🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Chętnie do was dołączę 🌷
Termin mamy na 7.07.2026
Wczoraj byliśmy na drugiej wizycie i przywitał się z nami boksujący, ruchliwy 3centymetrowy miś Haribo 🥹😃🐻
Prenatralne mamy zrobić między 23.12 a 06.01 idealny termin 😅
Jesteśmy w trakcie umawiania sięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2025, 06:04
GąskaBalbinka, emciak, Gonia90, Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, Natalie2026, Ananabanana, Pysio lubią tę wiadomość
-
To koniecznie daj znać czy było wszystko dobrze już widać będę wtedy spokojniejsza o swoje usg 😊MayMasza wrote:Hejo. U nas po wizycie wszystko ok, dzidziorek rośnie 🥰
Też jestem zapisana na usg 11+4 na 19.12 ale nie było innego terminu tak naprawdę,wszystko pozajmowane. Lekarz zapisałam mi na karteczce od 19.12 do 5.01 no i było dosłownie 19go albo 30go 🫠
Dostałam tez lek na mdlosci ale inny niż ten na B. Natomiast lekarz wlasnie wspomniał,ze trudno go sie odstawia bo moze powodować gwałtowne pogorszenie. Dlatego jeszcze bije sie z myślami,poza tym cena zwala z nóg 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2025, 10:23
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
5.12 - CRL 2,3 cm
18.12 - CRL 4,2 cm

-
Kirby, to nie lekarz powinien podejmować decyzję kiedy masz iść na L4. Jeżeli będziesz się czuła źle to masz prawo skorzystać ze zwolnienia lekarskiego. Moja lekarka też mnie ani razu nie zapytała o to czy potrzebuję zwolnienia mimo, że jej narzekam na samopoczucie i zna już moją historię ale ja sama też na razie się nie upominałam. Tak jak Ty planuję pracować do końca stycznia i potem poproszę o wystawienie zwolnienia bo stres w pracy jest bardzo duży więc w połączeniu ze złym samopoczuciem nie jest korzystnym dla ciężarnej. Zawsze ostatecznie pozostaje zmiana lekarza na innego.
Kirby, nofajniefajnie lubią tę wiadomość
-
Hej! Nie odzywałam się chwilę, bo czekałam na wizytę, stresowałam się 😅 i nawet nie miałam co pisać 😄 +dopadła mnie grypa żołądkowa... masakra!
Ale jestem po pierwszej wizycie, mamy 0,36 cm człowieczka z serduszkiem 🥰 wymiarowo idealnie jak z daty ostatniej miesiączki 🥰
Byłam w Luxmedzie i pytałam Was ostatnio o opinie dot. prowadzenia tam ciąży i polecałyście, ale lekarz, u którego byłam powiedział, że on nie prowadzi w Luxmedzie, bo tam są przede wszystkim za krótkie wizyty, on nie da rady w 15 minut ogarnąć wizyty ciążowej... A szkoda, bo to był cudowny lekarz, naprawdę u tak wspaniałego człowieka jeszcze nie byłam. Niestety gabinet prywatny ma godzinę drogi ode mnie 😭 także w środę mam kolejną wizytę już u mojej docelowej lekarki, którą poleciły mi koleżanki 😊
Nadrobię Was tu w wolnej chwili, mam nadzieję, że wszystko w porządku 🥰
emciak, Gonia90, GąskaBalbinka, Pani Bocianowa, Czarna_owieczka, nofajniefajnie, Pysio lubią tę wiadomość
-
Dla pocieszenia powiem Ci, ze ja do swojego lekarza komunikacja jadę nawet okolo 1h20Kofii wrote:Hej! Nie odzywałam się chwilę, bo czekałam na wizytę, stresowałam się 😅 i nawet nie miałam co pisać 😄 +dopadła mnie grypa żołądkowa... masakra!
