X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii aptek to gemini ma dobre ceny. Ziko tez całkiem ok, dr max. Jednak jak porównywałam to gemini wypada w 85% najlepiej(a apteczne rzeczy zamawiam dosc czesto i zawsze robię research ;D)

WiolaP lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.

• Donna89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.

Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏

94Lena lubi tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔

Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:

- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
    - laktoferynę,
    - Floradix lub Florentę,
    - Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
    - sok z pokrzywy,
    - pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
    - codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.

Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
    tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
    Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
    Jaka ferrytyna?

Synek 05.2024 ❤️
‹‹ 309 310 311 312 313
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