🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sączenia się pokarmu jeszcze nie miałam, albo nie zauważyłam. Mam nadzieję że to że go nie mam nie będzie miało wpływu na brak laktacji po porodzie 🤔
Bólu spojenia nie mam, ale za to kości ogonowej tak. Są dni że chodzę jak połamana 😃
Wczoraj zrobiliśmy sobie z mężem kąpiel przy świecach w jacuzzi. Oczywiście nie w gorącej wodzie. W takiej ciepłej. Trochę się bałam ale było cudownie...
Było nam to potrzebne.
Dostaliśmy już część zdjęć z sesji. I już cieszę się że ją zrobiliśmy. Będzie niesamowita pamiątka ☺️
wandapanda, Agaa049, emciak, Ananabanana, Natalie2026, WiolaP, Pani Bocianowa, Kofii, MayMasza lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
Dziewczyny jaką miałam okropną noc. Zaczęło się od tego, że nie mogłam zasnąć, bo wcześniej miałam drzemkę od 16 do 18 jakoś 😆 no ale sprzedaliśmy dziecko do dziadków na weekend i musiałam to wykorzystać 😁
Jak już zasnęłam to o 3 w nocy wybudził mnie tak silny ból ręki, nie mogłam wytrzymać, miałam ochotę wyć z bólu. Nie dałam rady i wzięłam dwa paracetamole i przeszło. Nie mam pojęcia skąd to, czy ja źle spałam, czy jakoś nadwyrężyłam tą rękę wczoraj 🙄 mam nadzieję, że nie wróci. Niby paracetamol bezpieczny i jak muszę to zawsze biorę, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że lepiej nie przesadzać. -
Dobrze że mówisz, nie mam żadnego doświadczenia w karmieniu butelką, w takim razie może jednak zakupięEliora wrote:Ja butelka bardzo długo młoda moja karmiłam na poduszce do karmienia, było mi wygodniej07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Domcia90 wrote:Dziewczyny czy wybieralyscie może wózek Venicci Claro? Mam dylemat między nim a Espiro only way 2026 🙈
Ja ostatnio oglądałam je w sklepie i te espiro wydawały mi się solidniejsze niż venicci. Ale to było takie tylko przejechanie się na szybko i pierwsze wrażenie, bo raczej miałam inne typy. -
Witajcie w ten niedzielny poranek ☺️
Ja właśnie czesto mam ból w okolicy kości ogonowej jak by mialo sie wszystko zaraz rozejść ale tylko w nocy w dzień wszystko ok.Zalozylam dzis taki komplet spódnica i top bo chciałam zobaczyc czy się zmieszczę i o dziwo calkiem dobrze to wyglada, jak tak dalej pojdzie to chyba nie bede musiala zmieniać garderoby letniej na ciążowa 😜I wiecie co chyba mi sie załączył już powoli syndrom wicia gniazda.Wczoraj wysprzatałam cale mieszkanie,zaczelam wyjmowac te rzeczy dla malutkiej przekladam,ukladam i od nowa.Wyjmuje jedna rzecz po 10 razy.Uszykowalam juz wózek - mimo tego ze wiek ze jest jeszcze za wcześnie 🤷Nawet przemeblowanie chcialam wczoraj robic🤯.
Ja bede sobie kupowac taki kosz- organizer i tez wlansie ogladalam te z chin ale ostatecznie rzucił mi się w oczy ten z allegro:
https://allegro.pl/oferta/organizer-na-pieluszki-torba-dla-mamy-dziecka-przybornik-filc-xl-14794748518
Mi w sumie chodzi o to zeby miec pod reka pieluchy,jakies chusteczki,puder a zeby niestalo to tak luzem na widoku.
CZy wam tez sni sie ze juz urodzilyscie?Mi ostatnio coraz czesciej ze trzymam to maleńkie zawiniątko 🥰🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:39
-
wandapanda wrote:Ja ostatnio oglądałam je w sklepie i te espiro wydawały mi się solidniejsze niż venicci. Ale to było takie tylko przejechanie się na szybko i pierwsze wrażenie, bo raczej miałam inne typy.
Na pewno solidnie solidniejsze, bo jest o 1kg cięższe Espiro to na pewno i ma grubsza ramę 😉
A znowu Venicci lepiej sie składa, ma lepszą torbę, większe trochę koła,regulacje w spacerówce w pasach i mniej miejsca zajmuje w bagażniku jednak a na tym nam najbardziej zależy, bo na 7 osobowe auto bagażnik jest malutki.
