X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o takim łóżeczku: https://vexpi.pl/produkt/pokoj-dzieciecy/lozeczka/waldin-dostawka-z-materacem-2w1/?attribute_pa_waldin-dostawka-materac=natural&gad_source=1&gad_campaignid=22654991962&gbraid=0AAAAABZGMRZEvU51IWY-4a571bwsAspNG

Jest super ale małe
    To bardziej jako dostawka ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dziewczyny czy polecicie coś na przeziębienie? :( W 1 trym ratowałam się tą serią Prenalen ale to praktycznie nic nie daje, a dzisiaj obudziłam się z jeszcze większym bólem gardła, aż ciężko mi mówić 🥲 Do tego ogólne rozbicie, ból głowy.. Może testowałyście coś co możemy brać a wam pomogło?

Ja się rozchorowałam bardzo dwa msc temu
    Dostałam stodal do picia
    Saszetki na przeziębienie kupiłam w aptece z bomba witaminowa
    Tona herbaty z miodem
    W razie w miałam kupiony już antybiotyk ale nie było potrzeby aby brać
    Na ból Apap ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:58

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dziewczyny czy polecicie coś na przeziębienie? :( W 1 trym ratowałam się tą serią Prenalen ale to praktycznie nic nie daje, a dzisiaj obudziłam się z jeszcze większym bólem gardła, aż ciężko mi mówić 🥲 Do tego ogólne rozbicie, ból głowy.. Może testowałyście coś co możemy brać a wam pomogło?
    u mnie na ból gardła najlepsze były płukanki z wody i soli, a oprócz tego mleka+masło+miód

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Jest super ale małe
    To bardziej jako dostawka ;)
    Tak tak, jako dostawka :)

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa , jakbym mogla prosic o dopisanie USG III trymestru - 7.05 :) . A CC prawdopodobnie będę mieć 7.07 :)

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Pani Bocianowa , jakbym mogla prosic o dopisanie USG III trymestru - 7.05 :) . A CC prawdopodobnie będę mieć 7.07 :)
    A to ja poproszę o wpisanie USG 3 trymestru na 05.05 :)

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Kirby Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Niestety tylko Prenalen do picia, prenalen na gardło, herbatka z cytryną, miodem, imbirem. Gorące okłady na zatoki jeśli zatoki bolą. Ale herbatka z dodatkami w dużych ilosciach daje radę.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból gardla świetnie się sprawdza ssanie gozdzikow. Mnie kilka razy pomogło w tej ciąży. Na objawy przeziębienia litry herbaty z imbirem, miodem, cytryna, gozdzikami, sokiem malinowym, sok z czarnego bzu. U mnie też się sprawdza, że "sen to najlepszy lekarz". Jak tylko mam jakieś objawy infekcji staram się robić drzemki w dzień.

preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynkA wrote:
    Hej dziewczyny, ja też ostatnio mało aktywna w pisaniu ale czytam wszytsko ;)

My już też po wizycie i młodzież waży 1300 g, także zgodnie z info od pani doktor powyżej średniej, to chyba w sumie moja największą obawa że będzie za duży na naturalny ale mam w głowie że te pomiary to jednak tak mniej więcej i jeszcze wszytsko może się zmienić. 3 prenatalne mamy w piątek więc też więcej się dowiemy.

Piękne wszystkie brzuszki😍
    Lecimy dalej 😎
    A w którym tygodniu i dniu taka waga? U mnie ostatnio na usg w 28+5 taka sama waga i wyszło, że to 34 centyl.

Mój pasek ma opóźnienie 3 dni. Muszę zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:42

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Tak tak, jako dostawka :)

To jako dostawka super sprawa
    Miałam taką przy starszym synku
    Teraz dostałam to szkoda mi było kasy aby kupować bo jest naprawdę na chwilę

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Niestety tylko Prenalen do picia, prenalen na gardło, herbatka z cytryną, miodem, imbirem. Gorące okłady na zatoki jeśli zatoki bolą. Ale herbatka z dodatkami w dużych ilosciach daje radę.

Ten prenalen to mój lekarz powiedział że szkoda kasy
    Bo na jedno wyjdzie jak zrobimy sobie herbatkę ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci - zapiszemy to bliżej terminu CC bo nasza lista „terminowa” jest bardziej orientacyjna kto na jakim etapie jest ciąży 😁

Piszcie dziewczyny co jeszcze Wam wpisać to zrobię wszystko za jednym zamachem :)

Ceci lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio też była mowa o dostawkach, udalo mi się znaleźć taką, która ma składane nóżki wiec nada się do każdego rodzaju łóżka: https://allegro.pl/produkt/lozeczko-turystyczne-chicco-next2me-essential-stone-relux-szare-b3257e8f-3636-4d3d-9b61-de023d1acb1c?offerId=18373720139

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę nie pisałam, ale czytam Was codziennie :)
    po prawie 2 tygodniach na sertralinie czuję się już trochę lepiej, początkowo mialam bardzo dużą senność w ciągu dnia, ale dziś nawet mam wyjątkowo dużo energii więc może już to odchodzi. Moje bobo tydzień temu ważyło 930 g, co jest chyba w środku normy, za to ja jak w marcu przytyłam nagle 3 kg, tak teraz w kwietniu waga stoi, a nawet przez chwilę ciut schudłam.
    Miałam mieć dzisiaj wizytę u giny prywatnie, ale zdecydowałam się z niej zrezygnować i zostać tylko przy Medicover - jak ostatnio pytałam o możliwości cc u mnie, to zaczęła mnie straszyć jakimiś rzadkimi powikłaniami, więc obawiam się że mogłaby nie zareagować jakoś dobrze na zaświadczenie o tokofobii.

I w końcu ruszam z wyprawką, bo oprócz kilku ciuszków to na razie nic nie mam - byłam dzisiaj w bobowózkach żeby zobaczyć Tutisa Mio i na żywo też mi się spodobał. Pytałam Pana sprzedawcy czy jest jakiś inny wózek który też byłby lekki i posiadał spoko amortyzację ale wg Pana jeżeli mi właśnie na tych dwóch rzeczach zależy to lepszej alternatywy nie mam. Muszę tylko jeszcze męża do końca przekonać i kupuję :)

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
‹‹ 325 326 327 328 329
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