Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam na szybko stronę Mój świat dziecka i faktycznie cenowo spoko ;) chyba więcej osób o tej stronie pisało. Coś mi się kojarzy. Trzeba chyba zacząć pomału coś kompletować 🙈

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • GosAga123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Lena wrote:
    Daj koniecznie znać co ci powie lekarz, mam od pewnego czasu takie ataki bólu żołądka, niezależnie od tego co zjem i tak jak mówisz boli żołądek i kręgosłup na wysokości żołądka, coś strasznego… jedyne co pomaga to prowokacja wymiotów, ból ustępuje natychmiast.
    Na dodatek od wczoraj boli mnie gardło a te wymioty jeszcze pogorszyły sprawę 😥
    Byłam dziś rano na wizycie. Na szczęście te bóle nie mają nic wspólnego z ciążą bezpośrednio i mała sobie fika i rośnie. Muszę zrobić jeszcze ogólne USG jamy brzusznej jutro ale wygląda to na jakąś mocną nadkwasotę która uruchamia mi się w nocy przez to że brzuch mocno uciska żołądek. Mam brać nospe i omeprazol i jeść najbliższe dni bardzo bardzo delikatnie. Trzymajcie kciuki żeby to coś dało bo dziś ból brzucha obudził mnie o 1:40 w nocy i już do rana nie usnęłam

94Lena lubi tę wiadomość

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę czy tylko mi się nie podoba nic na tej stronie świat dziecka 🫣
    Ja to uwielbiam wszystko gładkie , bez wzorów 😅

Ale pamiętam że zamawiałam z tej strony kocyk i poduszkę dla starszego synka no i ma ten komplet do dziś więc jakość na plus ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Początek drogi Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porownywalyscie ceny aptecznej wyprawki z różnych stron? Gdzie wychodzi najkorzystniej cenowo?

30.10.25 - transfer
    03.11.25 - progesteron 54,45
    06.11.25 - progesteron 29,84
    - beta HCG 100,82 <3
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mój świat dziecka skompletowałam 70% wyprawki 😁 tylko ze kupiłam od nich na allegro, bo mam smarta i tam jakoś mi wygodniej. Ja osobiście polecam 😉

Początek drogi - wszystkie laski kupują ostatnio na gemini, ale nie wiem czy to taki „szał” czy po prostu jest taniej. Będę to ogarniać bliżej maja/czerwca żeby mieć wszystko nieprzeterminowane.

Początek drogi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Z mój świat dziecka skompletowałam 70% wyprawki 😁 tylko ze kupiłam od nich na allegro, bo mam smarta i tam jakoś mi wygodniej. Ja osobiście polecam 😉

Początek drogi - wszystkie laski kupują ostatnio na gemini, ale nie wiem czy to taki „szał” czy po prostu jest taniej. Będę to ogarniać bliżej maja/czerwca żeby mieć wszystko nieprzeterminowane.

Patrzyłam u nich na allegro ale miałam wrażenie że nie mają części tego co na stronie albo nie umiałam znaleźć 😄

Mysia_24
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek drogi wrote:
    Porownywalyscie ceny aptecznej wyprawki z różnych stron? Gdzie wychodzi najkorzystniej cenowo?
    Dopiero się do tego przymierzam, ale będę po prostu patrzeć gdzie dane produkty są tańsze i pewnie też na allegro będę szukać bo często są dużo tańsze niż w aptekach.

Początek drogi lubi tę wiadomość

Mysia_24
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak patrzyłam to nawet i sól fizjologiczną jest na ten stronie mój świat dziecka. Ja stamtąd głównie z tego co widziałam to myślałam pieluchy, jakiś tam zestaw do paznokci, jakieś podkłady dla siebie itp ale jeszcze też mam bon do smyka i myślę czy tam też coś nie kupić

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek drogi wrote:

