X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Mysia 24 - to powiedz że będziesz rodzić u nich, a potem po prostu pojedziesz gdzie indziej, przecież nikt tego nie sprawdzi ;)

niemowlęta nie powinny mieć kołderki - jest to niebezpieczne, łóżeczko powinno być całkowicie puste żeby zmniejszyć ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej.

No nie wiedziałam że tak to funkcjonuje, inaczej bym powiedziała że u nich a teraz to już trochę za późno chyba 😅 no chyba że zadzwonię za pare dni innego numeru, jest jedna osoba która prowadzi zapisy.

Mysia_24
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziś !
    W temacie karmienia piersią - również w tym temacie mam traumę 🤦‍♀️🥲 trauma za traumą, bo urodziłam córkę mając 17 lat 😳
    W szpitalu nikt nie pokazał mi jak karmić dziecko piersią, jak je przystawić ani cokolwiek, dziecko przepłakało 3 dni, musiałam błagać pielęgniarki żeby mi ją dokarmiły, bo cały oddział ją słyszał non stop, myślałam że tam zdechnę razem z nią - ja ze stresu a ona z głodu. Jak wróciłam do domu zaczęłam używać laktatora, bo pogryzła mi tak brodawki, że były całe w strupach. Okazało się że mam jakieś śladowe ilości pokarmu. Piłam jakieś herbatki na laktację i inne pierdoły, ale jak zobaczyłam różowe mleko w laktatorze i to chyba z 20ml, więc pewnie z 5 to czysta krew to zrezygnowałam.
    Jak zaszłam teraz w ciążę, odmówiłam kategorycznie karmienia piersią, chyba ze strachu, dopóki nie zobaczyłam jak na imprezie jedna z dziewczyn odciąga sobie na wychodnym mleko do laktatora 😅 wzbudziło to we mnie jakieś pozytywne emocje.

Planuję karmić trochę piersią, ale trochę mm żeby nie zostać więźniem dziecka i nie spędzić pół życia przy cycku. Uważam, że to najlepsze dla mnie rozwiązanie.

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/laktatory/laktator-neno-primo?fbclid=IwRlRTSAQwhK1leHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeIQyUs_91qAZCBBLHRhG_D-ytjvPw6zPW953wXdTDeckZAHoseOpuA7m0MrQ_aem_Jvx9igIurWPahBlBaJe4XA

Tu wysyłam laktator który używała ta znajoma, ma jakieś opcje stymulacji sutka które imituje ssanie niemowlaka czy coś, spodobało mi się, wyglądało na bezbolesne 😅

Czy Wy moje drogie, zawsze na początku miałyście pogryzione sutki? Czy Was też to karmienie bolało? Czy przez to trzeba przejść i zacisnąć zęby czy tak nie powinno być? Ja już teraz w ciąży mam tak wrażliwe sutki, że boli mnie jak pod prysznicem kapie na nie woda 🙄 nie chcę żeby było tak, że będę karmić dziecko z płaczem, to chyba nie tak powinno wyglądać …

Rozpisałam się, przepraszam, ale jak już wchodzimy na temat karmienia to chętnie posłucham doświadczonych osób w tym temacie 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:18

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam pogryzionych nigdy, może przez kilka pierwszych dni miałam trochę bolesne sutki od częstego karmienia - pomogła lanolina i potem już bez żadnego problemu. Natomiast to nigdy nie był ból przy karmieniu. Mimo że mam bardzo płaskie brodawki, położna była bardzo zdziwiona że nie ma problemów z karmieniem. Teraz jest duża dostępność doradczyń laktacyjnych - myśle że w razie bólu najlepiej nie czekać tylko od razu się umawiać.

Natomiast też miałam taki genialny plan żeby karmić i dodatkowo mm żebym gdzieś mogła wyjść, nawet mieliśmy rytuał że wieczorem młody zawsze dostawał butelkę od taty żebym ja sobie mogła odpocząć. I jak miał jakieś dwa miesiące to po prostu z dnia na dzień się obraził na butelkę, kupowalam różne z nadzieją że mu coś podpasuje ale nic nie działało. Także potem już był tylko na piersi, ale nie było to właściwie jakoś bardzo uciążliwe, później te przerwy między karmieniami są dłuższe więc po prostu dopasowywałam wyjścia do pory karmień.

