Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w lany poniedziałek 💐💦💦💦
    Ale sie wczoraj strachu najadłam,od rana czulam ze brzuch mi twardnieje ale w sumie bylo ok ,jakos dawałam rade.Po południu jak goscie sie już rozjechali znowu czuje ze twardnieje i to z coraz większą częstotliwością do tego doszły dosc silne bóle w podbrzuszu - a ja sobie mysle nie tylko nie teraz,jeszcze nie teraz.Ale na szczęście lyknelam no spe,polozylam sie na lewym boku i sytuacja sie uspokoiła.Wieczorem jeszcze sie stawiał ale już bez bóli.No ale nie ładnie ze Marcysia tak mnie straszy 😅
    Życzę wam dzis milego dnia i spokojnego przede wszystkim 🥰 Zjedzcie sobie dziś kawalek ciacha bo jeszcze dzis nie liczymy kcal i limity nie obowiązują 😜🧁☕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 09:05

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem, czy któraś w święta tu zaglądnie, ale co polecacie na ból gardła? :( jakieś domowe sposoby bo oczywiście apteki będą zamknięte. Wstałam dzisiaj i jakiś mam dziwny ból gardła :(

Rzucie goździków - zawierają eugenol, który ma działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne.

• GosAga123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś absolutny zjazd formy :( od kilku dni mam mega bóle żołądka i jelit, czegokolwiek nie zjem. Po próbie glukozowej i przejściu na dietę cukrzycową jest jeszcze gorzej :( w nocy budzą mnie straszne bóle pleców i bóle brzucha na raz.. nie mam generalnie siły na nic i najchętniej bym leżała a jestem na co dzień bardzo aktywna więc poziom frustracji ta sytuacja jest już na bardzo wysokim poziomie.. czy prócz nospy i espumisanu możemy brać coś na bóle jelit?

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - ja bym się skonsultowała z ginem albo rodzinnym. Może można brać maślan sodu? Ale nie wiem, to tylko pomysł 🙄 nigdy nie miałam problemów z jelitami

Dziś zobaczyłam moje ciążowe statystyki w aplikacji:

4e39baaa8a0926d2d8e9070589eb013f.jpg

Robi się poważnie 😁

WiolaP, Ananabanana, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość

preg.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Ja mam jakiś absolutny zjazd formy :( od kilku dni mam mega bóle żołądka i jelit, czegokolwiek nie zjem. Po próbie glukozowej i przejściu na dietę cukrzycową jest jeszcze gorzej :( w nocy budzą mnie straszne bóle pleców i bóle brzucha na raz.. nie mam generalnie siły na nic i najchętniej bym leżała a jestem na co dzień bardzo aktywna więc poziom frustracji ta sytuacja jest już na bardzo wysokim poziomie.. czy prócz nospy i espumisanu możemy brać coś na bóle jelit?

Tak jak pisze @Pani Bocianowa, dobrze byłoby skonsultować to z lekarzem. Szczególnie, że jeśli masz ból pleców (dolnego odcinka) i jednocześnie brzucha to mogą być skórcze - je łatwo pomylić z jelitami. Może wystarczy magnez brać, ale to też w odpowiedniej formie (cytrynian działa super szybko, ale może działać przeczyszczająco i wtedy warto wybrać mleczan).

Rozumiem Twój brak siły - mnie też męczył w ostatnich dniach, do tego takie zjazdy energii, że potrzebuję szybkiej drzemki - podobnie jak było w I trym. Im bliżej III trym tym tych spadków znowu może być więcej.

Pani Bocianowa wrote:
    Robi się poważnie 😁

I to bardzo, mi w poprzedniej ciąży ten okres od 25-27tc do końca zleciał diabelnie szybko - w porównaniu do 8-12tc który wlekł się niemilosiernie. Kompletowanie wyprawki, dużo badań, przygotowanie do porodu - to sprawia, że czas szybko płynie. W sumie lada moment "majówki" będą mieć już ciąze donoszone - moja koleżanka z termienm na maj zaczyna własnie 36tc - to mi uświadamia, że jak ona urodzi, to ja już jestem następna :D

Z drugiej strony, wpadł do mnie ostatnio fantastyczny news, że moja psiapsi się spodziewa bombelka też na ten rok, ale na listopad - dotarło do mnie, że jak ja będę rodzić, to ona będzie ledwie na półmetku, jeszcze nawet nie na tym etapie co ja teraz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 13:42

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Neobianacid :) na uczucie ciężkości, wzdec itp. Rumianek do picia. Sanprobi stress -polecany kobietom w ciazy, poza tym każde sanprobi jest ok dla ciężarnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 15:23

GosAga123 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • GosAga123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to nie skurcze bo mam też skurcze B-H i je odczuwam ewidentnie, ten ból brzucha jest na wysokości żołądkami na bokach brzucha i jest połączony ze wzdęciami. Jutro mam na szczęście wizytę u mojego gina z samego rana to wszystko mi wyjaśni

nofajniefajnie lubi tę wiadomość

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak już odżyjecie po świętach to mi powiedzcie co do wanny do kąpieli się daje i dobrze sprawdza? Hamak, ta plastikowa wkładka czy jeszcze coś innego 😄 ?

