X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja sączenia się pokarmu jeszcze nie miałam, albo nie zauważyłam. Mam nadzieję że to że go nie mam nie będzie miało wpływu na brak laktacji po porodzie 🤔
    Bólu spojenia nie mam, ale za to kości ogonowej tak. Są dni że chodzę jak połamana 😃

Wczoraj zrobiliśmy sobie z mężem kąpiel przy świecach w jacuzzi. Oczywiście nie w gorącej wodzie. W takiej ciepłej. Trochę się bałam ale było cudownie...
    Było nam to potrzebne.

Dostaliśmy już część zdjęć z sesji. I już cieszę się że ją zrobiliśmy. Będzie niesamowita pamiątka ☺️

IMG-20260419-082323-893.webp

wandapanda, Agaa049, emciak, Ananabanana, Natalie2026, WiolaP, Pani Bocianowa, Kofii, MayMasza lubią tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką miałam okropną noc. Zaczęło się od tego, że nie mogłam zasnąć, bo wcześniej miałam drzemkę od 16 do 18 jakoś 😆 no ale sprzedaliśmy dziecko do dziadków na weekend i musiałam to wykorzystać 😁
    Jak już zasnęłam to o 3 w nocy wybudził mnie tak silny ból ręki, nie mogłam wytrzymać, miałam ochotę wyć z bólu. Nie dałam rady i wzięłam dwa paracetamole i przeszło. Nie mam pojęcia skąd to, czy ja źle spałam, czy jakoś nadwyrężyłam tą rękę wczoraj 🙄 mam nadzieję, że nie wróci. Niby paracetamol bezpieczny i jak muszę to zawsze biorę, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że lepiej nie przesadzać.

preg.png
  • Domcia90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wybieralyscie może wózek Venicci Claro? Mam dylemat między nim a Espiro only way 2026 🙈

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Ja butelka bardzo długo młoda moja karmiłam na poduszce do karmienia, było mi wygodniej
    Dobrze że mówisz, nie mam żadnego doświadczenia w karmieniu butelką, w takim razie może jednak zakupię

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Dziewczyny czy wybieralyscie może wózek Venicci Claro? Mam dylemat między nim a Espiro only way 2026 🙈

Ja ostatnio oglądałam je w sklepie i te espiro wydawały mi się solidniejsze niż venicci. Ale to było takie tylko przejechanie się na szybko i pierwsze wrażenie, bo raczej miałam inne typy.

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten niedzielny poranek ☺️
    Ja właśnie czesto mam ból w okolicy kości ogonowej jak by mialo sie wszystko zaraz rozejść ale tylko w nocy w dzień wszystko ok.Zalozylam dzis taki komplet spódnica i top bo chciałam zobaczyc czy się zmieszczę i o dziwo calkiem dobrze to wyglada, jak tak dalej pojdzie to chyba nie bede musiala zmieniać garderoby letniej na ciążowa 😜I wiecie co chyba mi sie załączył już powoli syndrom wicia gniazda.Wczoraj wysprzatałam cale mieszkanie,zaczelam wyjmowac te rzeczy dla malutkiej przekladam,ukladam i od nowa.Wyjmuje jedna rzecz po 10 razy.Uszykowalam juz wózek - mimo tego ze wiek ze jest jeszcze za wcześnie 🤷Nawet przemeblowanie chcialam wczoraj robic🤯.
    Ja bede sobie kupowac taki kosz- organizer i tez wlansie ogladalam te z chin ale ostatecznie rzucił mi się w oczy ten z allegro:
    https://allegro.pl/oferta/organizer-na-pieluszki-torba-dla-mamy-dziecka-przybornik-filc-xl-14794748518
    Mi w sumie chodzi o to zeby miec pod reka pieluchy,jakies chusteczki,puder a zeby niestalo to tak luzem na widoku.
    CZy wam tez sni sie ze juz urodzilyscie?Mi ostatnio coraz czesciej ze trzymam to maleńkie zawiniątko 🥰🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:39

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ponawiam pytanie o tulika?Czy ktoras z was korzystala i rzeczywiście tak dobrze się sprawdził,bo poważnie rozwazam zakup?

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Domcia90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ja ostatnio oglądałam je w sklepie i te espiro wydawały mi się solidniejsze niż venicci. Ale to było takie tylko przejechanie się na szybko i pierwsze wrażenie, bo raczej miałam inne typy.

