🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko… wspolczuje bardzokikix0o wrote:Ja to mam farta, w poniedziałek będąc z psem na wybiegu niechcący wpadłam tyłem nogą w wykopany dołek, cała kostka poleciała mi bokiem aż na głos chrupnęło 🫣 Byłam na sorze bo cała kostka mega spuchnięta, krwiak, ból taki że się zastanawiałam czy nie jest zlamana. No ale oczywiście nie było lekarza od usg, a rtg mi odradzili mimo, ze mój gin. nie widzi przeciwskazań.
Najprawdopodobniej mam całkiem zerwane więzadło 🥲 Znowu muszę brać zastrzyki Clexane przez 4 tyg, stabilizator też na miesiąc, no i taka to przygoda 😅😅
oby chociaz bol szybko minal
-
Ceci wrote:A nad jakimi sie zastanawiacie?
Hania
Wiktoria
Marcelina
Hania mi od wielu lat chodzi po głowie😄
Wiktoria podoba mi się bardzo i jest mniej spotykane, co bardzo mi odpowiada.
A Marcelinka to była moja pierwsza myśl jak się dowiedziałam że to dziewczynka 😄 i mam megaa dylemat 😄 a mój mąż chyba jeszcze większy 😂Mysia_24 -
Mysia 24 wrote:Pani Bocianowa a jak poznajesz że to czkawka 😁? Chyba jeszcze u nas tego nie było albo nie skumałam że to, to 😀
Też się zastanawiałam i wyczytałam, że to takie rytmiczne podskoki w brzuchu 😀 i czasami faktycznie rytmicznie skacze ten brzuch 😂• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Cześć po świętach 🐣 nie odzywałam się, bo to był dość intensywny czas. Ale już jesteśmy w domu, mąż ma dzisiaj jeszcze urlop, więc siedzi na budowie. Ja pojechałam z nim rano, żeby trochę tam posprzątać, ale za dużo nie dałam rady, więc właśnie wróciłam sobie spacerkiem do domu i zalegam pod kocem.
Dzisiaj śniło mi się, że była moja impreza urodzinowa i rodzina zorganizowała mi tort z moim imieniem + 51 lat. I w tym śnie zastanawiałam się, że może faktycznie mam już to 51 lat i ten czas tak szybko leci. Jak się obudziłam to stwierdziłam, że moja podświadomość próbuje mi coś powiedzieć, nie wiem, może na tyle się czuję w tej ciąży 🤪 w sumie by się zgadzało 😆
Wstałam dzisiaj rano i był rzyg 🤮 w dodatku z krwią. Ale z pół godziny wcześniej dość mocno leciała mi krew z nosa i spływało po gardle. Mam nadzieję, że to od tego. Pierwszy raz taka sytuacja.
Widziałam, że jest promocja na jukki. Zamawiałyście coś ciekawego? Jak tak to się pochwalcie 😄 mi się podobają daszki muślinowe na wózek i kilka kokonów.
Mysia wszystkie 3 imiona bardzo ładne, też miałabym dylemat 🙈
-
wandapanda wrote:Cześć po świętach 🐣 nie odzywałam się, bo to był dość intensywny czas. Ale już jesteśmy w domu, mąż ma dzisiaj jeszcze urlop, więc siedzi na budowie. Ja pojechałam z nim rano, żeby trochę tam posprzątać, ale za dużo nie dałam rady, więc właśnie wróciłam sobie spacerkiem do domu i zalegam pod kocem.
Dzisiaj śniło mi się, że była moja impreza urodzinowa i rodzina zorganizowała mi tort z moim imieniem + 51 lat. I w tym śnie zastanawiałam się, że może faktycznie mam już to 51 lat i ten czas tak szybko leci. Jak się obudziłam to stwierdziłam, że moja podświadomość próbuje mi coś powiedzieć, nie wiem, może na tyle się czuję w tej ciąży 🤪 w sumie by się zgadzało 😆
Wstałam dzisiaj rano i był rzyg 🤮 w dodatku z krwią. Ale z pół godziny wcześniej dość mocno leciała mi krew z nosa i spływało po gardle. Mam nadzieję, że to od tego. Pierwszy raz taka sytuacja.
