🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Bocianowa wrote:O kurde grubo
tego się nie spodziewałam 🤣
Mój teść jest bardzo anty mm a pro LP, nawet ostatnio pokłócił się o to z teściową, która swoich dzieci tak apropos w ogóle nie karmiła piersią 😅 mam nadzieję że nie będzie mi truł ani nie zmieni o mnie zdania jeśli mi się nie uda. Nie jest to łatwy człowiek 😆
Ja w ogóle uważam, że mężczyźni nie powinni mieć prawa głosu w temacie porodu, karmienia piersią i przerywania ciąży, don't change my mind 😆
Kofii, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Dostałam taka informację w szpitalu o lekarza u której miałam prenatalne . Potwierdził to mój lekarz wczoraj
Że echo serca plus 3 prenatalne na NFZ
O to ważna informacja, też m zlecone echo, jak będę na wizycie zapytam się swojego lekarza o te 3 prenatalne na NFZ.Mysia_24 -
Jejku ile nastukalyscie 😅
Ja dziś od 6 na nogach bo rozwiozłam dzieciaki i musiałam do pracy podjechać .
Właśnie wróciłam i mam chwilę oddechu ,
Co do laktatorów ja miałam neno i naprawdę był ok
Łóżeczko będę miała puste
Mały będzie spał w otulaczu bądź kokonie to zależy co wybierze
Co do sutkow nie wypowiem się bo ja przy jednym i drugim byłam kpi plus mm
Teraz jakoś już doświadczona osoba mam zdanie takie że dziecko nakarmione to dziecko szczęśliwe , nie ważne jakim mlekiem .
Jeśli ktos zaczyna temat kp i tekstami że matki które wybierają wygodę i mm są wyrodne to osobę kasuje słowami i temat kończę .
To nasz wybór jak chcemy karmić dziecko
Jeśli kp jesteś świetna mama
Jest mm tak samo jest świetną mamą
Nawet jeśli to mm jest z wygody właśnie po to aby nie być więźniem - mamy do tego prawo . I nikt nie powinien tego komentować .
Dlatego już wam wspominałam że myślę czy od razu nie wziąć tabletki w szpitalu i po prostu podać mm 🤷♀️
Okaże się po porodzie jaką podejmę decyzję ale nawet jeśli zdecyduje się ja łyknąć to dalej będę się uważała za dobrą matką .
Jedno jest pewne od razu dostanie butelkę czy z moim mlekiem czy mm to z piersi karmic nie będę i tutaj jedynie dla swojej wygody aby od razu wpaść w rytm
Nie miej jednak z całego serca podziwiam kobiety które są wytrwałe i są kp ❤️Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Mysia 24 wrote:O to ważna informacja, też m zlecone echo, jak będę na wizycie zapytam się swojego lekarza o te 3 prenatalne na NFZ.
Dopytaj się
Ale to wygląda tak że właśnie echo robi ten lekarz które robił pierwsze i drugie prenatalne i to echo jest dodatkowo przy okazji trzecich prenatalnych;)
Kiedy jedziesz ?Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Przypomniało mi się coś jeszcze apropos mojego teścia : zagadał mnie któregoś razu i mówi że ma nadzieję że nie będę używać pampersów, bo to sam plastik i szkodliwe dla skóry dziecka i że on mi zasponsoruje dużo pieluch tetrowych żebym miała na zmianę 😳 moja teściowa jak to usłyszała to zapytała czy przyjedzie i będzie mi to prał 😂 achhhh
MayMasza lubi tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Przypomniało mi się coś jeszcze apropos mojego teścia : zagadał mnie któregoś razu i mówi że ma nadzieję że nie będę używać pampersów, bo to sam plastik i szkodliwe dla skóry dziecka i że on mi zasponsoruje dużo pieluch tetrowych żebym miała na zmianę 😳 moja teściowa jak to usłyszała to zapytała czy przyjedzie i będzie mi to prał 😂 achhhh
Hahahhaha dobrze teściowa zapytała 😂😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Domi93 wrote:To ja chyba najdalej bo nam aż 125 🫣🫣
Ja nie mam apki, więc nie wiem, ale mam dzisiaj 22+2 😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Mnie zostało 115 dni, a śniło mi się dziś, że już urodziłam i odrazu pierwszego dnia posłałam dziecko do żłobka

