X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam na szybko stronę Mój świat dziecka i faktycznie cenowo spoko ;) chyba więcej osób o tej stronie pisało. Coś mi się kojarzy. Trzeba chyba zacząć pomału coś kompletować 🙈

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Lena wrote:
    Daj koniecznie znać co ci powie lekarz, mam od pewnego czasu takie ataki bólu żołądka, niezależnie od tego co zjem i tak jak mówisz boli żołądek i kręgosłup na wysokości żołądka, coś strasznego… jedyne co pomaga to prowokacja wymiotów, ból ustępuje natychmiast.
    Na dodatek od wczoraj boli mnie gardło a te wymioty jeszcze pogorszyły sprawę 😥
    Byłam dziś rano na wizycie. Na szczęście te bóle nie mają nic wspólnego z ciążą bezpośrednio i mała sobie fika i rośnie. Muszę zrobić jeszcze ogólne USG jamy brzusznej jutro ale wygląda to na jakąś mocną nadkwasotę która uruchamia mi się w nocy przez to że brzuch mocno uciska żołądek. Mam brać nospe i omeprazol i jeść najbliższe dni bardzo bardzo delikatnie. Trzymajcie kciuki żeby to coś dało bo dziś ból brzucha obudził mnie o 1:40 w nocy i już do rana nie usnęłam

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę czy tylko mi się nie podoba nic na tej stronie świat dziecka 🫣
    Ja to uwielbiam wszystko gładkie , bez wzorów 😅

Ale pamiętam że zamawiałam z tej strony kocyk i poduszkę dla starszego synka no i ma ten komplet do dziś więc jakość na plus ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Początek drogi Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porownywalyscie ceny aptecznej wyprawki z różnych stron? Gdzie wychodzi najkorzystniej cenowo?

30.10.25 - transfer
    03.11.25 - progesteron 54,45
    06.11.25 - progesteron 29,84
    - beta HCG 100,82 <3
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mój świat dziecka skompletowałam 70% wyprawki 😁 tylko ze kupiłam od nich na allegro, bo mam smarta i tam jakoś mi wygodniej. Ja osobiście polecam 😉

Początek drogi - wszystkie laski kupują ostatnio na gemini, ale nie wiem czy to taki „szał” czy po prostu jest taniej. Będę to ogarniać bliżej maja/czerwca żeby mieć wszystko nieprzeterminowane.

Początek drogi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Z mój świat dziecka skompletowałam 70% wyprawki 😁 tylko ze kupiłam od nich na allegro, bo mam smarta i tam jakoś mi wygodniej. Ja osobiście polecam 😉

Początek drogi - wszystkie laski kupują ostatnio na gemini, ale nie wiem czy to taki „szał” czy po prostu jest taniej. Będę to ogarniać bliżej maja/czerwca żeby mieć wszystko nieprzeterminowane.

Patrzyłam u nich na allegro ale miałam wrażenie że nie mają części tego co na stronie albo nie umiałam znaleźć 😄

Mysia_24
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek drogi wrote:
    Porownywalyscie ceny aptecznej wyprawki z różnych stron? Gdzie wychodzi najkorzystniej cenowo?
    Dopiero się do tego przymierzam, ale będę po prostu patrzeć gdzie dane produkty są tańsze i pewnie też na allegro będę szukać bo często są dużo tańsze niż w aptekach.

Początek drogi lubi tę wiadomość

Mysia_24
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak patrzyłam to nawet i sól fizjologiczną jest na ten stronie mój świat dziecka. Ja stamtąd głównie z tego co widziałam to myślałam pieluchy, jakiś tam zestaw do paznokci, jakieś podkłady dla siebie itp ale jeszcze też mam bon do smyka i myślę czy tam też coś nie kupić

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek drogi wrote:

Zamawiałam dla starszego z gemini i teraz też zamawiam
    Szczerze mówiąc nie sprawdzałam cen ale wydaje mi się że tak jak wszędzie coś będzie tańsze a coś innego droższe ;)
    Zamawiam tam dlatego że wszystko maja i zamówię z jedną wysyłką bez szukania ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wczoraj kokon/gniazdko, jak zwał tak zwał 😄 i powoli coś tam skreślam z listy. Zapisałam się na warsztaty z chustonoszenia, więc z zakupem tej z the slings się wstrzymałam. W ogóle wspominałyście o vinted, matko co za pech! 😅 zamówiłam chicco baby hug - babeczka nie wspomniała, że brudne, na materiale takie zacieki. W opisie żadnej wzmianki, na zdjęciach nic nie widać. Musiałam odesłać. Następnie zestaw ubranek. Odbieram, jakaś chuda ta przesyłka. Pomyliła etykiety i moje zamówienie poszło do kogoś innego, a ja dostałam czapkę 😂 oczywiście wszystko udaje mi się odzyskać, ale ciągle muszę zgłaszać coś do supportu 🙈
    U nas bobo w święta aktywne. W czwartek wizyta, więc nie mogę się doczekać! Mojej kumpeli, która ma termin 2 tygodnie przede mną, synek już się ułożył głową w dół. Tej całej influ Wersow też :d czy to już czas?

age.png
‹‹ 308 309 310 311 312
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