🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
nofajniefajnie wrote:Dasz znać, jak wrażenia z poduchy do karmienia i kokonu? Łaszę się na te w cytrynkowe wzory. Chodzi mi szczegolnie o miękkość tego wypełnienia, czy jest stabilne, czy raczej taki mięcioch. Poduche do karmienia mam z ikei co prawda, ale kusi mnie druga, zeby miec w dwoch pokojach.
A, i widze ze otulacz tez masz - na zywo to jest duze jakies? Czy takie bobo 50cm bedzie plywac Twoim zdaniem?
Pewnie! Wieczorkiem rozpakuje i zobaczę wszystko
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena
🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka

-
Przeliczyłam sobie dzisiaj ubranka które kupiłam i mam już prawie wszystkie - tylko nie mogę dojść do ładu z tymi rozmiarami
te 56 które mam wydają mi się jakieś duże, mam jedne śpioszki po synku, które nosił po urodzeniu i jednak sporo mniejsze są. Sama nie wiem, czy 56 z HM będzie ok po urodzeniu dla sredniej wielkości dziecka?
WiolaP lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
56 z hm to ponoć 62 😀 ja właśnie mam trochę 50 i 56 z hm, ale większych nic nie kupiłam 🙈 mam jakieś 56 z Sinsay to są ogromne 😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
fantaghiro wrote:Przeliczyłam sobie dzisiaj ubranka które kupiłam i mam już prawie wszystkie - tylko nie mogę dojść do ładu z tymi rozmiarami
te 56 które mam wydają mi się jakieś duże, mam jedne śpioszki po synku, które nosił po urodzeniu i jednak sporo mniejsze są. Sama nie wiem, czy 56 z HM będzie ok po urodzeniu dla sredniej wielkości dziecka?
Wg mnie będzie za duże, ale mówię to na podstawie mojego syna, który urodził się 3200. Mam takie zdjęcia w dresiku z HM rozmiar 62 i nosił go dopiero mając 3-4 miesiące.
Edit, spojrzałam i nawet 5 miesięcy 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 16:41
-
wandapanda wrote:Missi piękne rzeczy. Co to jest to brązowe w tym kartoniku na górze?
Aż sama mam ochotę zrobić sobie zamówienie na pocieszenie 😁 poszłam na paznokcie i pocałowałam klamkę. Pani po moim telefonie mi napisała że 5 minut się spóźni, czekałam 13, nikt się nie pojawiał, więc napisałam smsa co myślę i sobie poszłam, oczywiście wspomniałam o ciąży, żeby jej się głupio zrobiło 😂
To muślinowy letni otulacz do fotelika 🥰♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
57 HM sa naprawde spore. Moja miala 2900 i nawet najmniejsze 56 bylo za duze. O kombinezonie 56 na wyjście nie wspomnę:p

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
nofajniefajnie wrote:Dasz znać, jak wrażenia z poduchy do karmienia i kokonu? Łaszę się na te w cytrynkowe wzory. Chodzi mi szczegolnie o miękkość tego wypełnienia, czy jest stabilne, czy raczej taki mięcioch. Poduche do karmienia mam z ikei co prawda, ale kusi mnie druga, zeby miec w dwoch pokojach.
A, i widze ze otulacz tez masz - na zywo to jest duze jakies? Czy takie bobo 50cm bedzie plywac Twoim zdaniem?
Ok kokon jest mega! Bardzo stabilne podłoże ale nadal mięciutkie przyjemne i bezpieczne krawędzie. Kolor i struktura materiału jest super. Ja wzięłam Velvet gładki beżowy. Ale on nie jest taki całkowicie gladki, ma taką delikatną strukturę 😍 włożyłam go na chwilę do łóżeczka które mamy kolor kaszmirowy i wygląda cudo.
