🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaP wrote:Nie,mam tylko kocyk bambusowy do owijania.Ale wiesz zależało mi właśnie na tym tuliku bo podobno one dobrze dzialaja na kolki i swietnie wyciszają.Sa dosc ciasne przez co imituja środowisko jak w brzuchu mamy,chamuja odruch moro i pozwalaja sie dziecku wyciszyć co zmniejsza napięcie, wierzganie nóżkami co jednocześnie wplywa na to ze te kolki nie sa ta silne.
A u nas cala trojka miala straszne problemy brzuszkowe dlatego sadze ze akurat to mi sie przyda.A wiesz za takie pieniądze nawet jesli wszystko bedzie git to nie bedzie szkoda.Ja tez naprawde mam bardzo minimalistyczna wyprawkę bo już wiem co mi sie przyda a co jest zbednym gadżetem.Ale akurat mysle ze tulik to strzał w 10🎯
Poczytaj sobie o nich otulacz antykolkowy Tulik😉Moze Tobie tez sie przyda.
Tak właśnie pojęcie znam
Dlatego chyba się wstrzymam bo to trzecie dziecko a ja nie wiem co to kolki czy płacz i obym nie zapeszyła 😂
Narazie zostanę przy otulaczu a jak coś będzie się działo to będę zamawiać 😆Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Szczęściara 😏Domi93 wrote:Tak właśnie pojęcie znam
Dlatego chyba się wstrzymam bo to trzecie dziecko a ja nie wiem co to kolki czy płacz i obym nie zapeszyła 😂
Narazie zostanę przy otulaczu a jak coś będzie się działo to będę zamawiać 😆 -
WiolaP wrote:Szczęściara 😏
Teraz się modle aby trzecie nie nadrobiło za dwójkę 🤣
Ale serio … ja nawet w nocy nie musiałabym wstawać. Na karmienie sama budziłam bo spali 🤣 karmiłam na śpiocha i spać dalej i sen nocny od porodu po 8-10 godz 🫣 to po miesiącu jak waga szła ładnie to pediatra mówiła abym nie budziła
No i faktycznie spali po ok 8 godz bez jedzenia 🫣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
A ten otulacz tulił czymś się różni od innych otulaczy bo nie słyszałam o nim i porównując wizualnie to mam taki sam 🤔👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Ale jest plaga kleszczy.
Jesteśmy na spacerze godzinę i po mnie łaził jeden, po mężu 2 a z psa 6 ściągnęłam.
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
@Domi u nas co prawda sporadycznie zdarzały sie takie nocki ze wogole bez snu,ja nosilam ich cale noce,o 7 rano budzilam meza on mnie zmienial a ja na krótką drzemkę.Najbardziej w kosc dala nam pierwsza córka ale to bylo dziecko ktore wogole nie potrzebowalo snu🤷😁Serio,ona mogla nie spac całe noce a jak sie drzeć zaczynala to pol wsi ja slyszalo 😅
@aannddzzia podobno się różnią,bazuje na innych opiniach bo sama bede uzywac go po raz pierwszy.Ale juz przy synku rozważałam zakup.Podobno sa ciaśniejsze,nie wiem czy to w tym tkwi ich sekret.Niedlugo sie przekonam
aannddzzia lubi tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:@Pani Bocianowa - ja miałam ból spojenia lonowego, taki że już ledwo chodziłam - byłam z tym u fizjo uroginekologicznej i bardzo fajnie mi pomogła, od czasu wizyty ból już nie nawrócił.
Jak pomogła Ci fizjo? Mam taki ból od jakiegoś czasu, byłam u fizjo i dostałam ćwiczenia do wykonywania ale mimo to, po dłuższym chodzeniu lub jeździe samochodem wieczorem nie mogę się przekręcić w łóżku bez bólu.