Widziałam, że jest promocja na jukki. Zamawiałyście coś ciekawego? Jak tak to się pochwalcie 😄 mi się podobają daszki muślinowe na wózek i kilka kokonów.
Mysia wszystkie 3 imiona bardzo ładne, też miałabym dylemat 🙈
Ja planuję zamówić od nich kokon XXL jest większy niż na innych stronach i dłużej będzie można używać🙂 mam od nich poduszkę ciążową i super mi się sprawdza teraz przy większym brzuchu i problem ze spojeniem, chociaż jak dla mnie mogła by być bardziej wypchana.
No właśnie nie mogę się zdecydować, okaże się przy porodzie które do niej pasuje 😆 jeśli się wcześniej nie namyślimy 😄Mysia_24 -
@Domi wow szok , ciesze sie ale przyznam ze jednak po cichu wam kibicowałam ze moze jednak sie miedzy wami poukłada.A najstarszy syn zostaje z tata?Bede Ci tu mocno kibicowac 💪🥳
Dziewczyny wszystkie imiona o których mowicie sa piekne i Ignas i Marcel i Vincent💚🩵
@Mysia my początkowo tez rozważaliśmy właśnie Hanie i Marcysie.Moja córka w jakiejś apce zrobila takie kolo fortuny na którym byly imiona które nam się podobają o kazdy po kolei kręcił kolem.Najczesciej wypadła Marcysia i tak zostalo,nam sie bardzo podoba🩷
@Pani Bocianiowa moze wy tez spróbujcie takie kola 😜 -
A co do aktywności to zauważyłam ze Marcysia ma już swoj staly rytm.Najbardziej aktywna jest miedzy 5-7 rano,potem kolo godz 11.W dzień jest troszke spokojniejsza ale to tez moze dlatego ze ja sporo sie ruszam,pare kopniakow kolo godz 16.I prawdziwe bajlando rozpoczyna sie miedzy godz 21-23 🥊🥊🥊Mam wrazenie ze ona naprawde tam cwiczy boks,3 szybkie ,2 sportowe lup lup lup 😂😂😂Czasami to az mnie zegnie.Wczoraj juz przysypialam ale jak dostałam 2 takie pożądane kopniaki pod rzad to się rozbudzilam🙃
-
U nas też Wiktoria długo wchodziła w grę, syn na pewno byłby WiktorMysia 24 wrote:Hania
Wiktoria
Marcelina
Hania mi od wielu lat chodzi po głowie😄
Wiktoria podoba mi się bardzo i jest mniej spotykane, co bardzo mi odpowiada.
A Marcelinka to była moja pierwsza myśl jak się dowiedziałam że to dziewczynka 😄 i mam megaa dylemat 😄 a mój mąż chyba jeszcze większy 😂
Ogólnie dużo imion, które mi sie podobaja mamy już w rodzinie, co bardzo zawęża pole działania. Ale moja córka już tak się przyzwyczaiła do Gabrysi, że nie da się już przekonać na zmianę
-
Pani Bocianowa wrote:Hejka. Ja dziś zapadłam w jakąś śpiączkę i dopiero się obudziłam 🙈😂
Ale miałam takie erotyczne sny, że chyba moja głowa po prostu nie chciała się obudzić 😂
Kiki - aż mnie ciarki przeszły 😳 boli Cię dalej ta noga? I w końcu nie miałaś żadnego USG ani nic do tej pory żeby zobaczyć co tam chrupnęło?
Domi - czyli nie będziesz mieszkać z mężem ?
Co do imienia, my mamy wstępnie wybrane, ale nikt nie mówi że na 100%, temat ucichł, nadal mówimy „dziecko” (co wręcz UWIELBIAM 😒) ale już mam dosyć zmieniania go po 100 razy, więc nie odzywam się.
