Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    A macie jakieś typy? 🙂

Każdy swoje, różne. 😀 Mąż np. chciałby Martę, a dla mnie Marta kojarzy się z koleżanką, której nie lubię.

Ja nie mam jakichś mocnych typów. Myślałam o Zosi, ale to imię ciągle jest wysoko w statystykach i to trochę mnie zniechęca. A z kolei mąż też nie bardzo chce Zośki. Moje typy wykorzystaliśmy przy starszych dziewczynkach. 🙃

Też tak jest, że chciałabym, żeby imiona dzieci byly w jakimś stopniu do siebie zbliżone. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Np. Stanisław i Kazimierz są z tej samej bajki, ale już gdyby był Stanisław i Alan to jakoś mi się to gryzie. Też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 23:21

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    Każdy swoje, różne. 😀 Mąż np. chciałby Martę, a dla mnie Marta kojarzy się z koleżanką, której nie lubię.

Ja nie mam jakichś mocnych typów. Myślałam o Zosi, ale to imię ciągle jest wysoko w statystykach i to trochę mnie zniechęca. A z kolei mąż też nie bardzo chce Zośki. Moje typy wykorzystaliśmy przy starszych dziewczynkach. 🙃

Też tak jest, że chciałabym, żeby imiona dzieci byly w jakimś stopniu do siebie zbliżone. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Np. Stanisław i Kazimierz są z tej samej bajki, ale już gdyby był Stanisław i Alan to jakoś mi się to gryzie. Też tak macie?
    Tak, tez tak mamy z mężem:) wybierając imię dla drugiej córki chcesz zeby do siebie 'pasowaly' tak ogólnie. Nie chcemy imion od czapy, które potem nijak maja sie do reszty ;) z tego powodu mamy tez problem z imieniem haha bo imię, które nam sie podobało stało sie popularne dosc i troche nas to zniechęca a inne imiona jakos nie zgrywają sie w gustach nas obojga 😅

Precelek 🥨 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:57

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    My mamy dokladnie tak samo. Corka ma dosc niepopularne, staromodne imie, nie chcemy niczego nowoczesnego teraz. Dodatkowo, imie nie moze byc z pierwszej 20-stki najpopularniejszych i nie moze sie powtarzac w rodzinie :) to dosc mocno zaweza wybor
    Hahah to many podobnie..imię ktore mieliśmy wybrane okazało sie obecnie 14 na liście i nam sie to nie podoba a imię ktore podoba sie mężowi totalnie nie wchodzi w grę dla mnie 😅

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najstarsza wczoraj mnie pyta czy u nas Marcelina juz ostatecznie jest Marcelina bo jej się jednak Hania podoba 😂😂😂 Oczywiście nic nie zmieniamy przyzwyczaiłam sie juz ze moja malutka to Marcysia🩷

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domcia90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:

U nas to było tak,ze chcieliśmy Alicję, później syn to Aleksander a teraz będzie Anastazja. Więc Ala,Olek i Nastka. Chcieliśmy,żeby wszystkie imiona były na literę A 😊

Precelek 🥨, MayMasza, Motylek93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Maerwen Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was planuje nosić maluszka w chuście? Ja zaczęłam zgłębiać temat i mam w sumie trochę dylemat. Bo podobno najłatwiejsze w wiązaniu są chusty elastyczne, ale wyczytałam że na lato i prawdopodobne upały lepsza będzie tkana i ona wystarcza też na dłużej bo można nosić dziecko do dużo większej wagi. Czy któraś z was rozważa zakup albo może ma doświadczenie przy poprzednich dzieciach?

• Ceci Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:57

• adukow Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku miałam pożyczoną tkaną z lennylamb (jakaś w jodełkę). Rodziłam koniec lipca. Chodzenie w tej chuście latem nie było przyjemne. Człowiek zgrzany, chusta taka jakaś gruba sztywna. Przy drugim dziecku skłaniam się ku elastycznej :)

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synku nie kupowałam chusty, po 1 miesiącu była u nas fizjoterapeutka, która jest też doradczynią chustonoszenia i wypożycza chusty, niestety okazało się, że kompletnie nie idzie mi to wiązanie, bałam się, a synek krzywo się układał i na kolejnej wizycie powiedziała, że rzeczywiście nie powinien być noszony w chuście. Dlatego ja bym nie kupowała, tylko znów starała się wypożyczyć na próbę 😄

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę tkana kółkowa 😜Dla mnie świetna opcja na szybkie- nagle wyjscie z maleństwem.Bede uzywac tylko w razie co.Postawilam na kółkowa bo tez mialam problem z wiazaniem takiej zwyklej a tu pach pach i maluch juz siedzi.Uzywalam takiej samej przy synku i swietnie mi się sprawdziła jak trzeba bylo np na szybko wyjść odebrac mlodsza corke ze szkoły.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maerwen wrote:
    Czy któraś z was planuje nosić maluszka w chuście? Ja zaczęłam zgłębiać temat i mam w sumie trochę dylemat. Bo podobno najłatwiejsze w wiązaniu są chusty elastyczne, ale wyczytałam że na lato i prawdopodobne upały lepsza będzie tkana i ona wystarcza też na dłużej bo można nosić dziecko do dużo większej wagi. Czy któraś z was rozważa zakup albo może ma doświadczenie przy poprzednich dzieciach?

Nosiłam mlodszego synka i dla tego chusta juz tez czeka .
    Miałam elastyczna ( synek czerwcowy )
    Teraz też kupiłam elastyczna ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to zupełna nowość, też nad tym myślę ale okazuje się że u mnie w mieście nie ma żadnej pani która się zajmuje tym tematem i żeby mogła doradzić, więc jakbym już miała się zdecydować to musiałabym sama ten temat ogarnąć. Chyba zadecyduje jak już urodzę.

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Dla mnie to zupełna nowość, też nad tym myślę ale okazuje się że u mnie w mieście nie ma żadnej pani która się zajmuje tym tematem i żeby mogła doradzić, więc jakbym już miała się zdecydować to musiałabym sama ten temat ogarnąć. Chyba zadecyduje jak już urodzę.

Uczyłam się wiązać przy YouTube 🤭
    Ta elastyczna jest najwygodniejsza i najłatwiej się wiąże .
    U nas byłam na kontroli u fizjo to wzięłam tą chustę i usłyszałam że wianie jest perfekcyjnie więc to yt czasem wystarczy.
    Będę się uczyła od kowa bo zapomniałam już jak to szło .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Rudylisek Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲
    Ja też się przymierzam do chusty, ale nie wiem jaką kupić 🥲

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)

03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

age.png

Czas na rodzeństwo! ❤️
    2cs- 01.11 ⏸️
    03.11 beta 72,3
    06.11 beta 347
    08.11 beta 615
    10.11 beta 1426
    18.11 jest zarodek CRL 3 mm HR 110/min (6t4d)
    25.11 CRL 1 cm HR 130/min (7t4d) 🥰
    30.12 prenatalne CRL 6,5 cm, FHR 165/min, zdrowy bobas 🐣
    17.02 II prenatalne, 377 g, drugi chłopczyk 🩵

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Cześć 😉 znowu mnie nie było na forum dłuższy czas. Niestety marzec dla nas był ciężki. Wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, okazało się, że to krwiak przylozyskowy i mam się oszczędzać. Ostatnio robiłam ogtt i mi wyszło, na czczo cukier 68, po godzinie 103, po 2 h 62. Miała któraś z Was tak?🥲

Ja też miałam na dolnej granicy bo 71 - 98 - 71. Lekarz nie skomentował tego w żaden sposób. Nie wiem czy to 62 to już nie za nisko, musi się wypowiedzieć Wiola 😁

Jeśli chodzi o chustę to ja przy pierwszym dziecku miałam tkaną i mnie przerosła. Nie potrafiłam tego dobrze zawiązać, ale ja w ogóle mam dwie lewe ręce 😄 teraz postawię na elastyczną z vinted, a jak bobas podrośnie to nosidło. W tkaną chustę nie będę się pchać, nosidło dużo wygodniejsze, tym bardziej, że nam jest głównie potrzebne do samolotu i na podróże, więc musi się szybko zakładać.

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:

Hejka! Ja miałam 52 ostatnią wartość, wychodzi na to że to hipoglikemia reaktywna, jutro mam wizytę u Dżiny to zobaczymy co mi powie. Grunt to czy nie robi Ci się słabo po jedzeniu przy takim spadku - mi nie, ale bywam śpiąca. Nie jest to dla mnie na tyle uciążliwe i raczej niebezpieczne żeby przechodzić na jakąś dietę - nie wyobrażam sobie tego z resztą 😅

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chuste lennylamb tkana i bylam bardzo zadowolona :) mam ja po corce i teraz postaram sie ja wykorzystać :) wiązanie poszlo nam dosc szybko, zarówno ja jak i mąż ogarnęliśmy wiec zle nie bylo :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam lennylamb ;)
    Miałam kupić w thesling ale na vinted wpadła w dobrej cenie

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Missi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tu mało ostatnio bo powiem wam że trzeci trymestr zaczął się dla mnie dość męcząco.
    Ta niedrożność nosa mnie dobija, w nocy nie mogę oddychać... do tego zaczęła męczyć mnie zgaga i zespół niespokojnych nóg jak tylko się położę.
    Cała ta trójca naprawdę mnie dobija, w nocy przez to wszystko nie śpię, w dzień chodzę niewyspana i przez to nerwowa i takie błędne koło. Mam nadzieję że to chwilowe bo jestem już naprawdę zmęczona.
    Na zgagę kupiłam dziś polecany przez was Neobianacid i zobaczymy.

MayMasza lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena
    🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

preg.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