🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati1985 wrote:A moje zapytać dlaczego w narkozie? Mnie też czeka CC i też nie wiadomo czy nie w narkozie chociaż wolałabym ze znieczuleniem w kręgosłup.
Mnie bez poduszki ręce bolały od trzymania, nie wyobrażam sobie bez
👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 - CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
05.01: 15+1 130g
26.01: 18+1 250g chłopaka
11.02 prenatalne: 20+1 - 420g
23.02: 22+1 490g dzieciaczka
23.03: 26+1 980g
08.04 prenatalne: 28+3 1450g
20.04: 30+1 1650g
11.05: ⌛️ -
Ja pierwszy miesiąc karmiłam na leżąco (ale to dlatego że nie mogłam siedziec). A potem z poduszką, rece się nie męczą i mozna o nią oprzeć telefon albo czytnik07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ok a jak już jest temat prania 😀
Czego dokladnie używacie do prania ? Jaki proszek czy płyn? I czy używacie dodatkwoo jakiegoś płynu do płukania?
Suszycie na suszarce w domu? Na powietrzu czy w bębnowych ? (Bębnowej trochę się boję czy mi się nie skurczą ubranka)
Jestem zielona i nowa w tym wszystkim 😀♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha
🍀10.04- 1160g dżentelmena

-
WiolaP wrote:Czy tylko ja wszystko prasuje 😅Czuje się jak odmieniec🫣
Ja prasuję pierwszy i jedyny raz bo jednak mam te rzeczy używane od różnych ludzi więc jakoś wysoką temp z żelazka je odkażę
później już nie będę prasować, bo mi się nie będzie chciało
rzeczy domowników też w kółko niewyprasowane więc nic się nie zmienia w sumie 🤣
-
No ja właśnie zawsze wszystko i wszystkim w domu prasuje.Mowie ze to moja najlepsza i najwierniejsza przyjaciółka - sterta do prasowania 😅Pani Bocianowa wrote:Ja prasuję pierwszy i jedyny raz bo jednak mam te rzeczy używane od różnych ludzi więc jakoś wysoką temp z żelazka je odkażę
później już nie będę prasować, bo mi się nie będzie chciało
rzeczy domowników też w kółko niewyprasowane więc nic się nie zmienia w sumie 🤣
Ale zeby nie bylo nienawidzę tego robic,rany jaka to udręka ale mam taki głupi nawyk ze musze.
@Missi ja na początku ciuchy dla malutkiej wypralam w persil sensitive,zawsze uzywam plynu do plukania sensitive .Z czasem pewnie dosc szybko jej ciuchy będą prane normalnie z naszymi w zwykłym vizirze.Susze w tej chwili na dworzu bo pogoda sprzyja a ja bardzo lubie jak pranie tak pachnie wiatrem🫣
A tak wogole to jedna z czerwcowek sie rozpakowała 🤯😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 17:43
-
Ja piorę w płynie do prania Lovela. Płynu do płukania od kilku dobrych lat w ogóle nie używam, jest to dodatkowa chemia która oblepia materiał - uważam to za zbędne.
I ubranka dziecięce suszę tylko w suszarce bębnowej. Jak rzeczy z jakiejś marki nie nadają się do suszarki to po prostutam więcej nie kupuję.
Jak sie syn urodził to jeszcze przez kilka miesiecy nie mieliśmy suszarki i był taki czas że musieliśmy mieć sznurki przewieszone przez salon bo tyle tego prania było (bardzo ulewał, więc czasami go przebierałam co 2 godziny)
wandapanda lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
U mnie poduszka też się nie sprawdziła. Miałam tę z puuki. O kurze też słyszałam, że przereklamowana. Ale to wszystko wiadomo kwestia indywidualna. Jeśli chodzi o proszki to jak kiedyś tu Was zapytałam to zdecydowana większość pierze w Loveli. Ja wybieram Jelp. Na późniejszym etapie @Missi na pewno będziesz wrzucać do suszarki bębnowej. Wygoda 😄 kurczy się głównie Sinsay, Pepco, Primark. H&M i Next elegancko. Jeśli chodzi o prasowanie to jeszcze do niedawna byłabym team po co to komu. Ale kupiłam ostatnio do naszego gospodarstwa domowego odkurzacz Dysona. Mój mąż za tym nie optował. Ale jak zobaczył ile brudu wyciągnął z dywanu to postanowił, że się zrekompensuje i kupi porządne żelazko. Od tego czasu prasowanie jest spoko! I tak jak wspomniałyście, temperatura żelazka, ta para wyniszczy te ‚zarazki’ :d więc ja na pewno przeprasuję
-
fantaghiro wrote:Ja piorę w płynie do prania Lovela. Płynu do płukania od kilku dobrych lat w ogóle nie używam, jest to dodatkowa chemia która oblepia materiał - uważam to za zbędne.
I ubranka dziecięce suszę tylko w suszarce bębnowej. Jak rzeczy z jakiejś marki nie nadają się do suszarki to po prostutam więcej nie kupuję.
Jak sie syn urodził to jeszcze przez kilka miesiecy nie mieliśmy suszarki i był taki czas że musieliśmy mieć sznurki przewieszone przez salon bo tyle tego prania było (bardzo ulewał, więc czasami go przebierałam co 2 godziny)
Przybijam piątkę. Ja też bez płynów i innych pachnideł. Raz jak w żłobku ubrali córce czyjąś koszulkę to aż jej wyszło uczulenie. Ale od razu w chacie wyczułam
-
Jak model Dysona? Zastanawiam się czy nie kupićadukow wrote:U mnie poduszka też się nie sprawdziła. Miałam tę z puuki. O kurze też słyszałam, że przereklamowana. Ale to wszystko wiadomo kwestia indywidualna. Jeśli chodzi o proszki to jak kiedyś tu Was zapytałam to zdecydowana większość pierze w Loveli. Ja wybieram Jelp. Na późniejszym etapie @Missi na pewno będziesz wrzucać do suszarki bębnowej. Wygoda 😄 kurczy się głównie Sinsay, Pepco, Primark. H&M i Next elegancko. Jeśli chodzi o prasowanie to jeszcze do niedawna byłabym team po co to komu. Ale kupiłam ostatnio do naszego gospodarstwa domowego odkurzacz Dysona. Mój mąż za tym nie optował. Ale jak zobaczył ile brudu wyciągnął z dywanu to postanowił, że się zrekompensuje i kupi porządne żelazko. Od tego czasu prasowanie jest spoko! I tak jak wspomniałyście, temperatura żelazka, ta para wyniszczy te ‚zarazki’ :d więc ja na pewno przeprasuję
-
Kupowałyście coś kiedyś ze stronki gate.shop? Dostałam polecajke fajnej koszuli nocnej, jedna kosztuje 25zł 😳
https://gate.shop/pl/bawelniana-koszula-nocna-z-nadrukiem-226-0422-794?_gl=1*1i69fi4*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwqazPBhALEiwAOuXqdCxbeFSXRP2KRveNZlFp_Fz7COCkvlrw_gvj51FogIpxMJI3QlAqMhoC5tcQAvD_BwE
Tania jak barszcz
Edit: teraz zobaczyłam że nie ma rozmiarów, ale jest sporo innych ciekawych rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 18:31
-
Pati1985 wrote:Jak model Dysona? Zastanawiam się czy nie kupić

Ja mam gen5detect i polecam z całego serca, a piorę obecnie w bobini i yelp, a tak to co wpadnie w ręce.
Suszę wszystko w suszarce bębnowej.
Sterylizator - zastanawiam się bo widziałam tip by odparzac w termomixie.
👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 - CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
05.01: 15+1 130g
26.01: 18+1 250g chłopaka
11.02 prenatalne: 20+1 - 420g
23.02: 22+1 490g dzieciaczka
23.03: 26+1 980g
08.04 prenatalne: 28+3 1450g
20.04: 30+1 1650g
11.05: ⌛️ -
Eliora wrote:Ja mam gen5detect i polecam z całego serca, a piorę obecnie w bobini i yelp, a tak to co wpadnie w ręce.
Suszę wszystko w suszarce bębnowej.
Sterylizator - zastanawiam się bo widziałam tip by odparzac w termomixie.
Oo! Masz jakąś rolkę z thermomixem? Podeślesz? 😄 ja mam Neno Vita 5w1, ale mało tam miejsca do typowej sterylizacji. Zostało po pierwszym dziecku, więc wykorzystam. Chyba że thermomixowy sposób mi podejdzie -
My po wizycie, mała waży już 1292g. Niestety nie pozwoliła zrobić sobie zdjęcia, zakryła się nie tylko rękami, ale i nogami 😅 obróciła mi się i jest ułożona miednicowo, ale no mamy czas jeszcze.
Kolejna wizyta 22.05 prośba o wpisanie.
Agaa049, WiolaP, Missi, Motylek93 lubią tę wiadomość