🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno muszlowy do rozkręcania laktacji się nie sprawdzi. A co do neno, mnie strasznie haratał sutki i mega cierpiałam. A byłam kpi pół roku, teraz planuje Medelę.Agaa049 wrote:Które polecacie mamy? 😀 no oferta kusząca
-
Kofii wrote:Ja chyba będę za niedługo kupować poduszkę karmiuszkę, znalazłam kod rabatowy u jednej z instagramerek, -10%, ale zawsze coś, a pokładam wielkie nadzieje w tej poduszce 😄
Spodobała mi się też poduszka kura, ma ktoś jakieś doświadczenia z nią? Wydaje mi się fajna, bo taka dość płaska. Ja miałam rogala z motherhood i był mocno nabity, taki zaokrąglony i dziecko mi nie leżało na nim dobrze, no bo była taka górka, więc zjeżdżał. Ostatecznie ja i tak karmiłam zawsze na leżąco póki mały nie zaczął siedzieć, ale teraz z drugim dzieckiem to już nie będzie możliwe.
Mam wyniki krzywej - jestem w szoku, że z palca miałam 95, a z żyły 77 😵💫 mega różnica. Po 1h 130, po 2h 100, więc chyba wszystko dobrze 🥰
Właśnie w zaufaj położnej w szkole rodzenia online odradzali tę kurę. Nie wiem jak z karmiuszką, ale tą kurę odradzała. Że to tylko wygląda, a nie ma zastosowania.
Kofii lubi tę wiadomość
-
@Ceci ale jest właśnie zapis ze jesli matka nie bedzie mogla miec maluszka zaraz po porodzie to może wyznaczyć do tego osobe - męża,partnera.
Warto poczytac bo dobrze jest znac swoje prawa.Wiecie bo w praktyce moze to wyglądać inaczej,lekarze,polozne maja swoje nawyki,a jesli my będziemy wiedzieć czego chcemy i będziemy wiedzieć ze prawo jest po naszej stronie to zawsze na plus .Zawsze glowa trochę spokojniejsza 💪 -
Miałam tą kurę i rzeczywiście sprawdziła się w domu tylko jako ozdobna poduszka :pAnanabanana wrote:Właśnie w zaufaj położnej w szkole rodzenia online odradzali tę kurę. Nie wiem jak z karmiuszką, ale tą kurę odradzała. Że to tylko wygląda, a nie ma zastosowania.
Ananabanana lubi tę wiadomość
Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
My już po wizycie… z meeega opóźnieniem i bardzo nie spodobało mi się potraktowanie przy tym, że ja czekam na wizytę od 8, już jest 9 i proszą babkę, która miała na 8:30 i zabieg… mąż to już mi tak klął tam, bo urwał się z pracy, bardzo chciał być, a ma dużo pracy i non stop telefony dostawał, a musieliśmy czekać…
Z małym (choć chyba nie takim małym) wszystko dobrze. Jest głowa centralnie pod moimi żebrami, także na razie się nie obrócił. Waży 1046g, a mamy dzisiaj 26+4. Nawet pół twarzy udało się złapać na 4d, więc nieźle ma policzki grubaskowe 😀
Ananabanana, WiolaP, Motylek93, wandapanda, emciak, nofajniefajnie lubią tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Hej dziewczyny 🫶
Wróciłam po moich wojażach, podczytywałam Was trochę tu i ówdzie, ale pewnie mogłam coś pominąć
Wyjazd był świetny, ale wczoraj byłam w zoo, gdzie zrobiłam z buta 8km, na końcówce już chciało mi się płakać. Później w samochodzie 3h, wróciłam do domu i okazało się że boli mnie wszystko - kręgosłup lędźwiowy, spojenie łonowe, nogi, miednica, no szok po prostu. Fizjo będzie miała co ze mną robić 🙄
Kiedy macie w planach prać i prasować ubranka „na gotowo”? Mam wrażenie że jeśli zrobię to za wcześnie to do lipca będą nieświeże 😅
W poniedziałek idę na spotkanie z położną środowiskową. Trochę z przymrużeniem oka, bo przez moje traumy to na ten moment cały personel okołoporodowy nie wzbudza we mnie zaufania i mam to też zamiar z nią przegadać. Wy byłyście na takim spotkaniu jeszcze w ciąży?
Dajcie znać też co i komu mam wpisać na pierwszą stronke 😁
WiolaP lubi tę wiadomość
-
ja myślę że będę prać ok 34 tc, bo wtedy też będę chciała zacząć pakować torbę do porodu. Prasować nie mam zamiaru w ogóle xD
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
GosAga123 wrote:Miałam tą kurę i rzeczywiście sprawdziła się w domu tylko jako ozdobna poduszka :p
No właśnie, mi też się podobała, ale no.. za mało miejsca w domu aby zamawiać coś co będzie stało i wyglądało 🫠🥲 -
Pani Bocianowa ja planuje prać i prasować dopiero blizej 35tc. Na razie mam złożoną już komodę więc wszystko co kupuje dla małego wrzucam właśnie tam. Ale jeszcze popakowane w worki w których przychodzą te rzeczy 😊
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
@Bocianku u mnie wszystko już wyprane i wyprasowane 😂🫣Ale u mnie i torba spakowana.
