🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sączenia się pokarmu jeszcze nie miałam, albo nie zauważyłam. Mam nadzieję że to że go nie mam nie będzie miało wpływu na brak laktacji po porodzie 🤔
Bólu spojenia nie mam, ale za to kości ogonowej tak. Są dni że chodzę jak połamana 😃
Wczoraj zrobiliśmy sobie z mężem kąpiel przy świecach w jacuzzi. Oczywiście nie w gorącej wodzie. W takiej ciepłej. Trochę się bałam ale było cudownie...
Było nam to potrzebne.
Dostaliśmy już część zdjęć z sesji. I już cieszę się że ją zrobiliśmy. Będzie niesamowita pamiątka ☺️
wandapanda, Agaa049, emciak, Ananabanana, Natalie2026, WiolaP, Pani Bocianowa, Kofii, MayMasza, Gonia90 lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Dziewczyny jaką miałam okropną noc. Zaczęło się od tego, że nie mogłam zasnąć, bo wcześniej miałam drzemkę od 16 do 18 jakoś 😆 no ale sprzedaliśmy dziecko do dziadków na weekend i musiałam to wykorzystać 😁
Jak już zasnęłam to o 3 w nocy wybudził mnie tak silny ból ręki, nie mogłam wytrzymać, miałam ochotę wyć z bólu. Nie dałam rady i wzięłam dwa paracetamole i przeszło. Nie mam pojęcia skąd to, czy ja źle spałam, czy jakoś nadwyrężyłam tą rękę wczoraj 🙄 mam nadzieję, że nie wróci. Niby paracetamol bezpieczny i jak muszę to zawsze biorę, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że lepiej nie przesadzać. -
Dobrze że mówisz, nie mam żadnego doświadczenia w karmieniu butelką, w takim razie może jednak zakupięEliora wrote:Ja butelka bardzo długo młoda moja karmiłam na poduszce do karmienia, było mi wygodniej07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Domcia90 wrote:Dziewczyny czy wybieralyscie może wózek Venicci Claro? Mam dylemat między nim a Espiro only way 2026 🙈
Ja ostatnio oglądałam je w sklepie i te espiro wydawały mi się solidniejsze niż venicci. Ale to było takie tylko przejechanie się na szybko i pierwsze wrażenie, bo raczej miałam inne typy. -
Witajcie w ten niedzielny poranek ☺️
Ja właśnie czesto mam ból w okolicy kości ogonowej jak by mialo sie wszystko zaraz rozejść ale tylko w nocy w dzień wszystko ok.Zalozylam dzis taki komplet spódnica i top bo chciałam zobaczyc czy się zmieszczę i o dziwo calkiem dobrze to wyglada, jak tak dalej pojdzie to chyba nie bede musiala zmieniać garderoby letniej na ciążowa 😜I wiecie co chyba mi sie załączył już powoli syndrom wicia gniazda.Wczoraj wysprzatałam cale mieszkanie,zaczelam wyjmowac te rzeczy dla malutkiej przekladam,ukladam i od nowa.Wyjmuje jedna rzecz po 10 razy.Uszykowalam juz wózek - mimo tego ze wiek ze jest jeszcze za wcześnie 🤷Nawet przemeblowanie chcialam wczoraj robic🤯.
Ja bede sobie kupowac taki kosz- organizer i tez wlansie ogladalam te z chin ale ostatecznie rzucił mi się w oczy ten z allegro:
https://allegro.pl/oferta/organizer-na-pieluszki-torba-dla-mamy-dziecka-przybornik-filc-xl-14794748518
Mi w sumie chodzi o to zeby miec pod reka pieluchy,jakies chusteczki,puder a zeby niestalo to tak luzem na widoku.
CZy wam tez sni sie ze juz urodzilyscie?Mi ostatnio coraz czesciej ze trzymam to maleńkie zawiniątko 🥰🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 09:39
-
wandapanda wrote:Ja ostatnio oglądałam je w sklepie i te espiro wydawały mi się solidniejsze niż venicci. Ale to było takie tylko przejechanie się na szybko i pierwsze wrażenie, bo raczej miałam inne typy.
Na pewno solidnie solidniejsze, bo jest o 1kg cięższe Espiro to na pewno i ma grubsza ramę 😉
A znowu Venicci lepiej sie składa, ma lepszą torbę, większe trochę koła,regulacje w spacerówce w pasach i mniej miejsca zajmuje w bagażniku jednak a na tym nam najbardziej zależy, bo na 7 osobowe auto bagażnik jest malutki.
