🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak wyjdę ze szpitala to zjem prawdziwą carbonare i tiramisu 😅🩷
Mój mąż robi najlepszą, dlatego mam nadzieję że przywita mnie w domu właśnie z tym makaronem. 🙃
Czy którejś pogorszyła się teraz cera? Kurczę miałam chwilę spokój i zaczęły mi wyskakiwać wypryski 😢 i mam wrażenie że jest jakaś taka zmęczona ta skóra. -
My fotela nie kupujemy bo w sypialni obok kącika dla małego mamy taką mini sofę która jest nieziemsko wygodna i ma jeden element taki do siedzenia. Myślę, że to nam wystarczy. A żeby było jeszcze wygodniej to kupiłam poduszkę do karmienia.
O szlafroku też myślę. Ale pewnie wezmę coś co mam. Mam kilka takich cieniutkich bawełnianych.
Koszule kupiłam w sinsay po 40zł. Nie inwestuje w drogie bo ja nie lubię takich koszul nocnych. Pójdą pewnie szybko w odstawkę i tak. Dlatego nie chcę przepłacać ☺️
Co do wicia gniazda, w domku mamy już w zasadzie wszystko gotowe. Zamówiłam jeszcze nad łóżeczko takie naklejki na ścianę misia z balonikami i chmurami. Widziałam na pintereście i to wygląda tak uroczo ☺️
Czekam na paczkę z przewijakiem, kokonem itp.
Jutro muszę poszukać organizerów do komody♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
Ja po porodzie będę jak wróżka chrzestna ze Shreka😅Zjem torcik wedlowski,cos tuczącego w polewie z czekoladową kruszonką 😂😂😂A tak serio to nie wiem nie myslalam o tym.Ale ostatnio ktoras z was chyba wspominala o deserze lodowym to w sumie to bym zjadla .Taki duzy deser lodowy- 3 kulki lodów, świeże owoce,bita śmietana i polewa truskawkowa🤤🍨🍓🥝
-
Ja na pewno wsunę redbulla i marzy mi się szynka serrano 🫠 A jak będzie okazja, to na pewno wjedzie zimny Aperolek ✨
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:51
💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Co do jedzenia, mam taką ochotę na tatara, że mąż jeszcze do szpitala ma mi przynieść bo nie wytrzymam. Czuję się jak jakieś zwierzę taką mam ochotę na surowe mięso 🤣
Imię wybrane wstępnie, ale też mamy wątpliwości więc nie przyzwyczajam się 🙄
Fotel bujany mam kupiony już na początku ciąży, ale okupowany przez psa 🐕 😅
Wysiedziałam dziś GODZINĘ w jacuzzi, później godzinny masaż relaksacyjny, jestem tak zrelaksowana i „odciążona” ze szok. Polecam Wam szczególnie to jacuzzi, miałam wrażenie że nie mam brzucha, jakby 10kg mniej 🥹 zamierzam regularnie już teraz korzystać bo fantastycznie odpoczęłam. -