preg.png

Mysia_24
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:56

Mysia 24 lubi tę wiadomość

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Dziewczyny jak już odżyjecie po świętach to mi powiedzcie co do wanny do kąpieli się daje i dobrze sprawdza? Hamak, ta plastikowa wkładka czy jeszcze coś innego 😄 ?

preg.png
    My nic nie stosowałam, na poczatku mąż na rękach trzymał Mala a potem tylko główkę i stopniowo przechodziliśmy dalej ;)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • 94Lena Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:

Daj koniecznie znać co ci powie lekarz, mam od pewnego czasu takie ataki bólu żołądka, niezależnie od tego co zjem i tak jak mówisz boli żołądek i kręgosłup na wysokości żołądka, coś strasznego… jedyne co pomaga to prowokacja wymiotów, ból ustępuje natychmiast.
    Na dodatek od wczoraj boli mnie gardło a te wymioty jeszcze pogorszyły sprawę 😥

• WiolaP Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy calej 3 dawaliśmy na początku tylko tetre do wanienki i podtrzymywalismy główkę,zadnych bajerow 😉

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • adukow Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wanienkę z taką wkładką/gąbką i mega nam się sprawdziła. Dziecko wychillowane, nam też było wygodniej. Trzeba ją jedynie dosuszać, no bo wiadomo gąbki siedlisko bakterii. Ale kładliśmy na to tetrę i relaks na pełnej ☺️ coś takiego:
    https://twistshake.com/eu/p/bathtub-cushion-grey

age.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole lubie sobie poczytywać od czasu do czasu inne wątki i rzuciło mi sie w oczy jak ładnie wygląda Listopad 2026,ale jestem w szoku że komuś sie chce az tak w to bawic🫣

A jak wogole u was po świętach? Powrót do szarej rzeczywistości czy jeszcze dzis błogie lenistwo😉

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, moja duma została naruszona i pobiegłam zobaczyć 😂
    Jak sobie pomyślę że przy każdej naszej zmianie terminu wizyty czy prenatalnych czy cokolwiek musiałabym dodawać nową grafikę to aż mam gęsią skórkę 😂 kocham Was, ale aż tak bym sie nie poświęciła 😂

WiolaP, Ananabanana, Ceci, emciak, Motylek93, MayMasza, Natalie2026 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie było mnie kilka dni, będę musiała Was nadrobić 😄 wyjechaliśmy na święta do rodziny i niestety wróciłam chora i teraz leżę i obym wyzdrowiała szybko, bo w sobotę robię parapetówkę dla dużej części rodziny, ciężko zgrać ich na 1 termin + ja nie chciałam później, bo coraz ciężej będzie mi coś takiego zorganizować 😅 dziś nie czułam jeszcze ruchów 🤔 oby wszystko było dobrze. Rano byłam na badaniu krwi, bo w czwartek wizyta 😄
    Dostaliśmy ubranka, także w najbliższych tygodniach będę mogła je prać i układać 😄

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Wiola, moja duma została naruszona i pobiegłam zobaczyć 😂
    Jak sobie pomyślę że przy każdej naszej zmianie terminu wizyty czy prenatalnych czy cokolwiek musiałabym dodawać nową grafikę to aż mam gęsią skórkę 😂 kocham Was, ale aż tak bym sie nie poświęciła 😂
    Uwielbiam nasz wątek i uwazam ze naprawdę wszystko wygląda super ale byłam w szoku właśnie że komus sie chce az tak w to bawic zeby za kazdym razem tworzyc nowa grafike😅

Pani Bocianowa, emciak lubią tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobienie takiej grafiki to kilka sekund w AI, pewnie wrzuca poprzednią, dopisuje dane i robi się kolejna 😄 potem tylko link wrzucić do posta 😄 u nas wszystko jest pięknie prowadzone ❤️ ja nie lubię edytować postów, bo wyświetla się wtedy tylko odrobina tekstu i trzeba przesuwać i szukać tego, co się chce edytować, także podziwiam za prowadzenie wątku i za ten pierwszy post!

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś się uwzięło na nas ciężarnych, że jesteśmy przeziębione. Mi tak leci z zatok, że zanim zasnę to płaczę, bo mi aż oczami wychodzi 🙈

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było trochę stresu bo prawie całe święta nasza kruszyna się w ogóle nie ruszała, a jak już czułam ruchy to ledwo wyczuwalne i pojedyncze, mieliśmy cykora i prawie pojechaliśmy na SOR, ale po prostu się przekręciła tak że czuje jej ruchy w tyłku za przeproszeniem 😅 nawet nie wiedziałam że tak może być 😄
    Wieczorem już zrobiła się na szczęście aktywna 🥰

Po tym jak lekarz mnie nastraszył żeby się szykować na wcześniejszy poród zaczęłam szybciej kompletować resztę wyprawki, dziś przyjdzie paczka z Mój świat dziecka, jak by co to dziewczyny polecam zamawiam już drugi raz i ceny są fajne a jakość też spoko.
    Koleżanka ma mi oddać ciuszki po swojej córce więc narazie nie będę nic już zamawiać, ma mi też dać monitor oddechu, zastanawiałam się nad zakupem, ale skoro dostanę to skorzystam.
    Mam dziś trochę lenia😄 a pogoda bardziej zachęca do leżenia pod kocykiem.

preg.png

Mysia_24
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