Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii aptek to gemini ma dobre ceny. Ziko tez całkiem ok, dr max. Jednak jak porównywałam to gemini wypada w 85% najlepiej(a apteczne rzeczy zamawiam dosc czesto i zawsze robię research ;D)

WiolaP, Początek drogi lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.

• Donna89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.

Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏

94Lena lubi tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔

Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:

- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
    - laktoferynę,
    - Floradix lub Florentę,
    - Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
    - sok z pokrzywy,
    - pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
    - codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.

Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
    tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
    Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
    Jaka ferrytyna?

MayMasza, Kofii lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Też kupowałam wszystko na Gemini ale ostatnio nie mogę dostać proszku do prania dzidziuś który najlepiej mi się sprawdzał i musiałam szukać gdzie indziej.Mój chłop żyje nadzieją że będzie syn bo mam wystający pępek a dwóch lekarzy twierdzi że to dziewczynka.

Wystający pępek to często bywa przy zaawansowanej ciąży bez względu na płeć dziecka 🤭

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
    Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
    🩷 23.04 - 977g bobasa

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
    Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅

Ajc bolało ….
    Oby szybko się zagoiło bo z brzuszkiem ciężko chodzić o zdrowych nogach a co dopiero z urazem 😔

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kiki jak czytałam to az mnie ciary przeszły brrrrr😬. Współczuję bardzo, oszczędzaj sie teraz🫂A jaki masz stabilizator? Ten typu Walker?Moja znajoma w ciąży tez właśnie miala skręcona kostke i chwaliła sobie ze ten but duzo jej ułatwiał,nawet poruszanie sie po domu.Stawiam Ci dzisiaj kawke albo nie cieple kakao☕☺️tak na lepszy humor🙃

GosAga123 lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • GosAga123 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Lena, GosAga - ja miałam kamicę żółciową, która się uaktywniła w ciąży. Miałam potworne ataki bólu w nadbrzuszu, które rozchodziły się do prawej strony i promieniowały do pleców. 2,5 tygodnia temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy pod pełną narkozą, ale bujałam się z tym dwa miesiące bo nikt nie chciał się tego podjąć - zwiedziłam sor, ginekologów i chirurgów. Koniecznie zróbcie USG jamy brzusznej, bo u wielu kobiet uaktywniają się kamienie w ciąży. Niestety mi przejście na dietę lekkostrawną nie pomagało, potrafiłam mieć atak po suchej bułce.

Z zaleceń czasami pomagało wzięcie nospy max jak tylko czułam że zaczyna się atak + ciepły termofor w okolicach pleców. Ale trzymam kciuki, żeby to było coś innego niż te przeklęte kamienie 🙏
    Melduję że na szczęście omeprazol zrobił robotę i przespałam całą noc ! Brzuch jeszcze troszkę boli ale widzę światełko w tunelu ❤️

WiolaP, Ceci, Donna89 lubią tę wiadomość

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Na niskie parametry czerwonokrwinkowe / ferrytynę mogę polecić:

- uzupełnienie witamin z grupy B (dobry B-complex),
    - laktoferynę,
    - Floradix lub Florentę,
    - Sanprobi IBS (poprawia wchłanialność żelaza),
    - sok z pokrzywy,
    - pyłek pszczeli / pierzgę (jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele),
    - codzienne koktajle zawierające źródło żelaza + witaminę C + zdrowe tłuszcze, np. burak / szpinak + pomarańcza / kiwi + pestki dyni / zmielone orzechy / łyżeczka oleju lnianego / łyżka tahini, etc.

Nie wszystko na raz. Można rotować co 2-3 tu
    tygodnie i obserwować reakcję organizmu oraz wyniki.
    Sprawdzałaś poziom kwasu foliowego i B12?
    Jaka ferrytyna?
    Dzięki! Biorę suplement z żelazem, który ma też w sobie kwas foliowy i witaminę B6 i B12 i staram się aby był odstęp od kawy, herbaty i nabiału, około 3h. O soku z pokrzywy nie słyszałam 🤔 pyłku nie mogę, kiedyś spróbowałam i od razu miałam uczucie drapania i puchnięcia w gardle 😵‍💫 z dietą to się też staram, choć wiadomo, że różnie to bywa. Jutro mam wizytę, zobaczę co lekarka powie. Ferrytynę mam 30.

hypatia92 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    O nieeee 😭 ja rok temu złamałam rękę i długo potem miałam takie lęki, że np. spadnę ze schodów i złamię znowu 😵‍💫 o nodze nawet nie myślałam, a w sumie łatwo sobie coś niechcący zrobić 😵‍💫 przytulam, oby szybko się wszystko zagoiło!

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maleństwa też się budzą razem z Wami? Ja nawet w nocy jak idę siku i się kładę to już czuję jak mały się rusza. Mąż wstał o 5, ja też się przebudziłam i młody już też fika… ledwo oczy otworzę i już go czuję 🙈😀

emciak, Pani Bocianowa, Ananabanana, Kirby, Missi lubią tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Czy Wasze maleństwa też się budzą razem z Wami? Ja nawet w nocy jak idę siku i się kładę to już czuję jak mały się rusza. Mąż wstał o 5, ja też się przebudziłam i młody już też fika… ledwo oczy otworzę i już go czuję 🙈😀
    Tak + w ciąży wskazane jest leżenie na lewym boku, a od tygodnia jak tak leżę, to mały dosłownie wierci mi dziurę w boku brzucha 😅 aż nieprzyjemne to jest i muszę się obrócić 😅
    Miałam przez ostatni tydzień trochę bezsennych nocy i myślałam dużo o imieniu 😄 mamy listę top 3 imion, mi się najbardziej podoba imię nr 1 i 2, a mężowi nr 1 i 3, więc w sumie powinniśmy wybrać nr 1 i temat zamknięty 😄 ale mi szkoda tych dwóch pozostałych imion 😂.boję się że będę żałować że nie wybraliśmy któregoś z nich 😅 także synek nadal bezimienny 🤷🏻‍♀️😅

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zmieniam strony, trochę na lewym, trochę na prawym, ale właśnie jak trzeba się obrócić to wiadomo, że to się robi dość ciężkie hahah i już czuję, że młody się rusza 🙈 już myślę, czy on później będzie spać w nocy czy też będzie tak szaleć 😀
    my chyba już mamy imię, jakoś nie chce nam się nowego szukać hahah ja bardzo chciałam Ignacego, ale mąż się nie zgodził i potem już szukałam innym i padło chyba na Marcela 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, współczuję bardzo.

Kofii nasza też jeszcze bezimienna, bo mamy straszny dylemat nad 3 imionami 😆 wszystkie 3 nam się podobają i trudno nam wybrać 😄

preg.png

Mysia_24
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już się ciężko śpi w nocy 🙈 Mam wrażenie, że wtedy brzuch cięższy niż za dnia… W sensie w ciągu dnia na luziku wstaje, obracam się itd a w nocy jak chce się obrócić to tak mnie ciągnie. I też jak na lewym boku się kładę to mała wierci dziurę, ogólnie jest bardzo aktywna wieczorami i w nocy, za dnia raczej spokojnie.

@Kiki o nie, ale peszek 😭 ale dobrze że to tylko coś z nogą, bo taki upadek różnie mógł się skończyć 🙏

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dla Was nowinę
    Wynajęłam dom ,
    Pod koniec msc się przeprowadzam .
    Jestem przerażona wizja samej z 4 latkiem i noworodkiem 🫣

Natalie2026 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja w sumie zmieniam strony, trochę na lewym, trochę na prawym, ale właśnie jak trzeba się obrócić to wiadomo, że to się robi dość ciężkie hahah i już czuję, że młody się rusza 🙈 już myślę, czy on później będzie spać w nocy czy też będzie tak szaleć 😀
    my chyba już mamy imię, jakoś nie chce nam się nowego szukać hahah ja bardzo chciałam Ignacego, ale mąż się nie zgodził i potem już szukałam innym i padło chyba na Marcela 😀

Ja mam kolejne o którym myślę
    Vincent
    Czasu coraz mniej a dalej nie wiem 🫣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja dziś zapadłam w jakąś śpiączkę i dopiero się obudziłam 🙈😂
    Ale miałam takie erotyczne sny, że chyba moja głowa po prostu nie chciała się obudzić 😂

Kiki - aż mnie ciarki przeszły 😳 boli Cię dalej ta noga? I w końcu nie miałaś żadnego USG ani nic do tej pory żeby zobaczyć co tam chrupnęło?

Domi - czyli nie będziesz mieszkać z mężem ?

Co do imienia, my mamy wstępnie wybrane, ale nikt nie mówi że na 100%, temat ucichł, nadal mówimy „dziecko” (co wręcz UWIELBIAM 😒) ale już mam dosyć zmieniania go po 100 razy, więc nie odzywam się.

Jakby któraś z Was chciała dopisać imię na pierwszej stronie czy cokolwiek to mówcie, będę dopisywać :)

Aga - tak, budzi się ze mną, ale jak w nocy idę siku to szybko zasypia. Ma rytm podobny do mnie, mam nadzieję że tak jej zostanie 😝

Za to od kilku dni moja córka kilka razy dziennie ma czkawkę 😄 to chyba moje ulubione uczucie z tych wszystkich ruchów za którymi nie bardzo przepadam.

No i jeszcze z nowości mam wciąż jakąś infekcję intymną, dostałam na poprzedniej wizycie fluomizin, ale nic nie pomógł 🙄 czekam do wtorku na wizytę bo już ręce opadają. Jak nie urok to sraczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:45

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Kiki, współczuję bardzo.

Kofii nasza też jeszcze bezimienna, bo mamy straszny dylemat nad 3 imionami 😆 wszystkie 3 nam się podobają i trudno nam wybrać 😄
    A nad jakimi sie zastanawiacie?

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