A Wy jakie wybraliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:06
-
WiolaP wrote:Witajcie w ten niedzielny poranek ☺️
Ja właśnie czesto mam ból w okolicy kości ogonowej jak by mialo sie wszystko zaraz rozejść ale tylko w nocy w dzień wszystko ok.Zalozylam dzis taki komplet spódnica i top bo chciałam zobaczyc czy się zmieszczę i o dziwo calkiem dobrze to wyglada, jak tak dalej pojdzie to chyba nie bede musiala zmieniać garderoby letniej na ciążowa 😜I wiecie co chyba mi sie załączył już powoli syndrom wicia gniazda.Wczoraj wysprzatałam cale mieszkanie,zaczelam wyjmowac te rzeczy dla malutkiej przekladam,ukladam i od nowa.Wyjmuje jedna rzecz po 10 razy.Uszykowalam juz wózek - mimo tego ze wiek ze jest jeszcze za wcześnie 🤷Nawet przemeblowanie chcialam wczoraj robic🤯.
Ja bede sobie kupowac taki kosz- organizer i tez wlansie ogladalam te z chin ale ostatecznie rzucił mi się w oczy ten z allegro:
https://allegro.pl/oferta/organizer-na-pieluszki-torba-dla-mamy-dziecka-przybornik-filc-xl-14794748518
Mi w sumie chodzi o to zeby miec pod reka pieluchy,jakies chusteczki,puder a zeby niestalo to tak luzem na widoku.
CZy wam tez sni sie ze juz urodzilyscie?Mi ostatnio coraz czesciej ze trzymam to maleńkie zawiniątko 🥰🩷
Ja zamówiłam organizer w hm
Przy okazji zakupów
U mnie cisza
Nie śni mi się wogole totalnie nic
Nawet poród 😆Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
wandapanda wrote:Dziewczyny jaką miałam okropną noc. Zaczęło się od tego, że nie mogłam zasnąć, bo wcześniej miałam drzemkę od 16 do 18 jakoś 😆 no ale sprzedaliśmy dziecko do dziadków na weekend i musiałam to wykorzystać 😁
Jak już zasnęłam to o 3 w nocy wybudził mnie tak silny ból ręki, nie mogłam wytrzymać, miałam ochotę wyć z bólu. Nie dałam rady i wzięłam dwa paracetamole i przeszło. Nie mam pojęcia skąd to, czy ja źle spałam, czy jakoś nadwyrężyłam tą rękę wczoraj 🙄 mam nadzieję, że nie wróci. Niby paracetamol bezpieczny i jak muszę to zawsze biorę, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że lepiej nie przesadzać.
Ostatnio gdzieś w którejś aplikacji ciążowej czytałam że w ciąży często zdarza się zespół cieśni nadgarstka. Poczytaj, może Ciebie dopadł ? 🤔
fantaghiro - też karmiłam dziecko butelką, ale wtedy nie miałam poduszki i musiałam robić konstrukcje z poduszek. Możesz się wstrzymać do porodu, ale podejrzewam że szybko kupisz, bo Ci będzie drętwiała ręka ta którą podtrzymujesz bejbika 🤭
Wiola - nie wiem co to tulik, ale podczytując inne wątki to akurat na kwietniowym widziałam że dziewczyny używały tego określenia i chwaliły 😁 myślę że możesz śmiało je zapytać.
Dziewczyny od wtorku do czwartku mnie nie ma, bo wyjeżdżamy na romantico wyjazd na rocznice ślubu do Ustronia 🥹 tak więc mogę być mniej aktywna w tych dniach 😄 któraś z Was była w Ustroniu i może macie jakieś fajne miejscówki do polecenia?
WiolaP lubi tę wiadomość
-
Domcia90 wrote:Na pewno solidnie solidniejsze, bo jest o 1kg cięższe Espiro to na pewno i ma grubsza ramę 😉
A znowu Venicci lepiej sie składa, ma lepszą torbę, większe trochę koła,regulacje w spacerówce w pasach i mniej miejsca zajmuje w bagażniku jednak a na tym nam najbardziej zależy, bo na 7 osobowe auto bagażnik jest malutki.
A Wy jakie wybraliście?
Ja chciałam na początku maxi cosi, ale w sklepie już wybierałam między cybexem baliosem a future design inspiro. Wzięliśmy baliosa, bo był mniejszy, zgrabniejszy i bardziej zwrotny, ale ten future design też był bardzo fajny i prawie go wzięłam 😁 my w aucie mamy ogromny bagażnik, więc to nie był jakiś wyznacznik, bardziej mi zależało, żeby wózek zajmował mało miejsca stojąc w korytarzu w mieszkaniu, bo niestety nie będziemy mieli wózkowni.
