X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananabanana wrote:
    Moja przyjaciółka dziś urodziła i właśnie do mnie dochodzi, że jestem następna. 😳
    Ale mała piękna 🩷

Mojej koleżanki siostra też urodziła dwa dni temu
    Jak obejrzałam filmik tego maluszka to też doszło do mnie zaraz będę też wąchać taki cud 😍

Ananabanana lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiejsza noc znowu prawie nieprzespana 🙄
    Znowu będę jak zombie cały dzień
    Mam nadzieję że następna noc będzie lepsza bo jutro mamy domową sesję brzuszkową i nie chce wyglądać na zdjęciach jakbym tydzień nie spała -chociaż w sumie tak jest, bo godziny które przespałam w tym tygodniu mogę policzyć na palcach u dwóch dłoni...🫣

No dobra, nie narzekam. Wstaję jeść śniadanko i robić kawkę. Miłego dnia dziewczyny!
    U nas dziś ma być ładna pogoda, wam też życzę ciepełka 😊

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • Domcia90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    W moim przypadku niestety tak :(

Musze sie wiecej dowiedziec od mojego lekarza w takim razie jak to u mnie wygląda. Jaka jest gruba blizna

Ceci lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Musze sie wiecej dowiedziec od mojego lekarza w takim razie jak to u mnie wygląda. Jaka jest gruba blizna
    Podobno zeby bylo bezpiecznie rodzic sn blizna musi miec co najmniej 2 mm, moja ma juz 1 mm …

Ja witam sie z Wami dzis znad drinka z glukoza. Oby tylko jeszcze cukrzyca mi sie nie przypaletala 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:25

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Domcia90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Podobno zeby bylo bezpiecznie rodzic sn blizna musi miec co najmniej 2 mm, moja ma juz 1 mm …

Ja witam sie z Wami dzis znad drinka z glukoza. Oby tylko jeszcze cukrzyca mi sie nie przypaletala 🙈
    Trzymam mocno kciuki! Ja wczoraj byłam.

Lekarz na spokojnie na usg jest w stanie to sprawdzić rozumiem? Pytanie czy jest w stanie zobaczyć na usg czy jest rozejście czy tylko urofizjoterapeuta jest w stanie 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:30

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi - łączę się w bólu. Mam wrażenie że wczoraj i dzis prawie w ogóle nie spałam 🙄

Aktualizacja co do szczepionki - ręka nie boli przy zwykłych czynnościach, ale nie da się jednak na niej leżeć. Żałuję że dostałam w lewą rękę, bo robić mogę wszystko ale spać na niej nie da rady bo boli, a ja śpię głównie na lewym boku 🙈 gdybym wiedziała to poprosiłabym o wkłucie w prawą.

Mi z wyprawki brakuje w zasadzie tylko tej wanienki, ale już mam ją w koszyku 😁 dziś przyjdzie kurierem isofix, jeszcze cała apteka i wszystko mam 🥹 już chcę lipiec!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:40

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany a ja dziś spałam jak dziecko 😅 Serio podniosłam sie z lozka dopiero ok 9 tak mi dobrze było.Co prawda wieczorem jak sie polozylam to dokuczały mi plecy i mała urządziła sobie dyskotekę ale jak już zasnelam to wow.
    @kiki zycze Ci zebys szybko poczula się lepiej, szczególnie ta kostka wtedy napewno bedzie Ci lzej
    @Missi ale podzielisz sie z nami efektami sesji😉
    @Domi kiedy przeprowadzka?Czy moze juz w trakcie?
    U nas tez slonko nieśmiało próbuje przebic się przez chmury zobaczymy czy sie wypogodzi🌤️

kikix0o lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Domcia90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakieś mamusie,które wiedzą że będą mieć planowane cc?

preg.png
  • Czarna_owieczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się w bólu z nieśpiącymi, u mnie to samo, dzisiaj max 3 godziny. Może uda się odespać w dzień choć trochę.

Mam opuchnięte ręce, do tego w dłoniach, kolanach i stopach czuje jakby ścięgna były za krótkie, przy wyproście np ręki i dłoni czuje jakby mięsko odchodziło od kości. Miałyście tak może? Kilka fizjo jakoś nie miało na to pomysłu.

Miłego dnia dziewczyny ☺️

🧑87 🧔85
    AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
    ✅ przywrócone naturalne owulacje
    Morfologia 4%

12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
    02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌

03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
    6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
    7+4 💔 👼 Joanka

C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅

08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌

10.2025 naturals 🌈 🌱
    💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
    Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
    6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
    9+2 2,5 cm małego Bąbla
    12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
    13+4 prenatalne - wszystko ok

preg.png
  • Pati1985 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Mam juz wyniki krzywej.

0'- 86
    60'- 92
    120'- 99
    Wg czatu jest troche prosta ta krzywa i po godzinie wynik powinien byc wyższy niz po dwóch. Wcześniej z corka i z synem mialam,ze po godzinie wynik byl wyższy a tu na odwrót. Ktos moze miał podobny wynik? Juz sie włączyła panika,ze to hipoglikemia 🫣
    Ja miałam 78-71-90 i lekarz powiedział że jest ok:)

• Pati1985 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Ja będę mieć 💪

• GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Ja na 90% będę miała cc w 38tc ze względu na to że miałam sporą niszę w bliźnie, której korektę przechodziłam rok temu. Niby jest cień szansy SN ale dowiem się w 35tc

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)

10.2025 - Udalo sie w 2 cs <3

11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Trzymam mocno kciuki! Ja wczoraj byłam.

Lekarz na spokojnie na usg jest w stanie to sprawdzić rozumiem? Pytanie czy jest w stanie zobaczyć na usg czy jest rozejście czy tylko urofizjoterapeuta jest w stanie 🤔
    Tak, lekarz na usg bez problemu moze zmierzyc grubosc blizny :)

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • Pati1985 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę. Dzidek waży 1168. Niestety 3 miesiące temu na USG z mężem powiedzieliśmy że wygląda jak kosmita i od tamtej pory jest foch i żadnego zdjęcia zrobić się nie da, buzia ciągle schowana 🙈 Pytałam o szczepienia na krztusiec i rsv i zalecił żeby się szczepić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:16

emciak, Agaa049, kikix0o, Czarna_owieczka, Pani Bocianowa, WiolaP, Ananabanana lubią tę wiadomość

• Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Ja na 90% będę miała cc w 38tc ze względu na to że miałam sporą niszę w bliźnie, której korektę przechodziłam rok temu. Niby jest cień szansy SN ale dowiem się w 35tc
    Jak dobrze kojarze mialas korekte u prof Ludwina, on nie nadbudowuje tej niszy swoja metoda, zeby wlasnie sie dalo urodzic sn?

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • Domcia90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Tak, lekarz na usg bez problemu moze zmierzyc grubosc blizny :)

To może sie uda,musze z nim porozmawiać w poniedziałek na wizycie jak on to widzi 😊

Ceci lubi tę wiadomość

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o takim łóżeczku: https://vexpi.pl/produkt/pokoj-dzieciecy/lozeczka/waldin-dostawka-z-materacem-2w1/?attribute_pa_waldin-dostawka-materac=natural&gad_source=1&gad_campaignid=22654991962&gbraid=0AAAAABZGMRZEvU51IWY-4a571bwsAspNG

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone

preg.png
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Jak dobrze kojarze mialas korekte u prof Ludwina, on nie nadbudowuje tej niszy swoja metoda, zeby wlasnie sie dalo urodzic sn?
    Tak ale moja generalnie byla bardzo bardzo duza, wygladała na usg jak druga jama maciny. Poki co blizna trzyma sie świetnie a po niszy nie ma śladu ale wiadomo mięsień w tym miejscu jest już bardzo nadwyrężony. Będę miała rozmowę z Ludwinem w 35tc jaki mamy plan ale jak mi powie że ma być cc to się go posłucham bo jemu ufam najbardziej

Ceci lubi tę wiadomość

Ona 35
    On 34

05.2021 👶w 1cs

preg.png
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy polecicie coś na przeziębienie? :( W 1 trym ratowałam się tą serią Prenalen ale to praktycznie nic nie daje, a dzisiaj obudziłam się z jeszcze większym bólem gardła, aż ciężko mi mówić 🥲 Do tego ogólne rozbicie, ból głowy.. Może testowałyście coś co możemy brać a wam pomogło?

💞 K. 29 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
    🩷 20.02 - 227g szczęścia
    🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    O rany a ja dziś spałam jak dziecko 😅 Serio podniosłam sie z lozka dopiero ok 9 tak mi dobrze było.Co prawda wieczorem jak sie polozylam to dokuczały mi plecy i mała urządziła sobie dyskotekę ale jak już zasnelam to wow.
    @kiki zycze Ci zebys szybko poczula się lepiej, szczególnie ta kostka wtedy napewno bedzie Ci lzej
    @Missi ale podzielisz sie z nami efektami sesji😉
    @Domi kiedy przeprowadzka?Czy moze juz w trakcie?
    U nas tez slonko nieśmiało próbuje przebic się przez chmury zobaczymy czy sie wypogodzi🌤️

25 kwietnia ;)
    Jest plan aby wszystko ogarnąć w jeden dzień 😅

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 325 326 327 328 329
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