Na pewno solidnie solidniejsze, bo jest o 1kg cięższe Espiro to na pewno i ma grubsza ramę 😉
    A znowu Venicci lepiej sie składa, ma lepszą torbę, większe trochę koła,regulacje w spacerówce w pasach i mniej miejsca zajmuje w bagażniku jednak a na tym nam najbardziej zależy, bo na 7 osobowe auto bagażnik jest malutki.
    A Wy jakie wybraliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:06

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Witajcie w ten niedzielny poranek ☺️
    Ja właśnie czesto mam ból w okolicy kości ogonowej jak by mialo sie wszystko zaraz rozejść ale tylko w nocy w dzień wszystko ok.Zalozylam dzis taki komplet spódnica i top bo chciałam zobaczyc czy się zmieszczę i o dziwo calkiem dobrze to wyglada, jak tak dalej pojdzie to chyba nie bede musiala zmieniać garderoby letniej na ciążowa 😜I wiecie co chyba mi sie załączył już powoli syndrom wicia gniazda.Wczoraj wysprzatałam cale mieszkanie,zaczelam wyjmowac te rzeczy dla malutkiej przekladam,ukladam i od nowa.Wyjmuje jedna rzecz po 10 razy.Uszykowalam juz wózek - mimo tego ze wiek ze jest jeszcze za wcześnie 🤷Nawet przemeblowanie chcialam wczoraj robic🤯.
    Ja bede sobie kupowac taki kosz- organizer i tez wlansie ogladalam te z chin ale ostatecznie rzucił mi się w oczy ten z allegro:
    https://allegro.pl/oferta/organizer-na-pieluszki-torba-dla-mamy-dziecka-przybornik-filc-xl-14794748518
    Mi w sumie chodzi o to zeby miec pod reka pieluchy,jakies chusteczki,puder a zeby niestalo to tak luzem na widoku.
    CZy wam tez sni sie ze juz urodzilyscie?Mi ostatnio coraz czesciej ze trzymam to maleńkie zawiniątko 🥰🩷

Ja zamówiłam organizer w hm
    Przy okazji zakupów
    U mnie cisza
    Nie śni mi się wogole totalnie nic
    Nawet poród 😆

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    A i ponawiam pytanie o tulika?Czy ktoras z was korzystala i rzeczywiście tak dobrze się sprawdził,bo poważnie rozwazam zakup?

Zamiast tulika mam otulacz ;)

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Dziewczyny jaką miałam okropną noc. Zaczęło się od tego, że nie mogłam zasnąć, bo wcześniej miałam drzemkę od 16 do 18 jakoś 😆 no ale sprzedaliśmy dziecko do dziadków na weekend i musiałam to wykorzystać 😁
    Jak już zasnęłam to o 3 w nocy wybudził mnie tak silny ból ręki, nie mogłam wytrzymać, miałam ochotę wyć z bólu. Nie dałam rady i wzięłam dwa paracetamole i przeszło. Nie mam pojęcia skąd to, czy ja źle spałam, czy jakoś nadwyrężyłam tą rękę wczoraj 🙄 mam nadzieję, że nie wróci. Niby paracetamol bezpieczny i jak muszę to zawsze biorę, ale mam gdzieś z tyłu głowy, że lepiej nie przesadzać.

Ostatnio gdzieś w którejś aplikacji ciążowej czytałam że w ciąży często zdarza się zespół cieśni nadgarstka. Poczytaj, może Ciebie dopadł ? 🤔

fantaghiro - też karmiłam dziecko butelką, ale wtedy nie miałam poduszki i musiałam robić konstrukcje z poduszek. Możesz się wstrzymać do porodu, ale podejrzewam że szybko kupisz, bo Ci będzie drętwiała ręka ta którą podtrzymujesz bejbika 🤭

Wiola - nie wiem co to tulik, ale podczytując inne wątki to akurat na kwietniowym widziałam że dziewczyny używały tego określenia i chwaliły 😁 myślę że możesz śmiało je zapytać.

Dziewczyny od wtorku do czwartku mnie nie ma, bo wyjeżdżamy na romantico wyjazd na rocznice ślubu do Ustronia 🥹 tak więc mogę być mniej aktywna w tych dniach 😄 któraś z Was była w Ustroniu i może macie jakieś fajne miejscówki do polecenia?

WiolaP lubi tę wiadomość

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia90 wrote:
    Na pewno solidnie solidniejsze, bo jest o 1kg cięższe Espiro to na pewno i ma grubsza ramę 😉
    A znowu Venicci lepiej sie składa, ma lepszą torbę, większe trochę koła,regulacje w spacerówce w pasach i mniej miejsca zajmuje w bagażniku jednak a na tym nam najbardziej zależy, bo na 7 osobowe auto bagażnik jest malutki.
    A Wy jakie wybraliście?