A Wy jakie wybraliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 10:06
-
WiolaP wrote:Witajcie w ten niedzielny poranek ☺️
Ja właśnie czesto mam ból w okolicy kości ogonowej jak by mialo sie wszystko zaraz rozejść ale tylko w nocy w dzień wszystko ok.Zalozylam dzis taki komplet spódnica i top bo chciałam zobaczyc czy się zmieszczę i o dziwo calkiem dobrze to wyglada, jak tak dalej pojdzie to chyba nie bede musiala zmieniać garderoby letniej na ciążowa 😜I wiecie co chyba mi sie załączył już powoli syndrom wicia gniazda.Wczoraj wysprzatałam cale mieszkanie,zaczelam wyjmowac te rzeczy dla malutkiej przekladam,ukladam i od nowa.Wyjmuje jedna rzecz po 10 razy.Uszykowalam juz wózek - mimo tego ze wiek ze jest jeszcze za wcześnie 🤷Nawet przemeblowanie chcialam wczoraj robic🤯.
Ja bede sobie kupowac taki kosz- organizer i tez wlansie ogladalam te z chin ale ostatecznie rzucił mi się w oczy ten z allegro:
https://allegro.pl/oferta/organizer-na-pieluszki-torba-dla-mamy-dziecka-przybornik-filc-xl-14794748518
Mi w sumie chodzi o to zeby miec pod reka pieluchy,jakies chusteczki,puder a zeby niestalo to tak luzem na widoku.
CZy wam tez sni sie ze juz urodzilyscie?Mi ostatnio coraz czesciej ze trzymam to maleńkie zawiniątko 🥰🩷
Ja zamówiłam organizer w hm
Przy okazji zakupów
U mnie cisza
Nie śni mi się wogole totalnie nic
Nawet poród 😆Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
wandapanda wrote:Dziewczyny jaką miałam okropną noc. Zaczęło się od tego, że nie mogłam zasnąć, bo wcześniej miałam drzemkę od 16 do 18 jakoś 😆 no ale sprzedaliśmy dziecko do dziadków na weekend i musiałam to wykorzystać 😁
Jak już zasnęłam to o 3 w nocy wybudził mnie tak silny ból ręki, nie mogłam wytrzymać, miałam ochotę wyć z bólu. Nie dałam rady i wzięłam dwa paracetamole i przeszło. Nie mam pojęcia skąd to, czy ja źle spałam, czy jakoś nadwyrężyłam tą rękę wczoraj 🙄 mam nadzieję, że nie wróci. Niby paracetamol bezpieczny i jak muszę to zawsze biorę, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że lepiej nie przesadzać.
Ostatnio gdzieś w którejś aplikacji ciążowej czytałam że w ciąży często zdarza się zespół cieśni nadgarstka. Poczytaj, może Ciebie dopadł ? 🤔
fantaghiro - też karmiłam dziecko butelką, ale wtedy nie miałam poduszki i musiałam robić konstrukcje z poduszek. Możesz się wstrzymać do porodu, ale podejrzewam że szybko kupisz, bo Ci będzie drętwiała ręka ta którą podtrzymujesz bejbika 🤭
Wiola - nie wiem co to tulik, ale podczytując inne wątki to akurat na kwietniowym widziałam że dziewczyny używały tego określenia i chwaliły 😁 myślę że możesz śmiało je zapytać.
Dziewczyny od wtorku do czwartku mnie nie ma, bo wyjeżdżamy na romantico wyjazd na rocznice ślubu do Ustronia 🥹 tak więc mogę być mniej aktywna w tych dniach 😄 któraś z Was była w Ustroniu i może macie jakieś fajne miejscówki do polecenia?
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Domcia90 wrote:Na pewno solidnie solidniejsze, bo jest o 1kg cięższe Espiro to na pewno i ma grubsza ramę 😉
A znowu Venicci lepiej sie składa, ma lepszą torbę, większe trochę koła,regulacje w spacerówce w pasach i mniej miejsca zajmuje w bagażniku jednak a na tym nam najbardziej zależy, bo na 7 osobowe auto bagażnik jest malutki.
A Wy jakie wybraliście?
Ja chciałam na początku maxi cosi, ale w sklepie już wybierałam między cybexem baliosem a future design inspiro. Wzięliśmy baliosa, bo był mniejszy, zgrabniejszy i bardziej zwrotny, ale ten future design też był bardzo fajny i prawie go wzięłam 😁 my w aucie mamy ogromny bagażnik, więc to nie był jakiś wyznacznik, bardziej mi zależało, żeby wózek zajmował mało miejsca stojąc w korytarzu w mieszkaniu, bo niestety nie będziemy mieli wózkowni.
