🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Przejrzałam na szybko stronę Mój świat dziecka i faktycznie cenowo spoko
chyba więcej osób o tej stronie pisało. Coś mi się kojarzy. Trzeba chyba zacząć pomału coś kompletować 🙈
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Byłam dziś rano na wizycie. Na szczęście te bóle nie mają nic wspólnego z ciążą bezpośrednio i mała sobie fika i rośnie. Muszę zrobić jeszcze ogólne USG jamy brzusznej jutro ale wygląda to na jakąś mocną nadkwasotę która uruchamia mi się w nocy przez to że brzuch mocno uciska żołądek. Mam brać nospe i omeprazol i jeść najbliższe dni bardzo bardzo delikatnie. Trzymajcie kciuki żeby to coś dało bo dziś ból brzucha obudził mnie o 1:40 w nocy i już do rana nie usnęłam94Lena wrote:Daj koniecznie znać co ci powie lekarz, mam od pewnego czasu takie ataki bólu żołądka, niezależnie od tego co zjem i tak jak mówisz boli żołądek i kręgosłup na wysokości żołądka, coś strasznego… jedyne co pomaga to prowokacja wymiotów, ból ustępuje natychmiast.
Na dodatek od wczoraj boli mnie gardło a te wymioty jeszcze pogorszyły sprawę 😥
94Lena lubi tę wiadomość
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
Kurczę czy tylko mi się nie podoba nic na tej stronie świat dziecka 🫣
Ja to uwielbiam wszystko gładkie , bez wzorów 😅
Ale pamiętam że zamawiałam z tej strony kocyk i poduszkę dla starszego synka no i ma ten komplet do dziś więc jakość na plus
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Z mój świat dziecka skompletowałam 70% wyprawki 😁 tylko ze kupiłam od nich na allegro, bo mam smarta i tam jakoś mi wygodniej. Ja osobiście polecam 😉
Początek drogi - wszystkie laski kupują ostatnio na gemini, ale nie wiem czy to taki „szał” czy po prostu jest taniej. Będę to ogarniać bliżej maja/czerwca żeby mieć wszystko nieprzeterminowane.
Początek drogi lubi tę wiadomość
-
Pani Bocianowa wrote:Z mój świat dziecka skompletowałam 70% wyprawki 😁 tylko ze kupiłam od nich na allegro, bo mam smarta i tam jakoś mi wygodniej. Ja osobiście polecam 😉
Początek drogi - wszystkie laski kupują ostatnio na gemini, ale nie wiem czy to taki „szał” czy po prostu jest taniej. Będę to ogarniać bliżej maja/czerwca żeby mieć wszystko nieprzeterminowane.
Patrzyłam u nich na allegro ale miałam wrażenie że nie mają części tego co na stronie albo nie umiałam znaleźć 😄Mysia_24 -
Dopiero się do tego przymierzam, ale będę po prostu patrzeć gdzie dane produkty są tańsze i pewnie też na allegro będę szukać bo często są dużo tańsze niż w aptekach.Początek drogi wrote:Porownywalyscie ceny aptecznej wyprawki z różnych stron? Gdzie wychodzi najkorzystniej cenowo?
Początek drogi lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Tak jak patrzyłam to nawet i sól fizjologiczną jest na ten stronie mój świat dziecka. Ja stamtąd głównie z tego co widziałam to myślałam pieluchy, jakiś tam zestaw do paznokci, jakieś podkłady dla siebie itp ale jeszcze też mam bon do smyka i myślę czy tam też coś nie kupić• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Początek drogi wrote:Porownywalyscie ceny aptecznej wyprawki z różnych stron? Gdzie wychodzi najkorzystniej cenowo?
