🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny, dziewczyny - przepięknie wyglądacie z tymi brzuszkami 🥰6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Mam juz wyniki krzywej.
0'- 86
60'- 92
120'- 99
Wg czatu jest troche prosta ta krzywa i po godzinie wynik powinien byc wyższy niz po dwóch. Wcześniej z corka i z synem mialam,ze po godzinie wynik byl wyższy a tu na odwrót. Ktos moze miał podobny wynik? Juz sie włączyła panika,ze to hipoglikemia 🫣 -
Domcia90 wrote:Mam juz wyniki krzywej.
0'- 86
60'- 92
120'- 99
Wg czatu jest troche prosta ta krzywa i po godzinie wynik powinien byc wyższy niz po dwóch. Wcześniej z corka i z synem mialam,ze po godzinie wynik byl wyższy a tu na odwrót. Ktos moze miał podobny wynik? Juz sie włączyła panika,ze to hipoglikemia 🫣
@Wiola - jesteś proszona na konsultację! 😁🫶
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Ja mialam taki wynik w pierwszej ciazy i prowadzaca nic z nim nie zrobila 🙈Domcia90 wrote:Mam juz wyniki krzywej.
0'- 86
60'- 92
120'- 99
Wg czatu jest troche prosta ta krzywa i po godzinie wynik powinien byc wyższy niz po dwóch. Wcześniej z corka i z synem mialam,ze po godzinie wynik byl wyższy a tu na odwrót. Ktos moze miał podobny wynik? Juz sie włączyła panika,ze to hipoglikemia 🫣 -
Ja dzis bylam na wizycie u prowadzacej, niestety moja blizna po CC jest bardzo cienka, dodatkowo mialam juz scinanie brzegow niszy, wiec na 90% mam nastawiac sie na drugie CC…
-
Spokojnie to jest dobry wynik,nic tu nie świadczy o hipoglikemii.W sumie nic dodac nic ująć,wynik prawidłowy.Poprostu idziesz bardziej po prostej,blizej lini bazowej.Moge tylko pogratulować 🤝Domcia90 wrote:Mam juz wyniki krzywej.
0'- 86
60'- 92
120'- 99
Wg czatu jest troche prosta ta krzywa i po godzinie wynik powinien byc wyższy niz po dwóch. Wcześniej z corka i z synem mialam,ze po godzinie wynik byl wyższy a tu na odwrót. Ktos moze miał podobny wynik? Juz sie włączyła panika,ze to hipoglikemia 🫣
Domcia90 lubi tę wiadomość
-
WiolaP wrote:Mi ostatnio znowu ciezko jest soe położyć w jakiej kolwiek pozycji bo bola mnie plecy w okolicy kości ogonowej 😮💨W dzień jak jestem w ruchu jest ok jak tylko sie poloze to odczuwam dyskomfort,echhh czego my nie zniesiemy dla tych naszych maluszków.
@Missi jak ja lubię patrzeć na twoj suwaczek on tak mknie do przodu😁Moj wcale nie pozostaje w tyle ale fajnie tak jakos wiedzieć ze już coraz blizej.
Nooo mi też leci ten czas jak szalony 😀 do tego stopnia że jak ktoś mnie zapyta który tydzień to muszę sprawdzać w aplikacji 🫣
Ps. Piękne brzuszki macie dziewczyny! 😍
WiolaP lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
WiolaP wrote:Spokojnie to jest dobry wynik,nic tu nie świadczy o hipoglikemii.W sumie nic dodac nic ująć,wynik prawidłowy.Poprostu idziesz bardziej po prostej,blizej lini bazowej.Moge tylko pogratulować 🤝
Jeju,dziękuję! A tak sie zmartwiłam,bo czytałam że wynik po godzinie powinien być wyższy od tego po dwóch godzinach ( tak mialam przy corce i synu,ale nie mialam cukrzycy ). Uspokoiłaś mnie 🫶
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Ceci wrote:Ja dzis bylam na wizycie u prowadzacej, niestety moja blizna po CC jest bardzo cienka, dodatkowo mialam juz scinanie brzegow niszy, wiec na 90% mam nastawiac sie na drugie CC…
Właśnie jestem ciekawa jak u mnie. Ja pierwszy porod sn,drugi cc. Inny lekarz po porodzie mówił coś o niszy,ale mój prowadzący mi sprawdzał i nic nie mówił, że jest. Zaszłam w ciążę i teraz mówi od samego początku, że pęcherzyk wysoko od blizny, teraz że łożysko ładnie wysoko. Chciałabym próbować vbac -
U mnie w usg nie widać wcale niszy, pojawia się jedynie w histeroskopii. Tak czy siak sama blizna jest też juz na tyle cieńka, ze jest to wskazanie do CC.Domcia90 wrote:Właśnie jestem ciekawa jak u mnie. Ja pierwszy porod sn,drugi cc. Inny lekarz po porodzie mówił coś o niszy,ale mój prowadzący mi sprawdzał i nic nie mówił, że jest. Zaszłam w ciążę i teraz mówi od samego początku, że pęcherzyk wysoko od blizny, teraz że łożysko ładnie wysoko. Chciałabym próbować vbac
-
Ceci wrote:U mnie w usg nie widać wcale niszy, pojawia się jedynie w histeroskopii. Tak czy siak sama blizna jest też juz na tyle cieńka, ze jest to wskazanie do CC.
