🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisku wynik po 2 godzinach jest niski i może wskazywać na pewne nieprawidłowości - hipoglikemia.Dobrze bylo by skonsultować wyniki najlepiej z diabetologiem.Rudylisek wrote:Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲
Ja też się przymierzam do chusty, ale nie wiem jaką kupić 🥲 -
Ja wczoraj jak się położyłam to z nogami to samo… nie mogłam usnąć, bo takie nogi dziwne.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Rudylisek wrote:Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲
Ja też się przymierzam do chusty, ale nie wiem jaką kupić 🥲
Ten niski cukier po 2 h nie ma znaczenia jeżeli nke masz żadnych objawów związanych z hipoglikemia. Do stwierdzenia hipoglikemia reaktywnej trzeba przede wszystkim mieć objawy, jak się dobrze przy tym czułaś i przede wszystkim nie masz objawów przy zwykłych posiłkach to nic sie z takim wynikiem nie robi.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Dziś i ja miałam ogtt. Wyniki całkiem fajnie, podobnie jak w poprzedniej ciąży - 80 na czczo, 135 po 1h, 72 po 2h.
Samo badanie jak zwykle luz, ale powiem Wam, że 3-4 godziny po badaniu był dramat - byłam mega senna i zrobiło mi się zimno jakby było z -5 stopni; i to mimo śniadania zjedzonego zaraz po badaniach.
Po kawie mi przeszeło, chociaż taka rozbita już zostałam i koniec końców dzień taki zupełnie bezproduktywny.
Z resztą wyniki tego badania niezmiennie mnie zaskakują. Zawsze jestem przekonana, że TYM RAZEM na 100% u mnie wyjdzie hipoglikemia reaktywna (mam takie dość oczywiste objawy, szczególnie jeśli zjem coś cłodkiego na czczo/śniadanie - nie tylko spadek energii po kilku godzinach, ale wręcz drgawki, pubudzenie, niepokój) a jak widzicie - tragedii nie ma.
Z drugiej strony, nie zdziwię się, jeśli trochę u mnie to badanie jest zafałszowane przez to, że jak byłam dzieckiem to ojciec mi robił bieda-orenżady z glukozą właśnie (kombinacja świetnego poczucia humoru i wiedzy medyczno-wterynaryjnej
).
Precelek 🥨 wrote:Też tak jest, że chciałabym, żeby imiona dzieci byly w jakimś stopniu do siebie zbliżone. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Np. Stanisław i Kazimierz są z tej samej bajki, ale już gdyby był Stanisław i Alan to jakoś mi się to gryzie. Też tak macie?
Też lubię, jak imiona się jakoś logicznie łączą, chociaż pewnie dla każdego ta logika jest inna. U nas jest już Witek, a będzie Stefan. Wiadomo, Gombrowicz i Żeromski
albo Pilecki i Rowecki, jak kto woli
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:51
Precelek 🥨 lubi tę wiadomość
-
A z tym chustowamiem wystarczy 1 chusta czy lepiej kupić 2? Bardzo boli kręgosłup przy dłuższym noszeniu? I czy po cc można też nosić dziecko w chuście?
Też zaczynam 3 trymestr ze zgagą, 2 dzień jak mnie męczy wieczorem. Ale wiem że to dobry znak, bo macica i dzidzia dalej rośnie 🥹 czy was też już codziennie łapią skurcze/napinanie brzucha?32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋--> 9.04 830g 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Ja mam chustę tkaną, ale wychodzę z założenia, że jak dziecko lubi wózek, to nie noszę 😀, bo jednak szkoda kręgosłupa. Zwłaszcza, że moje dzieci rodziły się dość duże. Miałam jeden egzemplarz, który nie tolerował wózka i wtedy chusta była wybawieniem.
Jestem po usg 3 trymestru. Wszystkie parametry dobrze. Dzidziusia ma już ponad 1300 g. 🥰
Dziękuję za Wszystkie odpowiedzi dotyczące imienia. Dobrze wiedzieć, że nie tylko my mamy trudności z wyborem.
Domi, znam inne rodziny, gdzie wszyscy mają imiona na tą samą literę. 🙂
Rudylisku, u mnie w poprzednich ciążach też cukier spadał poniżej normy. Lekarka radziła by po prostu nie dopuszczać do sytuacji bardzo dlugich przerw w posiłkach i w razie czego mieć zawsze przy sobie coś na podniesienie cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:02
Agaa049, WiolaP, nofajniefajnie lubią tę wiadomość
-
U mnie póki co nie ma zgagi a meczyla mnie powtórnie w poprzednich ciążach 🙄
U mnie problem ze skurczami juz od dłuższego czasu, zdarzały sie nawet takie bolesne ale jakoś sie trzymam .
Motylku Co do chusty to jak mowilam ja się tylko bede nia posilkowac w razie potrzeby ale mysle ze nie ma sensu kupowania dwóch.Moze masz możliwość gdzies stacjonarnie przymierzyć i zobaczyć ktora będzie Ci lepiej odpowiadać i czy wogole😉 -