🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja planuje 2 torby -walizka plus torba materiałowa na porodówkę,która potem mąż zabierze do domu. Tak bylo poprzednio i sie sprawdziło;)
Ostatnio zamowilam koszule i staniki do karmienia na allegro i wszystko oddałam.. strasznie na mnie leżą
dramat
Niestety 160zl za koszule nocna to nie dla mnie

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
3 porod I planuje zapakować sie w walizkę (tam wkładam pampersy i woda, same one zajmują pol walizki i rzeczy na pobyt dla mnie i dziecka) i druga duza torbę do porodu. U nas szpital nic nie zapewnia, wiec wszystkie podkłady, pampersy, ubranka itd. Wszystko trzeba miec swoje i niestety ja musze liczyć sie z tym, że prawdopodobnie nie będzie mi mial kto co dowieźć, wiec musze sie spakować tak, aby miec pewność, ze nic mi nie zabraknie.
Z reszta już tyle razy bywałam na ginekologii u nas przez te lata, ze malo która pasuje sie w jedną torbę/ walizkę- zawsze sa to min. 2 torby albo walizka i torba.Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
Ja też miałam walizkę na oddział poporodowy i torbę do porodu. U mnie tyle dobrze, że na oddziale jest sporo rzeczy - podkłady, podpaski, jest też dystrybutor wody dostępny.
A teraz jak mnie czeka cc to w sumie nie wiem jak się spakować, może zamiast torby wystarczy plecak? Czy tak do samego cięcia potrzeba jakiś konkretnych rzeczy żeby mieć je blisko?07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
U nas niby szpital zapewnia rzeczy dla maluszka ale ja i tak wolałam miec wszystko swoje.Ale to tez tylko dlatego zeby miec spokojna glowe.Ja musze się spakować na tip top bo maz zostanie z dzieciakami w domu i przyjada po nas dopiero w dniu wypisu- tak ustaliliśmy.Psiapsi tylko przyjedzie w odwiedziny,ale co najwyżej przywiezie mi jakis domowy obiadek,nie chce jej o nic wiecej fatygować☺️
-
Mój lekarz prowadzący miał wypadek …
Będzie dopiero pod koniec czerwca ( przy dobrych wiatrach )
A 28 wizyta .
Naszczescie udało mi się zapisać do naszego dawnego sąsiada który jest ordynatorem w szpitalu w którym będę rodzić . No i wepchnął mnie na ten sam termin .
Jedyny jego minus to taki że wizyty u kiego w gabinecie a usg osobno w szpitalu
Gdyby nie to chodziłabym do niego od początku ale jednak to USG w ciąży jest dla mnie mega ważne .Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja będę się pakowała w dużą walizkę - prawdopodobnie zostanę przyjęta na oddział tydzień przed cesarką, dodatkowo potem mąż ze mną zostanie w sali rodzinnej przez kilka dni, wiec troche tych rzeczy miec bedziemy

