza o te 3 prenatalne na NFZ.

Mysia_24
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 99! Aj aj przegapiłam 😄 czyli wczoraj miałam studniówkę

WiolaP, Natalie2026, MayMasza lubią tę wiadomość

age.png
  • Pati1985 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie miałyście wyniki krzywej cukrowej? Tak z ciekawości pytam jak to się przedstawia bo jutro mnie czeka 🙈

• Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile nastukalyscie 😅
    Ja dziś od 6 na nogach bo rozwiozłam dzieciaki i musiałam do pracy podjechać .
    Właśnie wróciłam i mam chwilę oddechu ,

Co do laktatorów ja miałam neno i naprawdę był ok ;)

Łóżeczko będę miała puste
    Mały będzie spał w otulaczu bądź kokonie to zależy co wybierze ;)

Co do sutkow nie wypowiem się bo ja przy jednym i drugim byłam kpi plus mm

Teraz jakoś już doświadczona osoba mam zdanie takie że dziecko nakarmione to dziecko szczęśliwe , nie ważne jakim mlekiem .
    Jeśli ktos zaczyna temat kp i tekstami że matki które wybierają wygodę i mm są wyrodne to osobę kasuje słowami i temat kończę .
    To nasz wybór jak chcemy karmić dziecko
    Jeśli kp jesteś świetna mama
    Jest mm tak samo jest świetną mamą
    Nawet jeśli to mm jest z wygody właśnie po to aby nie być więźniem - mamy do tego prawo . I nikt nie powinien tego komentować .
    Dlatego już wam wspominałam że myślę czy od razu nie wziąć tabletki w szpitalu i po prostu podać mm 🤷‍♀️
    Okaże się po porodzie jaką podejmę decyzję ale nawet jeśli zdecyduje się ja łyknąć to dalej będę się uważała za dobrą matką .
    Jedno jest pewne od razu dostanie butelkę czy z moim mlekiem czy mm to z piersi karmic nie będę i tutaj jedynie dla swojej wygody aby od razu wpaść w rytm ;)
    Nie miej jednak z całego serca podziwiam kobiety które są wytrwałe i są kp ❤️

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ja w ogóle uważam, że mężczyźni nie powinni mieć prawa głosu w temacie porodu, karmienia piersią i przerywania ciąży, don't change my mind 😆

Mam identyczne zdanie .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    O to ważna informacja, też m zlecone echo, jak będę na wizycie zapytam się swojego lekarza o te 3 prenatalne na NFZ.

Dopytaj się ;)
    Ale to wygląda tak że właśnie echo robi ten lekarz które robił pierwsze i drugie prenatalne i to echo jest dodatkowo przy okazji trzecich prenatalnych;)
    Kiedy jedziesz ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się coś jeszcze apropos mojego teścia : zagadał mnie któregoś razu i mówi że ma nadzieję że nie będę używać pampersów, bo to sam plastik i szkodliwe dla skóry dziecka i że on mi zasponsoruje dużo pieluch tetrowych żebym miała na zmianę 😳 moja teściowa jak to usłyszała to zapytała czy przyjedzie i będzie mi to prał 😂 achhhh

MayMasza lubi tę wiadomość

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Mi zostało 99! Aj aj przegapiłam 😄 czyli wczoraj miałam studniówkę

To ja chyba najdalej bo nam aż 125 🫣🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Przypomniało mi się coś jeszcze apropos mojego teścia : zagadał mnie któregoś razu i mówi że ma nadzieję że nie będę używać pampersów, bo to sam plastik i szkodliwe dla skóry dziecka i że on mi zasponsoruje dużo pieluch tetrowych żebym miała na zmianę 😳 moja teściowa jak to usłyszała to zapytała czy przyjedzie i będzie mi to prał 😂 achhhh

Hahahhaha dobrze teściowa zapytała 😂😂

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    To ja chyba najdalej bo nam aż 125 🫣🫣

Ja nie mam apki, więc nie wiem, ale mam dzisiaj 22+2 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostało 115 dni, a śniło mi się dziś, że już urodziłam i odrazu pierwszego dnia posłałam dziecko do żłobka :D

Ja miałam podwójny laktator z Neno 3 lata temu i on strasznie ciągnął sutki, czasami używałam muszlowego z innej firmy i to było niebo a ziemia :)

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

No spoko, przyjęłabym ofertę i potem zaniosła mu to wszystko do prania 😆

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Mnie zostało 115 dni, a śniło mi się dziś, że już urodziłam i odrazu pierwszego dnia posłałam dziecko do żłobka :D

Ja miałam podwójny laktator z Neno 3 lata temu i on strasznie ciągnął sutki, czasami używałam muszlowego z innej firmy i to było niebo a ziemia :)

Stwierdzenie „ciągnął sutki” już teraz przyprawia mnie o dreszcze 🤣
    Mi zostało 9 dni do 100dniówki 😄

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dopytaj się ;)
    Ale to wygląda tak że właśnie echo robi ten lekarz które robił pierwsze i drugie prenatalne i to echo jest dodatkowo przy okazji trzecich prenatalnych;)
    Kiedy jedziesz ?

Mam 10 umówione, ale u mnie prenatalne robili różni lekarze, echo też jest robione przez innego.

Mysia_24
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Oj chyba masz ciężkiego tego teścia 🤭
    Ja też. Słuchałam „dobrych „ rad na początku .
    Ale głośno zaczęłam wyrażać swoje zdanie i mam to głęboko w poważaniu . Najlepsze teksty że jak ma 4 msc to już dawać i niech próbuje 😂
    Mały miał alergię na białko
    I wiecie …. Mimo że po roczku minęło ja kolejny rok musiałam udawać że dalej ma nietolerancję aby nie nadawali mu słodyczy 🤡

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja nie mam apki, więc nie wiem, ale mam dzisiaj 22+2 😀

Ooo to ja mam 22+1 ;)

Agaa049 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Mam 10 umówione, ale u mnie prenatalne robili różni lekarze, echo też jest robione przez innego.

Aaa to u nas inaczej bo mogłam wybrać sobie lekarza prowadzącego i to ona wszystko robi i pilnuje.
    To ja jadę po Tobie bo dopiero 22 kwietnia ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Kirby Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania odnośnie mm, sama chciałabym spróbować kp ale jeśli nie będzie szło to przygotowana będę na mm.
    U mnie jutro studniówka i nie wiem czy wchodze w nowy trymestr czy co się ze mną dzieje ale wczoraj przeglądałam te wszystkie gadżety dla dzieci, buteleczki, laktatory i tak się rozkleiłam, że nie byłam w stanie przestać płakać. Staraliśmy sie o dziecko ponad rok i nie mogę się doczekać kiedy się urodzi ale ogarnęła mnie taka nostalgia za obecnym życiem i że niedługo się wszystko zmieni i że nie mam pojęcia o tych wszystkich rzeczach związanych z dzieckiem i nic już nie będzie takie samo plus strach porodu czy w ogóle dam radę i strach tego bólu. Miałam taki mętlik w głowie, hormony szaleją na maksa. Chyba muszę trochę odsapnąć od szału zakupów dla dziecka na chwileczkę.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:

Hahahaha i można ? Można 😂😂
    Ale to jak urodzisz to może odczekaj chociaż te trzy dni i odpocznij w szpitalu 🤣🤣🤣🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 276 277 278 279 280
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