🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
W kwestii aptek to gemini ma dobre ceny. Ziko tez całkiem ok, dr max. Jednak jak porównywałam to gemini wypada w 85% najlepiej(a apteczne rzeczy zamawiam dosc czesto i zawsze robię research
)
WiolaP lubi tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.
-
Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.
Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏
94Lena lubi tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶 -
Kofii wrote:Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔
Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:
- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
- laktoferynę,
- Floradix lub Florentę,
- Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
- sok z pokrzywy,
- pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
- codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.
Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
Jaka ferrytyna?Synek 05.2024 ❤️ -