Ale jestem po pierwszej wizycie, mamy 0,36 cm człowieczka z serduszkiem 🥰 wymiarowo idealnie jak z daty ostatniej miesiączki 🥰
Byłam w Luxmedzie i pytałam Was ostatnio o opinie dot. prowadzenia tam ciąży i polecałyście, ale lekarz, u którego byłam powiedział, że on nie prowadzi w Luxmedzie, bo tam są przede wszystkim za krótkie wizyty, on nie da rady w 15 minut ogarnąć wizyty ciążowej... A szkoda, bo to był cudowny lekarz, naprawdę u tak wspaniałego człowieka jeszcze nie byłam. Niestety gabinet prywatny ma godzinę drogi ode mnie 😭 także w środę mam kolejną wizytę już u mojej docelowej lekarki, którą poleciły mi koleżanki 😊
Nadrobię Was tu w wolnej chwili, mam nadzieję, że wszystko w porządku 🥰

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Hej dziewczyny! Super się czyta jak pięknie u Was rosną fasolki, ja mojej wciąż nie widziałam, ale mdłości i 🤮 mi potwierdzają, że jest. Odrzuca mnie od jedzenia, nie wiem już co jeść, na samą myśl mnie trzepie… ostatnio najlepszy dla mnie jest jogurt grecki i stara bułka, banany i jabłka. Czasem mam zrywy i narobią jakiejś zupy, albo innego dania. Potem trochę podziubię i mam dość. Biedny mąż musi wszystko sam jeść 🙈
Tak jak wspominałam mieszkam za granicą, 13go mamy lot do Polski na święta a ja nie wiem czy w ogóle dam radę z tymi mdłościami… zastanawiam się czy nie zostać, chociaż będzie to dla mnie bardzo smutne. Nie wiem co robić.. -
Dziewczyny, czy może tak miałyście że około 9 tc objawy Wam odeszły zostały tylko zmęczenie i senność a nudności itp . Odeszły ? Bardzo się tym przejmuje że coś jest nie tak. Wcześniej były mocne objawy i w macicy czułam że się coś dzieje a teraz nic .jaśmine
-
Mnie dopadło jakieś przeziębienie.. Boli mnie gardło i mam kaszel, do tego dalej mam mdłości. Mniejsze niż wczoraj, ale jednak są i dokuczają, a dzisiaj na uczelni od rana do 19 😭 Ciężko

Wzięłam sobie apap, bo znowu bolała mnie głowa i czuję się taka rozbita przez to przeziębienie, ale mam wyrzuty sumienia, bo to niby w miarę bezpieczny paracetamol, ale wiadomo że jednak lepiej nic nie brać…💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
emciak wrote:Kirby, to nie lekarz powinien podejmować decyzję kiedy masz iść na L4. Jeżeli będziesz się czuła źle to masz prawo skorzystać ze zwolnienia lekarskiego. Moja lekarka też mnie ani razu nie zapytała o to czy potrzebuję zwolnienia mimo, że jej narzekam na samopoczucie i zna już moją historię ale ja sama też na razie się nie upominałam. Tak jak Ty planuję pracować do końca stycznia i potem poproszę o wystawienie zwolnienia bo stres w pracy jest bardzo duży więc w połączeniu ze złym samopoczuciem nie jest korzystnym dla ciężarnej. Zawsze ostatecznie pozostaje zmiana lekarza na innego.
Masz rację, zwłaszcza, że u mnie w pracy muszę wcześniej powiedzieć kiedy pójdę na L4 żeby znaleźli zastępstwo i nie mogę z dnia na dzień się urwać. Tzn mogę ale wiadomo, że nie chcę robić problemów. Tak samo mam duży stres i też myślę, że jak lekarz nie będzie chciał wystawić to pójdę do innego. Dobrze wiedzieć, że ktoś ma podobnie, dzięki!
emciak lubi tę wiadomość
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
emciak wrote:Kirby, to nie lekarz powinien podejmować decyzję kiedy masz iść na L4. Jeżeli będziesz się czuła źle to masz prawo skorzystać ze zwolnienia lekarskiego. Moja lekarka też mnie ani razu nie zapytała o to czy potrzebuję zwolnienia mimo, że jej narzekam na samopoczucie i zna już moją historię ale ja sama też na razie się nie upominałam. Tak jak Ty planuję pracować do końca stycznia i potem poproszę o wystawienie zwolnienia bo stres w pracy jest bardzo duży więc w połączeniu ze złym samopoczuciem nie jest korzystnym dla ciężarnej. Zawsze ostatecznie pozostaje zmiana lekarza na innego.
Plus L4 z kodem B może wystawić lekarz dowolnej specjalności, więc można spokojnie iść do lekarza POZ i poprosić o zwolnienie z powodu zmęczenia, nudności, czego się tam chce. To nie musi być zwolnienie wystawione przez ginekologa
Kirby, emciak lubią tę wiadomość
-
Ja dokładnie tak miałam w pierwszej ciąży, gdzieś przy 10 tc mdłości ustąpiły z dnia na dzień. Z ciaza wszystko było okjaśmine777 wrote:Dziewczyny, czy może tak miałyście że około 9 tc objawy Wam odeszły zostały tylko zmęczenie i senność a nudności itp . Odeszły ? Bardzo się tym przejmuje że coś jest nie tak. Wcześniej były mocne objawy i w macicy czułam że się coś dzieje a teraz nic .
jaśmine777 lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Widziałyście jakieś te nowe badania, które niby wykazują, że stosowanie paracetamolu w ciąży może mieć wpływ na to, że dziecko może mieć ADHD/autyzm? Co o tym myślicie? 😅💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Gonia, może do 13.01 sytuacja się na tyle poprawi, że będziesz się już dobrze czuła. Ewentualnie święta w mniejszym gronie też mogą być piękne a czas z najbliższymi nadrobisz w innym terminieGonia90 wrote:Hej dziewczyny! Super się czyta jak pięknie u Was rosną fasolki, ja mojej wciąż nie widziałam, ale mdłości i 🤮 mi potwierdzają, że jest. Odrzuca mnie od jedzenia, nie wiem już co jeść, na samą myśl mnie trzepie… ostatnio najlepszy dla mnie jest jogurt grecki i stara bułka, banany i jabłka. Czasem mam zrywy i narobią jakiejś zupy, albo innego dania. Potem trochę podziubię i mam dość. Biedny mąż musi wszystko sam jeść 🙈
Tak jak wspominałam mieszkam za granicą, 13go mamy lot do Polski na święta a ja nie wiem czy w ogóle dam radę z tymi mdłościami… zastanawiam się czy nie zostać, chociaż będzie to dla mnie bardzo smutne. Nie wiem co robić..