O kurcze, to nawet nie jestem teraz jak tego sprawdzić w histeroskopii 😞 To już jest przekreślona droga do vbac? -
Natalie2026 wrote:Mi dziewczy od rana znowu kręgosłup daje popalić, ledwo chodzę..
Robię ćwiczenia, które kazała fizjo, ale nie bardzo pomagają.
Kupię jutro maść końską, podobno można, zobaczymy.
Piękne te wasze brzuszki 😍
I ja wstawię mój z wczoraj.
https://zapodaj.net/plik-73Fl3zBrYg
Natalie2026 muszę zapytać - skąd Twój stanik? 🙈😂 Jestem właśnie na etapie poszukiwań staników, a Twoje 🍒pięknie w nim leżą 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:10
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶 -
Potwierdzam, tylko to wiązanie skarpetek u mnie działa 😅 No i trzeba brać duże porcje magnezu. Ja z tym zespołem niespokojnych nóg miałam giga problem przez kilka tygodni, ale teraz jest trochę lepiej. Także was rozumiem bo to mój chyba najbardziej znienawidzony objaw, nawet gorszy niż te bolące żebra.emciak wrote:Na niespokojne nogi ponoć działa patent z zawiązaniem skarpetek na stopach - trzeba skarpetkę przewiązać dość ciasno przez środek stopy i zawiązać na supełek na grzbiecie. Robi się wtedy taki ucisk, który pomaga rozluźnić trochę mięśnie nóg powyżej kostek i ten trik jest stosowany przez maratończyków po dużym wysiłku. Ja kiedyś spróbowałam ale w ciągu nocy musiałam sobie ściągnąć te skarpetki bo nienawidzę spać w czymkolwiek na stopach 😅
Ja się ostatnio mało tu odzywam, ale czytam was codziennie
Na zmianę mam dni w które czuję się dobrze i mam energię, a czasami są dni jak dzisiaj, że tylko się przewalam na kanapie. Te żebra mnie ostro dojeżdżają, wczoraj w nocy to aż chodziłam po mieszkaniu i popłakiwałam. Do tego ta skręcona ostatnio kostka, brzuch już duży i odczuwalny, zgaga, bóle brzucha przy przekręcaniu się na boki w łóżku, chodzenie siku co chwila. a jeszcze dzisiaj mnie jakieś przeziębienie złapało 🥲 Także czasem jest okej, a czasem wręcz popłakuję że nie dam rady do końca lipca 😂 Po krzywej cukrowej to ja pojechałam z siostrą na zakupy na cały dzień, czułam się spoko, a kolejnego dnia bez powodu potrafię leżeć i umierać 😂
Co do wyprawki, to przyszedł mi dzisiaj ten fizjo kokon z Huggles Republic i wydaje się być super
Poduszka do karmienia z Puuki też. Dostawkę wybrałam Lionelo Leonie Plus, wanienkę tą Primabobo Lux 6013.
Bylismy też wczoraj testować wózki i chyba już wybraliśmy, ale jeszcze dajemy sobie tydzień na decyzję
Pokoik też już powoli zaczynamy urządzać, ale ile jeszcze przed nami zakupów to hoho… 😅 Nie mam nic aptecznego ani koszul dla siebie, jakichś otulaczy czy śpiworków. Także jeszcze sporo przed nami 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:30
💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb