Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii aptek to gemini ma dobre ceny. Ziko tez całkiem ok, dr max. Jednak jak porównywałam to gemini wypada w 85% najlepiej(a apteczne rzeczy zamawiam dosc czesto i zawsze robię research ;D)

WiolaP, Początek drogi lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.

• Donna89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.

Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏

94Lena lubi tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔

Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:

- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
    - laktoferynę,
    - Floradix lub Florentę,
    - Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
    - sok z pokrzywy,
    - pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
    - codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.

Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
    tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
    Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
    Jaka ferrytyna?

MayMasza, Kofii lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.

Wystający pępek to często bywa przy zaawansowanej ciąży bez względu na płeć dziecka 🤭

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
    Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
    🩷 23.04 - 977g bobasa

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
    Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅

Ajc bolało ….
    Oby szybko się zagoiło bo z brzuszkiem ciężko chodzić o zdrowych nogach a co dopiero z urazem 😔

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kiki jak czytałam to az mnie ciary przeszły brrrrr😬. Współczuję bardzo, oszczędzaj sie teraz🫂A jaki masz stabilizator? Ten typu Walker?Moja znajoma w ciąży tez właśnie miala skręcona kostke i chwaliła sobie ze ten but duzo jej ułatwiał,nawet poruszanie sie po domu.Stawiam Ci dzisiaj kawke albo nie cieple kakao☕☺️tak na lepszy humor🙃

GosAga123 lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • GosAga123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.

Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏
    Melduję że na szczęście omeprazol zrobił robotę i przespałam całą noc ! Brzuch jeszcze troszkę boli ale widzę światełko w tunelu ❤️

WiolaP, Ceci, Donna89 lubią tę wiadomość

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:

- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
    - laktoferynę,
    - Floradix lub Florentę,
    - Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
    - sok z pokrzywy,
    - pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
    - codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.

Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
    tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
    Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
    Jaka ferrytyna?
    Dzięki! Biorę suplement z żelazem, który ma też w sobie kwas foliowy i witaminę B6 i B12 i staram się aby był odstęp od kawy, herbaty i nabiału, około 3h. O soku z pokrzywy nie słyszałam 🤔 pyłku nie mogę, kiedyś spróbowałam i od razu miałam uczucie drapania i puchnięcia w gardle 😵‍💫 z dietą to się też staram, choć wiadomo, że różnie to bywa. Jutro mam wizytę, zobaczę co lekarka powie. Ferrytynę mam 30.

hypatia92 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    O nieeee 😭 ja rok temu złamałam rękę i długo potem miałam takie lęki, że np. spadnę ze schodów i złamię znowu 😵‍💫 o nodze nawet nie myślałam, a w sumie łatwo sobie coś niechcący zrobić 😵‍💫 przytulam, oby szybko się wszystko zagoiło!

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maleństwa też się budzą razem z Wami? Ja nawet w nocy jak idę siku i się kładę to już czuję jak mały się rusza. Mąż wstał o 5, ja też się przebudziłam i młody już też fika… ledwo oczy otworzę i już go czuję 🙈😀

emciak, Pani Bocianowa, Ananabanana, Kirby, Missi lubią tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Czy Wasze maleństwa też się budzą razem z Wami? Ja nawet w nocy jak idę siku i się kładę to już czuję jak mały się rusza. Mąż wstał o 5, ja też się przebudziłam i młody już też fika… ledwo oczy otworzę i już go czuję 🙈😀
    Tak + w ciąży wskazane jest leżenie na lewym boku, a od tygodnia jak tak leżę, to mały dosłownie wierci mi dziurę w boku brzucha 😅 aż nieprzyjemne to jest i muszę się obrócić 😅
    Miałam przez ostatni tydzień trochę bezsennych nocy i myślałam dużo o imieniu 😄 mamy listę top 3 imion, mi się najbardziej podoba imię nr 1 i 2, a mężowi nr 1 i 3, więc w sumie powinniśmy wybrać nr 1 i temat zamknięty 😄 ale mi szkoda tych dwóch pozostałych imion 😂.boję się że będę żałować że nie wybraliśmy któregoś z nich 😅 także synek nadal bezimienny 🤷🏻‍♀️😅

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zmieniam strony, trochę na lewym, trochę na prawym, ale właśnie jak trzeba się obrócić to wiadomo, że to się robi dość ciężkie hahah i już czuję, że młody się rusza 🙈 już myślę, czy on później będzie spać w nocy czy też będzie tak szaleć 😀
    my chyba już mamy imię, jakoś nie chce nam się nowego szukać hahah ja bardzo chciałam Ignacego, ale mąż się nie zgodził i potem już szukałam innym i padło chyba na Marcela 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, współczuję bardzo.

Kofii nasza też jeszcze bezimienna, bo mamy straszny dylemat nad 3 imionami 😆 wszystkie 3 nam się podobają i trudno nam wybrać 😄

preg.png

Mysia_24
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już się ciężko śpi w nocy 🙈 Mam wrażenie, że wtedy brzuch cięższy niż za dnia… W sensie w ciągu dnia na luziku wstaje, obracam się itd a w nocy jak chce się obrócić to tak mnie ciągnie. I też jak na lewym boku się kładę to mała wierci dziurę, ogólnie jest bardzo aktywna wieczorami i w nocy, za dnia raczej spokojnie.

@Kiki o nie, ale peszek 😭 ale dobrze że to tylko coś z nogą, bo taki upadek różnie mógł się skończyć 🙏

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dla Was nowinę
    Wynajęłam dom ,
    Pod koniec msc się przeprowadzam .
    Jestem przerażona wizja samej z 4 latkiem i noworodkiem 🫣

Natalie2026 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja w sumie zmieniam strony, trochę na lewym, trochę na prawym, ale właśnie jak trzeba się obrócić to wiadomo, że to się robi dość ciężkie hahah i już czuję, że młody się rusza 🙈 już myślę, czy on później będzie spać w nocy czy też będzie tak szaleć 😀
    my chyba już mamy imię, jakoś nie chce nam się nowego szukać hahah ja bardzo chciałam Ignacego, ale mąż się nie zgodził i potem już szukałam innym i padło chyba na Marcela 😀

Ja mam kolejne o którym myślę
    Vincent
    Czasu coraz mniej a dalej nie wiem 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja dziś zapadłam w jakąś śpiączkę i dopiero się obudziłam 🙈😂
    Ale miałam takie erotyczne sny, że chyba moja głowa po prostu nie chciała się obudzić 😂

Kiki - aż mnie ciarki przeszły 😳 boli Cię dalej ta noga? I w końcu nie miałaś żadnego USG ani nic do tej pory żeby zobaczyć co tam chrupnęło?

Domi - czyli nie będziesz mieszkać z mężem ?

Co do imienia, my mamy wstępnie wybrane, ale nikt nie mówi że na 100%, temat ucichł, nadal mówimy „dziecko” (co wręcz UWIELBIAM 😒) ale już mam dosyć zmieniania go po 100 razy, więc nie odzywam się.

Jakby któraś z Was chciała dopisać imię na pierwszej stronie czy cokolwiek to mówcie, będę dopisywać :)

Aga - tak, budzi się ze mną, ale jak w nocy idę siku to szybko zasypia. Ma rytm podobny do mnie, mam nadzieję że tak jej zostanie 😝

Za to od kilku dni moja córka kilka razy dziennie ma czkawkę 😄 to chyba moje ulubione uczucie z tych wszystkich ruchów za którymi nie bardzo przepadam.

No i jeszcze z nowości mam wciąż jakąś infekcję intymną, dostałam na poprzedniej wizycie fluomizin, ale nic nie pomógł 🙄 czekam do wtorku na wizytę bo już ręce opadają. Jak nie urok to sraczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:45

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Kiki, współczuję bardzo.

Kofii nasza też jeszcze bezimienna, bo mamy straszny dylemat nad 3 imionami 😆 wszystkie 3 nam się podobają i trudno nam wybrać 😄
    A nad jakimi sie zastanawiacie?

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