Ja chciałam na początku maxi cosi, ale w sklepie już wybierałam między cybexem baliosem a future design inspiro. Wzięliśmy baliosa, bo był mniejszy, zgrabniejszy i bardziej zwrotny, ale ten future design też był bardzo fajny i prawie go wzięłam 😁 my w aucie mamy ogromny bagażnik, więc to nie był jakiś wyznacznik, bardziej mi zależało, żeby wózek zajmował mało miejsca stojąc w korytarzu w mieszkaniu, bo niestety nie będziemy mieli wózkowni.
    Ja akurat na akcesoria dołączone do wózka nie patrzyłam, bo folii do wózka nigdy w życiu nie używałam, bo mam schizę, że uduszę dziecko 😂, torbę mam, śpiworek wolę wełniany zaffiro niż te dołączone do wózka, uchwyt na kubek to sobie z dalekich chin zamówię 😆
    Na składanie akurat nie zwróciłam uwagi w tych venicci i espiro, bo tak jak pisałam, raczej tak na szybko tylko się nimi przejechałam. Fajny był espiro yoga, ale ten claro szczególnie brązowy jest bardzo ładny. Ciężka decyzja 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:36

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bocianku co prawda nie polece miejsc w Ustroniu ale skoro świętujecie rocznice slubu to Ty się nami wogole nie przejmuj☺️Wycisz telefon i spedz ten czas ze swoim mężem najlepiej jak to tylko możliwe.To sa takie male rzeczy ktore czynia nas szczęśliwymi,trzeba o to dbac i celebrowac taka rocznicę.Ktora to wasza rocznica? My w tym roku bedziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu ale to jeszcze chwila😉Zycze wam udanego wyjazdu ,nacieszcie sie sobą i korzystajcie z wyjazdu 🥰

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zorientowałam że dziś mam studniówkę
    W końcu dobrnęłam i ja 😃
    To teraz podobno już poleci 🤭

WiolaP, Ananabanana, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Ostatnio gdzieś w którejś aplikacji ciążowej czytałam że w ciąży często zdarza się zespół cieśni nadgarstka. Poczytaj, może Ciebie dopadł ? 🤔

fantaghiro - też karmiłam dziecko butelką, ale wtedy nie miałam poduszki i musiałam robić konstrukcje z poduszek. Możesz się wstrzymać do porodu, ale podejrzewam że szybko kupisz, bo Ci będzie drętwiała ręka ta którą podtrzymujesz bejbika 🤭

Wiola - nie wiem co to tulik, ale podczytując inne wątki to akurat na kwietniowym widziałam że dziewczyny używały tego określenia i chwaliły 😁 myślę że możesz śmiało je zapytać.

Dziewczyny od wtorku do czwartku mnie nie ma, bo wyjeżdżamy na romantico wyjazd na rocznice ślubu do Ustronia 🥹 tak więc mogę być mniej aktywna w tych dniach 😄 któraś z Was była w Ustroniu i może macie jakieś fajne miejscówki do polecenia?

Zespół cieśni nadgarstka to ja mam już jakoś od początków drugiego trymestru, budzę się w nocy i mam zdrętwiałe dłonie (najczęściej dwa ostanie palce). Teraz bolało mnie nad nadgarstkiem, od wewnętrznej strony ręki, tak z 5-10 cm. Może faktycznie to od tego, plus wczoraj mąż kazał mi na budowie zeskrobywać szpachelką resztki gładzi z wylewki, bo od poniedziałku mamy montaż podłóg 🫣 i tak skrobałam dwie godziny i może dodatkowo coś nadwyrężyłam.

Ale zazdroszczę tego wyjazdu 😩 też bym gdzieś pojechała, ale przez te wykończenia i remonty jakikolwiek wyjazd coraz bardziej się oddala…

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam Tulika😁Dorwalam w dobrej cenie na vinted,wiec nawet jesli sie nie sprawdzi to nie bedzie az tak szkoda💪Ale ze mnie Janusz biznesu😂

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    @Bocianku co prawda nie polece miejsc w Ustroniu ale skoro świętujecie rocznice slubu to Ty się nami wogole nie przejmuj☺️Wycisz telefon i spedz ten czas ze swoim mężem najlepiej jak to tylko możliwe.To sa takie male rzeczy ktore czynia nas szczęśliwymi,trzeba o to dbac i celebrowac taka rocznicę.Ktora to wasza rocznica? My w tym roku bedziemy obchodzić 17 rocznicę ślubu ale to jeszcze chwila😉Zycze wam udanego wyjazdu ,nacieszcie sie sobą i korzystajcie z wyjazdu 🥰

Trzecia 🤭

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Kupilam Tulika😁Dorwalam w dobrej cenie na vinted,wiec nawet jesli sie nie sprawdzi to nie bedzie az tak szkoda💪Ale ze mnie Janusz biznesu😂

A otulacz też masz ?
    Nie chce nabrać za dużo tych rzeczy boro chyba na jedno wyjdzie nie ? Działa na tej samej zasadzie
    Ale wczoraj w końcu kupiłam brakujący kocyk 🤡

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo dostałam wiadomość że mój wózek i łupinka jest już w sklepie
    Mogę odebrać w każdej chwili ale w teorii odbiór mam w czerwcu i może tak leżeć .
    Myślę czy brać żeby popatrzeć na to czy lepiej poczekać jeszcze trochę 😂

Będę jeździła jak wariatka pustym wózkiem po domu

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
‹‹ 333 334 335 336 337
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