Ja mam kontakt ze swoja środowiskowa,mam tez do niej telefon w razie co ale to taka fajna babka ze i o dupie Maryni mozna z nia porozmawiać 😂.
Ciesze sie ze wyjazd sie udal, nawet jak wrocilas troszke obolala🩷
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Agaa049 wrote:My już po wizycie… z meeega opóźnieniem i bardzo nie spodobało mi się potraktowanie przy tym, że ja czekam na wizytę od 8, już jest 9 i proszą babkę, która miała na 8:30 i zabieg… mąż to już mi tak klął tam, bo urwał się z pracy, bardzo chciał być, a ma dużo pracy i non stop telefony dostawał, a musieliśmy czekać…
Z małym (choć chyba nie takim małym) wszystko dobrze. Jest głowa centralnie pod moimi żebrami, także na razie się nie obrócił. Waży 1046g, a mamy dzisiaj 26+4. Nawet pół twarzy udało się złapać na 4d, więc nieźle ma policzki grubaskowe 😀
O kurka to ja mam okrucha 🫣🤣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Ja planuję zacząć prać po weekendzie majowym. Patrząc na to że na ostatnim USG termin porodu wyszedł mi na 30.06 to zostały mi 2 miesiące, a nie chcę tego zostawiać na ostatnią chwilę. Mam jeszcze z tyłu głowy taką myśl że dzidziuś może zaskoczyć wszystkich i urodzić się trochę wcześniej. Ja sama urodziłam się 5 tygodni przed terminem, więc wolę być przygotowana wcześniej, a i siły na pranie i prasowanie na końcówce będzie pewnie znacznie mniej. Tylko zanim pranie to muszę dokończyć zakupy wyprawkowe, bo nadal sporo rzeczy nam brakuje.
-
Pani Bocianowa wrote:Hej dziewczyny 🫶
Wróciłam po moich wojażach, podczytywałam Was trochę tu i ówdzie, ale pewnie mogłam coś pominąć
Wyjazd był świetny, ale wczoraj byłam w zoo, gdzie zrobiłam z buta 8km, na końcówce już chciało mi się płakać. Później w samochodzie 3h, wróciłam do domu i okazało się że boli mnie wszystko - kręgosłup lędźwiowy, spojenie łonowe, nogi, miednica, no szok po prostu. Fizjo będzie miała co ze mną robić 🙄
Kiedy macie w planach prać i prasować ubranka „na gotowo”? Mam wrażenie że jeśli zrobię to za wcześnie to do lipca będą nieświeże 😅
W poniedziałek idę na spotkanie z położną środowiskową. Trochę z przymrużeniem oka, bo przez moje traumy to na ten moment cały personel okołoporodowy nie wzbudza we mnie zaufania i mam to też zamiar z nią przegadać. Wy byłyście na takim spotkaniu jeszcze w ciąży?
Dajcie znać też co i komu mam wpisać na pierwszą stronke 😁
Prać gdzieś koło 34-35tc. Prasować nie wiem, chyba nigdy
Następna wizyta - 28.04, USG III trym - 18.05.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:10
-
Ja jestem w trakcie prania, a prasować nie prasuję, nie widzę potrzeby i sensu i chęci

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 - CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
05.01: 15+1 130g
26.01: 18+1 250g chłopaka
11.02 prenatalne: 20+1 - 420g
23.02: 22+1 490g dzieciaczka
23.03: 26+1 980g
08.04 prenatalne: 28+3 1450g
20.04: 30+1 1650g
11.05: ⌛️ -
A moje zapytać dlaczego w narkozie? Mnie też czeka CC i też nie wiadomo czy nie w narkozie chociaż wolałabym ze znieczuleniem w kręgosłup.Ceci wrote:Ja nie mogę mieć kontaktu skóra do skóry bo będę miała cc w narkozie i podobno mąż ma przejąć małą na ten cały czas i kangurować

-
U nas na szkole w ogóle odradzali poduszki tłumacząc że ciężko wtedy dziecko nie będzie prawidłowo przystawione bo będzie za wysoko i coś tam jeszcze. Ja póki co nie kupuje. Zobaczymy jak wyjdzie późniejAnanabanana wrote:Właśnie w zaufaj położnej w szkole rodzenia online odradzali tę kurę. Nie wiem jak z karmiuszką, ale tą kurę odradzała. Że to tylko wygląda, a nie ma zastosowania.
-