🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
W kwestii aptek to gemini ma dobre ceny. Ziko tez całkiem ok, dr max. Jednak jak porównywałam to gemini wypada w 85% najlepiej(a apteczne rzeczy zamawiam dosc czesto i zawsze robię research
)
WiolaP, Początek drogi lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.
-
Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.
Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏
94Lena lubi tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶 -
Kofii wrote:Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔
Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:
- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
- laktoferynę,
- Floradix lub Florentę,
- Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
- sok z pokrzywy,
- pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
- codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.
Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
Jaka ferrytyna?
MayMasza, Kofii lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Anuska94 wrote:Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.
Wystający pępek to często bywa przy zaawansowanej ciąży bez względu na płeć dziecka 🤭
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
🩷 23.04 - 977g bobasa
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
kikix0o wrote:Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅
Ajc bolało ….
Oby szybko się zagoiło bo z brzuszkiem ciężko chodzić o zdrowych nogach a co dopiero z urazem 😔Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
@kiki jak czytałam to az mnie ciary przeszły brrrrr😬. Współczuję bardzo, oszczędzaj sie teraz🫂A jaki masz stabilizator? Ten typu Walker?Moja znajoma w ciąży tez właśnie miala skręcona kostke i chwaliła sobie ze ten but duzo jej ułatwiał,nawet poruszanie sie po domu.Stawiam Ci dzisiaj kawke albo nie cieple kakao☕☺️tak na lepszy humor🙃
GosAga123 lubi tę wiadomość
-
Melduję że na szczęście omeprazol zrobił robotę i przespałam całą noc ! Brzuch jeszcze troszkę boli ale widzę światełko w tunelu ❤️Donna89 wrote:Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.
Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏
WiolaP, Ceci, Donna89 lubią tę wiadomość
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
Dzięki! Biorę suplement z żelazem, który ma też w sobie kwas foliowy i witaminę B6 i B12 i staram się aby był odstęp od kawy, herbaty i nabiału, około 3h. O soku z pokrzywy nie słyszałam 🤔 pyłku nie mogę, kiedyś spróbowałam i od razu miałam uczucie drapania i puchnięcia w gardle 😵💫 z dietą to się też staram, choć wiadomo, że różnie to bywa. Jutro mam wizytę, zobaczę co lekarka powie. Ferrytynę mam 30.hypatia92 wrote:Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:
- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
- laktoferynę,
- Floradix lub Florentę,
- Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
- sok z pokrzywy,
- pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
- codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.
Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
Jaka ferrytyna?
hypatia92 lubi tę wiadomość
-
O nieeee 😭 ja rok temu złamałam rękę i długo potem miałam takie lęki, że np. spadnę ze schodów i złamię znowu 😵💫 o nodze nawet nie myślałam, a w sumie łatwo sobie coś niechcący zrobić 😵💫 przytulam, oby szybko się wszystko zagoiło!kikix0o wrote:Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅 -
Czy Wasze maleństwa też się budzą razem z Wami? Ja nawet w nocy jak idę siku i się kładę to już czuję jak mały się rusza. Mąż wstał o 5, ja też się przebudziłam i młody już też fika… ledwo oczy otworzę i już go czuję 🙈😀
emciak, Pani Bocianowa, Ananabanana, Kirby, Missi lubią tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Tak + w ciąży wskazane jest leżenie na lewym boku, a od tygodnia jak tak leżę, to mały dosłownie wierci mi dziurę w boku brzucha 😅 aż nieprzyjemne to jest i muszę się obrócić 😅Agaa049 wrote:Czy Wasze maleństwa też się budzą razem z Wami? Ja nawet w nocy jak idę siku i się kładę to już czuję jak mały się rusza. Mąż wstał o 5, ja też się przebudziłam i młody już też fika… ledwo oczy otworzę i już go czuję 🙈😀
Miałam przez ostatni tydzień trochę bezsennych nocy i myślałam dużo o imieniu 😄 mamy listę top 3 imion, mi się najbardziej podoba imię nr 1 i 2, a mężowi nr 1 i 3, więc w sumie powinniśmy wybrać nr 1 i temat zamknięty 😄 ale mi szkoda tych dwóch pozostałych imion 😂.boję się że będę żałować że nie wybraliśmy któregoś z nich 😅 także synek nadal bezimienny 🤷🏻♀️😅 -
Ja w sumie zmieniam strony, trochę na lewym, trochę na prawym, ale właśnie jak trzeba się obrócić to wiadomo, że to się robi dość ciężkie hahah i już czuję, że młody się rusza 🙈 już myślę, czy on później będzie spać w nocy czy też będzie tak szaleć 😀
my chyba już mamy imię, jakoś nie chce nam się nowego szukać hahah ja bardzo chciałam Ignacego, ale mąż się nie zgodził i potem już szukałam innym i padło chyba na Marcela 😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Mi też już się ciężko śpi w nocy 🙈 Mam wrażenie, że wtedy brzuch cięższy niż za dnia… W sensie w ciągu dnia na luziku wstaje, obracam się itd a w nocy jak chce się obrócić to tak mnie ciągnie. I też jak na lewym boku się kładę to mała wierci dziurę, ogólnie jest bardzo aktywna wieczorami i w nocy, za dnia raczej spokojnie.
@Kiki o nie, ale peszek 😭 ale dobrze że to tylko coś z nogą, bo taki upadek różnie mógł się skończyć 🙏👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶 -
Agaa049 wrote:Ja w sumie zmieniam strony, trochę na lewym, trochę na prawym, ale właśnie jak trzeba się obrócić to wiadomo, że to się robi dość ciężkie hahah i już czuję, że młody się rusza 🙈 już myślę, czy on później będzie spać w nocy czy też będzie tak szaleć 😀
my chyba już mamy imię, jakoś nie chce nam się nowego szukać hahah ja bardzo chciałam Ignacego, ale mąż się nie zgodził i potem już szukałam innym i padło chyba na Marcela 😀
Ja mam kolejne o którym myślę
Vincent
Czasu coraz mniej a dalej nie wiem 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Hejka. Ja dziś zapadłam w jakąś śpiączkę i dopiero się obudziłam 🙈😂
Ale miałam takie erotyczne sny, że chyba moja głowa po prostu nie chciała się obudzić 😂
Kiki - aż mnie ciarki przeszły 😳 boli Cię dalej ta noga? I w końcu nie miałaś żadnego USG ani nic do tej pory żeby zobaczyć co tam chrupnęło?
Domi - czyli nie będziesz mieszkać z mężem ?
Co do imienia, my mamy wstępnie wybrane, ale nikt nie mówi że na 100%, temat ucichł, nadal mówimy „dziecko” (co wręcz UWIELBIAM 😒) ale już mam dosyć zmieniania go po 100 razy, więc nie odzywam się.
Jakby któraś z Was chciała dopisać imię na pierwszej stronie czy cokolwiek to mówcie, będę dopisywać
Aga - tak, budzi się ze mną, ale jak w nocy idę siku to szybko zasypia. Ma rytm podobny do mnie, mam nadzieję że tak jej zostanie 😝
Za to od kilku dni moja córka kilka razy dziennie ma czkawkę 😄 to chyba moje ulubione uczucie z tych wszystkich ruchów za którymi nie bardzo przepadam.
No i jeszcze z nowości mam wciąż jakąś infekcję intymną, dostałam na poprzedniej wizycie fluomizin, ale nic nie pomógł 🙄 czekam do wtorku na wizytę bo już ręce opadają. Jak nie urok to sraczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:45