Poduszkę do karmienia wzięłam Rogal muślinowy beżowy. Jest bardzo mocno 'nabita'. Wiadomo wyjdzie w praktyce ale wydaje mi się bardzo porządna. Nie taka pianka ktora się wgniata. Materiał super przyjemny muślin.Na latko myślę że będzie super. Specjalnie wzięłam muślin a nie np. Baranek (ktory bardzo mi się podoba) ze względu na to żeby mi się dzidziuś na tym nie gotował.
Otulacz muślinowy z kapturkiem ekstra. Podwójny materiał ale cienki i milutki. Ma klipsy do zapięcia plus wycięcia na pasy fotelika.
Któraś z was pytała o wielkość otulaczy bambusowych. Idealny na malutkiego dzidziusia, taki wydaje mi się akurat porównując do ubranek. Wiadomo w niego otulamy dzidziusia w ubranku plus troszkę luzu na nóżki musi byc. Ale milutki mięciutki.
Ogólnie jestem po wrażeniem tego wszystkiego i chyba tej stronki będę się już trzymała ☺️ zamówię jeszcze śpiworki do spania, ręczniczki z kapturkiem i zobaczę co tam jeszcze mają na spokojnie. Pieluszek pewnie też u nich domówięWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 17:50
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
wandapanda wrote:Wg mnie będzie za duże, ale mówię to na podstawie mojego syna, który urodził się 3200. Mam takie zdjęcia w dresiku z HM rozmiar 62 i nosił go dopiero mając 3-4 miesiące.
Edit, spojrzałam i nawet 5 miesięcy 🙈
Mój syn urodził się 3200 i 56 było na styk 🤡
Waga tutaj nie jezt tak ważna jak długość
Silvia lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja jestem po 3 prenatalnych
Komora u małego się nie zamknęła ale pomniejszyła
Za 5 tyg mam kolejne echo i jeszcze raz prenatalne ponieważ moje dziecię nie chciało się pokazać i nie ma zdj 3d 🤡🤡🤡🤡
Za to pięknie nam pomachał 🤣
Jest okruszek bo waga 850 g
WiolaP, Agaa049, MayMasza, Ananabanana, Czarna_owieczka, Motylek93, Pani Bocianowa, emciak lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
A ja mam dzisiaj studniówkę 😵💫🥳
Chyba czas ogarniać pomału ubranka i wszystko, bo mam trochę rzeczy, ale leżą gdzieś pochowane po kątach 😅 ubranka dostałam ale nawet nie przegladałam, ale dostałam je po kwietniowym maluchu, więc pewnie będę musiała coś letniego dokupić 😅 ale jakoś nie mogę i chyba nie chcę się za to zabierać 😝
Jutro mam krzywą cukrową i pamiętam jak na początku ciąży myślałam o tym badaniu i o tym, że jeszcze tyyyyyle czasu do tego, a to już 😵💫
Nie podoba mi się to, że to tak szybko leci 🙈
Missi, Czarna_owieczka, Ananabanana lubią tę wiadomość
-
fantaghiro wrote:Przeliczyłam sobie dzisiaj ubranka które kupiłam i mam już prawie wszystkie - tylko nie mogę dojść do ładu z tymi rozmiarami
HM 56 to w wiekszosci jest takie bardziej 62 realnie. U nich warto patrzeć na te oznaczenia miesięczne, to się dość dobrze spina.
Ale też te rozmiary aż tak mocno nie przeszkadzają na początku, mój syn dobry miesiąc sobie w tym 56 pływał. A na duzej starczyły
@Missi dzięki za info! Infantilo ogólnie ma super tekstylia, przy pierwszym bobo brałam od nich śpiworki i rożki. Ale mnie wlasnie te poduchy i otulacze zastanawiały
ale jak mowisz, ze super, to zamawiam
-
Faktycznie okruszek 🥰 aż musze sprawdzić ile wazyla moja starsza córka na tym etapie bo tez byla mniejszaDomi93 wrote:Ja jestem po 3 prenatalnych
Komora u małego się nie zamknęła ale pomniejszyła
Za 5 tyg mam kolejne echo i jeszcze raz prenatalne ponieważ moje dziecię nie chciało się pokazać i nie ma zdj 3d 🤡🤡🤡🤡
Za to pięknie nam pomachał 🤣
Jest okruszek bo waga 850 g

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Pati1985 wrote:Ja dziś byłam na szczepieniu przeciw krztuścowi i zapłaciłam zaliczkę za wózek - future design inspiro, więc dwa sukcesy 😁 💪💪💪
Ja miałam tym tygodniu się szczepić, ale przekładam na po prenatalnych, które mam w poniedziałek.
