X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie was nadrobiłam. U mnie dużo się dzieję. Męża wyniki histo-pato. Przyszły nadal nie wiedzą, cxy trafili dobrze w guza i jaki to rodzaj. Znowu ma jechać na resztę badań i możliwa dalsza operacja, aby wyciąć wszystko. U mnie za to wyszła cukrzyca ciążowa, dostałam skierowanie do szpitala. Mam być na czczo, miec ze sobą kanapkę. To ma byc pobyt na jeden dzień. Spotkałyście sie z czymś takim, bo wiem, ze nie kazdy szpital to praktykuje?
    Co prawda mam wizyte juz u diabetologa w poniedzialek, wiec na nią pójdę, a wstawię sie dopiero w srode, bo we wtorek za to mam wizyte dziecka U lekarza.
    Z ciążowych też newsów wreszcie waga ruszyła i przytylam od poczatku i w sumie pierwszy raz 2 kg. Chyba juz sie zacznie u mnie tycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 07:32

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry 🌤️☀️
    My dziś zaczynamy 3 trymestr, kolejny krok milowy za nami i jestesmy tez o krok blizej spotkania😍🩷
    Na wadze +7.4 kg wiec jest całkiem dobrze.Toc to czysta miłość ☺️
    @Missi u mnie moze nie tyle co nieżyt nosa co caly czas smarcze takimi strupkami,najgorzej jest po nocy.Juz jako taka krew mi nie leci ,tylko te strupki🙄😮‍💨
    @Silvia duzo zdrówka dla meza a dla Ciebie duzo sily.Ja nigdy nie lezalam na oddziale z powodu cukrzycy ale słyszałam ze niektórzy lekarze to praktykują 🤷

Niech to bedzie dzis dla was dobry dzień 🤸💐🩷🩵

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak już wspominałam wcześniej - oczywiście mój przypadek jest skrajny - ale jestem uzależniona od xylometazolinu od lat, nie jestem w stanie bez niego funkcjonować i od początku ciąży przynajmniej raz dziennie przed snem zakrapiam nos 💁‍♀️ moja Dżina wie jaka jest sytuacja i mówi że gorzej na dziecko zadziała mój stres z uczuciem „duszenia się” niż jedna dawka kropli do nosa dziennie. Ponadto mówi że sama zaleca jeśli nos jest w kółko zatkany swoim pacjentkom krople. Po co się tak męczyć?

Krwawe strupki wysmarkiwane też mam, jeszcze ani razu nie leciała mi krew ciurkiem z nosa, chyba nawet nigdy w życiu mi nie leciała 😅

Silvia - nie puszczam kciuków za męża. A czy on lepiej się czuje niż wcześniej?

Wiola - przybijam piątkę. Też zaczęłam dziś III trymestr 🥹 mam nadzieję że wraz z nim nie skończy się w miarę dobre samopoczucie, tak jak się wraz z II trymestrem nagle zaczęło 😅

WiolaP, Missi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Domcia90 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny 3 trymestru!
    Ja za kilka dni dołączę do Was 😊
    Miłego dnia! 🌻🌷

Pani Bocianowa, WiolaP lubią tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pani Bocianowa czytalam kiedys o tym ,o uzależnieniu wlasnie od ksylometazolinu,z tego co kojarze to nawet jest o tym wątek na forum 🙃Ja z nowu jestem z tych ktorzy nienawidzą wszelkich kropli,spray ani nic to trzeba wstrzyknąć do nosa.Dla mnie ewentualnie inhalacja,a najlepszy sposób to chusteczki i wazelina na platki nosa jak już jest bardzo podrażniony 😉Czasami ale to jak już leci mi taka woda z nosa przez kilka dni to lykam pseudofedryne- oczywiście w ciąży jej nie biore,wiem ze jest nie wskazana💪
    Jesli chodzi o samopoczucie to ja nadal dobrze sie czuje ,pelna energii jedyne co to widze ze wchodzę w etap gdzie dużo później chodze spac a i rano ciężej sie wstaje🫣

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę? Od wczoraj mam takie nieprzyjemne uczucie w przełyku, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Rennie, mleko i migały nie pomagają :( od wczoraj też odczuwam ruchy jakieś 3 cm nad pępkiem, więc domyślam się, że dzidzia jakoś zmieniła pozycję i to kwestia ucisku na żołądek, ale czy z tym da się coś zrobić? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 12:45

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę? Od wczoraj mam takie nieprzyjemne uczucie w przełyku, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Rennie, mleko i migały nie pomagają :( od wczoraj też odczuwam ruchy jakieś 3 cm nad pępkiem, więc domyślam się, że dzidzia jakoś zmieniła pozycję i to kwestia ucisku na żołądek, ale czy z tym da się coś zrobić? :(
    Mi bardzo pomógł polecany tu Neobianacid :)

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Mi bardzo pomógł polecany tu Neobianacid :)

Kurde, widzę, że to jest miętowe, a ja po miętowych rzeczach 🤮 dalej niż widzę 😵‍💫

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam strupki w nosie :( Przez co mam wrażenie, że nie mogę zaczerpnąć pełnego oddechu. Też nie mam na to sposobu

age.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Spróbuj pic napar z siemienia lnianego mielonego i kiedys slyszalam ze banany tez podobno sa dobre na zgagę w ciąży.Mi doraźnie ,choc na krotko pomagalo popijanie wody gazowanej😉

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Silvia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Tak jak już wspominałam wcześniej - oczywiście mój przypadek jest skrajny - ale jestem uzależniona od xylometazolinu od lat, nie jestem w stanie bez niego funkcjonować i od początku ciąży przynajmniej raz dziennie przed snem zakrapiam nos 💁‍♀️ moja Dżina wie jaka jest sytuacja i mówi że gorzej na dziecko zadziała mój stres z uczuciem „duszenia się” niż jedna dawka kropli do nosa dziennie. Ponadto mówi że sama zaleca jeśli nos jest w kółko zatkany swoim pacjentkom krople. Po co się tak męczyć?

Krwawe strupki wysmarkiwane też mam, jeszcze ani razu nie leciała mi krew ciurkiem z nosa, chyba nawet nigdy w życiu mi nie leciała 😅

Silvia - nie puszczam kciuków za męża. A czy on lepiej się czuje niż wcześniej?

Wiola - przybijam piątkę. Też zaczęłam dziś III trymestr 🥹 mam nadzieję że wraz z nim nie skończy się w miarę dobre samopoczucie, tak jak się wraz z II trymestrem nagle zaczęło 😅

Dziękuję, że pytasz. Tak, jest o wiele lepiej. Podziwiam go, bo przed operacja byl ciągle na lekach przeciwbólowych, brał dosłownie co 3/4 godziny, aż żołądek wysiadał, nie spał po nocach, dwa dni po operacji wrócił ze szpitala inny człowiek - przestał brać leki, a byl przecież swiezo po wycięciu zmiany, rana jeszcze żywa, wiec to musiało boleć, a on mówi, że teraz już go nie boli, bolało przed wycięciem, także zastanawiam się jaki to musiał byc ból, skoro teraz bez żadnych leków sie obyło, a dostal naprawde mocne środki do stosowania po operacji, a on nawet ibuprofenu nie bierze teraz. I śpi jak dziecko (tak ogolnie uwielbiam to sformułowanie 😂, bo moje dzieci tak dobrze jak byly male nie spaly, wybudzało je wszystko, nawet szelest) , nie wybudza się w nocy i widać, że mu lepiej. Jeszcze go cos boli, ale to nic w porównaniu do wcześniejszego bólu, także jest duży postęp, ktory az lekarzy zadziwia, że juz ta 1 operacja mu tyle pomogła. Liczę, ze jednak wycięli wszystko, ale to okaże sie na wizytach.

Patrze, ze i ja zaraz wejdę w 3 trymestr 😳 szok, chyba nie jestem gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 14:53

Pani Bocianowa, WiolaP lubią tę wiadomość

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    2025 z naturalnego cudu - córka 🩷
    preg.png
  • Gonia90 Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zatyka się nos, często budzę się około 4 rano do toalety i potem nie umiem zasnąć przez nos... Juz nawet myślałam że może coś się unosi w sypialni co powoduje ten przytyk, ale skoro to normalne w ciąży to już rozumiem..

Właśnie zauważyłam, że mam dzisiaj studniówkę! 🥳🥳

Miłego niedzielnego popołudnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 15:50

Pani Bocianowa, WiolaP, adukow lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow dziewczyny jak to szybko leci, Wy już w 3 trymestrze, chwila i będziecie tulić swoje kruszyny a my się jeszcze będziemy kulać w dwupaku 😄

Co do kataru to od stycznia mam cały czas, na początku był taki że nie spałam nocami, miałam leki od rodzinnego, na alergię i nic nie pomagało 🤦 aż poszłam na masaż relaksacyjny czy jak to się nazywa i słuchajcie od tamtej pory co prawda katar mam nadal ale mi nie dokucza a przede wszystkim śpię w nocy bez problemu.

preg.png

Mysia_24
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Rowniez polecam neobianacid :) nie jest do konca miętowy, taki bardziej ziołowy z delikatnym wyczuciem mięty ale nie jest typowy jak dla gum do żucia albo cukierków:)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę mozna w ciazy omeprazol - tylko najlepiej najpierw się zapytać swojego lekarza

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja katar to tylko przy infekcji, ale mam strasznie suchą śluzówkę, az pali przy oddychaniu. Chyba sobie kupię olejek na to.
    Do tego przez acard mi się coraz częściej zdarza że mi krew z nosa leci 🙄

• Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 3 trymestr od kilku dni. Jutro usg 3 trymestru. Znowu trochę stresu, ale mam nadzieję, że u bobaski wszystko dobrze.
    Nasze dziecko chyba zostanie bezimienne.🙃 Nie możemy znaleźć żadnego imienia, które podoba się mi i mężowi jednocześnie.

preg.png
  • Domcia90 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    U mnie też 3 trymestr od kilku dni. Jutro usg 3 trymestru. Znowu trochę stresu, ale mam nadzieję, że u bobaski wszystko dobrze.
    Nasze dziecko chyba zostanie bezimienne.🙃 Nie możemy znaleźć żadnego imienia, które podoba się mi i mężowi jednocześnie.

A macie jakieś typy? 🙂

preg.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Rowniez polecam neobianacid :) nie jest do konca miętowy, taki bardziej ziołowy z delikatnym wyczuciem mięty ale nie jest typowy jak dla gum do żucia albo cukierków:)
    Dołączam do poleceń Neobianacidu - w tym tygodniu zaczęła mnie codziennie po południu męczyć turbo zgaga, w pt przyszedł zamówiony Neobianacid, dziś 3 dzień z rzędu wzięłam jedną tabletkę (po obiedzie) i nie mam żadnych dolegliwości 🙂.

Synek 05.2024 ❤️
  • emciak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też suchy nos cały czas, w nocy mąż spać nie może bo chrapię przez ten nieżyt 🥲
    Ja jutro wkraczam w trzeci trymestr, odwiedziłam już jedną porodówkę i mam w planach zobaczyć jeszcze dwie. To już się powoli staje przerażająco realne 😁

Precelek 🥨 lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
‹‹ 320 321 322 323 324
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