X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Taaak, dosłownie jak na zawołanie 😂
    Czasem mam
    Wrażenie, że Eryk w ogóle nie śpi w nocy, bo co się przebudzę to jest imprezka 😳

To u nas tak samo, co otworzę oczy to on już też daje znać, że nie śpi 😂 już mi lżej, że też tak macie 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka mi przypomina pulsowanie, aż się czasem zastanawiam czy to mój puls czy czkawka, ale jednak czkawka zwykle jest wolniejsza niż mój puls 🤣 rytmiczne puknięcia trwające od kilku minut do kilkunastu :)

preg.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, same newsy które mogę uznać za fanastyczne - łożysko się podniosło, w tej chwili jest na granicznych 2cm, ale póki co lek nie widzi wskazać do rezonansu ani przeciwwskazań do SN; pod tym zględem wracam na normalne tory. Chociaż z wiarą mi na bakier, to uznaję za trochę taki cud - nawe lek przyznał, że nie wierzył że się podniesie tak bardzo i w takim tempie. Stefan ma już jakieś 830g, w dodatku jest wyjątkowo ruchliwy - w czasie krótkiego badania zrobił 5 obrotów, uciekał przed głowicą :D szyjka stabilnie. Mogę na spokojnie wracać do aktywności.

Następna wizyta 29.04 no i muszę sie umówić na 3 prenatalne.

Mysia 24 wrote:
    Pani Bocianowa a jak poznajesz że to czkawka 😁? Chyba jeszcze u nas tego nie było albo nie skumałam że to, to 😀

Ja to czuje jak takie rytmiczne pyknanie w dole brzucha, nawet daje podobny dyskomfort jakbym sama miała czkawke. Jeśli nie czułaś, to pewnie nie miałaś - u mnie w poprzedniej ciązy było codziennie o podobnej godzinie od mniej więcej 20tc, za to teraz małam może ze 3 razy i to bardzo krótko. Dodam, że te czkawki pierwszego syna się utrzymały po porodzie - codziennie, jak w zegarku ok 17 była czkaweczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:36

Agaa049, Mysia 24, wandapanda, Pani Bocianowa, WiolaP lubią tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, fajny ten kokon XXL, zamówię! Tylko też się zastanawiam nad tym materacykiem, czy to w ogóle potrzebne 🤔 czemu to jest osobno 🤔 miałam przy poprzednim dziecku kokon i on był cały wypełniony 🤔

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ogólnie o jakość 😀

Kofii wydaje mu się że po części żeby mieć dodatkowo amortyzację do leżenia bo właśnie w innych firmach są one od razu wszyte i ta powierzchnia gdzie leży jest gruba i pewnie też żeby np. jak się ubrudzi to nie prać całego, ale też się zastanawiam czy jest sens go dokupić.

Dziewczyny to moja kruszyna ma czkawkę najczęściej rano w takim razie 😆

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

Mysia_24
  • Kofii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doczytałam u nich na stronie, że materacyk jest też po to, że można go łatwiej wyprać niż cały kokon, a przy dziecku to wiadomo, że co chwilę jest ulewanie 😄 także będę brała z materacykiem

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
‹‹ 311 312 313 314 315
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