-
kikix0o wrote:Widziałyście jakieś te nowe badania, które niby wykazują, że stosowanie paracetamolu w ciąży może mieć wpływ na to, że dziecko może mieć ADHD/autyzm? Co o tym myślicie? 😅
Ja myślę, że trzeba mieć duży dystans do tego wszystkiego bo niedługo zwariujemy. Tak samo jak ostatnio te afery z tym czy można pić kawę czy nie bo też wyszły nowe badania, które wskazują że nie. Prawda jest taka, że często w tych badaniach jest milion innych czynników, które niekoniecznie są uwzględnione bo każda z nas ma inny organizm. Ja jestem za zasadą, że trzeba uwzględniać korzyść na teraz. Brałam jakiś tydzień temu paracetamol raz dziennie na noc bo przeziębienie mnie rozkładało - całe zawalone zatoki i gardło, bałam się o gorączkę. A że gorączka w ciąży jest bardzo niebezpieczna to mniejszym złem dla mnie było wziąć te tabletki i do niej nie dopuścić. Nie myślę o tym, czy przez te 3 tabletki moje dziecko może mieć autyzm bo by w łeb można bylo dostać 🤣
kikix0o, Pani Bocianowa, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍 -
Donna89 wrote:Ja myślę, że trzeba mieć duży dystans do tego wszystkiego bo niedługo zwariujemy. Tak samo jak ostatnio te afery z tym czy można pić kawę czy nie bo też wyszły nowe badania, które wskazują że nie. Prawda jest taka, że często w tych badaniach jest milion innych czynników, które niekoniecznie są uwzględnione bo każda z nas ma inny organizm. Ja jestem za zasadą, że trzeba uwzględniać korzyść na teraz. Brałam jakiś tydzień temu paracetamol raz dziennie na noc bo przeziębienie mnie rozkładało - całe zawalone zatoki i gardło, bałam się o gorączkę. A że gorączka w ciąży jest bardzo niebezpieczna to mniejszym złem dla mnie było wziąć te tabletki i do niej nie dopuścić. Nie myślę o tym, czy przez te 3 tabletki moje dziecko może mieć autyzm bo by w łeb można bylo dostać 🤣
Dokładnie. To samo tyczy się różnych przesądów. Mamy dwudziesty pierwszy wiek a nadal jestem bombardowana przesądami typu: „ nie rób ciasta w ciąży, bo ci wyjdzie zakalec”, „ jak Kupisz wózek to koniecznie zawiąż na nim czerwoną wstążeczkę” xD
Ostatnio słyszałam że nie można w ciąży jeść cynamonu. No prawda, jak zjesz kilogram to może się coś stać, ale krzyki że nie mogę zjeść cynamonki do herbatki to już gruba przesada
Jakby człowiek zaczął czytać co nie można, to by leżał plackiem jak ja i prawie nic nie jadł 😂
kikix0o lubi tę wiadomość
-
Trochę mnie zmartwiłyście z tymi prenatalnymi, mnie położna umówiła na 17 grudnia i wtedy mam 11+0. .
Podobnie mi nie powiedziała, że muszą mi pobrać krew do pappa. Dobrze, że mnie uświadamiacie tutaj w tej pierwszej ciąży 🥰
W piątek mam wizytę, pogadam z ginekolog, czy to troszkę nie za wcześnie.
Na zwolnienie planuję iść od jakoś w lutym, jeszcze może skoczymy na wakacje i wtedy już po prostu nie wrócę. -
Dziewczyny, mi sama ginekolog ustawiła wizytę na 11+5 (29.12) napisała mi w e-mailu, że boi się, że na styczeń dziecko będzie już większe.
Ona się specjalizuje w badaniach prenatalnych właśnie.
więc może to uspokoi te z Was które mają też w 11 tygodniu.
-
To są badania zlecona przez republikański rząd USA gdzie na czele komisji zdrowia stoi typ który jest lekko mówiąc foliarzem, więc myślę że trzeba je traktować z bardzo dużym przymróżeniem okakikix0o wrote:Widziałyście jakieś te nowe badania, które niby wykazują, że stosowanie paracetamolu w ciąży może mieć wpływ na to, że dziecko może mieć ADHD/autyzm? Co o tym myślicie? 😅
Pani Bocianowa, kikix0o, wandapanda, nofajniefajnie, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Kirby wrote:Masz rację, zwłaszcza, że u mnie w pracy muszę wcześniej powiedzieć kiedy pójdę na L4 żeby znaleźli zastępstwo i nie mogę z dnia na dzień się urwać. Tzn mogę ale wiadomo, że nie chcę robić problemów. Tak samo mam duży stres i też myślę, że jak lekarz nie będzie chciał wystawić to pójdę do innego. Dobrze wiedzieć, że ktoś ma podobnie, dzięki!
Ja mam to szczęście że pracuję zdalnie 100% ale jakby nie to to byłabym już na L4 - praca to praca poradzą sobie bez nas
a zdrowie i ciąża to teraz najważniejsze sprawy
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml