🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalie2026 wrote:Taaak, dosłownie jak na zawołanie 😂
Czasem mam
Wrażenie, że Eryk w ogóle nie śpi w nocy, bo co się przebudzę to jest imprezka 😳
To u nas tak samo, co otworzę oczy to on już też daje znać, że nie śpi 😂 już mi lżej, że też tak macie 😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Melduję się po wizycie, same newsy które mogę uznać za fanastyczne - łożysko się podniosło, w tej chwili jest na granicznych 2cm, ale póki co lek nie widzi wskazać do rezonansu ani przeciwwskazań do SN; pod tym zględem wracam na normalne tory. Chociaż z wiarą mi na bakier, to uznaję za trochę taki cud - nawe lek przyznał, że nie wierzył że się podniesie tak bardzo i w takim tempie. Stefan ma już jakieś 830g, w dodatku jest wyjątkowo ruchliwy - w czasie krótkiego badania zrobił 5 obrotów, uciekał przed głowicą
szyjka stabilnie. Mogę na spokojnie wracać do aktywności.
Następna wizyta 29.04 no i muszę sie umówić na 3 prenatalne.
Mysia 24 wrote:Pani Bocianowa a jak poznajesz że to czkawka 😁? Chyba jeszcze u nas tego nie było albo nie skumałam że to, to 😀
Ja to czuje jak takie rytmiczne pyknanie w dole brzucha, nawet daje podobny dyskomfort jakbym sama miała czkawke. Jeśli nie czułaś, to pewnie nie miałaś - u mnie w poprzedniej ciązy było codziennie o podobnej godzinie od mniej więcej 20tc, za to teraz małam może ze 3 razy i to bardzo krótko. Dodam, że te czkawki pierwszego syna się utrzymały po porodzie - codziennie, jak w zegarku ok 17 była czkaweczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 14:36
Agaa049, Mysia 24, wandapanda, Pani Bocianowa, WiolaP, Czarna_owieczka, emciak lubią tę wiadomość
-
O, fajny ten kokon XXL, zamówię! Tylko też się zastanawiam nad tym materacykiem, czy to w ogóle potrzebne 🤔 czemu to jest osobno 🤔 miałam przy poprzednim dziecku kokon i on był cały wypełniony 🤔
-
Domi ogólnie o jakość 😀
Kofii wydaje mu się że po części żeby mieć dodatkowo amortyzację do leżenia bo właśnie w innych firmach są one od razu wszyte i ta powierzchnia gdzie leży jest gruba i pewnie też żeby np. jak się ubrudzi to nie prać całego, ale też się zastanawiam czy jest sens go dokupić.
Dziewczyny to moja kruszyna ma czkawkę najczęściej rano w takim razie 😆
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Właśnie doczytałam u nich na stronie, że materacyk jest też po to, że można go łatwiej wyprać niż cały kokon, a przy dziecku to wiadomo, że co chwilę jest ulewanie 😄 także będę brała z materacykiem
-
wandapanda wrote:Dziewczyny czy któraś z Was widziała kiedyś na żywo dostawkę carello luna? Cena kusząca, ale zastanawiam się jak materac.
Z tymi dostawkami to jest tak że do każdej jednej materac trzeba kupić
To na te w zestawie nawet nie patrz
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Kofii wrote:Właśnie doczytałam u nich na stronie, że materacyk jest też po to, że można go łatwiej wyprać niż cały kokon, a przy dziecku to wiadomo, że co chwilę jest ulewanie 😄 także będę brała z materacykiem
Ja kładłam pieluszkę zawsze
Flanelowa albo bambusowa i to prałam
Jak dzidko dobrze uleje to i na boki zahaczy i i tak musisz prać
To z autopsji 🤭😅Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Z tymi dostawkami to jest tak że do każdej jednej materac trzeba kupić

To na te w zestawie nawet nie patrz
Mówisz? Myślałam, że tylko kilka lat temu tak było i producenci się ogarnęli 😅 bo kiedyś do kinderkraft neste faktycznie musiałam dokupić, bo był beznadziejny… ale zdążyłam już sprzedać 😁
Zaryzykowałam dzisiaj i zamówiłam za 4 dychy koszulę na SHEIN:
DAZY Uroczy wzór pandy, koszula nocna z marszczonego materiału, damska piżama, Moo Moo Night Dress
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=l08Pr4t0CII_8&localcountry=PL&shc=2_l08Pr4t0CII&url_from=GM74743554689
Wiem wiem, normalnie staram się nie zamawiać tam, ale skusiły mnie długość, materiał i cena 😆 może któraś z Was szuka czegoś podobnego. Jak przyjdzie fajna to chyba domówię jeszcze w innym kolorze. -
wandapanda wrote:Mówisz? Myślałam, że tylko kilka lat temu tak było i producenci się ogarnęli 😅 bo kiedyś do kinderkraft neste faktycznie musiałam dokupić, bo był beznadziejny… ale zdążyłam już sprzedać 😁
Zaryzykowałam dzisiaj i zamówiłam za 4 dychy koszulę na SHEIN:
DAZY Uroczy wzór pandy, koszula nocna z marszczonego materiału, damska piżama, Moo Moo Night Dress
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=l08Pr4t0CII_8&localcountry=PL&shc=2_l08Pr4t0CII&url_from=GM74743554689
Wiem wiem, normalnie staram się nie zamawiać tam, ale skusiły mnie długość, materiał i cena 😆 może któraś z Was szuka czegoś podobnego. Jak przyjdzie fajna to chyba domówię jeszcze w innym kolorze.
Sporo znajomych ma teraz dzieci i dostawki różne
Nawet te droższe mają materace do tyłka 🫣
Ja mam dostawkę od szwagierki lionelo
Też z materacem drugim 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
wandapanda wrote:No właśnie też mi się ten beżyk podoba. Może zaryzykuję? 🤔
Szczerze to też myślę żeby zamówić ze smartem :d więcej za kokon zapłaciłam, więc potrzebny balans 🙈 to polska marka? Edit. chyba ukraińskaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 18:41
-
adukow wrote:Szczerze to też myślę żeby zamówić ze smartem :d więcej za kokon zapłaciłam, więc potrzebny balans 🙈 to polska marka? Edit. chyba ukraińska
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, ale na temat ich wózków słyszałam sporo dobrego. Model bravo jest mega popularny i często go widzę na ulicach. -
wandapanda wrote:Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, ale na temat ich wózków słyszałam sporo dobrego. Model bravo jest mega popularny i często go widzę na ulicach.
Ja mam bravo
Polecam z calego serca te spacerówki 😃Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja z kolei zastanawiam się nad Carrello Prima bo jakieś bajery ze samo się buja itp ale w internecie jest mało opinii i cały czas się waham. Druga w kolejności na mojej liście jest Lionello bo jest trochę mniejsza a nie mam za wiele miejsca przy łóżku.adukow wrote:Ładna! Taka minimalistyczna. 278 zł na allegro :o Daj znać jak uda Ci się ją zobaczyć stacjonarnie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 20:11
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
U mnie co do czkawki u maluszka to chyba nie miał bo nie kojarzę takich objawów a to bardzo ciekawe co piszecie 😃
A co do aktywności to rano po przebudzeniu też zawsze jest mocne i aktywne przywitanie. Ale też zauważyłam że dzidziuś ma już swój rytm. Najbardziej aktywny jest wieczorami.
Z energią u mnie różnie. Ostatnimi czasy jest ok, ciekawa jestem jak badania, jutro idę na krew i mocz. Zobaczymy jak tam moja hemoglobina. Znowu aż sie boję 🫣
W piątek wizyta. Idziemy zobaczyć co tam u naszego malucha.
Dziś przyszedł materacyk, zamówiłam komplet komoda+przewijak+łóżeczko+materac a wysyłają oddzielnie i codziennie co innego przychodzi.
Dziś zamówiłam też wanienkę na stelażu i pojemnik na brudne pampersy. Także działam i powoli wykreślam z listy 😄
Wrzucam fotkę z rozpoczęcia 3 trymestru 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 22:09
adukow, Ananabanana, GosAga123, Natalie2026, hypatia92, Czarna_owieczka, MayMasza, Kofii, Mysia 24, Agaa049, wandapanda, Pani Bocianowa, WiolaP, Gonia90, Kirby, emciak lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Missi wrote:U mnie co do czkawki u maluszka to chyba nie miał bo nie kojarzę takich objawów a to bardzo ciekawe co piszecie 😃
A co do aktywności to rano po przebudzeniu też zawsze jest mocne i aktywne przywitanie. Ale też zauważyłam że dzidziuś ma już swój rytm. Najbardziej aktywny jest wieczorami.
Z energią u mnie różnie. Ostatnimi czasy jest ok, ciekawa jestem jak badania, jutro idę na krew i mocz. Zobaczymy jak tam moja hemoglobina. Znowu aż sie boję 🫣
W piątek wizyta. Idziemy zobaczyć co tam u naszego malucha.
Dziś przyszedł materacyk, zamówiłam komplet komoda+przewijak+łóżeczko+materac a wysyłają oddzielnie i codziennie co innego przychodzi.
Dziś zamówiłam też wanienkę na stelażu i pojemnik na brudne pampersy. Także działam i powoli wykreślam z listy 😄
Wrzucam fotkę z rozpoczęcia 3 trymestru 🥹

Ale pięknie wyglądasz! 😍
Missi lubi tę wiadomość
-
Missi - jaką wanienkę zamówiłaś ? Dziś cały dzień nad tym siedziałam i już sama nie wiem.
Mam 3 warunki:
- stelaż
- odpływ w wanience
- żeby nie była na max 12m tylko jeszcze dłużej, żeby można było wsadzić wanienkę do kabiny prysznicowej i tam kapać bobasa nawet i do 2 roku życia
Każda jest albo za droga (700zł Rotho top 💀) albo coś jej brakuje. Na pewno nie chce takich małych składanych, bo one są właśnie zazwyczaj małe i po roku idą w odstawkę. Może macie jakieś propozycje?
Narazie nr 1 to Tega baby, ale znów czytam opinie ze korek przecieka 💀 zaraz się wkurzę i zmienię umywalkę na głęboką jak któraś z Was (już nie pamiętam która) i problem rozwiązany 😄