🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Przejrzałam wózki na olx, bo chce używany i mam Roan Bass Next w fajnej cenie używany niecały rok, poczytałam i pooglądałam trochę i wygląda fajnie, chyba się na niego zdecyduję 😄 ma dobrą amortyzację, a to mnie najbardziej interesuje. co prawda podobno ciężki, ale ja mam na co dzień do pokonania tylko 3 szerokie schodki, także dam radę 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 17:54
-
Kofii wrote:Przejrzałam wózki na olx, bo chce używany i mam Roan Bass Next w fajnej cenie używany niecały rok, poczytałam i pooglądałam trochę i wygląda fajnie, chyba się na niego zdecyduję 😄 ma dobrą amortyzację, a to mnie najbardziej interesuje. co prawda podobno ciężki, ale ja mam na co dzień do pokonania tylko 3 szerokie schodki, także dam radę 😄
Kurczę ja też ciągle siedzę i patrzę ale w okolicy albo te stare wózki albo ceny takie że opłaca się bardziej dołożyć do nowego 😬Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Z olx to trzeba mieć pewnie szczęście i trafić 😓🤷🏻♀️ ja znalazłam właśnie też Anex e-type i chyba jego jednak będę kupować 😅😄 nie sądziłam że będę miała aż taki wybór w używanych wózkach 😅Domi93 wrote:Kurczę ja też ciągle siedzę i patrzę ale w okolicy albo te stare wózki albo ceny takie że opłaca się bardziej dołożyć do nowego 😬
-
Jak dobrze,ze ja nie musze wózka kupować 😅 chyba.. musze sprawdzić czy myszy go nie zjadły na strychu hahah

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
WiolaP wrote:Oj sprawdź kochana,mi po synku cały wózek obzarly😅
Haha to był śmiech przez łzy co.
Wam zjadły wózki a mi ozdoby świąteczne
Wyobraźcie sobie moją minę jak otworzyłam pudelka a tam wszystko do wywalenia 🫣
A to było przed samymi świętami bo późno się zabrałam
Bombki zbierałam po rodzinie i znajomych
Kupiłam tylko jeden komplet bo wybrane
A ozdobę miałam chyba jedną albo dwie 🤣🤣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
fantaghiro wrote:Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki
My kąpaliśmy syna w dużej umywalce do 4mca. Była to mega opcja, wszystko pod ręką, jedyne co trzeba pamiętać, żeby sprawdzić temperaturę umywalki - raz bobasa położyliśmy na jeszcze takiej co temperatury nie nabrała to był płacz. Ale tak to super, bylo bardzo wygodnie - wysoko, woda dosłownie pod ręką, super oświetlenie.
Po 4 mcu już jednak za dużo wody wypierał i trochę za bardzo się wiercił, więc kupiliśmy rozkładaną wanienkę, ale teraz myślę drugi syn spokojnie od razu pójdzie do normalnej wanny jak wyrośnie z umywalki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 21:37
-
Co do tej laktacji i laktatora. Jak planujesz dłużej kpi to inestowalalabym jednak w muszlowe, może nawet używane i tylko zaworki i co tam trzeba wymieniła. Zaoszczędzisz czas i może dłużej uda sie kpi. Jezeli nie miałaś problemu z zapaleniem piersi, zastojem to same muszlowe ci pomogą.
A co do umywalki- mam spora, ale kran nisko i to powodowało, ze rzadko korzystałam, bo bałam się, że się uderzy. Zdarzało mi sie myc drugiego syna w umywalce szczególnie, kiedy byla katastrofa w pampersie i łatwiej/szybciej mi bylo umyć go tam, niż w wanience. Z lenistwa tez czasem umyłam go w tej umywalce, wtedy ręcznik dawałam na spod, aby wlasnie nie bylo za zimno maluchowi poki nie byl taki ruchliwy, bo pozniej wlasnie przez umiejscowienie kranu musiałam odpuscic sobie takie kąpiele.Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Witamy sie z wami razem z Marcysia w 24+0💓
https://zapodaj.net/plik-AhXtLAJTu7
Smacznej kawusi i pączusia ☕🍩
nofajniefajnie, Agaa049, Gonia90, Kofii, Natalie2026, Motylek93, wandapanda, MayMasza, Ananabanana, Silvia, Pani Bocianowa, Precelek 🥨, emciak, Czarna_owieczka, Pysio lubią tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Dziewczyny czy któraś zdecydowała się na wózek Junama termo elegant ?
Kurczę niby decyzję podjęłam
Wózek zamówiłam
Ale dopiero w poniedziałek jadę z zaliczką i ciagle zastanawiam się czy ma być ten . Ja to namiętnie chciałam cybexa 🫣🫣 ale słyszałam więcej złych opinii niż dobrych … no i jednak polska marka to wiadomo lepiej z gwarancja ..
Ja kupiłam używanego Priama w praktycznie idealnym stanie w całym zestawie. I jestem bardzo zadowolona, bo mieszkamy na wsi i chciałam masywny wózek.
Ma wielką gondolę i super się prowadzi, ale faktycznie za te pieniądze to i tak miałabym nowy wózek innej firmy. -
fantaghiro wrote:Czy któraś z Was kąpała noworodka w umywalce? Właśnie mi zamontowali umywalkę w łazience i okazało sie naprawdę duża, że noworodek na luzie się zmieści, ale zastanawiam sie czy to wygodne będzie. Byłoby przynajmniej mniej roboty z rozkładaniem wanienki
Nasza wielka umywalka leży właśnie kupiona w kartonie.
To ogólnie super sprawa, moje dwie szwagierki tak kąpały noworodki i były super zadowolone.
Tylko ja będę bardziej używała do mycia pupy po awariach, niż regularnego kąpania. Wanienkę i tak kupuję na stelarzu. -
My wczoraj mieliśmy pierwsze podejście do wózków i wiem, że nic nie wiem. Myśleliśmy o espiro code ale fajny też jest espiro miloo 2.0. Oglądaliśmy też muvo five i ogólnie sama już nic nie wiem 🫣 czy któraś z Was rozważa któryś z tych wózków? Jeśli tak to dlaczego?
Dziewczyny mam jeszcze jedną rozkminę, dostaliśmy zaproszenie na uroczystość rodzinną na drugim końcu polski jakieś 5h drogi od nas, wszystko ładnie pięknie tylko to będzie 4 tygodnie przed planowanym terminem porodu. Powiedziałam mężowi, że nie do końca tam widzę siebie bo boję się, że urodzę czy coś się stanie. Poza tym pewnie będę wyglądać jak księżyc w pełni. Mąż chętnie by pojechał ale rozumie i powiedział, że zobaczymy bliżej maja. To moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać w 8 miesiacu, powiedzcie co myślicie. Pojechałybyście czy zostały w domu? Ja to najchętniej od mają nie ruszałabym się dalej niż 2h od domu max 🫣 przesadzam?Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Kirby wrote:My wczoraj mieliśmy pierwsze podejście do wózków i wiem, że nic nie wiem. Myśleliśmy o espiro code ale fajny też jest espiro miloo 2.0. Oglądaliśmy też muvo five i ogólnie sama już nic nie wiem 🫣 czy któraś z Was rozważa któryś z tych wózków? Jeśli tak to dlaczego?
Dziewczyny mam jeszcze jedną rozkminę, dostaliśmy zaproszenie na uroczystość rodzinną na drugim końcu polski jakieś 5h drogi od nas, wszystko ładnie pięknie tylko to będzie 4 tygodnie przed planowanym terminem porodu. Powiedziałam mężowi, że nie do końca tam widzę siebie bo boję się, że urodzę czy coś się stanie. Poza tym pewnie będę wyglądać jak księżyc w pełni. Mąż chętnie by pojechał ale rozumie i powiedział, że zobaczymy bliżej maja. To moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać w 8 miesiacu, powiedzcie co myślicie. Pojechałybyście czy zostały w domu? Ja to najchętniej od mają nie ruszałabym się dalej niż 2h od domu max 🫣 przesadzam?
Ja mam 30 maja komunię
W polowiecserwxa chrzest u szwagierki .
A na początku lipca wybieramy się nad morze ( mamy 500 km )
Na imprezy się wybieram
Nad morze zabieramy na wszelki wypadek fotelik dla maluszka i walizkę do szpitala
Jeśli będzie miał zamiar urodzić się na wyjeździe 🤣
Ale ten wyjazd to żadnej rezerwacji i czekam jak się będę czuła i czy napewno będę chciała się pokazywać ludziom 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Kirby wrote:My wczoraj mieliśmy pierwsze podejście do wózków i wiem, że nic nie wiem. Myśleliśmy o espiro code ale fajny też jest espiro miloo 2.0. Oglądaliśmy też muvo five i ogólnie sama już nic nie wiem 🫣 czy któraś z Was rozważa któryś z tych wózków? Jeśli tak to dlaczego?
Dziewczyny mam jeszcze jedną rozkminę, dostaliśmy zaproszenie na uroczystość rodzinną na drugim końcu polski jakieś 5h drogi od nas, wszystko ładnie pięknie tylko to będzie 4 tygodnie przed planowanym terminem porodu. Powiedziałam mężowi, że nie do końca tam widzę siebie bo boję się, że urodzę czy coś się stanie. Poza tym pewnie będę wyglądać jak księżyc w pełni. Mąż chętnie by pojechał ale rozumie i powiedział, że zobaczymy bliżej maja. To moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać w 8 miesiacu, powiedzcie co myślicie. Pojechałybyście czy zostały w domu? Ja to najchętniej od mają nie ruszałabym się dalej niż 2h od domu max 🫣 przesadzam?
Tymczasem ja dzisiaj do męża: „może byśmy po tych przeprowadzkach w maju skoczyli na kilka dni na Dolny Śląsk, bo tak mi się ostatnio podobało?” 😁 jesteśmy z drugiego końca Polski jak coś 😆 ja bym korzystała, jeśli oczywiście będziesz dobrze się czuła.
Ja mam teraz takie podejście, że skoro mam już duże ogarnięte dziecko to trzeba do samego końca wykorzystywać możliwości spokojnych wyjazdów, bo potem przez kolejne 3 lata tak różowo nie będzie. Dla mnie jakiekolwiek wyjazdy z dzieckiem poniżej 3 lat były koszmarem, więc teraz trzeba korzystać póki się da 😁
Ogólnie to nie wszystkie kobiety leżą odłogiem pod koniec ciąży, niektóre czują się super, więc myślę, że Twój mąż ma rację, zobaczcie bliżej maja czy samopoczucie będzie pozwalać 🤗 -
A co do wózków ja już miałam dość oglądania , szukania , czytania 🤣
Dziś byliśmy z młodszym sykiem odebrać jego fotelik
No i w efekcie mąż przymierzył łupinę i obejrzałam jeszcze raz wózki .
Wyjechaliśmy z fotelikiem dla Alexa i zamówienie
Na
Juname termo elegante
Fotelik wzięliśmy maxi cosi coral slide pro 360
Tak wiec …. Moge spać spokojnie
I już nawet nie oglądam 🤣🤣
Wózek i łupinę odnieram pod koniec czerwca
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
wandapanda wrote:Tymczasem ja dzisiaj do męża: „może byśmy po tych przeprowadzkach w maju skoczyli na kilka dni na Dolny Śląsk, bo tak mi się ostatnio podobało?” 😁 jesteśmy z drugiego końca Polski jak coś 😆 ja bym korzystała, jeśli oczywiście będziesz dobrze się czuła.
Ja mam teraz takie podejście, że skoro mam już duże ogarnięte dziecko to trzeba do samego końca wykorzystywać możliwości spokojnych wyjazdów, bo potem przez kolejne 3 lata tak różowo nie będzie. Dla mnie jakiekolwiek wyjazdy z dzieckiem poniżej 3 lat były koszmarem, więc teraz trzeba korzystać póki się da 😁
Ogólnie to nie wszystkie kobiety leżą odłogiem pod koniec ciąży, niektóre czują się super, więc myślę, że Twój mąż ma rację, zobaczcie bliżej maja czy samopoczucie będzie pozwalać 🤗
Matko a u nas
Wakacje z dzieckiem rocznym czy dwulatkom to dla mnie luksus był
W tym roku już 3 latkiem biegania więcej a tak to sobie leżałam na plaży i się oplalalam a mały spał w namiocie .
Ale ja miałam dzieci praktycznie bezobsługowe 🫣
Płaczu nie słyszałam i Alexa to już szczypal bo po jakiś dwóch miesiącu bałam się że głosu nie ma 🫣🫣
Moi chłopcy spali ciągle
W dzień spali i jedli a w nocy spali o nawet na jedzenie musiałam budzić , karmiłam na śpiocha 🫣
Od porodu u nas noc trwała 9-10 godz 🫣🫣
Precelek 🥨 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Matko a u nas
Wakacje z dzieckiem rocznym czy dwulatkom to dla mnie luksus był
W tym roku już 3 latkiem biegania więcej a tak to sobie leżałam na plaży i się oplalalam a mały spał w namiocie .
Ale ja miałam dzieci praktycznie bezobsługowe 🫣
Płaczu nie słyszałam i Alexa to już szczypal bo po jakiś dwóch miesiącu bałam się że głosu nie ma 🫣🫣
Moi chłopcy spali ciągle
W dzień spali i jedli a w nocy spali o nawet na jedzenie musiałam budzić , karmiłam na śpiocha 🫣
Od porodu u nas noc trwała 9-10 godz 🫣🫣
No właśnie ja za roczniakiem czy dwulatkiem musiałam biegać i nie dało się takiemu przetłumaczyć, żeby nie uciekał i nie robił afer z doopy 😁 a trzylatek to już był dla mnie luksus, bo i bardziej posłuszny był, usiadł w restauracji i zjadł obiad jak człowiek, już dało się z nim dogadać i był zainteresowany czymkolwiek innym niż uciekaniem i darciem się 😁 i w sumie tak jest do tej pory, teraz podróżowanie z nim to sama przyjemność, też chciałbym żeby przed pojawieniem się siostry coś miał z tego życia 😁
Silvia lubi tę wiadomość
-
ja w poprzedniej ciąży byłam na weselu pod koniec 8 miesiąca, na drugim końcu Polski i było super - tańczyłam do 3 nad ranem
Także wszystko zależy od samopoczucia, dużo kobiet prawie do końca się dobrze czuje. Z tym że jechaliśmy pociągiem, ja już bardzo nie chciałam na tamtym etapie jechać autem - chciałam mieć możliwość swobodnego poruszania się, wyjścia na siku i ogólnie trochę boję się jeździć autem w zaawansowanej ciąży - mam lęk że nawet przy jakiejś niewielkiej stłuczce dla mnie to już może być niebezpieczne, a przy większym wypadku to już w ogóle dużo gorsza sytuacja.
Teraz na podobny etap mamy zaproszenie na urodziny od przyjaciół 350 km od nas i ja już się chyba wymigam, mąż pojedzie sam z synem - bo tu już raczej trzeba by było jechać autem, a dodatkowo jednak wyjazd z dzieckiem nawet bez ciąży potrafi być męczący.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️