Zamawiałam dla starszego z gemini i teraz też zamawiam
Szczerze mówiąc nie sprawdzałam cen ale wydaje mi się że tak jak wszędzie coś będzie tańsze a coś innego droższe
Zamawiam tam dlatego że wszystko maja i zamówię z jedną wysyłką bez szukania
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja zamówiłam wczoraj kokon/gniazdko, jak zwał tak zwał 😄 i powoli coś tam skreślam z listy. Zapisałam się na warsztaty z chustonoszenia, więc z zakupem tej z the slings się wstrzymałam. W ogóle wspominałyście o vinted, matko co za pech! 😅 zamówiłam chicco baby hug - babeczka nie wspomniała, że brudne, na materiale takie zacieki. W opisie żadnej wzmianki, na zdjęciach nic nie widać. Musiałam odesłać. Następnie zestaw ubranek. Odbieram, jakaś chuda ta przesyłka. Pomyliła etykiety i moje zamówienie poszło do kogoś innego, a ja dostałam czapkę 😂 oczywiście wszystko udaje mi się odzyskać, ale ciągle muszę zgłaszać coś do supportu 🙈
U nas bobo w święta aktywne. W czwartek wizyta, więc nie mogę się doczekać! Mojej kumpeli, która ma termin 2 tygodnie przede mną, synek już się ułożył głową w dół. Tej całej influ Wersow też :d czy to już czas? -
O to ja tez właśnie od nich dużo kupiłam ale tez przez allegro.I właśnie od nich tez kupowałam kocyk,podusie, prześcieradło dla synka i nadal ma.Bardzo dobra jakość.Pani Bocianowa wrote:Z mój świat dziecka skompletowałam 70% wyprawki 😁 tylko ze kupiłam od nich na allegro, bo mam smarta i tam jakoś mi wygodniej. Ja osobiście polecam 😉
-
Ceci wrote:ja wlasnie nie moge znaleźć takiego sprzedawcy na allegro :p chyba juz mam budyn zamiast mozgu

https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-do-lozeczka-120x60-z-gumka-bawelna-100-babymam-12623253716
O ile dobrze zlokalizowałam to ten sklep na allegro
Ceci lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Ja zaczynam już od tego tygodnia szkołę rodzenia, zapisałam się też na ćwiczenia dla ciężarnych więc powoli będę tworzyć sobie nową rutynę bo trochę się ostatnio rozleniwiłam z robieniem czegokolwiek.
Z mężem rozmawialiśmy, że jeszcze jest tyle rzeczy do zrobienia a czasu coraz mniej i chyba ta presja nas zaczęła jakoś przytłaczać więc postanowiliśmy, że w każdym tygodniu COŚ musimy zrobić. Studniówkę miałam w niedzielę wielkanocną i coraz głośniej słyszę wskazówki zegara 😅
Co do aptek internetowych to polecam Olmed chociaż w temacie wyprawki aptecznej jeszcze się u nich nie orientowałam.6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
29.04 III prenatalne 🌸 1431g
14.05 Kontrola 🌸 1809g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja w koszyku w Gemini mam dodane wszystko dla siebie i małego z takich kosmetyczno pielęgnacyjnych rzeczy i leków.
I wczoraj zamówiłam łóżeczko i komodę z przewijakiem! 🥰 także powoli zaczynam już robić miejsce dla bobisia. Bo ten czas teraz leci mi jak szalony. Już zaczynam 28tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 16:27
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Ja w sumie tylko zamówię to co tutaj było z listy wyprawkowej podawane chyba przez Panią Bocianowa 😀 tak to się nie znam 🙈• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Kofii wrote:Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔
Mi ten feroplex podniósł z 10 na 10.4 ostatnio… a tak to starałam się jeść zdrowo, zbilansowane posiłki i witaminę c w postaci kiwi czy papryki. Ale u mnie niestety też to słabo wygląda…• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
GosAga123 wrote:Byłam dziś rano na wizycie. Na szczęście te bóle nie mają nic wspólnego z ciążą bezpośrednio i mała sobie fika i rośnie. Muszę zrobić jeszcze ogólne USG jamy brzusznej jutro ale wygląda to na jakąś mocną nadkwasotę która uruchamia mi się w nocy przez to że brzuch mocno uciska żołądek. Mam brać nospe i omeprazol i jeść najbliższe dni bardzo bardzo delikatnie. Trzymajcie kciuki żeby to coś dało bo dziś ból brzucha obudził mnie o 1:40 w nocy i już do rana nie usnęłam
Całe szczęście, też sobie myślałam, że to może być kamica pęcherzyka czy coś takiego. Za tydzień mam wizytę to zobaczymy co mi powie prowadząca. Trzymam kciuki żeby Ci pomogły te leki ☺️