Ja akurat na akcesoria dołączone do wózka nie patrzyłam, bo folii do wózka nigdy w życiu nie używałam, bo mam schizę, że uduszę dziecko 😂, torbę mam, śpiworek wolę wełniany zaffiro niż te dołączone do wózka, uchwyt na kubek to sobie z dalekich chin zamówię 😆
Na składanie akurat nie zwróciłam uwagi w tych venicci i espiro, bo tak jak pisałam, raczej tak na szybko tylko się nimi przejechałam. Fajny był espiro yoga, ale ten claro szczególnie brązowy jest bardzo ładny. Ciężka decyzja 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 10:36
-
@Bocianku co prawda nie polece miejsc w Ustroniu ale skoro świętujecie rocznice slubu to Ty się nami wogole nie przejmuj☺️Wycisz telefon i spedz ten czas ze swoim mężem najlepiej jak to tylko możliwe.To sa takie male rzeczy ktore czynia nas szczęśliwymi,trzeba o to dbac i celebrowac taka rocznicę.Ktora to wasza rocznica? My w tym roku bedziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu ale to jeszcze chwila😉Zycze wam udanego wyjazdu ,nacieszcie sie sobą i korzystajcie z wyjazdu 🥰
-
Pani Bocianowa wrote:Ostatnio gdzieś w którejś aplikacji ciążowej czytałam że w ciąży często zdarza się zespół cieśni nadgarstka. Poczytaj, może Ciebie dopadł ? 🤔
fantaghiro - też karmiłam dziecko butelką, ale wtedy nie miałam poduszki i musiałam robić konstrukcje z poduszek. Możesz się wstrzymać do porodu, ale podejrzewam że szybko kupisz, bo Ci będzie drętwiała ręka ta którą podtrzymujesz bejbika 🤭
Wiola - nie wiem co to tulik, ale podczytując inne wątki to akurat na kwietniowym widziałam że dziewczyny używały tego określenia i chwaliły 😁 myślę że możesz śmiało je zapytać.
Dziewczyny od wtorku do czwartku mnie nie ma, bo wyjeżdżamy na romantico wyjazd na rocznice ślubu do Ustronia 🥹 tak więc mogę być mniej aktywna w tych dniach 😄 któraś z Was była w Ustroniu i może macie jakieś fajne miejscówki do polecenia?
Zespół cieśni nadgarstka to ja mam już jakoś od początków drugiego trymestru, budzę się w nocy i mam zdrętwiałe dłonie (najczęściej dwa ostanie palce). Teraz bolało mnie nad nadgarstkiem, od wewnętrznej strony ręki, tak z 5-10 cm. Może faktycznie to od tego, plus wczoraj mąż kazał mi na budowie zeskrobywać szpachelką resztki gładzi z wylewki, bo od poniedziałku mamy montaż podłóg 🫣 i tak skrobałam dwie godziny i może dodatkowo coś nadwyrężyłam.
Ale zazdroszczę tego wyjazdu 😩 też bym gdzieś pojechała, ale przez te wykończenia i remonty jakikolwiek wyjazd coraz bardziej się oddala…
-
WiolaP wrote:@Bocianku co prawda nie polece miejsc w Ustroniu ale skoro świętujecie rocznice slubu to Ty się nami wogole nie przejmuj☺️Wycisz telefon i spedz ten czas ze swoim mężem najlepiej jak to tylko możliwe.To sa takie male rzeczy ktore czynia nas szczęśliwymi,trzeba o to dbac i celebrowac taka rocznicę.Ktora to wasza rocznica? My w tym roku bedziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu ale to jeszcze chwila😉Zycze wam udanego wyjazdu ,nacieszcie sie sobą i korzystajcie z wyjazdu 🥰
Trzecia 🤭
WiolaP lubi tę wiadomość
-
WiolaP wrote:Kupilam Tulika😁Dorwalam w dobrej cenie na vinted,wiec nawet jesli sie nie sprawdzi to nie bedzie az tak szkoda💪Ale ze mnie Janusz biznesu😂
A otulacz też masz ?
Nie chce nabrać za dużo tych rzeczy boro chyba na jedno wyjdzie nie ? Działa na tej samej zasadzie
Ale wczoraj w końcu kupiłam brakujący kocyk 🤡Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
O mamo dostałam wiadomość że mój wózek i łupinka jest już w sklepie
Mogę odebrać w każdej chwili ale w teorii odbiór mam w czerwcu i może tak leżeć .
Myślę czy brać żeby popatrzeć na to czy lepiej poczekać jeszcze trochę 😂
Będę jeździła jak wariatka pustym wózkiem po domuSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Nie,mam tylko kocyk bambusowy do owijania.Ale wiesz zależało mi właśnie na tym tuliku bo podobno one dobrze dzialaja na kolki i swietnie wyciszają.Sa dosc ciasne przez co imituja środowisko jak w brzuchu mamy,chamuja odruch moro i pozwalaja sie dziecku wyciszyć co zmniejsza napięcie, wierzganie nóżkami co jednocześnie wplywa na to ze te kolki nie sa ta silne.Domi93 wrote:A otulacz też masz ?
Nie chce nabrać za dużo tych rzeczy boro chyba na jedno wyjdzie nie ? Działa na tej samej zasadzie
Ale wczoraj w końcu kupiłam brakujący kocyk 🤡
A u nas cala trojka miala straszne problemy brzuszkowe dlatego sadze ze akurat to mi sie przyda.A wiesz za takie pieniądze nawet jesli wszystko bedzie git to nie bedzie szkoda.Ja tez naprawde mam bardzo minimalistyczna wyprawkę bo już wiem co mi sie przyda a co jest zbednym gadżetem.Ale akurat mysle ze tulik to strzał w 10🎯
Poczytaj sobie o nich otulacz antykolkowy Tulik😉Moze Tobie tez sie przyda.