Co do wózków my w końcu wybraliśmy i o dziwo cybexa. Jak od początku zapaliłam się na Espiro Milo 2.0 tak ostatnio byliśmy w sklepie i pan nam włożył worek 15kg do spacerówek które oglądaliśmy i Cybex Talos trzymał go najlepiej. Wszystkie pozostałe wyginały się na boki i latały jak szalone. To mnie przekonało, chociaż zawsze uważałam że Cybex to marka za którą się głównie płaci a nie za jakość 🫣 chociaż ten Talos wychodzi podobnie cenowo do miloo więc nie ma tragedii.Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Kirby wrote:
Co do wózków my w końcu wybraliśmy i o dziwo cybexa. Jak od początku zapaliłam się na Espiro Milo 2.0 tak ostatnio byliśmy w sklepie i pan nam włożył worek 15kg do spacerówek które oglądaliśmy i Cybex Talos trzymał go najlepiej. Wszystkie pozostałe wyginały się na boki i latały jak szalone. To mnie przekonało, chociaż zawsze uważałam że Cybex to marka za którą się głównie płaci a nie za jakość 🫣 chociaż ten Talos wychodzi podobnie cenowo do miloo więc nie ma tragedii.
Kurcze my właśnie w sklepie jak oglądaliśmy i przymierzaliśmy z obciążeniem to espiro Miloo wypadł super i na niego się zdecydowaliśmy. Podpasował nam. Chociaż w dużej mierze podpasowała nam też cena bo mamy go za 2700zł więc może stąd też w jakimś stopniu mój duży entuzjazm 🤔😃♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Kirby wrote:Jak pomogła Ci fizjo? Mam taki ból od jakiegoś czasu, byłam u fizjo i dostałam ćwiczenia do wykonywania ale mimo to, po dłuższym chodzeniu lub jeździe samochodem wieczorem nie mogę się przekręcić w łóżku bez bólu.
Co do wózków my w końcu wybraliśmy i o dziwo cybexa. Jak od początku zapaliłam się na Espiro Milo 2.0 tak ostatnio byliśmy w sklepie i pan nam włożył worek 15kg do spacerówek które oglądaliśmy i Cybex Talos trzymał go najlepiej. Wszystkie pozostałe wyginały się na boki i latały jak szalone. To mnie przekonało, chociaż zawsze uważałam że Cybex to marka za którą się głównie płaci a nie za jakość 🫣 chociaż ten Talos wychodzi podobnie cenowo do miloo więc nie ma tragedii.
Cybexy oprócz priama wypadają cenowo przecież tak samo jak wszystkie inne wózki typu muuvo, espiro czy venicci 😁
Missi każdemu podpasuje co innego, bo każdy ma inne potrzeby. Jeden mieszka na wsi i potrzebuje wózka, który jak czołg pojedzie po kamienistych drogach, inny mieszka w centrum miasta i musi mieć coś małego i zwrotnego, a jeszcze inny często podróżuje i potrzebuje kompaktowego wózka, który złoży się jedną ręką i zarzuci na ramię. Myślę, że nie ma co porównywać, tylko trzeba patrzeć na swoją indywidualną sytuację ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 20:42
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:Kurcze my właśnie w sklepie jak oglądaliśmy i przymierzaliśmy z obciążeniem to espiro Miloo wypadł super i na niego się zdecydowaliśmy. Podpasował nam. Chociaż w dużej mierze podpasowała nam też cena bo mamy go za 2700zł więc może stąd też w jakimś stopniu mój duży entuzjazm 🤔😃
Gdzie takie fajne ceny wózków sa? 😁 -
Domcia90 wrote:Gdzie takie fajne ceny wózków sa? 😁
Mam to szczęście że mój brat pełni zasłużone stanowisko w espiro 😅♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Kirby wrote:Jak pomogła Ci fizjo? Mam taki ból od jakiegoś czasu, byłam u fizjo i dostałam ćwiczenia do wykonywania ale mimo to, po dłuższym chodzeniu lub jeździe samochodem wieczorem nie mogę się przekręcić w łóżku bez bólu.
ja ćwiczeń żadnych nie mialam, tylko fizjo manualnie mi uciskała okolice spojenia i bioder + cały brzuch mialam obklejony tejpami żeby odciążyć miejsce przyczepu mieśni do spojenia.07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:ja ćwiczeń żadnych nie mialam, tylko fizjo manualnie mi uciskała okolice spojenia i bioder + cały brzuch mialam obklejony tejpami żeby odciążyć miejsce przyczepu mieśni do spojenia.
Boże jak to czytam to już czuję ulgę 🫠 po wyjeździe się zapisuje ! -