Zamawiałam dla starszego z gemini i teraz też zamawiam
    Szczerze mówiąc nie sprawdzałam cen ale wydaje mi się że tak jak wszędzie coś będzie tańsze a coś innego droższe ;)
    Zamawiam tam dlatego że wszystko maja i zamówię z jedną wysyłką bez szukania ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • adukow Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wczoraj kokon/gniazdko, jak zwał tak zwał 😄 i powoli coś tam skreślam z listy. Zapisałam się na warsztaty z chustonoszenia, więc z zakupem tej z the slings się wstrzymałam. W ogóle wspominałyście o vinted, matko co za pech! 😅 zamówiłam chicco baby hug - babeczka nie wspomniała, że brudne, na materiale takie zacieki. W opisie żadnej wzmianki, na zdjęciach nic nie widać. Musiałam odesłać. Następnie zestaw ubranek. Odbieram, jakaś chuda ta przesyłka. Pomyliła etykiety i moje zamówienie poszło do kogoś innego, a ja dostałam czapkę 😂 oczywiście wszystko udaje mi się odzyskać, ale ciągle muszę zgłaszać coś do supportu 🙈
    U nas bobo w święta aktywne. W czwartek wizyta, więc nie mogę się doczekać! Mojej kumpeli, która ma termin 2 tygodnie przede mną, synek już się ułożył głową w dół. Tej całej influ Wersow też :d czy to już czas?

age.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    O to ja tez właśnie od nich dużo kupiłam ale tez przez allegro.I właśnie od nich tez kupowałam kocyk,podusie, prześcieradło dla synka i nadal ma.Bardzo dobra jakość.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie nie moge znaleźć takiego sprzedawcy na allegro :p chyba juz mam budyn zamiast mozgu :(

• Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    ja wlasnie nie moge znaleźć takiego sprzedawcy na allegro :p chyba juz mam budyn zamiast mozgu :(

https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-do-lozeczka-120x60-z-gumka-bawelna-100-babymam-12623253716
    O ile dobrze zlokalizowałam to ten sklep na allegro

Ceci lubi tę wiadomość

Mysia_24
  • emciak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam już od tego tygodnia szkołę rodzenia, zapisałam się też na ćwiczenia dla ciężarnych więc powoli będę tworzyć sobie nową rutynę bo trochę się ostatnio rozleniwiłam z robieniem czegokolwiek.
    Z mężem rozmawialiśmy, że jeszcze jest tyle rzeczy do zrobienia a czasu coraz mniej i chyba ta presja nas zaczęła jakoś przytłaczać więc postanowiliśmy, że w każdym tygodniu COŚ musimy zrobić. Studniówkę miałam w niedzielę wielkanocną i coraz głośniej słyszę wskazówki zegara 😅
    Co do aptek internetowych to polecam Olmed chociaż w temacie wyprawki aptecznej jeszcze się u nich nie orientowałam.

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
    29.04 III prenatalne 🌸 1431g
    14.05 Kontrola 🌸 1809g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koszyku w Gemini mam dodane wszystko dla siebie i małego z takich kosmetyczno pielęgnacyjnych rzeczy i leków.

I wczoraj zamówiłam łóżeczko i komodę z przewijakiem! 🥰 także powoli zaczynam już robić miejsce dla bobisia. Bo ten czas teraz leci mi jak szalony. Już zaczynam 28tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 16:27

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena
    🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tylko zamówię to co tutaj było z listy wyprawkowej podawane chyba przez Panią Bocianowa 😀 tak to się nie znam 🙈

11.2025 ⏸️

• Kofii Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam wyniki badań krwi, kurczę hemoglobina 10,5 😔 ja już nie wiem co robić, żeby podnieść 😔

Mi ten feroplex podniósł z 10 na 10.4 ostatnio… a tak to starałam się jeść zdrowo, zbilansowane posiłki i witaminę c w postaci kiwi czy papryki. Ale u mnie niestety też to słabo wygląda…

11.2025 ⏸️

• 94Lena Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Byłam dziś rano na wizycie. Na szczęście te bóle nie mają nic wspólnego z ciążą bezpośrednio i mała sobie fika i rośnie. Muszę zrobić jeszcze ogólne USG jamy brzusznej jutro ale wygląda to na jakąś mocną nadkwasotę która uruchamia mi się w nocy przez to że brzuch mocno uciska żołądek. Mam brać nospe i omeprazol i jeść najbliższe dni bardzo bardzo delikatnie. Trzymajcie kciuki żeby to coś dało bo dziś ból brzucha obudził mnie o 1:40 w nocy i już do rana nie usnęłam

Całe szczęście, też sobie myślałam, że to może być kamica pęcherzyka czy coś takiego. Za tydzień mam wizytę to zobaczymy co mi powie prowadząca. Trzymam kciuki żeby Ci pomogły te leki ☺️

• 94Lena Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki to do jutra jest promocja na Jukki -20% na wszystko. pozamawiałam jakieś prześcieradła, ochraniacze na materace i pieluszki :)

Kofii, wandapanda lubią tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