Jakby któraś z Was chciała dopisać imię na pierwszej stronie czy cokolwiek to mówcie, będę dopisywać
Aga - tak, budzi się ze mną, ale jak w nocy idę siku to szybko zasypia. Ma rytm podobny do mnie, mam nadzieję że tak jej zostanie 😝
Za to od kilku dni moja córka kilka razy dziennie ma czkawkę 😄 to chyba moje ulubione uczucie z tych wszystkich ruchów za którymi nie bardzo przepadam.
No i jeszcze z nowości mam wciąż jakąś infekcję intymną, dostałam na poprzedniej wizycie fluomizin, ale nic nie pomógł 🙄 czekam do wtorku na wizytę bo już ręce opadają. Jak nie urok to sraczka.
A u mnie jest ciągle mały albo zgred 🤡🤭Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Domi93 wrote:Dzieciaki zabieram ze soba

Przez chwilę też miałam myśli że może sie to jakoś poskleja ale widzę że jest bez szans .
Też miałam nadzieję, że uda sie Wam jeszcze dogadać
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Kikix0o współczuję, oby wszystko z noga było dobrze 😌
Co do imion to już widzę, że chyba zatwierdzone, więc nie kombinuje nawet nad zmianą, bo z moim mężem się dogadać w tej kwestii graniczy z cudem 😅 ale już sam mówi na nią Mania więc jest dobrze.
Młoda u nas też już widzę że ma swój rytm i właśnie na wieczór i z rana jest najaktywniejsza. A czkawkę jak ma to mi się śmiać chce 😅
Nie wiem jak Wy dziewczyny, ale u mnie dramat z energią.
Mam takie zjazdy od jakiegoś czasu. Nie mam sił na nic, męczę się okropnie przy zwykłych czynnościach i spać mi się chce cały czas. Dziś spałam do 10:30, a zasnęłam jakoś o 22 🫣 wcześniej wstawałam 6/7 rano i pełna energii. Dziś wstałam i zrobiłam coś koło siebie, posprzątałam, zrobiłam obiad i już padam i poszłabym spać.
Chciałabym poćwiczyć coś, ale nie mam sił, czuję też w mięśniach, że nie mają sił, jakbym była po grubym treningu. Plus coś mi mdłości wracają. 😳 -
Mysia 24 wrote:Pani Bocianowa a jak poznajesz że to czkawka 😁? Chyba jeszcze u nas tego nie było albo nie skumałam że to, to 😀
Rytmiczne puknięcia w brzuchu
U nas czkawka bardzo często i do tego mały wtedy się bardzo złości i wciska w bok brzucha dupka 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Mysia 24 wrote:Ja planuję zamówić od nich kokon XXL jest większy niż na innych stronach i dłużej będzie można używać🙂 mam od nich poduszkę ciążową i super mi się sprawdza teraz przy większym brzuchu i problem ze spojeniem, chociaż jak dla mnie mogła by być bardziej wypchana.
No właśnie nie mogę się zdecydować, okaże się przy porodzie które do niej pasuje 😆 jeśli się wcześniej nie namyślimy 😄
Miałam ten kokon przy młodszym synku
Ale teraz zamówiłam standardowy bo jak był malutki to w nim pływał .
I jeśli mały też polubi to sprzedam ten mniejszy i kupię wtedy większy .Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Weszłam na Jukki i zamówiłam daszek do gondoli i kilka pieluch tetrowych jeszcze

Dziś udało mi się wyrwać chustę elastyczna na vinted za 50 zł aż w szoku byłam bo szukałam od dłuższego czasu i ceny ok 120 zł
Opłacało mi się wejść na vinted rano o 7 bo post wystawiony godz przed kupnem 🫣
Nie kupuję już nic
Dziś dojdzie mi wanienka i kokon z roZkiem
Co najlepsze wanienkę już raz zamówiłam i nie wysłali 🤯
Została mi apteka ale to ogarnę za miesiąc
Jak już się wprowadzę .