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa, Twoja historia pokazuje, że często laktację rujnuje tylko i wyłącznie brak wsparcia. Gdyby każda mama trafiła na początku karmienia na odpowiednich ludzi to jestem pewna, że dużo więcej kobiet nie miałoby żadnych problemów z karmieniem.
    U mnie mleka było od początku bardzo dużo, ale młody w ogóle nie chciał się przystawić (chyba właśnie z powodu moich brodawek, ale przez pierwszą dobę był też baaardzo zamulony po zzo). W szpitalu średnio to kogokolwiek interesowało, nikt za bardzo nie pomógł go przystawić, na oczy nie widziałam żadnego CDL, nikt nie zaproponował laktatora (całe szczęście miałam swój). Dopiero po ponad dobie trafiłam na cudowną młodą położną, która pokazała jak poprawnie przystawiać (wciąż nie chciał chwytać brodawki), a potem jak odciągać, bo okazało się, że sposób odciągania też ma ogromne znaczenie. Przynosiła mi strzykawki i rękawiczki jednorazowe i karmiliśmy go strzykawką po wewnętrznej stronie policzka, wkładając mu swój palec do buzi w rękawiczce, żeby go ssał. Ale dzięki temu nie potrzebował nawet kropli mm. I z takim karmieniem wyszliśmy do domu. A w domu już pierwszego dnia po wyjściu dzwoniłam po CDL, ona przyjechała, pokazała pozycje, dobrała kapturki, pokazała jak wyciągać brodawki i ruszyło. Potem razem z nią schodzilam z tych kapturków i jakoś poszło. Naprawdę uważam, że każda kobieta w ramach NFZ powinna mieć takie wsparcie, byłoby o wiele mniej traum.

Dziewczyny, czytam o tych laktatorach i podobno neno są średnio polecane przez doradców laktacyjnych. Niby canpol lepsze (z tych budżetowych). Ma ktoś porównanie?

A jeśli chodzi o ból to nie powinno boleć wcale. Jeśli boli, to dziecko jest zle przystawione/niepoprawnie chwyta/ma złą pozycję/problemy z wędzidełkiem itp, trzeba to sprawdzić. Wiadomo, że na początku sutki mogą być podrażnione, ale jak boli tak, że trzeba zagryzać zęby to coś jest nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:38

Pani Bocianowa, Natalie2026 lubią tę wiadomość

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać żadnych strupków nie miałam, bobo mnie nie gryzło. Ale z nieprzyjemnych rzeczy zapchany kanalik. Budzę się z gorączką, żadnych innych objawów gardło czy coś. A tu cycek twardy jak skała. Przyszła do mnie do domu doradczyni laktacyjna i rozmasowala. Później już się nauczyłam i jak czułam, że coś twardnieje to lekko potrząsałam albo używałam pistoletu do masażu (oczywiście na najniższych obrotach) 😄 ogólnie z tym karmieniem jest przygoda. Jak miałam trochę więcej pokarmu to robiłam mrożonki. Polecam 😄 można wyjść, a partner da sobie radę. Są takie woreczki do mrożenia :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:36

age.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała (sorki, nie pamiętam, kto):
    "Ale w związku z tym że mam skierowanie na echo serca to i 3 mam za darmo" - zapisałam to sobie, bo też mam zrobić echo w kwietniu, ale nie mogę znaleźć info, żeby to umożliwiało zrobienie trzecich prenatalnych na NFZ - czy możesz napisać, skąd ta informacja/ podesłać mi coś?