Mi sie udalo zakupic na allegro koszule w spoko cenie 59,99 i nawet spoko lezy: https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-do-karmienia-na-napy-granatowa-r-m-100-bawelna-dolce-sonno-18063374360. Ja nie znosze koszul nocnych, wiec nie chce za duzo wydawac, bo potem i tak nie bede z nich korzystac. -
Czytam o Waszych nocach i też muszę ponarzekać, że coraz trudniej mi się wyspać. Budzę się kilka razy na siku, średnio co 2,5h więc już trening przed wstawaniem do karmienia bobasa rozpoczęty 😅
Chciałam zapytać czy któraś z Was zauważyła u siebie rozejście mięśnia prostego? Ja mam wrażenie, że jak tylko delikatnie próbuje się podnieść z pozycji leżącej to robi mi się taki stożek na wysokości mostka i obawiam się, że to jest to 😒Oczywiście staram się wstawać przez bok ale to chyba za mało.6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Ja będę miała jedną walizkę z rzeczami na pobyt i jedną mniejszą torbę z rzeczami na poród. Tak miałam przy pierwszym porodzie i mi się sprawdziło.
Co do koszul. Ja mam dwie takie, jedną czarną i jedną beżową:
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-bawelniana-krotki-rekaw-rozmiar-m-czarna-17267005252
Obydwie kupiłam za 40 parę zł, bo co jakiś czas jest promocja na wybrany kolor. Nie są jakieś wybitne, ale do szpitala wystarczające. Uważam, że za te 40 ok, drożej nie.
I baaaaardzo polecam te:
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lyr0I42F7Mb_8&localcountry=PL&shc=2_lyr0I42F7Mb&url_from=GM74743554689
Najpierw zamówiłam granatową i jest świetna, więc domówiłam beżową. To jest 100% bawełna, bardzo przyjemna, beżowa wydaje mi się mniej sztywna niż granatowa, ale granatowa też super. Obecnie to moje ulubione piżamy, jakby był jeszcze inny kolor to też bym brała 😁 też często za 40 zł z hakiem jest, trzeba polować.
-
Hej! Nie odzywałam się chyba z tydzień, kiepsko się czułam psychicznie. Zaczęłam znowu bardzo bać się porodu po moich ostatnich doświadczeniach,. Najgorsze myśli mi przychodziły do głowy 😓 ogólnie tydzień z objawami dość depresyjnymi, ale dziś już lepiej się czuję.
Przeczytałam na szybko co tam pisałyście, było o żłobku - ja też miałam wyrzuty sumienia, że posyłam tam roczniaka, ale nie miałam wyjścia, a poza tym bardzo chciałam już "wyjść do ludzi", choć dosłownie nie wyszłam, bo pracowałam zdalnie 😅 ale no jednak pracowałam a nie zajmowałam się sama dzieckiem. Ja i mój mąż jesteśmy zwolennikami żłobka, nawet jeśli babcia miałaby czas się zająć wnukiem, z jednego głównego powodu - nie podobają nam się metody wychowawcze pokolenia naszych rodziców, ech ile razy ja miałam z mamą rozmowy na temat tego, że mówi do małego rzeczy, których nie chcę żeby mówiła (chociażby "nie płacz, przecież nic się nie stało", albo "taki duży chłopak a płacze!" albo "no ja bym Ci dała cukierka, ale mama nie pozwala..."). W żłobku to nie wiadomo kto jak mówi do dzieci, ale jednak jest grupa, kontaktu 1v1 z opiekunka nie jest tak dużo jak z babcią, a dzieci też uczą się wielu rzeczy 😄 my mamy super żłobek, jedyny minus, to 1 bajka dziennie 😡 ale porozmawialiśmy z opiekunkami na ten temat, poprosiliśmy aby nie włączały psiego patrolu, cocomelona i Maszy i niedźwiedzia, daliśmy listę fajnych bajek i zastosowały się do tego, bo synek mówił, że np. psi patrol jest w żłobku zablokowany 😅
Co do kosza na pieluchy to nie miałam i nie planuję kupować, mieliśmy mały kosz przy przewijaku i często wynosiliśmy śmieci i według mnie to jest najlepsza opcja, nam się sprawdziła 😄
Ja znowu mam synka przeziębionego, boję się żeby mnie nie złapało, bo w czwartek idę na krzywą, a skierowanie z Luxmedu mam do piątku i przepadnie mi jak nie pójdę i nie wiem czy uda mi się i czy w ogóle zdążę załatwić nowe i będę musiała zrobić wtedy prywatnie i płacić 😓 a mogę mieć za darmo, to wolę skorzystać 😆 -
emciak wrote:Czytam o Waszych nocach i też muszę ponarzekać, że coraz trudniej mi się wyspać. Budzę się kilka razy na siku, średnio co 2,5h więc już trening przed wstawaniem do karmienia bobasa rozpoczęty 😅
Chciałam zapytać czy któraś z Was zauważyła u siebie rozejście mięśnia prostego? Ja mam wrażenie, że jak tylko delikatnie próbuje się podnieść z pozycji leżącej to robi mi się taki stożek na wysokości mostka i obawiam się, że to jest to 😒Oczywiście staram się wstawać przez bok ale to chyba za mało.
Ja mam rozejście mięśni, na USG ostatnio miałam 5 cm odstępu. Przede wszystkim mam właśnie wstawać przez bok, nie podnosić cięższych rzeczy, fizjo mi tez zaleciła ćwiczenia rozciągające na boki tułowia- tak żeby się zrobiło wiecej miejsca i brzuch mógł bardziej sie rozlać na boki a nie szedł cały do przodu.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Tak, ja mam, miałam już po poprzedniej ciąży. Ogólnie to w ciąży zawsze się ma rozejście, ważne tylko żeby się zeszło po 😄 takze spokojnie. Po ciąży się wybierz do fizjoterapeutki uroginekologicznej i wszystko Ci posprawdza.emciak wrote:Czytam o Waszych nocach i też muszę ponarzekać, że coraz trudniej mi się wyspać. Budzę się kilka razy na siku, średnio co 2,5h więc już trening przed wstawaniem do karmienia bobasa rozpoczęty 😅
Chciałam zapytać czy któraś z Was zauważyła u siebie rozejście mięśnia prostego? Ja mam wrażenie, że jak tylko delikatnie próbuje się podnieść z pozycji leżącej to robi mi się taki stożek na wysokości mostka i obawiam się, że to jest to 😒Oczywiście staram się wstawać przez bok ale to chyba za mało.
Mi po po poprzedniej ciąży zostało 3cm rozejścia i to podobno górna granica, powyżej już się powinno regularnie chodzić do fizjo aby to naprawić, a jak się nie uda to operacja 🤔 ja robiłam kilka miesięcy różne ćwiczenia, ale to 3 cm już zostało.
emciak lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny które są na heparynie i acardzie. Do kiedy macie przyjmować?♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
Ja bylam ostatnio u fizjo i wlasnie potwierdzila mi ze ten stozek to rozejscie, na nastepnej wizycie ma nakleic tejpyemciak wrote:Czytam o Waszych nocach i też muszę ponarzekać, że coraz trudniej mi się wyspać. Budzę się kilka razy na siku, średnio co 2,5h więc już trening przed wstawaniem do karmienia bobasa rozpoczęty 😅
Chciałam zapytać czy któraś z Was zauważyła u siebie rozejście mięśnia prostego? Ja mam wrażenie, że jak tylko delikatnie próbuje się podnieść z pozycji leżącej to robi mi się taki stożek na wysokości mostka i obawiam się, że to jest to 😒Oczywiście staram się wstawać przez bok ale to chyba za mało. -

, druga córka