W czerwcu już chcę spakować walizkę żeby czekała w razie w .Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja to znowu caly czas na pełnych obrotach ale musze troche zwolnić bo wczoraj znowu mialam bolesne skurcze i bylo ciężko.Przeszlo troche po cieplym prysznicu.Ale to dla mnie takie trudne wiecie ja po prostu nie potrafię tak siedzieć w miejscu musze cos robić,ruszac sie😅
Co do wyprawki to ja juz tez nic nie kupuje została apteka i materacyk ale to tez chce za jakis czas zeby materacyk sie nie kurzyl.
A Torby u mnie juz spakowane 🫣Pewnie jeszcze ze dwa razy wszystko wyjmę i poukładam od nowa ale co tam chociaż bede mieć zajęcie 😜 -
Agaa a to jednak moja kruszyna miewa często 😄 ale myślałam że ma po prostu takie swoje podrygi 😄
Wiola ale niezły patent z tym kołem 😆 chyba wypróbuję 😁
Ceci gdyby nie to że u mojej przyjaciółki jest Gabrysia, charakterna z niej dziewuszka 😁 to też bym rozważała bo zawsze mi się bardzo podobało. No ale właśnie te 3 imiona nie występują u nas w rodzinie, a już Wiktorii to dawno żadnej nie poznałam😀 Z Hanią mam taki problem że mamy sąsiadów u których jest Hania, co prawda była by kilka lat starsza od naszej ale mają tak samo na nazwisko i w jednej szkole by były 😅
Domi a jak z jakością? Masz wersję bawełnianą czy Velvet ? Dokupowałaś też do niego ten materacyk ?
Co do energii to ja mam takie zrywy😆 mogę pół dnia przeleżeć bez siły a potem wstaje i robię wszystko na raz 😂
Dziś np. wzięłam sobie za cel ogarnięcie kwiatów których mam dużo, narobiłam bałaganu a teraz energia mnie opuściła i leżę 🫣 nie wiem kto to dokończy 😄Mysia_24 -
Agaa049 wrote:Czy Wasze maleństwa też się budzą razem z Wami? Ja nawet w nocy jak idę siku i się kładę to już czuję jak mały się rusza. Mąż wstał o 5, ja też się przebudziłam i młody już też fika… ledwo oczy otworzę i już go czuję 🙈😀
Taaak, dosłownie jak na zawołanie 😂
Czasem mam
Wrażenie, że Eryk w ogóle nie śpi w nocy, bo co się przebudzę to jest imprezka 😳 -
Mysia 24 wrote:Agaa a to jednak moja kruszyna miewa często 😄 ale myślałam że ma po prostu takie swoje podrygi 😄
Wiola ale niezły patent z tym kołem 😆 chyba wypróbuję 😁
Ceci gdyby nie to że u mojej przyjaciółki jest Gabrysia, charakterna z niej dziewuszka 😁 to też bym rozważała bo zawsze mi się bardzo podobało. No ale właśnie te 3 imiona nie występują u nas w rodzinie, a już Wiktorii to dawno żadnej nie poznałam😀 Z Hanią mam taki problem że mamy sąsiadów u których jest Hania, co prawda była by kilka lat starsza od naszej ale mają tak samo na nazwisko i w jednej szkole by były 😅
Domi a jak z jakością? Masz wersję bawełnianą czy Velvet ? Dokupowałaś też do niego ten materacyk ?
Co do energii to ja mam takie zrywy😆 mogę pół dnia przeleżeć bez siły a potem wstaje i robię wszystko na raz 😂
Dziś np. wzięłam sobie za cel ogarnięcie kwiatów których mam dużo, narobiłam bałaganu a teraz energia mnie opuściła i leżę 🫣 nie wiem kto to dokończy 😄
A pytasz o ten xxl czy zwykły ?
Ten xxl miałam bawełniany - prany setki razy i sprzedałam w stanie idealnym
Teraz kupiłam muslinowy mniejszy ale z firmy paluli , później sprzedam jak mały wyrośnie i kupię ten z Jukki xxl
Materacyka nie miałam wcześniej i teraz też nie .
Nie widzę takiej potrzeby tym bardziej że kokon leży na łóżku bądź w łóżeczku , dlatego wydaje mi się że tutaj to akurat materacyk to zbędny gadżet 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:16
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️

, druga córka