X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 21 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam wózki na olx, bo chce używany i mam Roan Bass Next w fajnej cenie używany niecały rok, poczytałam i pooglądałam trochę i wygląda fajnie, chyba się na niego zdecyduję 😄 ma dobrą amortyzację, a to mnie najbardziej interesuje. co prawda podobno ciężki, ale ja mam na co dzień do pokonania tylko 3 szerokie schodki, także dam radę 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 17:54

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Przejrzałam wózki na olx, bo chce używany i mam Roan Bass Next w fajnej cenie używany niecały rok, poczytałam i pooglądałam trochę i wygląda fajnie, chyba się na niego zdecyduję 😄 ma dobrą amortyzację, a to mnie najbardziej interesuje. co prawda podobno ciężki, ale ja mam na co dzień do pokonania tylko 3 szerokie schodki, także dam radę 😄

Kurczę ja też ciągle siedzę i patrzę ale w okolicy albo te stare wózki albo ceny takie że opłaca się bardziej dołożyć do nowego 😬

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 21 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Kurczę ja też ciągle siedzę i patrzę ale w okolicy albo te stare wózki albo ceny takie że opłaca się bardziej dołożyć do nowego 😬
    Z olx to trzeba mieć pewnie szczęście i trafić 😓🤷🏻‍♀️ ja znalazłam właśnie też Anex e-type i chyba jego jednak będę kupować 😅😄 nie sądziłam że będę miała aż taki wybór w używanych wózkach 😅

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 21 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze,ze ja nie musze wózka kupować 😅 chyba.. musze sprawdzić czy myszy go nie zjadły na strychu hahah :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 21 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Jak dobrze,ze ja nie musze wózka kupować 😅 chyba.. musze sprawdzić czy myszy go nie zjadły na strychu hahah :D
    Oj sprawdź kochana,mi po synku cały wózek obzarly😅

MayMasza lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Oj sprawdź kochana,mi po synku cały wózek obzarly😅

Haha to był śmiech przez łzy co.
    Wam zjadły wózki a mi ozdoby świąteczne
    Wyobraźcie sobie moją minę jak otworzyłam pudelka a tam wszystko do wywalenia 🫣
    A to było przed samymi świętami bo późno się zabrałam
    Bombki zbierałam po rodzinie i znajomych
    Kupiłam tylko jeden komplet bo wybrane
    A ozdobę miałam chyba jedną albo dwie 🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki

My kąpaliśmy syna w dużej umywalce do 4mca. Była to mega opcja, wszystko pod ręką, jedyne co trzeba pamiętać, żeby sprawdzić temperaturę umywalki - raz bobasa położyliśmy na jeszcze takiej co temperatury nie nabrała to był płacz. Ale tak to super, bylo bardzo wygodnie - wysoko, woda dosłownie pod ręką, super oświetlenie.
    Po 4 mcu już jednak za dużo wody wypierał i trochę za bardzo się wiercił, więc kupiliśmy rozkładaną wanienkę, ale teraz myślę drugi syn spokojnie od razu pójdzie do normalnej wanny jak wyrośnie z umywalki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 21:37

• Silvia Autorytet

Wysłany: 21 marca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej laktacji i laktatora. Jak planujesz dłużej kpi to inestowalalabym jednak w muszlowe, może nawet używane i tylko zaworki i co tam trzeba wymieniła. Zaoszczędzisz czas i może dłużej uda sie kpi. Jezeli nie miałaś problemu z zapaleniem piersi, zastojem to same muszlowe ci pomogą.

A co do umywalki- mam spora, ale kran nisko i to powodowało, ze rzadko korzystałam, bo bałam się, że się uderzy. Zdarzało mi sie myc drugiego syna w umywalce szczególnie, kiedy byla katastrofa w pampersie i łatwiej/szybciej mi bylo umyć go tam, niż w wanience. Z lenistwa tez czasem umyłam go w tej umywalce, wtedy ręcznik dawałam na spod, aby wlasnie nie bylo za zimno maluchowi poki nie byl taki ruchliwy, bo pozniej wlasnie przez umiejscowienie kranu musiałam odpuscic sobie takie kąpiele.

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
‹‹ 262 263 264 265 266
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