Synek 05.2024 ❤️

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za Wasze wpisy 🫶🏻 każdy jeden to dla mnie duża dawka informacji 🥹
    Chciałabym dać mojemu dzidziowi teraz to co najlepsze, czy łączone z mm czy nie, ale ciągle mam stres. Mąż mówi, żebym się nie przejmowała i jeśli mam cierpieć to przejdziemy na mleko mm i nic się nie stanie. Też tak uważam, bo pierwsza córka od tej 4 czy 5 doby już była całkiem mm i wyrosła na zdrową, dużą dziewczynę, jednak chciałabym spróbować i wiedzieć że zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby jednak się udało choć trochę pokarmić tą piersią 🥹

WiolaP, Natalie2026 lubią tę wiadomość

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kołderek to przy noworodkach i niemowlakach serio bezpieczniej jest, żeby łóżeczko było „puste” – materac + prześcieradło i tyle. Nie zaleca się przykrywania kołderką, nie dajemy żadnych ochraniaczy typu warkocze czy poduszki. Choć wyglądają przytulnie to zwiększają ryzyko tzw. śmierci łóżeczkowej, bo dziecko może się w nie wtulić albo zakryć buzię. Spoko rozwiązaniem są śpiworki. Są różne grubości (tzw. TOG), więc można dopasować do temperatury, np. muślinowe na lato, grubsze na zimę. Jak wpiszecie w neta skala tog to z tabelki dobierzecie odpowiednie ubranko i śpiworek. Piszę to totalnie z troski, nie żeby się wymądrzać – sama kiedyś też nie wiedziałam wielu rzeczy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:58

Ceci, WiolaP lubią tę wiadomość

age.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o ból tez nie miałam problemu,i nigdy nie mialam pogryzionych sutków.Np jak rodziłam synka w 2022 r to ta opieka w szpitalu byla na najwyższym poziomie jesli chodzi o wsparcie właśnie doradcy laktacyjnego,poloznej,dietetyka czy nawet psychologa wiec mysle ze duuuzo się w tym temacie zmienilo.Mi ogólnie na sutki tez bardzo pomógł krem z rossmana ale ostatnio nie moglam go dostać caly czas byl nie dostępny wiec kupiłam lanoline z canpol, np Maltan sie wogole u mnie nie sprawdził.
    @PaniBocianowa mam nadzieje ze tym razem trafisz na świetną opiekę i trauma po pierwszym porodzie bedzie juz tylko nieprzyjemnym wspomnieniem.Tym bardziej teraz kiedy jestes juz dojrzała kobieta nie boj sie prosic o pomoc ,to twoje prawo i ich obowiazek.Ale licze na to ze zostaniesz z gory otoczona świetna opieka,z reszta kazdej z nas tego życzę 💪🥰

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas malutka nie bedzie miała póki co właśnie zadnych dodatków w łóżeczko.Posciel kupilam i owszem ale przyda sie na późniejszy czas ☺️Na start bedzie kładziona otulona tylko w kocyk choc powiem wam ze rozważam zakup tulika?U nas dzieciaki były potwornie kolkowe.Miala ktoras z was moze , rzeczywiście sprawdza sie?
    @hypatia ja miałam echo robione przy okazji połówkowych właśnie po to żeby załapać sie jeszcze na te wizyty refundowane,dlatego tez mialam robione dosc pozno bo 22+6 .Co do 3 prenatalnych zostałam poinformowana ze zalecają ale sa juz to badania odpłatne,nie wchodza w sklad badan refundowanych.A ze i perinatolog wykonujący mi badania połówkowe i Pani genetyk i moja dr prowadząca zalecili takie badanie to będę je jeszcze robic☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny za Wasze wpisy 🫶🏻 każdy jeden to dla mnie duża dawka informacji 🥹
    Chciałabym dać mojemu dzidziowi teraz to co najlepsze, czy łączone z mm czy nie, ale ciągle mam stres. Mąż mówi, żebym się nie przejmowała i jeśli mam cierpieć to przejdziemy na mleko mm i nic się nie stanie. Też tak uważam, bo pierwsza córka od tej 4 czy 5 doby już była całkiem mm i wyrosła na zdrową, dużą dziewczynę, jednak chciałabym spróbować i wiedzieć że zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby jednak się udało choć trochę pokarmić tą piersią 🥹

W ogóle nie bierz sobie tego do głowy, w internecie często można przeczytać, że mm to największe zło, ale ja uważam, że to piszą bardzo sfrustrowani ludzie. Dla mnie najważniejsze w karmieniu piersią są luz i wsparcie. Jak mama jest wyluzowana i wie, że zawsze ma inną opcję to jest łatwiej. A ból, płacz i nerwy na pewno nie służą. Moim zdaniem nie ma co się fiksować za bardzo na tym karmieniu, ale też przed podaniem mm warto wykorzystać wszystkie możliwe opcje. Bo często wydaje się nam, że się nie da, że mało mleka, że brodawki nie takie, a okazuje się, że wystarczy kilka małych modyfikacji, takich jak sposób odciągania, korektor brodawek, drobna zmiana pozycji i wtedy magicznie zaczyna wychodzić 😁 jak komuś zależy to polecam już przed porodem zrobić risercz i mieć w zanadrzu numery telefonów do dobrych CDL w okolicy i od razu dzwonić jak pojawią się jakiekolwiek trudności.

Pani Bocianowa, adukow lubią tę wiadomość

preg.png
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam mija dzisiaj dokładnie 100 dni do planowanego porodu 😳
    W pierwszej chwili się ucieszyłam, ale teraz zaczęłam się nakręcać tym porodem, wolałabym wiedzieć co mnie czeka 🫣
    I zaczęłam rozważać inny szpital, bo w dotychczasowym już nie pracuje mogą prowadząca i tak średnio się o nim wypowiedziała ostatnio, podobnie jak fizjo.. mam już niezły mętlik. Przynajmniej w tym drugim jest szansa na zzo i poród w wodzie.

Z pozytywnych rzeczy będąc konsekwentna w codziennych, małych zakupach kupiłam dwa smoczki i etui z Luu 😂♥️

WiolaP, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

• Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Co do kołderek to przy noworodkach i niemowlakach serio bezpieczniej jest, żeby łóżeczko było „puste” – materac + prześcieradło i tyle. Nie zaleca się przykrywania kołderką, nie dajemy żadnych ochraniaczy typu warkocze czy poduszki. Choć wyglądają przytulnie to zwiększają ryzyko tzw. śmierci łóżeczkowej, bo dziecko może się w nie wtulić albo zakryć buzię. Spoko rozwiązaniem są śpiworki. Są różne grubości (tzw. TOG), więc można dopasować do temperatury, np. muślinowe na lato, grubsze na zimę. Jak wpiszecie w neta skala tog to z tabelki dobierzecie odpowiednie ubranko i śpiworek. Piszę to totalnie z troski, nie żeby się wymądrzać – sama kiedyś też nie wiedziałam wielu rzeczy 🙈

Tak to wiem 🙂mam kupione śpiworki grubsze i muślinowe otulacze takie zapinane na ścisło ale widziałam na jakiejś grupie w liście zakupów i się zastanawiałam nad tym że może też się przydadzą, przy pierwszym dziecku ciężko się połapać w tych wszystkich polecajkach i w ogóle 😄

Mysia_24
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Dziewczyny nam mija dzisiaj dokładnie 100 dni do planowanego porodu 😳
    W pierwszej chwili się ucieszyłam, ale teraz zaczęłam się nakręcać tym porodem, wolałabym wiedzieć co mnie czeka 🫣
    I zaczęłam rozważać inny szpital, bo w dotychczasowym już nie pracuje mogą prowadząca i tak średnio się o nim wypowiedziała ostatnio, podobnie jak fizjo.. mam już niezły mętlik. Przynajmniej w tym drugim jest szansa na zzo i poród w wodzie.

Z pozytywnych rzeczy będąc konsekwentna w codziennych, małych zakupach kupiłam dwa smoczki i etui z Luu 😂♥️
    Pierwsza studniówka 💪🥰

Natalie2026 lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I odnośnie karmienia to naprawdę jest to każdej z nas indywidualna sprawa i Maluchom nic się nie stanie, jeśli będą karmione mm. Dosyć stresu mamy w tym wszystkim z innych powodów.

Ja mam w rodzinie trochę absurdalna historię.
    Moja kuzynka swoją trójkę dzieci wykarmiła na mleku z biedry 3,2 uht.
    Moja mama kręciła głową, nie mogła tego przeżyć i co?
    Teraz dzieci są już nastolatkami i praktycznie wcale nie chorowały, nie były w szpitalach.
    Więc naprawdę mm to nie jest myślę dramat, jeśli któraś zwyczajnie nie chce lub nie będzie mogła karmić piersią.

• Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku trochę bolały sutki przy karmieniu, ale kompresy Multi mam pomogły, przecinałam jeden na pół 😄
    Z ciekawostek, to od niedawna lanolina nie jest już zalecana, ale pewnie i tak większość lekarzy, położnych i cdl jeszcze będzie miała nie zaktualizowaną wiedzę. Ja znów będę stawiać na tę kompresy Multi Mam 😄
    Chciałam Wam wstawić linka do rolki na instagramie jednej położnej o lanolinie, ma tam też opisane źródła w opisie ale coś się psuje jak wrzucam link 😅 profil to @emilia_polozna i rolka jest z 14 grudnia, jest na miniaturce na fioletowym tle napisane "dlaczego nie używa się już lanoliny do brodawek?"

Ja się dziś mega kiepsko czuję, ból podbrzusza z jednej strony od rana i ogólnie jakoś tak słabo mi 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:40

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam właśnie o tej lanolinie, ale i tak mam zamiar kupić - nic mi tak nie pomogła jak ona.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    I odnośnie karmienia to naprawdę jest to każdej z nas indywidualna sprawa i Maluchom nic się nie stanie, jeśli będą karmione mm. Dosyć stresu mamy w tym wszystkim z innych powodów.

Ja mam w rodzinie trochę absurdalna historię.
    Moja kuzynka swoją trójkę dzieci wykarmiła na mleku z biedry 3,2 uht.
    Moja mama kręciła głową, nie mogła tego przeżyć i co?
    Teraz dzieci są już nastolatkami i praktycznie wcale nie chorowały, nie były w szpitalach.
    Więc naprawdę mm to nie jest myślę dramat, jeśli któraś zwyczajnie nie chce lub nie będzie mogła karmić piersią.

O kurde grubo :D tego się nie spodziewałam 🤣
    Mój teść jest bardzo anty mm a pro LP, nawet ostatnio pokłócił się o to z teściową, która swoich dzieci tak apropos w ogóle nie karmiła piersią 😅 mam nadzieję że nie będzie mi truł ani nie zmieni o mnie zdania jeśli mi się nie uda. Nie jest to łatwy człowiek 😆

Natalie2026 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    O kurde grubo :D tego się nie spodziewałam 🤣
    Mój teść jest bardzo anty mm a pro LP, nawet ostatnio pokłócił się o to z teściową, która swoich dzieci tak apropos w ogóle nie karmiła piersią 😅 mam nadzieję że nie będzie mi truł ani nie zmieni o mnie zdania jeśli mi się nie uda. Nie jest to łatwy człowiek 😆
    Nie rozumiem jakim prawem mężczyźni myślą, że mogą się wypowiadać na temat czyjejś ciąży lub karmienia (nie mówię tu o mężu, który przeżywa to wspólnie z nami, tylko o innych). Mój tata kiedyś powiedział mojemu mężowi, żebym nie jadła bigosu jak karmię, bo "miał dawno temu krowę i jak jadła kapustę to potem jej mleko śmierdziało". Nawet nie wie jakie ma szczęście, że nie powiedział tego bezpośrednio do mnie - nie ręczę za siebie i swoje słownictwo w takich sytuacjach.

Pani Bocianowa, Natalie2026, MayMasza lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Któraś z Was pisała (sorki, nie pamiętam, kto):
    "Ale w związku z tym że mam skierowanie na echo serca to i 3 mam za darmo" - zapisałam to sobie, bo też mam zrobić echo w kwietniu, ale nie mogę znaleźć info, żeby to umożliwiało zrobienie trzecich prenatalnych na NFZ - czy możesz napisać, skąd ta informacja/ podesłać mi coś?

Dostałam taka informację w szpitalu o lekarza u której miałam prenatalne . Potwierdził to mój lekarz wczoraj
    Że echo serca plus 3 prenatalne na NFZ ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 276 277 278 279 280
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