Ja akurat na akcesoria dołączone do wózka nie patrzyłam, bo folii do wózka nigdy w życiu nie używałam, bo mam schizę, że uduszę dziecko 😂, torbę mam, śpiworek wolę wełniany zaffiro niż te dołączone do wózka, uchwyt na kubek to sobie z dalekich chin zamówię 😆
Na składanie akurat nie zwróciłam uwagi w tych venicci i espiro, bo tak jak pisałam, raczej tak na szybko tylko się nimi przejechałam. Fajny był espiro yoga, ale ten claro szczególnie brązowy jest bardzo ładny. Ciężka decyzja 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:36
-
@Bocianku co prawda nie polece miejsc w Ustroniu ale skoro świętujecie rocznice slubu to Ty się nami wogole nie przejmuj☺️Wycisz telefon i spedz ten czas ze swoim mężem najlepiej jak to tylko możliwe.To sa takie male rzeczy ktore czynia nas szczęśliwymi,trzeba o to dbac i celebrowac taka rocznicę.Ktora to wasza rocznica? My w tym roku bedziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu ale to jeszcze chwila😉Zycze wam udanego wyjazdu ,nacieszcie sie sobą i korzystajcie z wyjazdu 🥰
-
Pani Bocianowa wrote:Ostatnio gdzieś w którejś aplikacji ciążowej czytałam że w ciąży często zdarza się zespół cieśni nadgarstka. Poczytaj, może Ciebie dopadł ? 🤔
fantaghiro - też karmiłam dziecko butelką, ale wtedy nie miałam poduszki i musiałam robić konstrukcje z poduszek. Możesz się wstrzymać do porodu, ale podejrzewam że szybko kupisz, bo Ci będzie drętwiała ręka ta którą podtrzymujesz bejbika 🤭
Wiola - nie wiem co to tulik, ale podczytując inne wątki to akurat na kwietniowym widziałam że dziewczyny używały tego określenia i chwaliły 😁 myślę że możesz śmiało je zapytać.
Dziewczyny od wtorku do czwartku mnie nie ma, bo wyjeżdżamy na romantico wyjazd na rocznice ślubu do Ustronia 🥹 tak więc mogę być mniej aktywna w tych dniach 😄 któraś z Was była w Ustroniu i może macie jakieś fajne miejscówki do polecenia?
Zespół cieśni nadgarstka to ja mam już jakoś od początków drugiego trymestru, budzę się w nocy i mam zdrętwiałe dłonie (najczęściej dwa ostanie palce). Teraz bolało mnie nad nadgarstkiem, od wewnętrznej strony ręki, tak z 5-10 cm. Może faktycznie to od tego, plus wczoraj mąż kazał mi na budowie zeskrobywać szpachelką resztki gładzi z wylewki, bo od poniedziałku mamy montaż podłóg 🫣 i tak skrobałam dwie godziny i może dodatkowo coś nadwyrężyłam.
Ale zazdroszczę tego wyjazdu 😩 też bym gdzieś pojechała, ale przez te wykończenia i remonty jakikolwiek wyjazd coraz bardziej się oddala…
-
WiolaP wrote:@Bocianku co prawda nie polece miejsc w Ustroniu ale skoro świętujecie rocznice slubu to Ty się nami wogole nie przejmuj☺️Wycisz telefon i spedz ten czas ze swoim mężem najlepiej jak to tylko możliwe.To sa takie male rzeczy ktore czynia nas szczęśliwymi,trzeba o to dbac i celebrowac taka rocznicę.Ktora to wasza rocznica? My w tym roku bedziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu ale to jeszcze chwila😉Zycze wam udanego wyjazdu ,nacieszcie sie sobą i korzystajcie z wyjazdu 🥰
Trzecia 🤭 -
WiolaP wrote:Kupilam Tulika😁Dorwalam w dobrej cenie na vinted,wiec nawet jesli sie nie sprawdzi to nie bedzie az tak szkoda💪Ale ze mnie Janusz biznesu😂
A otulacz też masz ?
Nie chce nabrać za dużo tych rzeczy boro chyba na jedno wyjdzie nie ? Działa na tej samej zasadzie
Ale wczoraj w końcu kupiłam brakujący kocyk 🤡Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
O mamo dostałam wiadomość że mój wózek i łupinka jest już w sklepie
Mogę odebrać w każdej chwili ale w teorii odbiór mam w czerwcu i może tak leżeć .
Myślę czy brać żeby popatrzeć na to czy lepiej poczekać jeszcze trochę 😂
Będę jeździła jak wariatka pustym wózkiem po domuSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -