🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszcie was nadrobiłam. U mnie dużo się dzieję. Męża wyniki histo-pato. Przyszły nadal nie wiedzą, cxy trafili dobrze w guza i jaki to rodzaj. Znowu ma jechać na resztę badań i możliwa dalsza operacja, aby wyciąć wszystko. U mnie za to wyszła cukrzyca ciążowa, dostałam skierowanie do szpitala. Mam być na czczo, miec ze sobą kanapkę. To ma byc pobyt na jeden dzień. Spotkałyście sie z czymś takim, bo wiem, ze nie kazdy szpital to praktykuje?
Co prawda mam wizyte juz u diabetologa w poniedzialek, wiec na nią pójdę, a wstawię sie dopiero w srode, bo we wtorek za to mam wizyte dziecka U lekarza.
Z ciążowych też newsów wreszcie waga ruszyła i przytylam od poczatku i w sumie pierwszy raz 2 kg. Chyba juz sie zacznie u mnie tycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 07:32
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Dzień dobry, dzień dobry 🌤️☀️
My dziś zaczynamy 3 trymestr, kolejny krok milowy za nami i jestesmy tez o krok blizej spotkania😍🩷
Na wadze +7.4 kg wiec jest całkiem dobrze.Toc to czysta miłość ☺️
@Missi u mnie moze nie tyle co nieżyt nosa co caly czas smarcze takimi strupkami,najgorzej jest po nocy.Juz jako taka krew mi nie leci ,tylko te strupki🙄😮💨
@Silvia duzo zdrówka dla meza a dla Ciebie duzo sily.Ja nigdy nie lezalam na oddziale z powodu cukrzycy ale słyszałam ze niektórzy lekarze to praktykują 🤷
Niech to bedzie dzis dla was dobry dzień 🤸💐🩷🩵
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Tak jak już wspominałam wcześniej - oczywiście mój przypadek jest skrajny - ale jestem uzależniona od xylometazolinu od lat, nie jestem w stanie bez niego funkcjonować i od początku ciąży przynajmniej raz dziennie przed snem zakrapiam nos 💁♀️ moja Dżina wie jaka jest sytuacja i mówi że gorzej na dziecko zadziała mój stres z uczuciem „duszenia się” niż jedna dawka kropli do nosa dziennie. Ponadto mówi że sama zaleca jeśli nos jest w kółko zatkany swoim pacjentkom krople. Po co się tak męczyć?
Krwawe strupki wysmarkiwane też mam, jeszcze ani razu nie leciała mi krew ciurkiem z nosa, chyba nawet nigdy w życiu mi nie leciała 😅
Silvia - nie puszczam kciuków za męża. A czy on lepiej się czuje niż wcześniej?
Wiola - przybijam piątkę. Też zaczęłam dziś III trymestr 🥹 mam nadzieję że wraz z nim nie skończy się w miarę dobre samopoczucie, tak jak się wraz z II trymestrem nagle zaczęło 😅
WiolaP, Missi lubią tę wiadomość
-
@Pani Bocianowa czytalam kiedys o tym ,o uzależnieniu wlasnie od ksylometazolinu,z tego co kojarze to nawet jest o tym wątek na forum 🙃Ja z nowu jestem z tych ktorzy nienawidzą wszelkich kropli,spray ani nic to trzeba wstrzyknąć do nosa.Dla mnie ewentualnie inhalacja,a najlepszy sposób to chusteczki i wazelina na platki nosa jak już jest bardzo podrażniony 😉Czasami ale to jak już leci mi taka woda z nosa przez kilka dni to lykam pseudofedryne- oczywiście w ciąży jej nie biore,wiem ze jest nie wskazana💪
Jesli chodzi o samopoczucie to ja nadal dobrze sie czuje ,pelna energii jedyne co to widze ze wchodzę w etap gdzie dużo później chodze spac a i rano ciężej sie wstaje🫣 -
Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę? Od wczoraj mam takie nieprzyjemne uczucie w przełyku, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Rennie, mleko i migały nie pomagają
od wczoraj też odczuwam ruchy jakieś 3 cm nad pępkiem, więc domyślam się, że dzidzia jakoś zmieniła pozycję i to kwestia ucisku na żołądek, ale czy z tym da się coś zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 12:45
-
Mi bardzo pomógł polecany tu Neobianacidwandapanda wrote:Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę? Od wczoraj mam takie nieprzyjemne uczucie w przełyku, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Rennie, mleko i migały nie pomagają
od wczoraj też odczuwam ruchy jakieś 3 cm nad pępkiem, więc domyślam się, że dzidzia jakoś zmieniła pozycję i to kwestia ucisku na żołądek, ale czy z tym da się coś zrobić? 
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
Spróbuj pic napar z siemienia lnianego mielonego i kiedys slyszalam ze banany tez podobno sa dobre na zgagę w ciąży.Mi doraźnie ,choc na krotko pomagalo popijanie wody gazowanej😉wandapanda wrote:Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę? Od wczoraj mam takie nieprzyjemne uczucie w przełyku, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Rennie, mleko i migały nie pomagają
-
Pani Bocianowa wrote:Tak jak już wspominałam wcześniej - oczywiście mój przypadek jest skrajny - ale jestem uzależniona od xylometazolinu od lat, nie jestem w stanie bez niego funkcjonować i od początku ciąży przynajmniej raz dziennie przed snem zakrapiam nos 💁♀️ moja Dżina wie jaka jest sytuacja i mówi że gorzej na dziecko zadziała mój stres z uczuciem „duszenia się” niż jedna dawka kropli do nosa dziennie. Ponadto mówi że sama zaleca jeśli nos jest w kółko zatkany swoim pacjentkom krople. Po co się tak męczyć?
Krwawe strupki wysmarkiwane też mam, jeszcze ani razu nie leciała mi krew ciurkiem z nosa, chyba nawet nigdy w życiu mi nie leciała 😅
Silvia - nie puszczam kciuków za męża. A czy on lepiej się czuje niż wcześniej?
Wiola - przybijam piątkę. Też zaczęłam dziś III trymestr 🥹 mam nadzieję że wraz z nim nie skończy się w miarę dobre samopoczucie, tak jak się wraz z II trymestrem nagle zaczęło 😅
Dziękuję, że pytasz. Tak, jest o wiele lepiej. Podziwiam go, bo przed operacja byl ciągle na lekach przeciwbólowych, brał dosłownie co 3/4 godziny, aż żołądek wysiadał, nie spał po nocach, dwa dni po operacji wrócił ze szpitala inny człowiek - przestał brać leki, a byl przecież swiezo po wycięciu zmiany, rana jeszcze żywa, wiec to musiało boleć, a on mówi, że teraz już go nie boli, bolało przed wycięciem, także zastanawiam się jaki to musiał byc ból, skoro teraz bez żadnych leków sie obyło, a dostal naprawde mocne środki do stosowania po operacji, a on nawet ibuprofenu nie bierze teraz. I śpi jak dziecko (tak ogolnie uwielbiam to sformułowanie 😂, bo moje dzieci tak dobrze jak byly male nie spaly, wybudzało je wszystko, nawet szelest) , nie wybudza się w nocy i widać, że mu lepiej. Jeszcze go cos boli, ale to nic w porównaniu do wcześniejszego bólu, także jest duży postęp, ktory az lekarzy zadziwia, że juz ta 1 operacja mu tyle pomogła. Liczę, ze jednak wycięli wszystko, ale to okaże sie na wizytach.
Patrze, ze i ja zaraz wejdę w 3 trymestr 😳 szok, chyba nie jestem gotowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 14:53
Pani Bocianowa, WiolaP lubią tę wiadomość
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Mi też zatyka się nos, często budzę się około 4 rano do toalety i potem nie umiem zasnąć przez nos... Juz nawet myślałam że może coś się unosi w sypialni co powoduje ten przytyk, ale skoro to normalne w ciąży to już rozumiem..
Właśnie zauważyłam, że mam dzisiaj studniówkę! 🥳🥳
Miłego niedzielnego popołudnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 15:50
Pani Bocianowa, WiolaP, adukow lubią tę wiadomość
-
Woow dziewczyny jak to szybko leci, Wy już w 3 trymestrze, chwila i będziecie tulić swoje kruszyny a my się jeszcze będziemy kulać w dwupaku 😄
Co do kataru to od stycznia mam cały czas, na początku był taki że nie spałam nocami, miałam leki od rodzinnego, na alergię i nic nie pomagało 🤦 aż poszłam na masaż relaksacyjny czy jak to się nazywa i słuchajcie od tamtej pory co prawda katar mam nadal ale mi nie dokucza a przede wszystkim śpię w nocy bez problemu.
Mysia_24 -
Rowniez polecam neobianacidwandapanda wrote:Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgagę? Od wczoraj mam takie nieprzyjemne uczucie w przełyku, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Rennie, mleko i migały nie pomagają
nie jest do konca miętowy, taki bardziej ziołowy z delikatnym wyczuciem mięty ale nie jest typowy jak dla gum do żucia albo cukierków:)

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Precelek 🥨 wrote:U mnie też 3 trymestr od kilku dni. Jutro usg 3 trymestru. Znowu trochę stresu, ale mam nadzieję, że u bobaski wszystko dobrze.
Nasze dziecko chyba zostanie bezimienne.🙃 Nie możemy znaleźć żadnego imienia, które podoba się mi i mężowi jednocześnie.
A macie jakieś typy? 🙂 -
Dołączam do poleceń Neobianacidu - w tym tygodniu zaczęła mnie codziennie po południu męczyć turbo zgaga, w pt przyszedł zamówiony Neobianacid, dziś 3 dzień z rzędu wzięłam jedną tabletkę (po obiedzie) i nie mam żadnych dolegliwości 🙂.MayMasza wrote:Rowniez polecam neobianacid
nie jest do konca miętowy, taki bardziej ziołowy z delikatnym wyczuciem mięty ale nie jest typowy jak dla gum do żucia albo cukierków:)Synek 05.2024 ❤️ -
U mnie też suchy nos cały czas, w nocy mąż spać nie może bo chrapię przez ten nieżyt 🥲
Ja jutro wkraczam w trzeci trymestr, odwiedziłam już jedną porodówkę i mam w planach zobaczyć jeszcze dwie. To już się powoli staje przerażająco realne 😁
Precelek 🥨 lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