Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    A macie jakieś typy? 🙂

Każdy swoje, różne. 😀 Mąż np. chciałby Martę, a dla mnie Marta kojarzy się z koleżanką, której nie lubię.

Ja nie mam jakichś mocnych typów. Myślałam o Zosi, ale to imię ciągle jest wysoko w statystykach i to trochę mnie zniechęca. A z kolei mąż też nie bardzo chce Zośki. Moje typy wykorzystaliśmy przy starszych dziewczynkach. 🙃

Też tak jest, że chciałabym, żeby imiona dzieci byly w jakimś stopniu do siebie zbliżone. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Np. Stanisław i Kazimierz są z tej samej bajki, ale już gdyby był Stanisław i Alan to jakoś mi się to gryzie. Też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 23:21

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    Każdy swoje, różne. 😀 Mąż np. chciałby Martę, a dla mnie Marta kojarzy się z koleżanką, której nie lubię.

Ja nie mam jakichś mocnych typów. Myślałam o Zosi, ale to imię ciągle jest wysoko w statystykach i to trochę mnie zniechęca. A z kolei mąż też nie bardzo chce Zośki. Moje typy wykorzystaliśmy przy starszych dziewczynkach. 🙃

Też tak jest, że chciałabym, żeby imiona dzieci byly w jakimś stopniu do siebie zbliżone. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Np. Stanisław i Kazimierz są z tej samej bajki, ale już gdyby był Stanisław i Alan to jakoś mi się to gryzie. Też tak macie?
    Tak, tez tak mamy z mężem:) wybierając imię dla drugiej córki chcesz zeby do siebie 'pasowaly' tak ogólnie. Nie chcemy imion od czapy, które potem nijak maja sie do reszty ;) z tego powodu mamy tez problem z imieniem haha bo imię, które nam sie podobało stało sie popularne dosc i troche nas to zniechęca a inne imiona jakos nie zgrywają sie w gustach nas obojga 😅

Precelek 🥨 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:57

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    My mamy dokladnie tak samo. Corka ma dosc niepopularne, staromodne imie, nie chcemy niczego nowoczesnego teraz. Dodatkowo, imie nie moze byc z pierwszej 20-stki najpopularniejszych i nie moze sie powtarzac w rodzinie :) to dosc mocno zaweza wybor
    Hahah to many podobnie..imię ktore mieliśmy wybrane okazało sie obecnie 14 na liście i nam sie to nie podoba a imię ktore podoba sie mężowi totalnie nie wchodzi w grę dla mnie 😅

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najstarsza wczoraj mnie pyta czy u nas Marcelina juz ostatecznie jest Marcelina bo jej się jednak Hania podoba 😂😂😂 Oczywiście nic nie zmieniamy przyzwyczaiłam sie juz ze moja malutka to Marcysia🩷

age.png

4 na pokładzie 🩷🩷🩵🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:

U nas to było tak,ze chcieliśmy Alicję, później syn to Aleksander a teraz będzie Anastazja. Więc Ala,Olek i Nastka. Chcieliśmy,żeby wszystkie imiona były na literę A 😊

Precelek 🥨, MayMasza, Motylek93 lubią tę wiadomość

• Maerwen Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was planuje nosić maluszka w chuście? Ja zaczęłam zgłębiać temat i mam w sumie trochę dylemat. Bo podobno najłatwiejsze w wiązaniu są chusty elastyczne, ale wyczytałam że na lato i prawdopodobne upały lepsza będzie tkana i ona wystarcza też na dłużej bo można nosić dziecko do dużo większej wagi. Czy któraś z was rozważa zakup albo może ma doświadczenie przy poprzednich dzieciach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:57

• adukow Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku miałam pożyczoną tkaną z lennylamb (jakaś w jodełkę). Rodziłam koniec lipca. Chodzenie w tej chuście latem nie było przyjemne. Człowiek zgrzany, chusta taka jakaś gruba sztywna. Przy drugim dziecku skłaniam się ku elastycznej :)

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synku nie kupowałam chusty, po 1 miesiącu była u nas fizjoterapeutka, która jest też doradczynią chustonoszenia i wypożycza chusty, niestety okazało się, że kompletnie nie idzie mi to wiązanie, bałam się, a synek krzywo się układał i na kolejnej wizycie powiedziała, że rzeczywiście nie powinien być noszony w chuście. Dlatego ja bym nie kupowała, tylko znów starała się wypożyczyć na próbę 😄

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę tkana kółkowa 😜Dla mnie świetna opcja na szybkie- nagle wyjscie z maleństwem.Bede uzywac tylko w razie co.Postawilam na kółkowa bo tez mialam problem z wiazaniem takiej zwyklej a tu pach pach i maluch juz siedzi.Uzywalam takiej samej przy synku i swietnie mi się sprawdziła jak trzeba bylo np na szybko wyjść odebrac mlodsza corke ze szkoły.

age.png

4 na pokładzie 🩷🩷🩵🩷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maerwen wrote:
    Czy któraś z was planuje nosić maluszka w chuście? Ja zaczęłam zgłębiać temat i mam w sumie trochę dylemat. Bo podobno najłatwiejsze w wiązaniu są chusty elastyczne, ale wyczytałam że na lato i prawdopodobne upały lepsza będzie tkana i ona wystarcza też na dłużej bo można nosić dziecko do dużo większej wagi. Czy któraś z was rozważa zakup albo może ma doświadczenie przy poprzednich dzieciach?

Nosiłam mlodszego synka i dla tego chusta juz tez czeka .
    Miałam elastyczna ( synek czerwcowy )
    Teraz też kupiłam elastyczna ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to zupełna nowość, też nad tym myślę ale okazuje się że u mnie w mieście nie ma żadnej pani która się zajmuje tym tematem i żeby mogła doradzić, więc jakbym już miała się zdecydować to musiałabym sama ten temat ogarnąć. Chyba zadecyduje jak już urodzę.

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Dla mnie to zupełna nowość, też nad tym myślę ale okazuje się że u mnie w mieście nie ma żadnej pani która się zajmuje tym tematem i żeby mogła doradzić, więc jakbym już miała się zdecydować to musiałabym sama ten temat ogarnąć. Chyba zadecyduje jak już urodzę.

Uczyłam się wiązać przy YouTube 🤭
    Ta elastyczna jest najwygodniejsza i najłatwiej się wiąże .
    U nas byłam na kontroli u fizjo to wzięłam tą chustę i usłyszałam że wianie jest perfekcyjnie więc to yt czasem wystarczy.
    Będę się uczyła od kowa bo zapomniałam już jak to szło .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Rudylisek Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲
    Ja też się przymierzam do chusty, ale nie wiem jaką kupić 🥲

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)

03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

age.png

Czas na rodzeństwo! ❤️
    2cs- 01.11 ⏸️
    03.11 beta 72,3
    06.11 beta 347
    08.11 beta 615
    10.11 beta 1426
    18.11 jest zarodek CRL 3 mm HR 110/min (6t4d)
    25.11 CRL 1 cm HR 130/min (7t4d) 🥰
    30.12 prenatalne CRL 6,5 cm, FHR 165/min, zdrowy bobas 🐣
    17.02 II prenatalne, 377 g, drugi chłopczyk 🩵

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲

Ja też miałam na dolnej granicy bo 71 - 98 - 71. Lekarz nie skomentował tego w żaden sposób. Nie wiem czy to 62 to już nie za nisko, musi się wypowiedzieć Wiola 😁

Jeśli chodzi o chustę to ja przy pierwszym dziecku miałam tkaną i mnie przerosła. Nie potrafiłam tego dobrze zawiązać, ale ja w ogóle mam dwie lewe ręce 😄 teraz postawię na elastyczną z vinted, a jak bobas podrośnie to nosidło. W tkaną chustę nie będę się pchać, nosidło dużo wygodniejsze, tym bardziej, że nam jest głównie potrzebne do samolotu i na podróże, więc musi się szybko zakładać.

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:

Hejka! Ja miałam 52 ostatnią wartość, wychodzi na to że to hipoglikemia reaktywna, jutro mam wizytę u Dżiny to zobaczymy co mi powie. Grunt to czy nie robi Ci się słabo po jedzeniu przy takim spadku - mi nie, ale bywam śpiąca. Nie jest to dla mnie na tyle uciążliwe i raczej niebezpieczne żeby przechodzić na jakąś dietę - nie wyobrażam sobie tego z resztą 😅

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chuste lennylamb tkana i bylam bardzo zadowolona :) mam ja po corce i teraz postaram sie ja wykorzystać :) wiązanie poszlo nam dosc szybko, zarówno ja jak i mąż ogarnęliśmy wiec zle nie bylo :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam lennylamb ;)
    Miałam kupić w thesling ale na vinted wpadła w dobrej cenie

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Missi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tu mało ostatnio bo powiem wam że trzeci trymestr zaczął się dla mnie dość męcząco.
    Ta niedrożność nosa mnie dobija, w nocy nie mogę oddychać... do tego zaczęła męczyć mnie zgaga i zespół niespokojnych nóg jak tylko się położę.
    Cała ta trójca naprawdę mnie dobija, w nocy przez to wszystko nie śpię, w dzień chodzę niewyspana i przez to nerwowa i takie błędne koło. Mam nadzieję że to chwilowe bo jestem już naprawdę zmęczona.
    Na zgagę kupiłam dziś polecany przez was Neobianacid i zobaczymy.

MayMasza lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena
    🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka
    🍀 21.06.2026 nasz synek przyszedł na Świat 🩵

preg.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