A wózek bardzo fajny 😁 -
Z racji tego że allegro mnie wychu..... i przewijak który zamówiłam od nich wyszedł a ja niby odebrałam szukam nowego (im oczywiście nie daruję i czekam na zwrot)
I z racji tego że szukam nowego wpadłam na te piankowe. Trochę poczytałam i wydają się fajne i plus za to że nie trzeba mat, pokrowców itp. Są łatwe w utrzymaniu czystości i podobno wygodne dla bobaska. A oprócz tego bardzo ładny! Czy któraś z was taki ma albo zastanawiała się nad wyborem takiego?
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Fajnie wygląda ten przewijak, ale ja i tak dawałabym na niego podkład, żeby w przypadku gdy bobas zrobi siku, to żeby to wsiąkło od razu, a nie żeby on leżał w kałuży 🙈😄 ja miałam zwyczajny przewijak + podkłady 😄 żadnych peześciradełek itp., bez sensu jak przy każdej zmianie pampersa to wszystko jest zasikane 😅 bo tak działa na dziecko zmiana temperatury (po ściągnięciu pampersa robi czuje zimno i robi siku😄)
Ja siedzę właśnie na krzywej, z palca 95 i się zdziwiłam co tak dużo 🙈 ale poczekam na wyniki z żyły 😄 glukoza smaczna 😄😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 07:24
-
Kofii wrote:Fajnie wygląda ten przewijak, ale ja i tak dawałabym na niego podkład, żeby w przypadku gdy bobas zrobi siku, to żeby to wsiąkło od razu, a nie żeby on leżał w kałuży 🙈😄 ja miałam zwyczajny przewijak + podkłady 😄 żadnych peześciradełek itp., bez sensu jak przy każdej zmianie pampersa to wszystko jest zasikane 😅 bo tak działa na dziecko zmiana temperatury (po ściągnięciu pampersa robi czuje zimno i robi siku😄)
Ja siedzę właśnie na krzywej, z palca 95 i się zdziwiłam co tak dużo 🙈 ale poczekam na wyniki z żyły 😄 glukoza smaczna 😄😅
No podkład zawsze warto chyba położyć mimo wszystko tak jak mówisz. ☺️ ale chyba się na niego zdecyduje. No podoba mi się 😁
Ja z palca miałam 97 jakoś a potem z żyły 90. Także faktycznie zawsze trochę niższy.
Dziś w nocy znowu nie mogłam spać więc wybrałam i zamowiłam łóżeczko na dół. Wzięłam finalnie Lionelo Jodie zobaczymy jak mi się sprawdzi. Któraś z was wybrała takie ?♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Ja zamówiłam taki i już przyszedł i wg mnie spoko więc go zostawiłamMissi wrote:Z racji tego że allegro mnie wychu..... i przewijak który zamówiłam od nich wyszedł a ja niby odebrałam szukam nowego (im oczywiście nie daruję i czekam na zwrot)
I z racji tego że szukam nowego wpadłam na te piankowe. Trochę poczytałam i wydają się fajne i plus za to że nie trzeba mat, pokrowców itp. Są łatwe w utrzymaniu czystości i podobno wygodne dla bobaska. A oprócz tego bardzo ładny! Czy któraś z was taki ma albo zastanawiała się nad wyborem takiego?

Missi lubi tę wiadomość