X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲
    Ja też się przymierzam do chusty, ale nie wiem jaką kupić 🥲
    Lisku wynik po 2 godzinach jest niski i może wskazywać na pewne nieprawidłowości - hipoglikemia.Dobrze bylo by skonsultować wyniki najlepiej z diabetologiem.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak się położyłam to z nogami to samo… nie mogłam usnąć, bo takie nogi dziwne.

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲
    Ja też się przymierzam do chusty, ale nie wiem jaką kupić 🥲

Ten niski cukier po 2 h nie ma znaczenia jeżeli nke masz żadnych objawów związanych z hipoglikemia. Do stwierdzenia hipoglikemia reaktywnej trzeba przede wszystkim mieć objawy, jak się dobrze przy tym czułaś i przede wszystkim nie masz objawów przy zwykłych posiłkach to nic sie z takim wynikiem nie robi.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam czasem ten zespół niespokojnych nóg 😳 okropne uczucie, mam ochotę powyrywać sobie nogi.

preg.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś i ja miałam ogtt. Wyniki całkiem fajnie, podobnie jak w poprzedniej ciąży - 80 na czczo, 135 po 1h, 72 po 2h.
    Samo badanie jak zwykle luz, ale powiem Wam, że 3-4 godziny po badaniu był dramat - byłam mega senna i zrobiło mi się zimno jakby było z -5 stopni; i to mimo śniadania zjedzonego zaraz po badaniach.
    Po kawie mi przeszeło, chociaż taka rozbita już zostałam i koniec końców dzień taki zupełnie bezproduktywny.
    Z resztą wyniki tego badania niezmiennie mnie zaskakują. Zawsze jestem przekonana, że TYM RAZEM na 100% u mnie wyjdzie hipoglikemia reaktywna (mam takie dość oczywiste objawy, szczególnie jeśli zjem coś cłodkiego na czczo/śniadanie - nie tylko spadek energii po kilku godzinach, ale wręcz drgawki, pubudzenie, niepokój) a jak widzicie - tragedii nie ma.
    Z drugiej strony, nie zdziwię się, jeśli trochę u mnie to badanie jest zafałszowane przez to, że jak byłam dzieckiem to ojciec mi robił bieda-orenżady z glukozą właśnie (kombinacja świetnego poczucia humoru i wiedzy medyczno-wterynaryjnej :D).

Precelek 🥨 wrote:
    Też tak jest, że chciałabym, żeby imiona dzieci byly w jakimś stopniu do siebie zbliżone. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Np. Stanisław i Kazimierz są z tej samej bajki, ale już gdyby był Stanisław i Alan to jakoś mi się to gryzie. Też tak macie?

Też lubię, jak imiona się jakoś logicznie łączą, chociaż pewnie dla każdego ta logika jest inna. U nas jest już Witek, a będzie Stefan. Wiadomo, Gombrowicz i Żeromski :D albo Pilecki i Rowecki, jak kto woli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:51

Precelek 🥨 lubi tę wiadomość

• Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym chustowamiem wystarczy 1 chusta czy lepiej kupić 2? Bardzo boli kręgosłup przy dłuższym noszeniu? I czy po cc można też nosić dziecko w chuście?
    Też zaczynam 3 trymestr ze zgagą, 2 dzień jak mnie męczy wieczorem. Ale wiem że to dobry znak, bo macica i dzidzia dalej rośnie 🥹 czy was też już codziennie łapią skurcze/napinanie brzucha?

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋--> 9.04 830g 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę tkaną, ale wychodzę z założenia, że jak dziecko lubi wózek, to nie noszę 😀, bo jednak szkoda kręgosłupa. Zwłaszcza, że moje dzieci rodziły się dość duże. Miałam jeden egzemplarz, który nie tolerował wózka i wtedy chusta była wybawieniem.

Jestem po usg 3 trymestru. Wszystkie parametry dobrze. Dzidziusia ma już ponad 1300 g. 🥰

Dziękuję za Wszystkie odpowiedzi dotyczące imienia. Dobrze wiedzieć, że nie tylko my mamy trudności z wyborem.

Domi, znam inne rodziny, gdzie wszyscy mają imiona na tą samą literę. 🙂

Rudylisku, u mnie w poprzednich ciążach też cukier spadał poniżej normy. Lekarka radziła by po prostu nie dopuszczać do sytuacji bardzo dlugich przerw w posiłkach i w razie czego mieć zawsze przy sobie coś na podniesienie cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:02

Agaa049, WiolaP, nofajniefajnie lubią tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co nie ma zgagi a meczyla mnie powtórnie w poprzednich ciążach 🙄
    U mnie problem ze skurczami juz od dłuższego czasu, zdarzały sie nawet takie bolesne ale jakoś sie trzymam .
    Motylku Co do chusty to jak mowilam ja się tylko bede nia posilkowac w razie potrzeby ale mysle ze nie ma sensu kupowania dwóch.Moze masz możliwość gdzies stacjonarnie przymierzyć i zobaczyć ktora będzie Ci lepiej odpowiadać i czy wogole😉

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
‹‹ 321 322 323 324 325
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