🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalie2026 wrote:Taaak, dosłownie jak na zawołanie 😂
Czasem mam
Wrażenie, że Eryk w ogóle nie śpi w nocy, bo co się przebudzę to jest imprezka 😳
To u nas tak samo, co otworzę oczy to on już też daje znać, że nie śpi 😂 już mi lżej, że też tak macie 😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Melduję się po wizycie, same newsy które mogę uznać za fanastyczne - łożysko się podniosło, w tej chwili jest na granicznych 2cm, ale póki co lek nie widzi wskazać do rezonansu ani przeciwwskazań do SN; pod tym zględem wracam na normalne tory. Chociaż z wiarą mi na bakier, to uznaję za trochę taki cud - nawe lek przyznał, że nie wierzył że się podniesie tak bardzo i w takim tempie. Stefan ma już jakieś 830g, w dodatku jest wyjątkowo ruchliwy - w czasie krótkiego badania zrobił 5 obrotów, uciekał przed głowicą
szyjka stabilnie. Mogę na spokojnie wracać do aktywności.
Następna wizyta 29.04 no i muszę sie umówić na 3 prenatalne.
Mysia 24 wrote:Pani Bocianowa a jak poznajesz że to czkawka 😁? Chyba jeszcze u nas tego nie było albo nie skumałam że to, to 😀
Ja to czuje jak takie rytmiczne pyknanie w dole brzucha, nawet daje podobny dyskomfort jakbym sama miała czkawke. Jeśli nie czułaś, to pewnie nie miałaś - u mnie w poprzedniej ciązy było codziennie o podobnej godzinie od mniej więcej 20tc, za to teraz małam może ze 3 razy i to bardzo krótko. Dodam, że te czkawki pierwszego syna się utrzymały po porodzie - codziennie, jak w zegarku ok 17 była czkaweczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:36
Agaa049, Mysia 24, wandapanda, Pani Bocianowa, WiolaP lubią tę wiadomość
-
O, fajny ten kokon XXL, zamówię! Tylko też się zastanawiam nad tym materacykiem, czy to w ogóle potrzebne 🤔 czemu to jest osobno 🤔 miałam przy poprzednim dziecku kokon i on był cały wypełniony 🤔
-
Domi ogólnie o jakość 😀
Kofii wydaje mu się że po części żeby mieć dodatkowo amortyzację do leżenia bo właśnie w innych firmach są one od razu wszyte i ta powierzchnia gdzie leży jest gruba i pewnie też żeby np. jak się ubrudzi to nie prać całego, ale też się zastanawiam czy jest sens go dokupić.
Dziewczyny to moja kruszyna ma czkawkę najczęściej rano w takim razie 😆
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Właśnie doczytałam u nich na stronie, że materacyk jest też po to, że można go łatwiej wyprać niż cały kokon, a przy dziecku to wiadomo, że co chwilę jest ulewanie 😄 także będę brała z materacykiem
-