Ja miałam podwójny laktator z Neno 3 lata temu i on strasznie ciągnął sutki, czasami używałam muszlowego z innej firmy i to było niebo a ziemia
-
Pani Bocianowa wrote:Przypomniało mi się coś jeszcze apropos mojego teścia : zagadał mnie któregoś razu i mówi że ma nadzieję że nie będę używać pampersów, bo to sam plastik i szkodliwe dla skóry dziecka i że on mi zasponsoruje dużo pieluch tetrowych żebym miała na zmianę 😳 moja teściowa jak to usłyszała to zapytała czy przyjedzie i będzie mi to prał 😂 achhhh
No spoko, przyjęłabym ofertę i potem zaniosła mu to wszystko do prania 😆
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Ceci wrote:Mnie zostało 115 dni, a śniło mi się dziś, że już urodziłam i odrazu pierwszego dnia posłałam dziecko do żłobka

Ja miałam podwójny laktator z Neno 3 lata temu i on strasznie ciągnął sutki, czasami używałam muszlowego z innej firmy i to było niebo a ziemia
Stwierdzenie „ciągnął sutki” już teraz przyprawia mnie o dreszcze 🤣
Mi zostało 9 dni do 100dniówki 😄 -
Domi93 wrote:Dopytaj się

Ale to wygląda tak że właśnie echo robi ten lekarz które robił pierwsze i drugie prenatalne i to echo jest dodatkowo przy okazji trzecich prenatalnych;)
Kiedy jedziesz ?
Mam 10 umówione, ale u mnie prenatalne robili różni lekarze, echo też jest robione przez innego.Mysia_24 -
Oj chyba masz ciężkiego tego teścia 🤭
Ja też. Słuchałam „dobrych „ rad na początku .
Ale głośno zaczęłam wyrażać swoje zdanie i mam to głęboko w poważaniu . Najlepsze teksty że jak ma 4 msc to już dawać i niech próbuje 😂
Mały miał alergię na białko
I wiecie …. Mimo że po roczku minęło ja kolejny rok musiałam udawać że dalej ma nietolerancję aby nie nadawali mu słodyczy 🤡Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Mysia 24 wrote:Mam 10 umówione, ale u mnie prenatalne robili różni lekarze, echo też jest robione przez innego.
Aaa to u nas inaczej bo mogłam wybrać sobie lekarza prowadzącego i to ona wszystko robi i pilnuje.
To ja jadę po Tobie bo dopiero 22 kwietnia
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Jestem tego samego zdania odnośnie mm, sama chciałabym spróbować kp ale jeśli nie będzie szło to przygotowana będę na mm.
U mnie jutro studniówka i nie wiem czy wchodze w nowy trymestr czy co się ze mną dzieje ale wczoraj przeglądałam te wszystkie gadżety dla dzieci, buteleczki, laktatory i tak się rozkleiłam, że nie byłam w stanie przestać płakać. Staraliśmy sie o dziecko ponad rok i nie mogę się doczekać kiedy się urodzi ale ogarnęła mnie taka nostalgia za obecnym życiem i że niedługo się wszystko zmieni i że nie mam pojęcia o tych wszystkich rzeczach związanych z dzieckiem i nic już nie będzie takie samo plus strach porodu czy w ogóle dam radę i strach tego bólu. Miałam taki mętlik w głowie, hormony szaleją na maksa. Chyba muszę trochę odsapnąć od szału zakupów dla dziecka na chwileczkę.Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Ceci wrote:Mnie zostało 115 dni, a śniło mi się dziś, że już urodziłam i odrazu pierwszego dnia posłałam dziecko do żłobka

Hahahaha i można ? Można 😂😂
Ale to jak urodzisz to może odczekaj chociaż te trzy dni i odpocznij w szpitalu 🤣🤣🤣🤣🤣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️

, druga córka